Ronai and Ronai
AMERIKAI

Elindult a gyöngyöspatai fasiszta közmunka 2011. augusztus 2. kedd 17:07 | AN

  • Hozzászólások(67)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Elindult a gyöngyöspatai fasiszta közmunka

Gyöngyöspata – A helyi művelődési házban tartottak munkavédelmi eligazítást annak a negyven közmunkásnak, akik megkezdik a mintának nevezett közmunkaprogramot Gyöngyöspatán. Megkapták a munkaruhát, amiről előre megmondták, hogy levonják a bérükből, ha elveszik (ellopják). A közmunkások között csak cigányok vannak, a magyarok azonnal találtak munkát, hogy ne kelljen cigányokkal együtt dolgozniuk. A Jobbik a betiltott Magyar Gárda fenyegető vonulásaival hívta fel a figyelmet Gyöngyöspatára, a Fidesz pedig népszerűségét próbálja növelni, és a közmunka lényegére, a cigányok megdolgoztatására ezt a falut választotta ki, hogy fasiszta kényszermunkaprogramját elindítsa.

A náci terrort a Fidesz azzal váltotta fel, hogy mintegy büntetésül először a gyöngyöspatai romákat vezénylik kényszermunkára. Aki a kiválasztott negyven roma közül nem jelenik meg a kényszermunkán, az nem kapja meg a munkanélkülieknek járó juttatást. A faluban nyilvántartott munkanélkülieknek akkor sem lenne munkája, ha a legelszántabban keresnének munkát, és mindenáron dolgozni szeretnének. Az Orbán-kormány ezzel közvetve a gyöngyöspatai cigányokat tette felelőssé azért, hogy a Fidesz által életre hívott és támogatott náci párt, a Jobbik, a betiltott, de különböző alakzatokban azóta is működő félkatonai szervezete révén, a Magyar Gárda újnyilasaival, életveszélyesen fenyegette, terrorizálta a helyi roma kisebbséget.

Gyöngyöspatán azt követően állították helyre a rendet, hogy egy amerikai befektető, Richard Field kimenekítette, evakuálta a cigány lakosságot a Védegylet fenyegető kiképzőtábora kapcsán. Az új magyar fasiszta kormány az akcióért az amerikait tette felelőssé, és azzal gyanúsította, hogy összeesküvést szőtt Magyarország és a magyar kormány lejáratására. Richard Field azóta is bujkál.

A közmunkaprogram nyilván azért sem véletlenül indul Gyöngyöspatán, hogy a cigányellenességet meglovagolva azt a látszatot keltse, hogy a közmunkaprogram a “munkakerülő és élősködő cigányok” megdolgoztatására irányul. Ezzel a Jobbik elérte Gyöngyöspatán a célját, és kézzelfogható jelét adta a Fidesz és a Jobbik szellemi közösségének és munkamegosztásának. A munka kezdetén majd a Belügyminisztérium illetékese köszönti az első roma kényszermunkásokat. Amikor elindulnak a távoli építkezések, gátemelések, akkor majd a lakóhelyüktől távolra viszik konténeres gettókba őket.

A cigányok mellett várhatóan a rendszer ellenfeleit (akiket eltávolítanak az állásaikból és nem kapnak munkát) viszik közmunkára, közmegelégedésre. A közmunkára nem szoruló állástalanok, akik a tartalékaikból képesek eltartani magukat, egyelőre kivonhatják magukat a kényszermunkából, amíg be nem vezetik a közveszélyes munkakerülést.

Ami Gyöngyöspatán elindult, Magyarország szégyene.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.1/5 (22 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +16 ( 40 szavazatból)
Elindult a gyöngyöspatai fasiszta közmunka, 4.1 out of 5 based on 22 ratings
,

,

Címkék:, , , , , , , ,

  • Hozzászólások(67)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

67 Reader’s Comments

  1. Néhány lehetőségünk maradt:
    vagy kimegyünk mind az utcákra, terekre és elsöpörjük ezt a bandát vagy mind vizumot kérünk és kikéredzkedünk valahová, ahol befogadnak, vagy tényleg elfelezni az országot, és az egyiket vasfüggönnyel lezárni a fideszesektől-jobbikosoktól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (51 szavazatból)
  2. Gyula Bognár, Jr.

    Közmunkában kell elsöpörni az Orbán régime minden szemétjét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (36 szavazatból)
  3. Fidelek! Nadon Fidelek! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  4. Kedves Gonoszka

    Hol vannak a teherautók amit még a jó múltkorában írtál?
    Lassan szedelőzkedhetünk mind, akik e forumon vagyunk és mehetünk valamelyik demoktrikus jogokat tiszteletben tartó országba! (Canada, UsA)

    Remélem fidels !? :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  5. Ami Magyarországon elindult az Orbán regnálásával az meg a mi, és a demokratikus világ szégyene!
    Európa közepén a minidiktatúra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  6. Van egy könyv. (Jó, tudom, ezek a könyvek, meg az én hülye hobbyaim.)
    Szóval, R. Merle: Moncada.
    Csak úgy mondom, egy könyv. Egy Fidellő. Én mindig hülyéskedek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  7. Akkor nincs teherautó …..
    Mindenki úgy boldoguljon , ahogy tud!
    Pedig lassan érlelődik az a gondolat, hogy tényleg el kellene menni e országból , mert nem igazán bízom abban, hogy itt valami is lesz!
    Nem akarom sem joan-t , sem mást elkeseríteni, de már hónapok óta ezeket írjuk a forumra és semmi látszatja nincsen!
    Ez gyakran felvetödő kér(d)és, ami egy idő után eloszlik , mint parti fecske a ködben!
    Az igazi közmunka programok, még csak ezután fognak kezdődni , a szép szeretett hazánkban!
    Azt hiszem annak a kedves hozzászolónak volt igaza, aki azt írta, ha jövőre sem kergetjük el OV és kis csapatát, akkor nekünk befellegzett egyszer s mindenkorra !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  8. Ezzel, akkarják, bizonyítani, hogy a cigány nem is akar dolgozni.
    No, meg a polgármester higgadjon le, adtunk pénz nektek.
    Lehet dolgozni.
    Kérdés, hogy egészségügyi ellátást, hogy kapnak? Üzemi balesett meg hasonló nyalánkság, hogy lett biztosítva?
    Na, nem ragozom!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  9. Én nem látok semmi fasiszta kényszert ebben, de az biztos, hogy egy millió munkahelyet azzal nem lehet teremteni, hogy az önkormányzati feladatokat az állam önkényesen áthárítja a munkanélküliekre. Megfelelő oktatásra, az innováció támogatására és széles körű társadalmi vitára van szükség, mert ezzel csak ugyanúgy a szőnyeg alá söpörjük a problémát, mint a hajléktalanok begyűjtését. Természetesen ehhez a Fidesznek be kéne ismernie, hogy a választási munkahelyteremtés 60-80%-a ebből állna, és hogy nem tartható fent sokáig, továbbá égetően szükség lenne a pártok közötti megegyezésekre, ha ez helyet valóban életképes megoldást találnak a munkanélküliséggel és szegénységgel leginkább sújtott megyék lakóinak, akár cigány, akár nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (17 szavazatból)
  10. Animebj

    Majd még látsz, nem is sokára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  11. Én sem látok semmi bajt (nem fasiszta kényszert) abban, ha közmunka programot találnak ki, és azok a munkanélküliek, akiknek esélyük sincs munkát találni, vagy nincs szakképzettségük, a saját településük fejlődéséért szebbé tételéért dolgoznak. Ez önmagában nagyon jó, és dícséretes. Csak, ezért mondjuk nem a segély hányadát, vagy a segélyt kéne adni, hanem valamivel többet, hogy érezzék, hogy hasznosak, érezzék, hogy a munkájuknak értelme van, és kapjanak cserében megfelelő ellátást. Pl. számítson a nyugdíjba és a tb ellátásba.
    Csakhogy ez nem lenne újdonság, hiszen abban a rohadt szoci kormányzásban már működött és érdekes szerették az emberek. Csak sajnos erre nincs pénz, a gazdaság nem bírja el ennek a finanszírozását, a gazdaságnak rabszolgamunkára van szüksége! Éljen a diktatúra, ezt akartuk! Akarta a fene! Csak a lükeforradalmárok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  12. Animebj
    Az a baj, hogy nem csupán ezt nem látod, hanem ha nem viszed végig a gondolatmenetet, nem értékeled a körülményeket, nem próbálod meg annak társadalmi hatásait is, akkor semmit nem látsz, semmit nem értesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  13. Vajon a helyi erdésznek mi a véleménye az ilyetén erdőtelepítésről? Úgy tudom, fát ültetni csak késő ősszel lehet, ha már a csemete lehullajtotta a lombját. Max. novemberben. Előtte előkészíthetik a talajt, de az nem tart annyi ideig. Gondolom, az összes fát már korábban kivágták ismeretlen tettesek, tiszta a terep. És kinek a telkén folyik a munka? Hány fáról van szó, tudja valaki?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  14. Emberek!
    Úgy tűnik örök ellenzékben maradok!
    Mondja már meg valaki mi a különbség az Út a munkához program és a most induló közmunka program közt. Az egyik miért jó, a másik miért fasiszta????
    Nemrég jártam egy dunántúli erdész ismerősömnél. Az erdőben fiatal telepítés körül kerítést csinált 15-20 ember, romák és magyarok. Aztán a beszélgetés közben megtudtam, hogy egy vállalkozónál dolgoznak zömében feketén.
    A munkanélküli segély mellé keresnek 60-90 000Ft-ot (ki hány nap ment dolgozni)
    Most köpködjünk mert megszűnik a fekete melóra a lehetőség, Uram bocsásd meg! Még a végén legálisan fognak dolgozni?

    Nem érten, nem értem….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (17 szavazatból)
  15. ember
    2011. augusztus 2. kedd
    19:10

    Bíborka
    2011. augusztus 2. kedd
    18:51
    Illetve nézzél utána a különbségeknek. Azért van az internet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  16. ember -nek
    A Bíborka nem azért van ott, mert neki is írtam, hanem már némi lényegi különbséget ott is leírtak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Majd én felveszem őket a vállalatomhoz dolgozni. Minőségi szögesdrótból (aus alte DDR) drótkerítés készítést vállalok. .Jól földelt cementoszlopokkal. F:I:D:-
    SS vállalati jeligére, ajánlatokat a helyi posta álomásra. Álami válalkozás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  18. Bíborka!
    Azt írtad: “Csak, ezért mondjuk nem a segély hányadát, vagy a segélyt kéne adni, hanem valamivel többet, …..”
    Hát elég ciki, ha a minimálbér amit kapnak, a segélyüknek csak egy hányada!!!
    Akkor aki minimálbéres az menjen segélyre????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  19. Animebj, a kivitelezéssel van baj és a hozzá kerített ideológiával.és a díjazással. Ha nem hiszed, nem érted,nézd meg a pittbullos fotót.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  20. Nagyon jó! Árpádsávos pitbull a szolgálati kutya. Ő is nyugdíjas rendvédelmi volt? Vajon tiszt, vagy közlegény? Mire ugrik? Csupán sötét bőrre, vagy a vörös szegfűre is beidomították?
    Azért megjegyezném, hogy a német nácik idomított németjuhászokat használtak Auscwitzban, amelyek mégicsak szebb kutyák…
    - Tényleg! A pitbullt át kéne keresztelni magyarjuhászra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  21. gm.
    A fotó egy hangulatkeltő illusztráció.
    A díjazás pedig nem lenne korrekt, a többi minimálbéres dolgozóval szemben ha ezt meghaladó bért kapnának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (11 szavazatból)
  22. Kedves ember! Gondoltam, hogy lesz “némi” nemtetszés, hiszen a minimálbér, illetve azok a legális bérek, amikből emberek milliói élnek ma magyarországon, szégyenletesek. Mondtatnám, nem bérek, hanem könyöradományok.
    De ha ehhez viszonyítjuk a kifizetendő közmunka után járó pénzt, akkor lehet, hogy még az a 28 ezer forint is sok. De vajon ki tud belőle megélni? És ha csak ennyit adunk érte, akkor érdemes-e dolgozni.
    Sajnos itt sokkal több a baj. De valahol el kéne már kezdeni tenni valamit ellene. Ha a közmunka meg van fizetve, akkor talán a minálbérek is emelkednek, és talán nem azért mert a kormány azt határozta meg. El kéne már érni, hogy a vállalkozók reális bérért alkalmazzák a dolgozóikat.
    Órákig lehetne fejtegetni, hogy mit és hogyan kellene csinálni, de a baj forrása ugyanaz, hogy a kormánynak nem áll érdekében elégedett és boldog szabad embereket látni. Ha az embereknek van pénzük, és kényelmesen megélnek a bérükből, netalán még gyarapodik is kis vagyonkájuk, akkor szabadabbaknak érzik magukat és nem fogják hagyni magukat megfélemlíteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  23. Bíborka!
    Miről beszélsz?????
    “De ha ehhez viszonyítjuk a kifizetendő közmunka után járó pénzt, akkor lehet, hogy még az a 28 ezer forint is sok. De vajon ki tud belőle megélni? És ha csak ennyit adunk érte, akkor érdemes-e dolgozni.”
    Nem 28 ezret kapnak hanem ~60 000 ami a minimálbérnek nagyjából megfelelő összeg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  24. “ember”!
    Akkor szerinted megy ott a habzsi-dőzsi?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  25. Avi
    Gondolom a havi 428 000 nettó és a 2 000 000 cafetéria díjazást reálisabbnak tartanád.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (8 szavazatból)
  26. A termelőeszközök, állami vállalatok, gyárak, üzemek, a teljes mezőgazdaság, a teljes ipar, szállítás stb. (rabló)privatizációja után milyen alapon lép be a “termelőeszköztelen” állam a privát szféra / munkáltató (termeltető) szerepébe???
    HOGYAN LEHETSÉGES EZ AZ ABSZURDITÁS EURÓPÁBAN???!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  27. Ember, te is tudod, hogy a minimálbéresek nem a minimálbérből élnek, zsebbe is kapnak, hogy a munkáltatójuknak nem kelljen adózni utánuk, vagy csak keveset.Egyébként értelmetlen ez a vita, ..munkáért munkabért kell adni, annyit amennyi annak a munkának az ára.A minimálbér azt jelenti, hogy annál kevesebbet nem lehet, de többet adni lehet. Vagyis annyit kell adni a közmunkáért amennyit azért egy nem közmunkás kapna.És ez nem biztos, hogy azonos a minimálbérrel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  28. Ember, azt írod a fotó csak hangulatkeltő.Kívánok neked ilyen hangulatot.És ha a fotó ilyen hangulatos, milyen lehet életben?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  29. A póráz két végén lévők közül a kutya az értelmesebb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  30. Kedves Bíborka,
    azt hiszem, mégis látod e fasiszta kényszermunkát! Hiszen ha csak tessék-lássék bérért dolgoznak és egyéb juttatások, járulékok… hiányoznak, akkor valóban éhbér az, amit normál munkáért kapnak. Kizsákmányolják az embert . KÉnyszer azért, mert kénytelen elmenni (vagy kénytelen lesz), ha nem akarja, h szankcionálják ilyen vagy olyan o ldalról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  31. http://nol.hu/belfold/20110802-lotyogo_kabat_a_kozmunkasokon

    Kedves Ember, olvasd el a Népszabin!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  32. Kedves gm! Sajnos, a minimálbér mellé nem mindenki kap zsebbe!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  33. gm.
    Gyengébbek kedvéért a fotó nem tudjuk hol és mikor készült. De azt mindketten tudjuk, hogy nem ma és nem ott! Illusztráció egy fasisztázós cikkhez. Ennyi és nem több.
    gm. Te itthon élsz?????
    Menj el valamelyik multi magyarországi gyárába, pl Flextronics-hoz operátornak.
    Természetesen zömében “kölcsönzött” munkaerőt alkalmaznak minimálbér + műszakpótlék. Zsebbe lóf…. megy, a munkaköpenynek nincs is zsebe.
    Szálljatok már le a földre!!!!!

    maszama
    Már rég olvastam. Onnét tudom a 60 e-t. Szerinted mi nem stimmel azzal amit írtam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  34. Ember(ke)! Először is ha valakit 8 órai munkára foglalkoztatnak – ráadásul állam bácsi – kutya kötelessége lenne a TÖRVÉNYES minimálbért megfizetni a részükre. A közel 60 ezer bér az csak 56.000.- azaz a minimálbér 2/3-a.
    Ráadásul arról sem szól a fáma, hogy ez bruttó, vagy nettő, mert ha bruttó, akkor ebből még levonják kb az 1/4-ét.
    Ne ITT van az első különbség az Út a munkához programhoz képest: az megadta a minimálbért.
    Az egész egy nagy PARVAK: aki nem fogadja el a felajánlott munkát, az 1 évig nem kaphat segélyt (ott dögöljön rakásra, ahol van!) akit viszont kirúgnak, mert “nem elég szorgalmasan dolgozik” az HÁROM ÉVIG nem kaphat segélyt.
    Akarsz fogadni, hogy ezekből hányat fognak kirúgni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  35. Gonoszka,
    van egy másik könyv is: Andrássi György – Polgárháború (Partvonal kiadó, 2006)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  36. Sziasztok!

    Egy magát keresztény honlapként hirdető oldalról hozom ezt a szavazást és valóban, nagyon sokan látogatják a kisegyházakból, de a tizennégyekből is az oldalt.

    Íme a jelenlegi állás, szerintem roppant érdekes. Csak eszembe jutott a cikk kapcsán. Ha a gyöngyöspatai program, (pogrom) Mo szégyene, akkor ez mi?!

    http://mindennapi.hu/

    Szavazófülke
    Ön szerint kiknek kéne eltűnni Európából?

    # A náciknak.
    17%
    # A zsidóknak.
    33%
    # A muzulmánoknak.
    11%
    # Mindenkinek.
    8%
    # Micsoda kérdés! Senkinek.
    31%

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  37. Üdv mindenkinek ! Már évek óta tervezek külföldre menni, azt hiszem lassan elérkezik a pillanat… bár ha bevezetik a ‘közveszélyes munkakerülő’ intézményt, akkor szerintem nem külföldre fogok menni, hanem diszidálni kell majd innen. Itt sajnos csak éhenhalni lehet, de már lassan azt sem úgy ahogy én akarok……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  38. Kekec(ke)
    Ha olvasni is tudnál nem csak írni, akkor olvasd el a Népszabi cikkét amit maszama ajánlott. 60000 nettó.
    Tudomásul kell venni, hogy ki kell szűrni a rendszerből a potyautasokat! Azokat akik évek óta nem fogadnak el semmi melót, azokat akiknek csak a BV-nél van igazolt munkaviszonyuk.
    A gond nem ez. Sokkal nagyobb gond a Munka törvénykönyve tervezett átalakítása, mert azzal minden munkavállaló veszít.
    Látni kéne, hogy az elhibázott segélyezési politika nem vihető tovább. Írom ezt annak ellenére, hogy nagyon nem szeretem a mostani kormányt.
    Nem lehet az országot egy számunkra fenntarthatatlan segélyrendszerrel a felszínen tartani.
    A közmunka programmal, sem az a baj, hogy helyben minimálbérért kell dolgozni. A problémák az ellentmondások ott jönnek, ha ez a munka a lakóhelytől távol van. Tartsa rendben a portáját, de közben pl nem tudja a kertjét művelni, elesik a tehetősebbeknél adódó alkalmi munkától …….
    Most szerintem sza… rágás ami itt folyik. Ha ez ilyen feltételekkel megy tovább semmi gond szerintem. Csak félek, hogy ez a kirakat ……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  39. Ember(ke) 2011. január 1-től a minimálbér 78.000,- Ft/hó.
    Havi 57 ezer forintot kaphatnak majd a közmunkások, amit heti bontásban az elvégzett munka alapján fizetnek majd ki nekik.
    A közmunkabérről a hétfőn elfogadott törvény szerint a minimálbérnél a garantált közmunkabér sem lesz több. A Magyar Munka Terv pedig azt fogalmazta meg, hogy a közmunkabérnek alacsonyabbnak kell lennie a minimálbérnél, ez azonban eddig nem volt törvénybe szövegezve

    Néhány érdekesebb komment a NOL-ról:

    Ennyire képesek a konzervatívok. Még egy normális közmunkaprogramot sem tudnak összehozni. Hogy tudnának akkor értéktermelő munkahelyeket teremteni, tartós gazdasági növekedést biztosítani?

    XY-nek megszűnik a munkahelye. 3 hónapig kapja a munkanélküli juttatást. Keres munkát, de nem alkalmazzák. Kénytelen elfogadni a közmunkát, mert a rezsi ketyeg, enni kell stb. Mialatt közmunkát végez, nemigen tud valódi munkát keresni. (A hirdetéseket bújhatja ugyan, de mi van akkor, ha közben pl. behívják egy állásinterjúra? Nem tud elmenni, mert tölti a közmunka-időt, ha nem jelenik meg, páros lábbal rúgják ki. Vagy ez még nincs leszabályozva?) És ha letelik az X hónapos közmunka, utána mi történik vele? Újrafoglalkoztat(hat)ják egyáltalán közmunka keretében? Elmehet, de megint nem nyílik esélye valódi munkahelyet keresni. Ördögi kör.

    a világban zajló folyamatok ellen nem lesz elég a fidesz dumád….sok minden meg fog változni európában és a világon…nem mondom , hogy nagyon tettszenek a dolgok , de a Te gondolkozás módod az tuti életképtelen lesz az elkövetkező években…

    Nemcsak akkor kényszermunka a kényszermunka, ha arra fizikailag kényszerítik az embert, hanem akkor is, ha egyrészt olyan körülményeket teremtenek, hogy sokaknak egyszerűen nincs más választása.
    De az is kényszermunkának minősül, ha olyan alacsony bért fizetnek érte, amely már az emberi méltóság megalázása.

    a közfoglalkoztatottak lényegében NEM TARTOZNAK a Munka Törvénykönyve hatálya alá. Ahogy fogalmaznak: ….a közfoglalkoztatási jogviszony eltérhet a munka törvénykönyve hatálya alá tartozó munkavállalói jogviszonytól.
    Vagyis a Munka Törvénykönyvében biztosított jogosultságokat nem kötelesek biztosítani a közfoglalkoztatottak számára.
    Ez pedig teljesen kiszolgáltatottá teszi a közmunkában foglalkoztatottakat.

    Kicsit pontosítsunk. napi nyolc óra kemény fizikai munkáért havi 57 ezret fizetni ez az orbitális arcátlanság.
    Majd ha te is ott tolod a talicskát a többi között jussanak eszedbe mostani mondataid,hogy önként és pénzért csinálod.

    Kívánom neked és szerintem sokan még, hogy te és családod és rokonságod próbálja ki ezt a tevékenységet! Sok sikert hozzá, aztán majd 3 hónap után nyilatkozz!

    Ez a narancsos nem kényszer. Nem kell átlépni, de ha nem, nincs állami nyugdíj. Nem kötelező visszamenni a nyugger zsarunak dolgzni, de ha nem, -25%. Nem kötelező a közmunka, de ha nem, akkor 0 forint. Ilyen fair ajánlatot tesznek a jóerkölcsösek, remélem ettől jobbakat soha nem fognak kapni…

    Csak úgy melleseleg. A segély nem adó és járulékköteles. Ellenben a kényszerközmunkaszolgálat már igen-

    S gondolom ebből az 57 ezerből kell majd állni a szállás és egyéb költségeket is, ha az illetőt az ország másik végébe “vezénylik” közmunkára.
    Arról meg nem beszélve, hogy így majd kirúghatnak néhány embert és a helyüket közmunkásokkal tölthetik be – lényegesen olcsóbbért…

    Végiggondolva a tárgyi témát, a tisztázatlan körülményeket figyelmen kívül hagyva is arra a következtetésre jutok, hogy vagy elmebeteg emberek agyszüleménye, vagy tudatos népirtási törekvés, vagy mindkettő, de az biztos, hogy embertelen, gátlástalan, erre akárhány harmad se adhatott felhatalmazást. A feszültséget szítja a társadalomban, van aki a nyertes oldalról szemléli, van aki nem… Ez előbb-utóbb robbanni fog!

    A munkanélküliek maguk dönthetik el, hogy részt vesznek-e a közmunkában ez olyan tipikus féligazság: a kettőt akkor lehetne összevetni, ha a 3 hónapon túl munka nélkül élő választhatna, hogy kényszermunkára megy vagy szoc,segélyt kap, de egy mondattal később kiderül, hogy “A belügyminiszter szerint … a közmunka nem lesz kötelező, jelentkezni kell majd rá. Igaz, aki nem megy, az nem kap majd más szociális juttatást sem.”
    Na, hát ezért kényszermunka.

    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  40. Megújuláspárti

    Van ennek a közmunka jelenségnek egy olyan vetülete is, amiről itt nem olvastam.
    A munkaerő ára a munkabér ugyanúgy a kereslet-kínálat törvénye alapján árazódik be a piacon, mint a krumpli. Ha sok az álláskereső, akkor sosem lesz magas a bérkínálat. Tehát ha kiveszünk a rendszerből álláskeresőket, akkor netán még az is megeshet, hogy a dolgozót keresők nem a 4 órára bejelentett minimálbért, hanem egyre magasabb valódi bért kényszerülnek kifizetni a feketén már nem elérhető melósnak.
    Talán…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  41. Tisztelt Ember,

    a fotó nem ma, de Gyöngyöspatán készült, amikor másfél hónapon át szabadon terrorizálták egyenruhás nácik a roma lakosságot. Ez az akció előzte meg azt, hogy a közmunkának nevezett kényszermunkaprogram Gyöngyöspatán indult el. A gyöngyöspatai cigánynak tudnia kell, ha nem megy kényszermunkára, nem kapja meg a szociális ellátást, és jönnek vissza a nácik a pitbullokkal. Ezért ez a fotó nem hangulatkeltő, hanem szorosan kapcsolódik a témához, és jól kifejezi a helyzet lényegét. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  42. kekec 23:07 +1 pont :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  43. Csakhogy én úgytudom a FIDESZ üdvöskéje , kócosfogsorú Gabriella , annakidején még betiltatta a pitt bullok és egyébb harci kutyák magyarországi használatát. ( LEgalábis közterületen )
    AKKOR HOGY LEHETSÉGES EZ ???
    Rendőrt !
    BÍRót ! !
    ÁLLLAMÜGYÉSZTTT ! ! !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  44. Tudjatok nekem mi a bajom ezzel es a hasonlo cikkekkel. Az hogy semmi konkretum nincs benne.
    Mennyi a munkanelkuli segely amit eddig kaptak az emberek ?
    Hany orat kell naponta/hetente/havonta dolgozni ?
    Mit kell pontosan dolgozni ?
    Menyit keresenek ezek az emberek ezzel a munkaval ?
    Kenyszeriti e valaki oket a munkara ? Ki es hogyan felugyeli a munkat ?
    Ki es hogyan valasztotta ki pont ezt a 40 embert ?
    Lehet erzelmeket korbacsolni, pibullos kepeket mutogatni, de inkabb tenyeket szeretnek.

    A munkanelkuli segelyrol csak annyit hogy nalunk sokkal sokkal sokkal gazdagabb orszagban sincs vegtelen ideju munkanelkuli segely. Kanadaban pl 1 ev a max munkanelkuli segely, es annak az osszege az elozo kereset fuggvenye. Persze vannak akik nem akarnak dolgozni de a nagytobbseg eszeveszetten keresi a munkat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  45. kekec(ke)
    Sajnos látom Te soha nem végeztél nehéz fizikai munkát, hogy a léted függött tőle. Legfeljebb nyári melóként …… Lehet engem fideszes dumával vádolni, ha ezzel jobban érzed magad. Valami maszopos dumáért tiltottak ki a Pravda (MN) fórumáról. A lényeg ugyanaz, nem lehet a társadalmat a “való világot” megérteni kívülről. Benne kell élni.
    Ostobaságokat írsz. Ha állásinterjúra kell menned a főnök elenged, leírja az órád, de mehetsz. No nem hetente 5-ször. Az emberi mivoltod megalázó bér, nem (csak) a közmunkaprogramok jellemzője. Írtam már a multikról……
    Látni, hogy semmi tapasztalatod, azon is hogy vidéki munkahelyen a szállás költségek a munkáltatóé. Illetve az utazás fele-fele.
    Az is igaz, hogy a munkanélküli maga dönti el részt-vesz-e a közmunkán. Kiszűri a szürke gazdaságot. Több pénz pl a közmunkára.
    Tudod az igazi problémák ott jönnek, hogy lehet-e közmunkást gazdasági vállalkozásnak kölcsönözni??? Ha lehet, no akkor bajban vagyunk…..
    Szerintem

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  46. Ez a fajta foglalkoztatás tényleg csak arra jó, hogy a romák is csináljanak valamit, de igazi értéket nem hoz. Már egyszer leírtam valamelyik kommentben, hogy a kormány foglalkoztatottsági politikája egy nonszensz. Egészen kis településeken persze jól jön, hogy gaztalanítanak, virágokat ültetnek, ápolnak, de ez a tevékenység pillanatokon belül kimerül és akkor mit tudnak ezeknek a szegény embereknek nyújtani? A nagyobb építési munkáknál, meg senki ne higgye, hogy majd visszaállnak a kézi munkavégzésre, miközben a jó drága gépek meg rozsdásodnak. Nem beszélve az időről, hogy nem mindegy egy létesítmény mennyi idő alatt készül el. Kézi munkával mit akarnak elérni? Hiszen pont azért vásároltak állami cégek is meg magán vállalkozók is gépeket, hogy könnyebbé, s ezáltal gyorsabbá is tegyék a munkavégzést. Arról már nem is beszélek, hogy a kézi munkavégzés is igényel bizonyos szakértelmet. A munkanélküliek többsége pedig pont hogy szakértelem híján van. Szóval az egésze intézkedés úgy rossz, ahogy van .Elhibázott, nem kellően átgondolt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  47. Kedves Admin!
    Arra akartan utalni, hogy a kép nem aktuális. A kormány nem vállalja nyíltan a neonácikkal való kapcsolatot.
    Gondolom azt is tudja, hogy nem jönnek vissza a neonácik pitbullokkal.
    Orsós, hatalomvágyó gonosz, de nem ostoba!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  48. Kedves Földi Zsófka

    Úgy látszik , hogy az OV kijelentése ,ekerülte a figyelmedet:
    Idéznélek amit írtál
    “A nagyobb építési munkáknál, meg senki ne higgye, hogy majd visszaállnak a kézi munkavégzésre, miközben a jó drága gépek meg rozsdásodnak.”

    E kijelentésedre pedig a OV fog válaszolni

    Magyarország háborúban áll az államadóssággal és a munkanélküliséggel. A miniszterelnök arra kérte a résztvevőket, hogy ezt a háborút vegyék komolyan, mert „ha nem győzzük le az államadósságot és a munkanélküliséget, akkor azok győzik le Magyarországot”. Elmondta, ezt a háborút egyetlen módon lehet megnyerni: a munka megbecsülésének helyreállításával, beleértve a kétkezi, fizikai munkát is. A találkozón elhangzott, az ország megújítása érdekében folytatni kell az adócsökkentést, a bürokrácia visszaszorítását, az Új Széchenyi-tervet, a munkavállalás feltételeinek könnyítését és nagyszabású közmunkaprogramokat kell indítani – így a közlemény. Információink szerint Orbán beszélt arról is, ötvenéves szocialista hegemóniát kellett letörni, amely a hitelre és az újraelosztásra épült. Mint fogalmazott, a középosztály többségét kell létrehozni, újra kell építeni a munkaerőpiacot, véget kell vetni a cigányság jelenlegi segélyezési rendszerének, a cigányságot fel kell emelni a középosztályba. A kormányfő nem ért egyet azzal, hogy középkorú emberek nem dolgoznak, rokkantnyugdíjból élnek.

    Már szavakat nem találok arra, hogy ez az ember mit művel!
    Ebből is láthatod, hogy könnyelmű kijelentéseket nem szabad tenni , mert arra , mindig akad olyan megfogalmazás, amiről mi még fel sem tételezhetjük, de OV vezetőnk megcáfolja mindazt!
    “”"”A nagyobb építési munkáknál, meg senki ne higgye, hogy majd visszaállnak a kézi munkavégzésre, miközben a jó drága gépek meg rozsdásodnak.”"”"

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  49. Megújuláspárti!

    Ezt írod: ” A munkaerő ára a munkabér ugyanúgy a kereslet-kínálat törvénye alapján árazódik be a piacon, mint a krumpli.”
    Nos, ez egyáltalán nem igaz, bár a közgazdasági tankönyvek és a kapitalista közgazdászok ezt állítják. A valóságban a kereslet-kínálat törvénye nagyon is torzul, hiszen például a béralkunál távolról sem egyenlő partnerek tárgyalnak. A munkaadó kezében van minden ütőkártya, a munkavállaló pedig max. alázatosan kérhet. Ezért azután a kereslet-kínálat törvénye torz módon érvényesül. Az ugyanis hasonló tárgyalási pozíciót feltételez.
    A munkaerőpiacon ez a hatás még kevésbé működik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  50. EN gyengebb vagyok, vagy kitudja, mindenesetre, ELJOTTEM OTTHONROL, gyongyospatai kozmunka,BORZALOM,nem megoldas a nyomor ellen. de ezt nem is nekem kellene vitatni , hanem a roma vezetoinknek. igy kivulrol nezve, szomoru de nevetseges az egesz.. szerintem Orban ur kezd nem beszamithato lenni.sajnalom ot is mert befog kattanni, az biztos, annyira szereti a hatalmat mindenekfelett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos