Ronai and Ronai
AMERIKAI

Fogy a magyar 2011. augusztus 22. hétfő 9:58 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Fogy a magyar

Budapest, Fidesztán – Fogy a magyar, ami még nem lenne baj, de nem úgy fogyunk, ahogyan kellene. Nem a háj megy le a derekunkról, ugyanolyan túlsúlyosak vagyunk, mint amilyenek voltunk. Össztömegünk azért most mégis kisebb, mint volt néhány évvel ezelőtt. Kevesebben vagyunk ugyanis. Kevesebben élünk, mint egy éve.

A születések számának csökkenése – több mint 10 százalékos visszaesés – a legjelentősebb Közép- és Nyugat-Dunántúlon volt, a legkisebb, 4,4 százalékos csökkenés pedig Észak-Magyarországon. A halálozások száma négy régióban emelkedett, a legnagyobb mértékben Dél-Alföldön és Közép-Magyarországon 4,4, illetve 3,4 százalékkal, három régióban viszont kismértékben elmaradt az előző évitől.

A természetes fogyás az ország valamennyi régiójában meghaladta az egy évvel korábbit, ennek mértéke Közép-Magyarországon volt a legnagyobb, Észak-Magyarországon pedig a legkisebb.

A vizsgált időszakban 14 ezer 440 házasságkötést regisztráltak, 193-al kevesebbet, mint az előző év azonos időszakában.

A házasságkötések száma Közép-Dunántúlon és Közép-Magyarországon kismértékben emelkedett, a többi régióban viszont csökkent, a legjelentősebb, 6,4 százalékos visszaesés Észak-Alföldön volt – olvasható a KSH közleményében.

Az idén az első félévben 41 ezer 586 gyermek született, 8 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban, a halálozások száma 66 ezer 34 volt, ami 1,6 százalékos emelkedést jelent a 2010. január-júniusi időszakhoz képest.

A természetes fogyás 24 ezer 448 fő volt, 4 ezer 663-mal több az egy évvel korábbinál. A nemzetközi vándorlás figyelembevételével becsült népességszám az időszak végén 9 millió 968 ezer volt – tették hozzá.

A születésszám összességében 8 százalékkal csökkent, ez 3 ezer 592 újszülöttel kevesebbet jelentett, mint egy évvel korábban.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

17 Reader’s Comments

  1. “Ne szülj rabot, te szűz! anya
    Ne szoptass csecsemőt!…”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  2. Épeszű ember mire vállaljon gyermeket. Ebben a mocskos orbanisztánban miből!? nevelje fel. Itt ahol a holnapi nap sem biztos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  3. Majd növelik a létszámot (papíron) a kettős állampolgársággal…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  4. Istenem! De kíváncsi lennék arra, hogy egy ilyen adatot, ha most éppen Gyurcsány vagy Bajnai lenne hatalmon, hogyan kommentelné a Fidesz, illetve személyesen a “Nemzeti Trubadúr Péter” (copiright by “Varánusz”)? Lenne abban minden földi jó és szaftos finomság. Mint pl. “nemzetellenes”, vagy “országromboló”, meg ilyenek.
    De most ugye egy Nemzeti Ügyek Kormány van hatalmon, amely nem fog ilyen adatokat kommentálni. Ehelyett természetesen “dolgozik”, s már meg is alakította a “Nemzési Ügyek Kormányhivatalát”, amelyben eddig még állami álláshoz valamilyen figyelmetlenség okán nem jutott fideszes pártkáderek fogják elb@szni az időt, meg a mi pénzünket! :-D , illetve :evil: !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  5. Nembaj gyön helyébe kínai.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  6. Kevesebb munkahely kell majd, nem lesz annyi munkanélküli.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  7. Ez szorosan osszefug a Vezir altal garantalt, hosszabb tavon kiszamithato joleti allam megletevel. Majd kesobb be lehet vezetni a kulonbozo ovszerek drasztikus aremeleset, az abortusz betiltasat, egy Szaporodasfokozo Hatosag felallitasat a KDNP kezeleseben. Minden jora fog fordulni. Ratko-gyerekek helyett Semjen-gyerekek fogjak megmenteni a hazát..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  8. Ezekből a nyers adatokból nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Óvnék attól, hogy direkt kapcsolatot tételezzen fel valaki a politikával.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  9. Megismétlem! Sarkalatos törvénybe lesz foglalva, hogy a 18-45 ,közötti férfiak, 3 évente kötelesek lesznek szülni ,tömjénék, orbánnal egyetemben már kiadták az ukázt, szócskáéknak, valamilyen ,embrióbeültetéses módszerről suttognak az illetékes minisztériumban. Na ! világos ,nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  10. Igen! Világos!
    És ez a kettős állampolgárságra duplán vonatkozik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. Azt örömmel konstatálom, hogyí Észak-Magyarországon aránylag kevesebb az elhalálozás, pedig itt azttán lenne ok mindennap leugrálni a tizedikről, de talán ép azért mert egy roppant zűrös régió, itt az emberek nem csak fizikailag, de mentálisan is úgy látszik többet bírnak. Kérdés meddig marad ez így.?Nem titok, hogy ez Magyarország azon területe, ahol a legtöbb nagyon nehéz sorsú, nyomorgó ember él, többnyire remény nélkül. Évtizedes problémák ezek, amik sajnos most sem látszódnak megoldódni, sőt! Az oktatásból ppl. két milliárdot vontak el Miskolctól, holott inkább adni kellett volna, nem csak oktatásra, de a kultúrára is. Ez most azt hiszem megint egy jó darabig lekerül a porondról, mert nem kétséges igen rosszul áll az ország gazdasága.Migint marad a jóravaló tisztességesen dolgozó emberek, talpraesettsége, hogyan oldja meg problémáit sokkal kevesebb pénzből. Itt már régóta a túlélésre gyúr mindenki. Három egyenként is súlyos szociális probléma feszíti itt az emberek életét. Kevés a munka lehetőség, sok az elidősödött ember és nagyon sok a nem megfelelő képzettséggel rendelkezők száma. Azt kell mondjam, hogy ezekhez a súlyos problémákhoz képest, m ég aránylag elég jól megbírkózik a problémákkal ez a régió.Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy itt bányákat, gyárakat szüntettek meg, zártak be. Egyik percről- a másikra emberek ezrei kerültek az utcára. Na persze ez nem tegnap volt, ép ezért lenne, már üdvös, ha a kormány az ország ezen területét kicsit jobban szem előtt tartaná.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. A gyermekvállalás feltételeit törvényekkel lehet elősegíteni vagy gátolni. A törvényeket a parlament hozza. A parlamentben a fidSS politikusai vannak többségben egy éve és úgy “muzsikáltak, hogy nem akaródzik születni vagy elfutni akaródzik az országból. Ergo a fidSS politikusok matt fogy a magyar!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. A Fold nem kepes eltartani ennyi embert, igy legalabb elmondhatjuk, hogy a megmenteseert tett erofeszitesekben jok vagyunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. Most, amikor mindenki, aki teheti menekül az országunkból, amikor már a gyengék és hozzá nem értők előtt is egyre nyilvánvalóbb lesz a jelenlegi kormány hozzá nem értése, kudarcai, és folyamatos hazudozása, senkinek nem problémája az országunk népesedése. Amikor minden rétegnek romlott és romlani fog az életszínvonala, amikor az állam elveszi a félretett nyugdíjakat, ki fogja felnevelni a gyerekeket?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. vicsi,
    Még a jus primae nocis is jó eszköz lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. Educating Rita egy zseni! A szaporodás annyira politikai kérdés, hogy még Rákosi pajtás is azt csinált belőle. Ennek a népesedési politikának a következménye a bummerek nemzedéke. A nemzet akkor szaporodott, mert a szocializmus építéséhez szükség volt a sok munkás kézre.Most viszont, ha elhagyja orbanisztánt mondjuk egymillió magyar, akkor Nem fog megszületni kétésfél millió magyar gyerek. De ha a romákat helyzetbe hozzuk,legalább kétmillió pótolva lessz,. Persze ha nem adunk nekik segélyt, meg családi pótlékot, és a megszülető gyerekeket nem taníttatjuk, akkor ez semmit nem ér.Akkorelfogy a magyarság, ez a nemzethalál. És ki idézi elő? A nemzetet felemelő csutitömjén banda. Mert akinek esze van, az innét menekül. A kínaiak pedig nem dolgozni, hanem főnöknek jönnek ide.A budapeszi Chinatown a milliárdosok negyede lessz, a magyar meg jó lessz cselédnek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Ismét megházasodott az Amerikai Pite sztárja 2011. augusztus 16. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos