Ronai and Ronai
AMERIKAI

Elindult a gyöngyöspatai fasiszta közmunka 2011. augusztus 2. kedd 17:07 | AN

  • Hozzászólások(67)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Elindult a gyöngyöspatai fasiszta közmunka

Gyöngyöspata – A helyi művelődési házban tartottak munkavédelmi eligazítást annak a negyven közmunkásnak, akik megkezdik a mintának nevezett közmunkaprogramot Gyöngyöspatán. Megkapták a munkaruhát, amiről előre megmondták, hogy levonják a bérükből, ha elveszik (ellopják). A közmunkások között csak cigányok vannak, a magyarok azonnal találtak munkát, hogy ne kelljen cigányokkal együtt dolgozniuk. A Jobbik a betiltott Magyar Gárda fenyegető vonulásaival hívta fel a figyelmet Gyöngyöspatára, a Fidesz pedig népszerűségét próbálja növelni, és a közmunka lényegére, a cigányok megdolgoztatására ezt a falut választotta ki, hogy fasiszta kényszermunkaprogramját elindítsa.

A náci terrort a Fidesz azzal váltotta fel, hogy mintegy büntetésül először a gyöngyöspatai romákat vezénylik kényszermunkára. Aki a kiválasztott negyven roma közül nem jelenik meg a kényszermunkán, az nem kapja meg a munkanélkülieknek járó juttatást. A faluban nyilvántartott munkanélkülieknek akkor sem lenne munkája, ha a legelszántabban keresnének munkát, és mindenáron dolgozni szeretnének. Az Orbán-kormány ezzel közvetve a gyöngyöspatai cigányokat tette felelőssé azért, hogy a Fidesz által életre hívott és támogatott náci párt, a Jobbik, a betiltott, de különböző alakzatokban azóta is működő félkatonai szervezete révén, a Magyar Gárda újnyilasaival, életveszélyesen fenyegette, terrorizálta a helyi roma kisebbséget.

Gyöngyöspatán azt követően állították helyre a rendet, hogy egy amerikai befektető, Richard Field kimenekítette, evakuálta a cigány lakosságot a Védegylet fenyegető kiképzőtábora kapcsán. Az új magyar fasiszta kormány az akcióért az amerikait tette felelőssé, és azzal gyanúsította, hogy összeesküvést szőtt Magyarország és a magyar kormány lejáratására. Richard Field azóta is bujkál.

A közmunkaprogram nyilván azért sem véletlenül indul Gyöngyöspatán, hogy a cigányellenességet meglovagolva azt a látszatot keltse, hogy a közmunkaprogram a “munkakerülő és élősködő cigányok” megdolgoztatására irányul. Ezzel a Jobbik elérte Gyöngyöspatán a célját, és kézzelfogható jelét adta a Fidesz és a Jobbik szellemi közösségének és munkamegosztásának. A munka kezdetén majd a Belügyminisztérium illetékese köszönti az első roma kényszermunkásokat. Amikor elindulnak a távoli építkezések, gátemelések, akkor majd a lakóhelyüktől távolra viszik konténeres gettókba őket.

A cigányok mellett várhatóan a rendszer ellenfeleit (akiket eltávolítanak az állásaikból és nem kapnak munkát) viszik közmunkára, közmegelégedésre. A közmunkára nem szoruló állástalanok, akik a tartalékaikból képesek eltartani magukat, egyelőre kivonhatják magukat a kényszermunkából, amíg be nem vezetik a közveszélyes munkakerülést.

Ami Gyöngyöspatán elindult, Magyarország szégyene.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.1/5 (22 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +16 ( 40 szavazatból)
Elindult a gyöngyöspatai fasiszta közmunka, 4.1 out of 5 based on 22 ratings
,

,

Címkék:, , , , , , , ,

  • Hozzászólások(67)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

67 Reader’s Comments

  1. egy olyan orszagban elek hol kulonbozo nacio egyutt el Canada, es minden gond nelkul megvannak mert az emberek normalis korulmenyek kozt el. nemszamit kivagy honnan jottel, mijen a borodszine stb. a testveremet otthon meg mosogatnise vettek fel mert barnaboru cigany(kereskedelmit vegzett, kepesitett szakacs) itt Canadaban vezetoszakacs 1osztalyu hotelben. ennyit a mindenfele munkaprogramrol meg a sok bla bla szovegbol. mi romak tudjuk csak a nem roma magyarok, zommel hogy viselkednek, sajnalom de az igazat irom le. MUNKAprogram a fenebe. hat felse vesznek sehova dolgozni. hiaba d

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (22 szavazatból)
  2. Tisztelt Ember,

    a kép aktuális, mert a gyöngyöspatai közmunka előzménye ez a náci fenyegetés és terror volt a pitbullokkal, amely a képen látható. A nácik akkor jönnek vissza, amikor arra ugyanolyan engedélyt kapnak, amilyet korábban is kaptak az Orbán-kormánytól. A helyi romák félelmeinek semmi köze ahhoz, hogy egy diktátornak mi jár a fejében.
    Felhívjuk a figyelmét, hogy az Amerikai Népszava nem rasszista, hanem ellenkezőleg. Ezért nem engedi meg azt sem, hogy Orbán Viktort “Orsósnak” nevezve cigányozzák. Mi nem szeretjük azt, amit Orbán Viktor tesz, de őt sem engedjük “lecigányozni”. Kérjük, szíveskedjen a PC és a website szabályainak megfelelően ettől tartózkodni.
    Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (16 szavazatból)
  3. Kedves CommonSense,

    a közmunkaprogramról szóló korábbi cikkekben szerepeltek ezek a részletek, ezúttal csak arról adtunk hírt, hogy a program Gyöngyöspatán elkezdődött. A törvény szerint 90 nap alatt kell munkát találni Magyarországon, addig jár a munkanélküli segély. Utána a munkavállaló kénytelen a számára kijelölt közmunkát elvállalni, méghozzá kevesebb díjazásért, mint amennyi a minimálbér összege. Havi 57 ezer forintot kapnak, amiből nem lehet megélni. Dolgozniuk kell, de a munkájukért nem kapják meg azt, ami járna, és amennyit kapnak, abból nem lehet megélni. Ha nem vállalják el a felkínált közmunkát, nem kapnak semmit. Három hónap alatt még jobb időkben sem találtak munkát a munkanélküliek. Átképzés helyett kényszermunkára viszik lapátolni, erdőt telepíteni, stadiont építeni, gátakat emelni azokat, akik elveszítik a munkájukat. Ez rabszolgamunka. A kényszer abból fakad, hogy nincs más választása. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (21 szavazatból)
  4. Sok kérdőjel van a gyöngyöspatai “minta-közmunkával” kapcsolatban. Most én nem azzal kívánok foglalkozni, hogy miért nem termelnek ezek az emberek olyan élelmiszer alapanyagokat, melyek az ő és családjuk mindennapi megélhetéséhez szükségesek? Mondjuk közmunkában és a megélhetést biztosító, de legalább minimálbérért.
    Erdészethez hivatalból értő ismerőseim és én is -kertész, mezőgazdász vagyok- nagyon elcsodálkoztunk, hogy miként lehet erdőt telepíteni vegetációs időszakban? Netán valaki már készült előre és konténeres csemetéket állított elő, hogy azt jó pénzért eladja az állami erdészetnek? Talán a bennfentesek?
    Épeszű erdész biológiai és pénzügyi megfontolásból nem nyáron telepít.
    Akkor mit is fognak ezek a szerencsétlen emberek csinálni?
    Vagy most is adnak a sz..rnak egy pofont? Közpénzen?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  5. Ezt is csak az ilyen néppel lehet megcsinálni:
    http://m.blog.hu/al/aludasmatyi/image/Ez_van_birka.jpg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  6. Bocsi, ennél jobb minőségben nem tudom felrakni, az alsó rajzra, a magyar birkanyájasra utaltam!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  7. http://www.youtube.com/watch?v=6RZXSZJiEDM&playnext=1&list=PLB427FB8EE49C3476

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  8. Nem a rendszer ellenfeleit küldik kényszermunka táborokba,hanem a rendszer ellenségeit.
    Mert aki nincs velük,az ellenük van!
    Ez volt a szálasi-rákosi diktaturákban is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  9. Gabor
    Már nagyon hiányzott ez a fajta bölcs világszemlélet. Csak azt nem értem, honnan gondolod, hogy ezen a fórumon bárkit is érdekelnek tudományos igényű nézeteid.
    Eltévedtél, neked a Helyi témában, a Magyar Nemzetben, vagy a Magyar Hírlapban kellene szerepelned. Ott vevők az ilyen magvas gondolatokra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  10. Kerdezni jottem kedves Gyozo. Persze keszervek es valaszok hijan marad a “takarodjinnen“ metodus. Ejnye, ez olyan “kurucinfos“ reakcio volt. Grat! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (7 szavazatból)
  11. A sumák cigányozás neked szelid kérdezősködés? Na ne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  12. Gábor, ez a Győző név neked nem ismerős? Győző, Győzike, Viktor, stb. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  13. Bocsi! Érdeklődnék, hogy mitől lenne állami feladat a munkáltatás/alkalmazás/termeltetés akkor, ha egyszer a múlt 20 év alatt szétprivatizálták jétékpénzért, szaré’ hugyé’ a termelőeszközöket, gyárakat, állami vállalatokat, mezőgazdasági-, állami vállalatokat, szállítócégeket,közlekedést, eget és földet Magyarországon…?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  14. Üzenet Gabornak:

    Tisztelt Gabor, szeretnénk jelezni, hogy

    1. állításával ellentétben, az Amerikai Népszava online oldalán soha, senkinek, egyetlen bejegyzését nem változtatta, vagy módosította senki. Ha bárki úgy gondolja, hogy a saját véleményéhez képest a (moderálva) megjegyzéssel ellátott csúnya szavak kivételén kívül csonkították vagy bővítették a hozzászólását, beleírtak abba, vagy elvettek belőle, akkor kérjük, jelezze. Ez nem igaz, ez hazugság. Ha egy bejegyzésben moderációt igénylő kifejezés van, akkor az adott szót töröljük, és helyére a (moderálva) jelzést tesszük.

    2. A Felhasználási Szabályzat tartalmazza a moderálási elveket, ezen belül azt is, hogy a szabályzatot sértő hozzászólásokat indoklás nélkül töröljük. Ettől függetlenül, időnként – különösen kérésre – megtesszük, hogy a törlést indokoljuk. Az Ön hozzászólását azért töröltük, mert rasszista jellegű volt, az Amerikai Népszava nem engedi meg a rasszizmust, így a cigányozást sem. Erre egyébként a többi hozzászóló is hasonló értelemben reagált, olvasóink is rasszistának érzékelték a hozzászólását.

    3. Rasszista, fasiszta, náci hozzászólások törlése nem cenzúra. Az Amerikai Népszava az emberi méltóságot tiszteletben tartja, a rasszizmus nem vélemény, hanem gyűlöletbeszéd. Az Amerikai Népszava demokratikus elkötelezettségű lap, amely tiszteletben tartja és megköveteli az alapvető emberi jogokat. Akik ezt nem tartják tiszteletben, azok sértik az újság alapszabályát és szellemiségét, azokat a felületről kizárjuk. A Felhasználási Feltételekben szerepel, hogy aki igénybe veszi a lap szolgáltatásait, az tudomásul veszi és elfogadja ezeket a feltételeket. Az Ön gyűlöletbeszédét az emberi civilizáció nem tűri, ezért ennek itt nincs helye. Amikor ezt töröljük, az nem cenzúra, hanem az emberi jogok és méltóság tiszteletben tartása.

    4. Ön ott és akkor tesz feljelentést, ahol akar. Ön ott és akkor keltheti hazug módon az Amerikai Népszava rossz hírét, ahol csak akarja. Ez bennünket nem kötelez és nem indít arra, hogy az Ön cigányozó, náci, fasiszta, rasszista irományainak helyt adjunk. Csatlakozom néhány más olvasónkhoz, akik azt ajánlották, hogy keressen fel fajgyűlölő portálokat, ahol Önt szívesen látják. Ez a hely nem a náci és rasszista propaganda számára működik. Elég kevés ilyen van, tűrjék el, hogy itt nem gyalázhatnak származása alapján egyetlen népcsoportot sem. Mondjuk mindezt a roma holokausztra való emlékezés után egy nappal. Mindezt nyugodtan elpanaszolhatja ott, ahol akarja.

    Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  15. ember(ke): Sajnos nem tudom komolyan venni azt, aki mentegeti ezeket az orbánc-ságokat. És szerinted is bajban vagyunk, mivel állam bácsi a bérrabszolgáit tényleg kölcsön adhatja!
    Viszont egy(két) kérdésemre (máshol) már választ kaptam: a 16 hektár önkormányzati tulajdon, tölgyet ültetnek, ami 08-09 hóban egyszerűen nonszensz, kivéve, ha a haver konténeres csemetéit ültetik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  16. Szia Sztojka Feri! Hol laksz most?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  17. Sziasztok!
    Nem igazan értem egy két hozzászoló álláspontját. Ha lehet egy saját szemszögből irt vélemény! Sajnos a helyzet szar magyarorszagon, de ez jobb nem is lesz, amig az emberek nem tudnak kicsit sem megegyezni… Személy szerint örülök ennek az intezkedésnek. Pest megyében lakom, és felháborodva látom, hogy mercedes autókkal mennek a segélyért, mig én busszal járok. Ők étterembe járnak, és biliárdozni, mig én a két a munkahely között buszozok, hogy proáljak életben maradni, és szegény nyugdijas szüleimet segitsem. Kérdem én: miért baj, ha dolgozni kell azért a pénzért, amiért én már megdolgoztam és elosztották a segélyesek között???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos