Ronai and Ronai
AMERIKAI

Újabb diplomabotrányba futott bele a kormány 2014. január 23. csütörtök 22:51 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Újabb diplomabotrányba futott bele a kormány

Budapest – Schmitt Pál, Semjén Zsolt, és Tolnainé „dr” Szatmári Katalin után itt a legújabb diploma-ügy. Nem olyan magasröptű talán, mint a korábbiak, de szaftos ez is. Az eredeti hírt az MTI jó szokása szerint ezúttal sem közölte, immár „haladó” hagyományaihoz híven türelmesen kivárta, míg a mezőgazdasági tárca –ezúttal ugyanis rájuk járt a rúd – kisajtolt magából egy kínos és értelmetlen valami magyarázkodást.

A vidékfejlesztési tárca részéről fel sem merülhetett a felsőfokú végzettség hiánya Veress Balázs, az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója kinevezésekor, mert jogviszonya keretén belül, áthelyezéssel, kinevezésének módosításával lett vezető – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium.

A minisztérium a Blikk cikkére reagált. A lap írása szerint a nemzeti park igazgatója úgy szerzett szakmérnöki szakosított oklevelet a Pannon Egyetem Georgikon Karán 2002-ben, hogy az alapdiplomáját egy államilag el nem ismert egyetemen, a Miskolci Bölcsész Egyesületnél (MBE) szerezte.

Ez a lap által megkérdezett szakértő szerint szabálytalan, így a diploma érvénytelen. Veress Balázs 2010-es kinevezésekor ezzel a VM-nek tisztában kellett lennie, mivel az igazgatói poszt feltétele a szakirányú felsőfokú végzettség.

A tárca erre válaszul és magyarázatként azt közölte, hogy Veress Balázst 2003-ban nevezték ki az Észak-magyarországi Környezetvédelmi Felügyelőségre (ÉMKF) ügyintézőnek. 2010-ben ezen jogviszonya keretén belül, áthelyezéssel, kinevezésének módosításával lett az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója.

Szerintük a kinevezés előkészítésekor a minisztérium részéről fel sem merülhetett, hogy nem rendelkezik felsőfokú végzettséggel, ugyanis az ÉMKF-nél történt ügyintézői kinevezésekor a vonatkozó jogszabályok szerint I-es besorolású ügyintézői kinevezést csak felsőfokú végzettséggel rendelkező kaphatott, és a tárca vélelmezte, hogy a jogszabálynak megfelelően, az ügyintézői kinevezéskor a felügyelőség ezt megvizsgálta.

A Veress Balázs által bemutatott, végzettséget igazoló dokumentumok szerint további egyetemi szintű okleveles végzettséget is szerzett, amelynek alapja az MBE által kiállított oklevele volt, amit az egyetem által kiállított “egyetemi szakosító oklevél” is tartalmaz. Fel sem merülhetett tehát a felsőfokú végzettség hiánya – olvasható a közleményben.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (19 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +24 ( 32 szavazatból)
Újabb diplomabotrányba futott bele a kormány, 4.6 out of 5 based on 19 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

25 Reader’s Comments

  1. Én a kormány minden tagjának, tovább megyek, mindegyik nagyszájú hazug fideszesnek kétlem hogy van tényleges tudás alapján kapott diplomája!
    Ha lenne, nem lennének ilyen prosztók, taplók, és gátlástalanok!
    Legalább valami jólneveltség lenne bennük!
    De szikrája sincs!
    Ezért tart ott az ország, ahol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +51 (57 szavazatból)
  2. NNa kimegyek már én is a Tangóra egy nagydoktoriért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (39 szavazatból)
  3. @bumburi
    A műveltség (tehát tárgyi tudás) és a kultúráltság (tehát amikor a tudás előnyösen változtat a világhoz való hozzáálláson és a viselkedésen) nem ugyanaz. Legalábbis a néhai Popper Péter szerint. Nem is kell a politikusokig menni: jó példa az összes hálapénzre hajtó orvos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (35 szavazatból)
  4. ugy gondolja a csuti menekült, hogy minek a diploma, ha jó hosszu és fürge a nyelvük, alkalmazza őket, mert naponta tisztán tartják a seggét
    a diploma csak tiszta macera, na ahhoz már tudni is kéne egy keveset, de az már nem megy, ezért hiánycikk a nyomorult beteglelküeknél a diploma.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (34 szavazatból)
  5. Ezért érdemes volt Salamon Gábort kirúgni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  6. Ugyan. 2010 óta bármilyen poszt feltétele a feltétlen lojalitás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (33 szavazatból)
  7. A közokirat hamisítás ugyebár még Magyarországon is bűncselekménynek számít! Pláne akkor, ha a hamisítást egy állami funkcióra aspiráló személy követi el. ez persze nem menti fel a felelősség alól a kinevezőket sem, akik nyilvánvalóan tudatában voltak a hamisítás tényének nem csak ebben, hanem a többi esetben is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (30 szavazatból)
  8. bumburi
    2014. január 23. csütörtök
    Régi mondás,de így igaz ,bár ma már azt hiszem feledésbe merült:
    Intelligenciát nem lehet az egyetemen szerezni.Azt otthonról hozzuk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  9. Bumburi! A taplóságtól és a gátlástalanságtól egy diploma se védd meg.ahhoz,hogy valaki “EMBER ” tudjon maradni egész életében anyuka és apuka megfelelő nevelése szükségeltetik.Erkölcsi alapok nélkül kár minden iskola…marad az AKI…sajnos.
    Én is jártam főiskolára,el is végeztem.Soha eszembe se jutott, volna az idegen tollakkal való ékeskedés,okirat hamisítás….sőt élveztem a főiskola minden percét ahol legtöbbnyire nálam okosabb embereket hallgathattam,tanulhattam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  10. Tudom hogy egy oktatási intézmény pecsétje nem elég ahhoz, hogy erkölcsileg makulátlan emberek kerüljenek ki az intézet falain kívülre, mert e mellé a családnak is szerepe, hogy egy alapot adjon.
    Azt azért fenntartom,hogy a tanulás éveinek maradandó nyomokat kellett volna hagyni ezekben az emberekben.
    Félelmetes,hogy idáig egy normális ember nem mutatkozott a vezető fideszesek között,mind hozza egyeskének az elvárását minden skrupulusa ellenére. (már ha egyáltalán van valamelyiknek) Igazodik mindegyik a kollégisták elvárásainak megfelelni.
    Tanult emberek hogy képesek lemenni arra a szintre?A kérdés csak költői…Hiszen az eredmény mindannyiunkat érint.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  11. Nagyon jó közmondások keringenek évszázadok óta népünk ajkain.
    Példa: nem a ruha / sőt = nem az iskola / teszi az embert.
    A képen látó pofa még a normálisabb kinézetű fazonok közé tartozik.
    Ám amikor megszólal. . . nekem miért van olyan érzetem, /talán a tudatalattim erősen működik ? / , hogy ez nem igazán intelligens ember?
    Másik példa: Czomba nyalonc titkár úrrr- csodaszép öltönyében megjelenik a képernyőn.
    Csak NE SZÓLALJON MEG !
    Tényleg minden porcikám tiltakozik ilyenkor – ezek a főemberek ? ? ?
    Viszont tudok szolgálni ellenpéldával is : kimondottan szeretem amikor KATONA TAMÁS , volt pénzügyi államtitkár nyilatkozik.
    Ahogyan beszél, ahogyan hangsúlyozza a szavakat, szóval egyáltalán . . . kellemes a fülnek.
    S most megint egy jó kis mondás: intelligensnek születni kell !
    Hát ezek a gondolatok jelentek meg ma reggel agyamban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  12. Bocs: harmadik mondatnál : látó = látható

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  13. A szakmai hozzáértés szoci trükk – na ebből kell kiindulni!
    Occóé’ vett diploma pedig jó pénzt fial, ha valaki tudja kinek az aranyere szorul kezelésre, netán van egy dossziéja a felcsúti stadion melletti trezorban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  14. Nem is értem egészen!

    Mi itt a probléma ?

    Ha plágiummal szerzett doktorátussal
    lehetett “gőztársasági” elnökünk,
    miért kell kisebb funkciónál valóságos diploma?

    Ilyen szél fúj Magyarországban?
    Javasoljatok! Legközelebb törvényt hozunk…
    arra is, hogy a diploma jár a kinevezetteknek is.
    Tetszőlegesen, minden előtanulmány nélkül,
    mert az neki ezután hivatala miatt szükséges!

    De tudja valaki, mért szükséges a beszélni
    tanított papagájnak okmány, annak igazolására,
    hogy tud beszélni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  15. Lezüllesztették az országot, leamortizáltak mindent és mindenkit, elsősorban önmagukat – bár a 2/3 igénytelenjeinek még nagyon is megteszik….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  16. Miskolc esetéről én egy másik történetet ismerek. Egy közeli ismerősöm ének tanári diplomát szerzett, a beszámolója szerint teljesen hasonló körülmények között, mint ahogy most újra meg kell szereznie azt. Elég az hozzá, hogy Miskolcon a Zeneakadémia tanárai tanították, a nem zenei tárgyakat pedig azok a tanárok tartották, akik az egyetem más szakokon is alkalmazott tanárai voltak. Az volt a gond, hogy erre az oktatásra nem szerezte meg az akkreditációt az illetékes. (Biztos elfelejtette szegény.) Az ismerősöm diplomáját nem fogadták el, pedig becsületes munkával szerezte. Mit tehetett, elment egy másik felsőoktatási intézménybe és BA 2. évfolyamtól újrajárja az egyetemet. (Akinek volt már ilyenben része, el tudja képzelni, min mehet keresztül munka és család mellett úgy, hogy egyszer már végigjárta ezt az utat.) Tehetett volna úgy is, mint az említett, keresztény erkölcsöt tűzzel-vassal terjesztő politikusok. Csakhát ő nem politikusnak készül, az ő tisztességével összeegyeztethetetlen az ilyesmi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  17. A legszebb, hogy Fazekas úgy tesz, mintha most hallana először az egészről. Oláh Lajos emeszpés képviselő kétszer is kérdést intézett hozzá e tárgyban, még 2010-ben, amire Fazekas úgy válaszolt, hogy igaz, hogy az alapdiploma érvénytelen, de ő a szakmérnökit elfogadja érvényes felsőfokú végzettségnek. (Holmi törvények persze őrájuk nem vonatkoznak.) A szóbeli kérdés és az írásbeli kérdés levelezése megtekinthető az országgyűlés honlapján. Akkor abból nem lett sajtóhír, nem érte el az “ellenzéki sajtó” ingerküszöbét. Tanulság, hogy a parlament teljesen életlen fegyver, kizárólag a nyilvánosságnak van még valamilyen értelme. Ügyészségi megkeresés is volt az ügyben, okirathamisításért kezdeményeztek eljárást. Az ügyészség azzal utasította vissza, hogy mivel a Bölcsész Egyesület által kibocsájtott diplomának látszó tárgy nem minősül okiratnak, azt meghamisítani sem lehet, tehát ha valaki diplomaként használja, az nem hamisított okiratot, merthogy soha senki nem minősítette azzá. Ez az ügyészségtől azért szép teljesítmény volt… Hogy a Veszprémi Egyetem által kiállított diplomának látszó tárgy akkor micsoda, arról nem folytattak értekezést.
    Pogács: az előző igazgatót semmi másért nem rúgták ki, csak azért, hogy helyet csináljanak ennek a fiúcskának, aki a Nyerges-család belső köreihez tartozik. Minden más esetben is ez történt, mellesleg a félelem légkörének kialakítása is lényeges momentum volt. A vezetőket azért nem leváltották, hanem az utcára tették, mert orbánnak az volt az utasítása, hogy a rendszerben ne maradjanak sértett emberek. (Magukból indultak ki.) Ehhez alkottak törvényt is, amit aztán az Alkotmánybíróság megsemmisített, igaz, nem visszamenőleg, addigra meg kirúgdostak mindenkit szabadon. Más kérdés, hogy alighanem az járt jól, akinek most nem kell végigasszisztálnia a magyar természetvédelem, környezetvédelem és vízügy haláltusáját, a többi ágazatról nem is beszélve. Veress Balázsnak természetesen a haja szála sem fog meggörbülni, ahogy a Nyerges-klán másik emberének fazekasminiszternek sem. A nemzeti parki igazgatók kirúgása egyébként jogellenesen történt, erről másodfokon is határozott a bíróság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  18. “Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter”

    Csodálkoznék, ha ennek a bunkónak lenne hivatalos diplomája. Akkor annak az intézménynek az akkreditálását vissza kellene vonni……..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  19. Az ülepnyaláshoz nem kell diploma. Se valódi, se hamis. Csak nyelv kell hozzá, meg gusztus. Az meg van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  20. A pártállam idején volt az a szokás,hogy akinek jóállásu papája,vagy mamája volt,vagy jó poziciót töltött be és megtudta egy jó vendégségre hivni a diplomaosztó urakat,az bizony megkapta minden további nélkül.Sokat ismerek ilyet a környezetemben.Egy volt katonám,aki később megyei KISZ.vezető lett kétév alatt csak ugy “bejárásal a ZMKA-ra”alezredesirangot kapott. A volt pancsnokának,aki ekkor még csak százados voltam, azzal dicsekedet,hogy “igy kell ezt csinálni kisapám.”Köztudott,hogy a mai hatalom képviselőinek az apukája is “jóposztot”töltött be igy a fiacskája könnyen meghaphatta a diplomát.Kituja mennyi plagipali lehet még e hazában??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  21. A pártállami idők nagy slágere volt a végzettség nélküli elvtársak pártközponti segítséggel történt beiskolázása valamely jogi egyetemre. Több ilyet ismerek, egyikükből sem lett valódi tudást igénylő ügyvéd, bíró, vagy közjegyző. Rendőrök, tanácselnökök, politikusok, végzettség nélkül kinevezett igazgatók százai lettek jogi doktorok, akiknek a butasága, tudatlansága nyilvánvalóvá tette, hogy hamisak a papírjaik. De se szeri, se száma azoknak, akik cinkelt papírokkal csináltak, csinálnak ma is karriert. Érdemes volna egy alapos ellenőrzést tartani, kiszűrni végre a kóklereket, a diploma nélkül “gyógyítókat”, a tanulás nélkül kapott jogi diplomák árnyékában országukat feldúló és kifosztó gátlástalan gazember politikusokat fülön csípni és fillérre elszámoltatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. sydney
    2014. január 24. és
    Visszakézből
    2014. január 27.
    fazekasvidékfejetlenségi miniszernek is jogi diplomája van, mint a hasonszőrű fideSSes csürhe többségének, na olyan is. Jó eeetárs mindenhol használható eeetárs, tökmindegy, hogy a mezőgazdaságot ugatja vagy az atomfizikát.
    Örüljünk annak, hogy nem hoznak visszamenőleges hatályú törvényt arról, hogy a Föld lapos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. Caveman
    Na, na – csak nyugtával dicsérni a napot, mert a 2/3 az 2/3, bármit megtehetnek, hiszen a biankó csekkel erre adott felhatalmazást a 2,7 milliónyi magyar, mélyen, nagyon mélyen nemzethy, de pláne hazaffy zemberek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. Kedves hozzászólók! Addig reklamáltok, amíg létre nem hoz “kedvenc” vezetőtök egy olyan felsőrendű iskolát, ahol a lojalitásból “s.nyalásból” adnak diplomát. Akkor viszont nincs reklamáció! Jogosan ülnek, hajlonganak posztjaikon a bérencek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. Túl sokat foglalkozunk a témával. Nem hiszem, hogy bármi mást várhatnánk tőlük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A Semmelweis rektora további vizsgálatot rendelt el 2012. augusztus 23. csütörtök | AN

Lasztovicza már „rendszerhibáról” beszél 2012. július 25. szerda | AN

Hogyan kapott diplomát a fideszes csemete? 2012. július 24. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos