Ronai and Ronai
AMERIKAI

Hoffmann naponta tornáztatná a napköziseket 2011. augusztus 29. hétfő 19:11 Forrás: AN

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Hoffmann naponta tornáztatná a napköziseket

Budapest – Az oktatási államtitkár szerint a napközis foglalkozás keretében szervezhető meg alsó tagozaton a mindennapos testnevelés a most induló tanévben. Hogy honnan lesz ehhez tornaterem, testnevelő tanár, a foglalkoztatásukra elegendő pénz, azt Hoffmann Rózsa egyelőre még nem árulta el.

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár az általános iskolai intézményvezetőknek küldött levelében - amelyet a kormany.hu oldalon tettek közzé - az államtitkár kifejtette: az új, nemzeti köznevelésről szóló törvény megjelenése előtt, a most induló 2011/2012-es tanévben az 1-4. évfolyamon tanulók számára – azokon a napokon, amikor délelőtti órarendjükben a testnevelésóra nem szerepel – a délutáni napköziben, annak óraszáma, pedagógus-létszámkerete és infrastruktúrája felhasználásával kerülhet sor a többletfoglalkozások megszervezésére.

Arra kérik az intézményvezetőket, gondoskodjanak arról, hogy – az igazolt sportolók indokolt elengedését kivéve – valamennyi kisgyerek részt vehessen a délutáni sportfoglalkozásokon, “sőt tegyenek azért, hogy azokon örömmel részt is vegyenek” a tanulók.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Hoffmann naponta tornáztatná a napköziseket, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

12 Reader’s Comments

  1. Nem az a baj, hogy tornáztatná, hanem az, hogy ő tornáztatná. A mindennapos testnevelés e formája a 2003-as Oktatási Törvény megszületése óta így működött. Mivel a törvényben szerepelt (és jelenleg is érvényben van) a mindennapos testnevelés, és többlet pénz nem volt rá, tehát pedagógus álláshelyet nem kaptunk, csak úgy lehetett megoldani, ha délután a napköziben sportfoglalkozás keretében töltik le a plusz 2 tesi órát a gyerekek. Tehát ezt nem Hofmann R. találta ki, és más tollával ékeskedni elég csúnya dolog.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  2. A hangsúly azon van , hogy a gyereknek rossz legyen az iskolában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  3. Rózsika nincs magánál. Hülyeségeket beszél, de már nem először,sajna…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  4. Balga-nak pont.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  5. Mi is tornaztunk, hetente ketszer, de meg a kozepsikolaban sem volt zuhanyozo… Ezeknek lesz? Egy-egy tornaora utan uljenek be egy matekorara – olyan budos van hogy lefordulsz a szekrol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  6. Azt is mondta a nyanya, hogy az iskolákban ezután nevelés lesz, nem oktatás.
    Nos, már csak a kaput kell ellopni, hogy ne kelljen bejárni oda:(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. Rakosi idejben is volt ilyen! LMHK = Legy Munkara Harcra Kesz, majd csak MHK= Munkara Harcra Kesz. Volt egy kis konyvecske, amibe igazoltak a megjelenest. Jo a testmozgas, de egy jo tornaora tobbet er. Mellette lehet iskolai egyeb sportag. De a lenyegre visszaterve, orbanek atkozzak a regi rendszert, kozben mindent elovesznek az akkori idobol. Megis jo volt ? Meg az otleteke is “lopjak” mint a kinaiak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  8. Daniel

    budosnek lenni nem egeszsegtelen, csak kellemetlen, egyebkent a verejtekmirigyek 12 eves kor utan kezdenek igazan mukodni, a kisebbeket meg lehet tornaztatni, en emlexem szabadfoglalkozas soran ruhastul rohangasztunk az iskolaudvaron es nem lett a budostol semmi bajunk, viszont jo volt, a kamaszok mozgatasat kulon kell kezelni, ott illene a feltetleket megteremteni, most, hogy konyvek sincsenek nemtom mirol almodozik ez a joasszony?!:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. Az esztergomi Suzukiban is volt ilyen. A dolgozoknak tornazni kellett. Mara mar feladtak a japik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  10. Szerintem jó ötlet. Akárki is találta ki. Még jobb lenne, ha meg is valósulna. Nem kell hozzá tornaterem feltétlen, meg olyan hatalmas nagy feltételrensszer. A mozgás a lényeg. Ha koszosak lesznek, vagy büdösek (bar serdülőkor előtt ez tényleg más), annyi baj legyen. Azt hiszem ennél a korosztálynál a megvalósítás nem anyira a feltételrendszeren múlik, mint inkább a hozzáálláson.
    Csak azért, mert Hoffman Rózsa mondja, még nem biztos, hogy butaság. Ez egy jó kezdeményezes, és teljesen politikamentesen lehetne – és kellene- támogatni. A gyerekek érdeke előrébb való, mint a politikai huzavona. Ne legyetek olyanok, mint a Fidesz. Nem azért gáncsolandó egy-egy ötlet, terv, mert a Fidesz terjeszti elő, hanem azért, mert esetleg nem jó, nem korrekt, nem előrevivő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  11. Orbán András Lajos

    Csak egy szinte lényegtelen kérdés mindössze, azok akik nem járnak napközibe, azok meg le vannak sz@va????????????? Vagy esetleg délután mégegyszer bemennek az ,,imádott,, suliba hogy tornázhassanak?????????? Na ezt kötve hiszem a fonnyadt luvnya megint csak ötletel, de valódi ötletek nélkül!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  12. Éppen, hogy nagyon fontos dolog a torna, csak más is kellene még. Már 18 évvel ezelőtt, mikor volt még sorozás Magyarországon, az orvosok azt mondták, a fiatalok 40%-a tápos-csirke!! Azóta még romlott a helyzet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Mi lesz veled, Magyarország? 2014. április 2. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos