Ronai and Ronai
AMERIKAI

Matolcsy segítséget kért Európától 2011. augusztus 24. szerda 7:50 Forrás: AN, Gazdasági Rádó

  • Hozzászólások(42)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Matolcsy segítséget kért Európától

Budapest/Brüsszel – Levélben fordult Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter Andrea Enriahoz, az Európai Bankfelügyelet vezetőjéhez a magyar pénzügyi rendszerben a devizahitelezés nyomán kialakult nehéz helyzet miatt. A miniszter hangsúlyozta: a gazdasági válság negatív hatásai és a svájci frank erősödése következtében a devizahitelezés magas aránya súlyos problémákat okozott a háztartásoknak Magyarországon.

Matolcsy György a következő kérdésekben kérte az Európai Bankfelügyelet állásfoglalását: milyen kockázatot jelenthet a hitelfelvevők szempontjából az a körülmény, hogy Magyarországon az összes lakossági hitelfelvétel döntő részét deviza – leginkább svájci frank – alapú lakáshitelként váltották ki? Mennyiben járult hozzá az elégtelen uniós és hazai szabályozás a jelen helyzet kialakulásához? Léteznek-e olyan nemzetközi példák, ahol a válság előtt a hazai helyzethez hasonló körülmények alakultak ki, de Magyarországnál hatékonyabban kezelték a problémát?

Egyetért-e az Európai Bankfelügyelet azzal a magyar állásponttal, miszerint a devizahitelezés kockázatait körültekintő makroprudenciális és fogyasztóvédelmi szabályozással kellene csökkenteni mind hazai, mind uniós szinten?

Az Európai Bankfelügyelet vizsgálatának eredményeit a Nemzetgazdasági Minisztérium beépíti majd az Otthonvédelmi Monitoring Bizottság és a devizahitelezés történeti kialakulását vizsgáló munkacsoport jelentésébe.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -2 ( 10 szavazatból)
Matolcsy segítséget kért Európától, 4.2 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(42)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

42 Reader’s Comments

  1. Ezek szerint a kipateroltak mégis csak tudnak valamit?
    A fülkeforradalmárok feladják a gazdasági szabadságharcot?
    Hova lett a nemzeti büszkeségünk?
    Megdőlt a Bécsből, Moszkvából, Brüsszelből nem diktálhatnak nekünk alapú öntudatosságunk?
    Megalázkodva kérünk tanácsot Brüsszeltől?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (33 szavazatból)
  2. Orbán András Lajos

    Ezt nem hiszem el, még nincs 1éve sem hogy teletorokkal üvöltötte az Eltolcsy, sallert, trockost , kokit adtunk az EU.nak most meg oda pofátlankodik segítséget kunyerálni!!!!!!!!!!!!!! Ez a mankó komplett őrült nincs min csodálkozni, bár szerintem a gömböcke utasítására cselekszik!!!!!!!!!!!!! Az EU-nak most kell beintenie a nemzetközi karjellel Eltolcsynak meg a gömböcnek, oszt.jónapot!!!!!!!!!!!!! Minket a lakosságot nem érint mert ha az Unió segítene is abból megint valami eget rengető baromságot csinálnának!!!!!!!!!!!! Autó vásárlás, dísz kivilágítás, vagy a jó k….anyuk tudja mit!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  3. Egyedül nem megy ? Eltolcsy első normális megnyilvánulása (nyilván nem saját kútfőből)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  4. Milyen miniszter az, aki tanácsokat kér, nincs önálló véleménye? Vagy, ha a mégsem sikerülnek a tervek, akkor szokás szerint lehet kire mutogatni?
    Azt meg el tudom képzelni, hogy az Európai Bankfelügyelet javaslatát, hogy fogják elfogadni.
    Ez majdnem olyan mintha egy helyesírási dolgozat során a diák megkérdez az állam egy l vagy két l.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  5. Kezdik felfogni, hogy csapágyas (hibás!) a szekerük kereke.?! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  6. Ne takaróddzon már a háztartások eladósodottságával! Próbáljon már egyszer az életben őszinte lenni!
    Az önkormányzatok eladósodottságával mi van???Hány milliárddal fog majd nekünk fájni, ha konszolidálják anno az Orbán által preferált fejlesztéseket???
    Normálisak ezek???
    Mennyit nyúltak le, amit majd most mi fogunk a megszorítások által kipengetni???
    Erről kéne regélni!
    Budai meg végig ellenőrizhetné, hogy ki mindenki gazdagodott meg az elmúlt időben – és nem Gyurcsánynak köszönhetően – a lenyúlásokból!!!
    Fiúk! Ebből nagy baj lesz!!!
    Hogy a bőr nagyon vastag a képeteken, azt már bebizonyítottátok!
    Most kezdődik a kunyerálás időszaka? Nem szégyenlitek magatokat!!!!Először elzavarunk mindenkit, aztán meg segítséget kérünk?Nem normálisak gyülekezete!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  7. Ugy látom csak a lényeges kérdésről nem kért állásfoglalást,nevezetesen, hogy a deviza alapú hiteltermékek hibásak-e vagy nem.
    Ha hibásak, akkor jön az érdekes része a dolognak, hiszen akkor a felelősség nagyrésze átszáll a bankokra, amit pedig az orban kormany nem hiszem, hogy akar. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  8. Mennyire tekintik Brüsszelben hitelesnek a levelet? A média törvénnyel, és az alkotmánnyal kapcsolatban nem vették figyelembe az észrevételeket (bírálatokat), most meg minden szavukat lesik, és beépítik a jelentésükbe. Bár nem törvénybe, vagy rendeletbe, csupán jelentésbe akarják beépíteni, azaz később felhasználható úgy is, hogy az Európai Bankfelügyelet is helyeselte, de úgy is, hogy az Európai Bankfelügyelet véleménye ellenére is sikerült.
    Amúgy meg botorság annak a véleményét kérni, akire néhány hónapja azt mondta a szeretett vezér, hogy nem dirigálhat nekünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  9. Parasztvakítás!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  10. Úgy látszik,hogy nem Európa fog segítséget kérni Matolcsy és társaitól…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  11. Hun vagyunk már attól, hogy majd a világ tanul tőlünk? – miként a Nagy Kormányos azt oly pontosan vizionálta.
    A levél, sőt az Otthonvédelmi Monitoring Bizottság is semmi más, mint maszatolás, a probléma elkenése. Egyetlen konstruktív gondolat nélkül.
    Nem ezért fizetjük szerényke kis javadalmaztatását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  12. A megoldás az aszfalton hever (t volna ) :
    Autóvásárlások , TEK , meg egymilliárdocska a fogorvosnak , tőzsdézés és egyébb felesleges költekezések helyett valós problémákra kellett volna összpontosítani , az ” összefogás ” jegyében.
    ( Még akkor is ha ragaszkodnak a spéci adórendszereükhöz. Még így is kijött volna bőven a devizahitelesek megsegítése.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  13. Csak nem megint a megutalt EU-t kerdezik? Tarhalni keszulnek? Azt hittem, hogy nekunk kell a Vezir altal vizionalt magyar peldat hamarosan atvennunk es a joleti tarsadalmunkat a munka tarsadalmaval kicserelnunk…. Megint fizethetek a magyar allam megsegitesere..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  14. Tisztázzunk valamit: ki és mi miatt állnak a háztartások úgy ahogy állnak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  15. Vigye el matolcsyt a kánya! Miért nem Kínához fordul? Vagty Járaihoz, a devizahitelezés atyjához? Vagy már megengedte a duce, hogy Brüsszelből diktáljanak nekünk? Ha ez így folytatódik, még Moszkvából is diktálhatnak! Csak valaki Húzza már ki a fideSS- kormánytt a sz@rból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  16. Ez a segitségkérés is csak az időhúzást szolgálja. Míg választ kapnak, addig is múlik az idő. Aztán mindent Brüsszelre lehet fogni… Ha nem megy, marad a gyurcsányozás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  17. Nagyon veszélyes az a kutya, amelyik vicsorog és bokán harap, elrohan, majd visszasomfordál és sunyi módon csóválja a farkát.
    Veszélyes, mert sunyi.
    És farkcsóválás közben is haraphat.
    Még az is lehet, hogy veszett.
    Lenne néhány kiegészítő javaslatom a kérdéslistához:
    .
    Mennyiben járult hozzá a magyar lakáshitelezési feltételek eltorzulásához
    - az a Járai Zsigmond, akit a Fidesz kifejezetten azzal a szándékkal tett jegybankelnökké, hogy borítsa fel a szocialista kormány kamatpolitikáját, nem baj, ha beledöglünk?
    - az a Fidesz-kormány, amely arcátlan ígérettömege ellenére sem oldotta meg vagy legalább enyhítette a devizahitel-válságot?
    - az a Matolcsy György, akinek közgazdasági ámokfutása nem csak a devizahiteleseket, hanem az ország egészét dönti gazdaságilag romba?
    Egyetért-e az Európai Bankfelügyelet azzal, hogy az EU többi tagállamának tudatos és értelmetlen megkárosítása lenne támogatni egy olyan kormányt, amely előbb kesztyűt dob a józan észnek, majd visszajön kuncsorogni, de ma is ugyanolyan hülye, mint tegnap volt? ÉS MÉG VAN POFÁJA RÁJUK VERNI A BALHÉT?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  18. Az a szomorú, – ami az itt hozzászólók szavaiból is száz százalékban bebizonyosodott, – hogy sem Orbán, sem vazallusai, pribékjei, korábban sem rendelkeztek elképzeléssel egy ország irányításáról, és világos, hogy most sincsen halvány gőzük sem arról, hogy mit kellene tenni!
    Összevissza beszélő és hazudozó jogászok és félig képzett öntelt senkik ülnek a kormányban!
    De hogy ez lehetővé válhatott egyáltalán, az a magyar nép jelenlegi képességeinek, illetve a képességek hiányainak köszönhető! Úgy szavaztak erre a buta és beteg jogászra, hogy az még csak arra sem méltatta a leendő népét, hogy elmondja: Elképzelése sincsen egy ország irányításáról!
    És megválasztották! Egyék meg amit főztek! Ez kell a magyarnak, mehet imát mondani a templomba, hátha majd isten meggyógyítja a buta embereket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  19. Szerintem helyes lépés volt a vélemény kikérése, amely összhangban van:
    *
    „2011 januárjától három új Európai Felügyeleti Hatóság és az Európai Rendszerkockázati Tanács létrehozásával új európai pénzügyi felügyeleti struktúra állt fel és kezdte meg működését.
    Az új pénzügyi felügyeleti rendszerben kétpilléres, külön makro- és mikroprudenciális felügyeleti blokkot tartalmazó struktúra jött létre.
    *
    A makroprudenciális felügyelet élén az Európai Rendszerkockázati Tanács áll, mely figyelemmel kíséri, értékeli a makrogazdaság és a pénzügyi rendszer egészének alakulásából eredő pénzügyi stabilitási kockázatokat, korai figyelmeztetéseket ad ki az esetleg kialakuló rendszerszintű kockázatokról, adott esetben pedig ajánlásokat tesz ezen kockázatok kezelésére.
    *
    A mikroprudenciális felügyeletért a Pénzügyi Felügyeletek Európai Rendszere felel, amelyen belül az EU tagállamok nemzeti felügyeleti hatóságai szilárd hálózatot alkotva az újonnan létrehozott három Európai Felügyeleti Hatósággal együtt látják el az egyedi pénzügyi intézmények felügyeletét, mely továbbra is szektor-orientált marad.
    *
    Az új struktúra kialakításának célja, hogy hozzájáruljon Európa pénzügyi piacainak további integrációjához, a jelenleg még elkülönült piacokon segítse a pénzügyi intézmények útjában álló akadályok leépítését, illetve javítsa az ezeken a piacon lévő működési környezetet és a pénzügyi intézmények versenyképességét.”

    Ha valakit mélyebben is érdekel: http://www.pszaf.hu/data/cms2290058/Europa_uj_penzugyi_felugyeleti_strukturaja.pdf

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (10 szavazatból)
  20. Ez nagyon jó hír, nem lesznek nyelvi nehézségek, nem mondhatják, hogy valamit félrefordítottak,ugyanis magyar főigazgatója van az európai banfelügyeleti hatóságnak..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  21. Szeretnék ott lenni,amikor a választ szövegezik ennek az ostoba seggdug@sznak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  22. Tele a gatya és az EU-val akarják tisztára mosni. Rácsapják a főbejárat ajtaját az EU-ra és ha szar van visszasunnyognak a hátsó bejáraton.(Ezek szerint a felesége sem tudja mi a megoldás?) Azonnal mondjon le a kis kondással karöltve. Miért is fizetjük ezeket a barmokat. Az általuk elfogadott törvényben írják, hogy bizalomvesztés ürügyén kirúgni a dolgozót. Kezdjük velük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  23. Matolcsyn csak elmegyógyász segíthet…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  24. Kedves Barátaim!
    Attól tartok, hogy nem látjátok e hír lényegét! Pedig ha “Siklosi Attila” és “Animam” kommentes Barátaink bejegyzéseit egymás mellé teszitek, máris érthető, hogy mi ennek a Matolcsy-lépésnek a lényege.
    Eltolcsy “állásfoglalást” (ha tetszik: jogi segítséget) kért az EU illetékes hatóságától úgy, hogy a hazai devizahitelezés problematikáját az “makroprudenciális” szempontból vizsgálja meg.
    Ahogyan “Animam” írta, ez a makroprudenciális felügyelet “…figyelemmel kíséri, értékeli a makrogazdaság és a pénzügyi rendszer egészének alakulásából eredő pénzügyi stabilitási kockázatokat…”, tehát nem az egyes ker. bankok hitelezési gyakorlatát (az a “mikroprudenciális felügyelet” hatásköre), hanem az ezen pénzintézeteket szabályozó nemzeti intézkedéseket vizsgálja! Azaz nem azzal foglalkozik, hogy a hitelező magyarországi bankok a devizaalapú kölcsönök nyújtásakor megfeleltek-e a velük szemben minimálisan elvárható prudens kockázatelemzésnek, nem azzal, hogy “hibás árut/terméket” árultak-e ügyfeleiknek azzal, hogy minden árfolyamrizikót rájuk hárítottak, nem is azzal, hogy a korabeli jegybanki kamatpolitika mennyiben felelős azért, hogy a honi polgárok inkább a devizaalapú kölcsönöket választották a Jegybank által túlságosan megdrágított forinthitelek helyett! Nem, hanem azt, hogy ezen a mai helyzet kialakulását mennyiben tette lehetővé a korabeli állami szabályozás.
    Márpedig az EU illetékes szerve nem tehet mást, mint megállapítja: a magyarországi bankok devizaalapú hitelezési gyakorlata, azaz az ügyfélre történő minden lehetséges kockázat áthárítása igenis azért jöhetett létre, mert a korabeli kormányok rendeletei és a törvényhozás által alkotott jogszabályok ezt számukra lehetővé tették.
    Ha mindezt végig gondoljátok, máris kivilágosodik a kép: Eltolcsy állásfoglalást kérő levele semmi mást nem szolgál, mint hogy az egész devizahitel-mizéria “Gyurcsányahibás”-prekoncepcióját EU-s dokumentummal támasszák majd alá!
    És bizony ebből a szempontból, ilyen olvasat alapján még igazuk is lesz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  25. Na ja! a “gyurcsányahibás” alátámasztása mellett pedig a másik cél egy jó nagy biankó csekk kiállítása nekik! Mely szerint ( ehhez elég lett volna a NET-en körülnézni) – nálunk a legnagyobb a kitettség, ezért más országokkal nem hasonlítható a kezelési módszer, a “körültekintő” eszközökhöz meg semmi közük, de tessék azok alkalmazása mellett állást foglalni, aztán jönnek a jogászok és 2/3-al majd kitalálnak valamit, oszt jónapot! Hisezn előre megmondták, hogy “nem kell félnetek jó lesz”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  26. Az látja a lényeget, aki azt lája, hogy szerecsenmosdatás kezdődik, ahol a szerecsen ez a “vudu-gazdász”-midenteltolcsy és a hatalomba bekerült csürhe, amivel meg lehet alapozni, hogy megint nem mi vagyunk a bűnösök, a bajok okozója, hanem a “nemzetközi helyzet fokozódása”, no meg Gyurcsány!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  27. Gyurcsány szabadlábon van még?????????????
    5 napos az utolsó FB bejegyzése! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  28. Az ország egy évet vesztett a válságkezelésben és csak mélyebbre lökték mint korábban volt.
    Minden intézkedésük irracionális volt és csak ártott az országnak.
    Még most sem ébrednek fel amikor már világos és egyértelmű gazdaságpolitikájuk bukása. Még most is csak indokokat keresnek hogy lehet a saját impotenciájukat másokra kenni. Ez a levél is erről szól. Látható módon fogalmuk sincs mit kezdjenek az országgal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  29. Kedves “VIP”!
    Nézzük már teljesen objektíven ezt az egész CHF-alapú hitelmizériát!
    – A devizában való eladósodás már 2001-től kezdve azért tűnt kifizetődőnek, mert jóval alacsonyabb volt a kamata, mint a “forintos”-nak még az orbanista “állami támogatás” ellenére is!
    – Ennek oka az volt, hogy túlságosan magas volt az MNB alapkamata, amelynek Elnöke (Járay) és Monetáris Tanácsának tagjai mind fideszkinevezettek voltak.
    – Ez a fideszkinevezett bagázs a Medgyessy-kormány idején, teljesen indokolatlanul (illetve “indok” az volt, csak “alapja” nem!) egyetlen lépéssel a sztratoszférába emelte a már eleve túl magas jegybanki alapkamatot.
    – Így a (támogatott) forinthitel még drágább lett, mint az akkor még olcsónak tűnő CHF-alapú.
    – A fentiek és a bankok aktív promóciója következtében szinte mindenki CHF-hitelt vett fel, ám nem olvasta el a szerződés azon pontját, miszerint a teljes árfolyamkockázat az ügyfelet terheli, s azt a bank egyoldalú szerződésmódosítással érvényesítheti is.
    – A bankok ezen jogosultsága annak volt köszönhető, hogy a korabeli Kormány és Törvényhozás nem mérte fel az ebben rejlő kockázatokat, s a deviza-alapú hitelezést minden további nélkül engedélyezte.
    – Ha a korabeli Kormány és Törvényhozás kicsit észnél van, s figyelembe veszi a korábbi nemzetközi tapasztalatokat, akkor hozhatott volna olyan rendeleteket, jogszabályokat, melyek csakis abban az esetben engedik meg a “nem-forint” hitelek nyújtását, ha az árfolyamingadozásból származó esetleges rizikót maga a hitelnyújtó vállalja!
    – De nem tették!
    Így aztán az egész augiász-istálló a két szépséges és gyönyörűséges “nagy” pártunk közösen produkált pöcegödre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  30. TURMIX
    Mit vagytok úgy oda magatoktól?Kicsi kevés észhez magas doktor imponál a mai kezeléshez.Mit vagytok úgy oda magatoktól?Böszme részeg féle haveroktól mentsen meg az Isten olyan magyaroktól.Mit vagytok úgy oda magatoktól?Azoktól a számoktól maguktól nem ijednek meg a kacatoktól.Mit vagytok úgy oda magatoktól?Nem láttok a hulló kacsatolltól,ha csak tol,tol,húzat el az ajtótól?Mit vagytok úgy oda magatoktól?Hányszor kérdezzem még a gonosztól,ostor miért jók hátán csatangol?Mit vagytok úgy oda magatoktól?Nem értetek,itt mindenki Angol,aki mások hazáján barangol?

    Édes,aranyos,gyémántokkal kivert drágaköves,kedves alapos magyarok!Sok sikert kívánok élénken én néktek.Ellenkező esetben mint szén égtek el,magatokból magas hőfokot majd adván?Maradvány nem számot tevően,se nem jellemzően él tovább,bennem az eleven szívemben?Jól van.Adandóan előre láthatóan biztatóan bízik ember a hathatóan átfogó áradó reformokban?Bár romokban a kormokban sokban hasonlítanak fekete apró szemcsék elaprózó,rongyosodó életünkre?Ki gondolja komolyan,hogy feltekert cérnagombolyag olyan anyag,olyan anyagból van mint égett,égetett hólyag?Félretett eszem pihen,s pihenten menten politizál,kritizál kizárt lehetetlen,érthetetlen dolgokat?Csókokat küldjünk egymás gondolataira,és ne haragot emberek gondjaira.Nekünk nagy gondunk ha összevissza segget hordunk,behódolunk csalódottan jobbnak,balnak,hiszen ők csak valóban jót akarnak?

    Úgy lépünk minden fogalmat a fogalmak fogalmán,és ezért harap a fog almán?Bámulós balgán a hal fajtán az algán,szaporodtok,sokasodtok mint az ebek.Na,megyek.Sietek netek,húzom a csíkot,én nem felejtem el a Tocsikot.Mivelhogy szép hely Málta,Márta mártja kenyeret a tejbe,csak azt tudnám,hogy mi van az emberi fejben.Tej a vajba bajba jajgat,annak nagyon fájhat.Mézzel,ésszel,édes szövegekkel,bánjunk el az emberekkel? Két lábon fut majd ide a lista,hogy ki a balos idealista?Kommunista a legnagyobb humorista.Komolyan humorizál,mi bevesszük,és rámegy az életünk?Szegényebb az ember,egyre szegényebb,s nyilatkozata ezért sokkal szerényebb.Keményebb idők jönnek,keményebb:Reformok szívünkben mélyebb sebként fájnak,és tétlenül nem álldogálnak? Legigazságtalanabb,leghatártalanabb a magyar nép lett?Mihamarabb változzunk meg.

    Elkótyavetyélni drága időnk javát,s megélni békés jövőnk szavát,azokat a szavakat,azokkal együtt elültetni az együttműködés magokat,hogy dúsan jó gyorsan kikeljenek a jövőnek,s tápláljanak sokakat,embereket,állatokat,elkergetett fázósokat?Kibérelt bélelt politikai hovatartozásunk,meleges,ideges otthonunk,változásunk akarását,elakadását vasból rácsos ajtók teszik lehetetlenné,és hitetlenné válásunk után vallásunk bal vállunk izmait sem erősítik,nem segítik talpra állásunkat mivel járásunkat,mozgásunkat az összevisszaság teszi kiszámíthatatlan cikcakkossá,s nem is okossá?Hurrá!
    TURMIX

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (10 szavazatból)
  31. Kedves Barátaim!
    Ezt a “Fente Leventé”-t már ismerem a nepszava.hu-ról is!
    Nem kell vele kommentbe keveredni!
    Különben folytatja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  32. ADMIN BYUGTALANÍTÓ BEJELENTÉST TET!!
    A fÖLDRENGÉS A KELETI PARTON CÍMŰ CIKKNÉL.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  33. szendam
    Szerintem meg a maga kacifántos módján azért közöl valamit..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  34. A Fentét már a Stopról rég kiutálták, most ide talált!
    Pech!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  35. Fente, itt befejez-te. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  36. Admin
    Pedig mennyit törtem a fejem, hogy értelmet találjak az írásaiban! Hangyás egy kicsit,de sokan vannak ilyenek. De mert merte vállalni a balgaságait, hát bizony “díjaztam”… Mea culpa, mea maxima culpa…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  37. Kedves “Admin.”!
    Hálás köszönet a “buggyanttalanításért”, azaz a “fenteleventéstelenítésért”!
    Kedves “bumburi”!
    Azért kutass még az “értelem” után!
    Ennek javasolt metodikája: jó alaposan leiszod Magad valami “házirettenetessel”, de betyárosan, majd rányelsz legalább két szem Xanaxot (avagy Frontint)!
    Osztán vársz vagy 10 percet és rögtön meg fog világosodni a “fenteleventei” eszmefuttatás logikája!
    Még tiszta szerencse, hogy a “Köpcös” szabaddá tette a házi pálinkafőzést! Így nem csak a “fenteleventék” ihatnak rá 50 fokos pálinkát az antidepresszánsukra.
    hehehe!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  38. :lol:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. Azért ezt a fentét meg kellene tartani jó emlékezetünkben. A Csutfasznak jó lenne cellatársnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  40. Szendam! Köszönöm a felvilágosítást! Igazán! Elalvás előtt közreadnám
    javaslatomat:

    Ha már a Mesterházynak nem is jut eszébe a probléma tárgyában mindenkor kinyilatkozni, hogy a Járay az oka mindennek, legalább tegye fel valaki vagy valakik a FB-ra – és lehetőleg többször is – a magyarázatot.
    Az a tehetségtelen barom a múltkor is csak azt mondta el, hogy sejti, hogy a vizsgálat eredménye az mszp hibáztatása lesz. De hogy mi a valóság, azt nem tartotta lényegesnek elmonani. Pedig amíg ez téma lesz, addig mindig ezzel kéne kezdenie! Soha nem lenne szabad elmúlasztania!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  41. Ja merthogy én nem tudom feltenni FB-ra, meg nem is járok oda. Sory!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  42. Kedves szendam!
    Nem lehetsz ilyen gonosz velem, hogy ilyen tanácsot adj! Komolyan mondom én balga, hogy mindenáron logikát akartam keresni ezekben a fenteleventékben, de nem mindig sikerült. Az ajánlatodat meg inkább nem próbálnám ki, merthogy öl, butít, és nyomorba dönt.Ha eddig nem gyakoroltam, ezután már nem fogom. Üdv.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Közbiztonság Szilárd egy napja 2014. január 14. kedd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos