Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Fidesz-kormány állatorvosi lova az ócsai lakópark 2014. január 18. szombat 13:46 Forrás: AN

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Fidesz-kormány állatorvosi lova az ócsai lakópark

Budapest, Ócsa – Megbukott a kormány ócsai szociális lakóparkja, a kormány beismerte, csúfos kudarcba fulladt elképzelése. Nem hivatalosan ismerte be, sőt, újabban amennyire csak lehet, hallgat a kínos beruházásról. Pedig, az adófizetőket biztosan érdekelné, miért kellett teljesen fölöslegesen eltapsolni 2,7 milliárd forintot.

A korábban hatalmas propaganda hadjárattal beharangozott lakópark a végét járja. Az eredetileg tervezett félezer lakásból mindössze 80 készült el, azok is csak jó egy éves késéssel, ráadásul az eredeti árnak háromszorosáért. Egy-egy ház annyiba került (négyzetméterenként ötszázezer forintba -, amennyiért már Budapest legfelkapottabb kerületeiben is lakásokat lehetett volna vásárolni.

Az emberek által csak ócska lakóparknak nevezett szegénytelep házaiban nincs gáz, a lakóknak fával kell fűteniük, busz naponta kétszer megy, iskola, óvoda, bolt legközelebb öt kilométerre. Nem csoda, ha a nyolcvan háznak mindössze a felét tudták lakókkal benépesíteni, a többi jelenleg üresen áll.

Nem örök időkre lesz lakatlan a mintegy 40 épület: bár újabb lakók már nem költöznek ide (miért is költözne ide bárki) a kormány katasztrófára vár. Pontosabban arra, hogy természeti csapás esetén a kiköltöztetett embereket helyezik majd el ezekben a házakban.

Ezért kár volt ennyi pénzt elpocsékolni. Földrengés, tűzhányó kitörése Magyarországon nem túlságosan valószínű, valamilyen szerencsétlenség, például gázrobbanás persze bármikor bekövetkezhet (a rezsicsökkentésnek köszönhetően a szolgáltatások színvonala és biztonsága is visszaesik), de erre az eshetőségre az ócsai lakópark házainál jóval gazdaságosabban is fel lehetne készülni.

Kidobtak 2,7 milliárdot az ablakon, úgy, hogy a problémát (a devizahitelesek gondjait) nem oldották meg. Maradt az, ami eddig is volt: a másokra való mutogatás, az elmúlt nyolc évre való hivatkozás. A kritikákra most is úgy válaszolt a Fidesz, hogy az ócsai lakópark a Gyurcsány-korszak szimbóluma. Egy olyan kormányé, amely a magyar családokat teljesen kiszolgáltatta a külföldi bankok érdekeinek, és devizacsapdába taszította őket. Szerintük az ócsai lakóparkban otthonra lelt családok, ha a Gyurcsány-kormányon múlt volna, ma földön futók lennének.

Ennyit tudott a Fidesz kommunikációja hozzátenni ahhoz a szégyenhez, ami ócsai lakópark címszó alatt kerül fel az Orbán-kormány rövidnek már így sem mondható bűnlajstromára.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (25 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +28 ( 32 szavazatból)
A Fidesz-kormány állatorvosi lova az ócsai lakópark, 4.7 out of 5 based on 25 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

27 Reader’s Comments

  1. Igen, és a nagyon összefogott un. ellenzék mi a bánatos ló.aszt csinál???? Ja, semmit???? Ahogy a rablóbanda 1.0-t úgy a rablóbanda 2.0-t sem zavarják a tények. Ülnek az összefogásos asztalnál és köldöknézegetéssel töltik az időt. Mindegy, csak eljön a választás ideje. A fontos, hogy az a kijelölt 4 fa.zagyerek bekerüljön, gond egy szál se.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (25 szavazatból)
  2. Mínuszolóktól kérdezem, hogy mi a francot mínuszolsz a tényeken: ennyi ház, ennyi négyzetméteráron, ennyi lakatlan, infrastruktúra meg zéró. Ezek valós adatok. Akkor????? Te barom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (37 szavazatból)
  3. Nagyon gyenge ez a kommunikáció!
    Pláne ha sokan még a fidesz előző regnálása alatt vették fel a hitelt.
    Ráadásul a rizsacsökkentés áldásait sem élvezhetik minden esetben a gáz hiánya végett. A fa ,és a szén, ugyanis drágább lett. És nem az általuk hangoztatott infláció mértékével!
    .
    Természetesen Gyurcsány a hibás!
    Hülyék ezek?
    Rosszabbul élünk mint 4 éve. A szerencsétlen ellenzék meg nem mondja!
    A kuszafogú kiflilopó meg kiáll, és az egy biteseknek Gyurcsányt emlegeti.
    Ennyire lenézik a választókat, hogy ilyen debil szövegre telik csak?
    .
    Az ócska lakópart meg ott marad mementónak a fidesz regnálásának ékes bizonyítékaként.
    Most akkor nincs is olyan sok rászorult?
    Vagy csak azért készítettek túlméretezett költségvetést, hogy a Simicska cégek innen is részesedjenek?Jól fog a tolluk. Felénk keveset, feléjük mindent.
    Undorító!
    Ez a nyíltszíni lopás,és a mellékelt szöveg.
    Csináltak 2 sor házat, és elvégezték a feladatukat! Pedig mennyi mindent ígértek oda! Boltot, iskolát, óvodát!
    Most meg sehol semmi?
    Szegény gyerekek.
    Kiskorúak veszélyeztetése végett nem lehet feljelenteni a kormányt? Hóban fagyban, esőben,vagy rekkenő melegben, mentőktől távol, szerető kormányuknak köszönhetően.
    .
    Igaz most enyhe az idő.
    Ezért is Gyurcsány a hibás!
    700 millióból ezek a házak bőven kijöttek.
    Hová süllyesztettek el 2 milliárdot?
    Az ellenzék nem kíváncsi ilyen apróságokra?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (37 szavazatból)
  4. Ceausescu őrületében megépítette a világ második legnagyobb épületét; miután elzavarták, nem bontották le, hanem ebben van a romén parlament meg még más hivatalok is.
    |
    De tényleg mi a szöszre lehet használni 80 házat egy olyan környéken ahol nincs ennyi embernek munka? Még szállodának vagy gyerektábornak sem jó, mert nincs a környéken semmi érdekes.
    |
    Egy normális országban persze lenne megoldás, 3 méteres fallal kéne körülvenni az épületeket és itt tölthetnék le börötnbüntetésüket a bíróságokon elítélt fülkeforradalmárok! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (35 szavazatból)
  5. kedves bumburi
    az ellenzék csak arra kiváncsi, hogy a fertelmes bűneiket, hogyan védje meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (15 szavazatból)
  6. Mi meg itt a kérdéseinkkel zavarjuk a nagyon összefogott ellenzéket. Nem lesz ebből bajunk????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (18 szavazatból)
  7. Igen, Yeti.lovag, tökéletes hely lenne Orbánnak, Simicskának, Mészáros Lőrincnek, Lázárnak, Rogánnak, Semjénnek, Szijjártónak stb.
    Körbe kéne keríteni aztán túrákat szervezni. Lehetne pattogatott kukoricát, kekszet bedobálni. A világ minden tájáról jöhetnének közelről megcsodálni egy élő diktátort és pereputtyát. Kalandtúra is elképzelhető, Ludas Matyi projekt, végtelen a lehetőség, és még nyereséges is lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  8. .
    .
    Yeti.lovag!
    .
    kérded mire lehet használni.
    megmondom.
    magas fallal körbekeríteni, őrökkel ellátni, s az egész mocskos orbánbandát ideköltöztetni táborba örökkétig!
    soha nem jöhetnek ki, csak lábbal előre – bár én még azt a temetést is az ő szájuk íze szerinti szociális temetésként gyakoroltatnám velük, kaparják el egymást, ha eljön az idő a puszta kezükkel! – az összes kölyök leszármazott!!
    .
    A VÉR NEM VÁLIK VÍZZÉ!!
    .
    soha ne felejtsük el! rossz magból rossz vetés!!
    .
    e gyökér túl sok rossz magot vetett, ne irtsuk ki a vetést, hagyjuk kipusztulni!
    .
    remélem, megoldottam a lakópark ügyét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  9. ???
    Én azért nem áldoznék rájuk pattogatott kukoricát, meg kekxet, inkább mást dobálné hozzájuk. Valami jó “ütőst”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (15 szavazatból)
  10. Csakigazatmondó , igazad van a bukás után börtön férőhely hiány lesz Magyarországon viszont ezt a telepet fegyencteleppé könnyen át lehet alakítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  11. lovastengerész
    Akkor bővítésre lesz szükség. Na nem ilyen “luxus kivitelben,elég lesz ha a többi fabódé lesz.
    A fidesz arisztokrácia meg osztozkodhatna, hogy ki melyik bódét foglalja el.
    Az épületeket meg az őrző-védő személyzet foglalhatja el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  12. Ja, de az is akkor, ha megácsolják maguknak. Alternatív, hogy mit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  13. És akkor még Sukoróval össze sem hasonlítottuk. És ez csak egy a meglehetősen sajátságosan de azért egy jól felismerhető szisztéma alapján lebonyolított beruházások közül. Hol van már a “ne mi nyerjük a legtöbbet” időszaka?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  14. Nem eltapsolták a 2,7 milliárdot, hanem kb. 60 %-át ellopták.
    Mai árszinten ezek a házak ezen a színvonalon 120 000Ft/m2-ből megépíthetők úgy, hogy tisztes haszon van rajtuk. A terület előkészítése és az általuk kiépített infrastruktúra kiteszi a különbözetet a 40 % erjéig. A többi színtiszta lopás! Ezt, mint gyakorló szakmabeli merem kijelenteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  15. kicsiroli
    +++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  16. Egy kis plusz infó:
    “A devecseri és az ócsai lakóparkok kivitelezéséért felelős Veszprémber Zrt. szintén egy politikailag jól szituált cég. A Devecserben 4 milliárdért, Ócsán 2,4 milliárdért építő vállalat vezérigazgató helyettese, Garancsi Mária a „kormány buldogjaként” emlegetett Gál András Leventének, a KIM közigazgatási exállamtitkárának volt a tanácsadója, 2015-ig szóló szerződéssel. Testvére, Garancsi István – akivel több közös cégük is van – pedig Orbán Viktor kedvenc focicsapatának, a Videotonnak az elnök-tulajdonosa. Garancsi Mária vezetője volt annak a Hernádi Zsolt MOL-vezér által is alapított Szinva Kft.-nek is, amely megvette a budai diplomata luxusingatlanokat kezelő CD Hungaryt.”
    http://index.hu/belfold/2013/07/05/a_kormany_kedvenc_ujjaepitoi/

    “„2012-ben egy új közbeszerzési eljárási törvényt alkottunk meg Magyarországon, és az a helyzet, hogy abból, tehát tíz közbeszerzési eljárásból mintegy nyolc általában a hazai kkv-k győzelmével végződött. Amit pedig nemzeti eljárásrendben bonyolítottunk le, tehát egy más eljárásrendben, ott pedig a kkv-k győzelmi aránya meghaladta a kilencven százalékot. Ez már egy új világnak a reggele” – mondta a miniszterelnök.”
    http://mno.hu/ahirtvhirei/orban-ez-mar-egy-uj-vilagnak-a-reggele-1206025

    Nem ismerős valahonnan ez a mondat ? Új rend…vagy Új hajnal…nem is emlékszem a jelmondatra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  17. zumm zumm
    Azért az tisztán látszik, hogy minden összér mindennel. Azt hiszem, hogy ez a tolvaj banda, amikor azt a köröket megalakította, erre gondolt. Körbe-körbe-karikára. Náluk mindenki valakinek a valamilye. Csodálatos. Te kiderítetted, így mást is ki lehetne bogozni, csak az un. ellenzék nem tud ezzel a rengeteg sunyisággal mit kezdeni. Na ezért kell a választást bolykottálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  18. Bumburi, vitatkoznom kell veled. A fidesz kommunkációja nagyon erős, az ellenzéké szánalmas. Ócsával kapcsolatban, még az is átmegy, hogy erről is Gyurcsány tehet. Ezzel szemben az ellenzék még ezt a magas labdát sem tudja normálisan leütni. Sajnos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  19. Számoljunk:
    40 családon segítettek 2,7milliárdért.
    Az 67,5millió családonként.
    Jó üzlet.
    Valakiknek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  20. Raszputyin
    Lehet hogy igazad van. Nekem azért szánalmas, mert idestova 8 éve ezt hajtják.
    Ami baj, hogy az ellenzéknek nincs válasza.
    Sem erre, sem másra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  21. Ehez azért annyit hozzátennék, szerintem egészen biztosan “jóhelyre került” az a 2,7 MILLIÁRD forint.
    Az ócsai lakópark körüli hercehurcával meg a haszontalanságával pedig magasról nemfoglalkozik senki akimostúr…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  22. A lopás bűncselekmény célzata: a jogtalan elsajátítás.
    Ha azt akarjuk, hogy a lopás ne legyen lopás, csak annyit kell tenni, hogy a jogtalanságot – törvénnyel – jogossá tesszük, mármint kormányzati érdekből, és ami eddig lopás volt, az ezután teljesen rendjén való jogos cselekmény lesz.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  23. Ez tényleg egy állatorvosi ló. Nagyon hülyének kellett lennie ahhoz ,ha valaki ezt nem látta előre. Szerintem az ellenzéknek óriási zajt kellene csapni ebben az ügyben ÉS AMI A LEGFONTOSABB: Meg kell tudni ,hogy személyesen ,név szerint ki a felelős EZÉRT???? Ha a meg sem valósult Sukoró miatt nyomzás indult ,akkor ebben az ügyben miért nem ,De én például szeretném tudni ,hogy a trafikok fóliázásáért ki a felelős és mindez menníbe került és még mennyibe fog kerülni???, A beharangozott kampány üzemmódból még nem látszik semmi ,félek ,hogy nem is fog.Én türelmes vagyok ,de NEM ENNYIRE!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  24. Antifülke

    Biztos vagy te abban ,hogy a 42 családnak ez segiség ,ott a Kalahári közepén 15 kilóméterre Vlagyivosztoktól??? Aki onnan képes bejárni dolgozni ,vásárolni ,a gyerek iskolába , rendelőbe ,bárhová ,az NINCS ERRE rászorulva , aki meg igen ,az miből és hogyan fog onnan kimozdulni. Modelezd már le egy hetüket ,aztán osszál -szorozzál és rá fogsz jönni ,hogy ez a projekt csak egy-két haveri -csókos vállalkozón segitett, igaz azoknak nagyon . Itt a cél se volt más, annyira még ezek sem hülyék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  25. kicsiroli
    “Mínuszolóktól kérdezem, hogy mi a francot mínuszolsz a tényeken”
    .
    Nem a tények, hanem a förtelmesen alpári stílus(od) az oka. Célt tévesztett, nem idevaló.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (8 szavazatból)
  26. Edes Istenem,
    Arra kerlek, de nagyon, hogy takaritsd el ezt a szemet, rablo csurhet a hazambol! Segits rajtunk, magyarokon, hogy ismet legyen kenyerunk, otthonunk, jövönk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  27. Ha már tudjuk, hogy ez az ócsai lakóparknak nevezett gettó mennyi milliárd forint összeggel terhelte ezt a megnyomorított országot – a semmi haszonért – akkor miért nincs egy schiffernyi tökös ellenzéki potentát , aki akkor a sukoró ügy ellen olyan vehemensen kiállt, hogy most odaálljon és hűtlen kezelést, vagy csak egyszerúen nyilvánvaló lopást kiáltson és feljelentse ezt a piszok rabló kormányt.
    A ” valódi ” ellenzékről még egy szót sem szóltam — már ha van ilyen. Hánynom kell!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos