Ronai and Ronai
AMERIKAI

Eddig 150 milliárdot buktunk a Mol-paketten 2011. augusztus 19. péntek 13:53 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Eddig 150 milliárdot buktunk a Mol-paketten

Budapest – Ha Budai Gyula feljelentésügyi kormánybiztos nem csak a múltba révedne, hanem figyelmes tekintetét időnként a jelenre is fókuszálná, akkor bizonnyal lázas sietséggel vizsgálná, a Mol pakett visszavásárlása körüli anomáliákat. Jelesül azt a közel 150 milliárdos vagyonvesztést, ami az államot érte a sikerként elkönyvelt ügylet kapcsán. Ha a Fidesznek ez siker, mi az, amit kudarcnak neveznek?

Az MSZP szerint a kormány eddig nem reagált érdemben e hét elején nyilvánosságra hozott – a bajba jutott devizahitelesek megmentését célzó – javaslatcsomagjukra, ezért az ellenzéki párt kérdéseket tesz fel a kabinetnek – olvasható a szocialisták pénteki közleményében.

Az MSZP egyebek mellett választ vár arra, hogy a kormány tudomása szerint a kilakoltatási moratórium júliusi feloldása óta hány család került az utcára. A szocialisták azt is tudni szeretnék, hogy hány devizahiteles családot lehetett volna megmenteni az “eltőzsdézett 500 milliárd forintos Mol-részvénycsomagból, az ott eddig elbukott 150 milliárd forintból”.

Az ellenzéki párt nem érti, hogy miközben a jelenlegi kormánypártok korábban ellenezték, miként adósodhattak el devizában olyan fideszes vezetésű városok, mint Debrecen, vagy Budapest V. és VIII. kerülete. Az MSZP arra is választ vár, hogy a kormány vizsgálni fogja-e a fideszes önkormányzatok svájcifrank-alapú kötvénykibocsátásait is.

Az ellenzéki párt a magáncsőd intézményének esetleges bevezetéséről, az eszközkezelő felállításának időpontjáról és alaptőkéjéről, a 90 napnál régebben tartozó devizahitelesek megsegítéséről és a bankok többletköltségeinek ügyfelekre hárítása elleni tervekről és az eddigi egyeztetésekről is kérdezi a kormányzatot.

A szocialisták benyújtják a parlamentnek a devizahitelesek érdekében kidolgozott kilencpontos javaslatcsomagjukat – erősítette meg pénteki közleményében az MSZP. A szocialisták tárgyalásokba kezdtek a hitelkárosultak képviselőivel és a bankszövetséggel, továbbá felkérték Simon Gábort, a parlament fogyasztóvédelmi bizottságának elnökét, hogy a testület vizsgálja meg, “milyen módon élnek vissza hatalmukkal a pénzintézetek”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Eddig 150 milliárdot buktunk a Mol-paketten, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

25 Reader’s Comments

  1. ….viszont valakik, a csókosok ennyit nyertek, ha nem most, majd néhány hónap múlva!
    :evil:

    Tetves banda!
    :evil:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  2. Úgy érzem, MSZP alszik, és most ébredezik. Ezeknek a kérdéseknek egy részét (Fideszes vezetésű önkormányzatok eladósodása) fel lehetett volna nagy nyilvánosság előtt tenni, még a választások előtt.
    Persze, nem mondom, hogy nyertek volna, de ez a 2/3-os ámokfutás talán elkerülhető lett volna.
    A szélsőjobbnak megvan az a médiafelülete, amelyen naponta oszthatja az “észt”. Elgondolkoztak már a félálomban lévő MSZP-s politikusok, hogy elindítanak egy visszafogott stílusú, korrekt tájékoztatást biztosító hírportált?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  3. Arra azért kíváncsi lennék, hány fideszes gondolkozik el ezen a 150 milliárdos tételen (megjegyzem, most 100 milliárdos hiányt akar a kormány behozni).
    Nagy észt a magyaroktól ne várjunk. 300 Ft-ért népszavazást követelnek, 3000 milliárdos rablást elfogadnak. Megválasztanak 2/3-dal egy programnélküli pártot, amelynek elnöke 20 év alatt mindig a hatalom körül ólálkodott.
    És, ami mostanában a nagy kedvencem: Ha Bajnai levegőt vett, már sztrájkoltak. Sztrájkoltak hosszú napokig, hetekig a BKV-sok, a MÁV-osok, a reptéri dolgozók.
    Most pedig? Most pedig csak egy erőtlen szeptember 12-ei tüntetésre telik. Ott majd páran kikiabálják magukat, aztán haza mennek. Sehol egy sztrájk. Félnek. Sok háborgó egy évvel ezelőtt nagy pofával a Fideszre szavazott, most meg elégedetlenkedik.
    A demokrácia ilyen. A döntésnek súlya és következménye van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (33 szavazatból)
  4. A könnyen jött milliárdok (magánnyugdíj-pénztári tagok vagyonának hatalommal visszaélt lenyúlása) könnyen folynak ki a fülkeforradalmárok kezei közül. A tőzsdék ugyanis semmibe veszik az álnok módon szerzett 2/3-os hatalmat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  5. EdCarping:
    Hát igen…. Ez a szemét tőke, pénz már csak ilyen. Oda megy, ahol biztonságban növekedhet. Lehet ezért szidni vagy szeretni, de ez a természetén nem változtat.
    Jókat szoktam mosolyogni azon, amikor a (szélső)jobbosok szidják a multikat, a bankokat, illetve azoknak a pénzéhségét.
    De azért jó bemenni a bankba, betenni a pénzt (lehetőleg nagy) kamatra. Lehet, hogy az ilyen jobbos tüntetőknek nincs pénzük, de azt azért ne felejtsék el, hogy akit hallgatnak, annak van…..
    Példaként említhetném a Jobbik körül kiépülő médiabirodalmat, amelynek egy része Vona érdekeltségeibe tartozik….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  6. Kedves Vespasianus!

    A Fidesz nyolc év aknamunkájának ez lett az eredménye.
    Ezt a nyolc évet “ledolgozni” nem egy-két év.
    Az ellenzék sorai még nem sorakoztak fel.
    Nem tudják mit és hogyan kellene lépni.
    Az emberekben a félelem és a nihil uralkodik.
    Akik pedig tehetnének valamit egymással vannak elfoglalva.
    Szerintem kivárnak. Kivárják, amíg az elégedetlenség már
    a többséget érinti, s majd akkor szépen az élére áll.
    Csak ugye az nem mindegy ki lesz az, aki ezt a helyzetet kihasználja!
    Veszélyes játék lehet ez!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  7. Csak nem beszarni, nem eladni, visszajön az még…Hacsak nem tényleg az a cél, hogy másnál jöjjön vissza.
    A következő hónapok elárulják majd, hogy szimpla hozzánemértés vagy eleve pénzkilopási szándék állt emögött a “nagyszerű” vétel mögött…Én a butaságra gyanakszom.
    Igaziból most kellene BEVÁSÁROLONI jó részvényekből. Ehelyett most kénytelenek ELADNI a magánnyugdíjvagyont sz-rért-h-gyért, hogy a kis pöcs még pár hónapig kakaskodhasson…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  8. nyugi, majd még olcsóbban eladják mert kell a költségvetésnek. na és kihez kerül a rv? na kihez? hát a haverokhoz vagy majd jön az omv és visszaveszi megint 10000 ft-nál. és kezdődik minden elölről. de 10000 nél már én is veszek. nem keveset, de sokat. mert ha 1 szer az állam kiszáll bebőle, akkor lesz megint értéke.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  9. Fogjuk mi még látni bilincsben ezeket a ( nem írom le ide , hogy valójában minek is szoktam nevezni ezt a bagázst ) pernahajdereket !!! Az általuk kiagyalt törvények teszik majd lehetővé a büntetőjogi felelősségre vonásukat !!!! Nem érdemelnek semmi fajta könyörületet mivel mára már tisztán és egyértelműen látszik , hogy ezek a legnagyobb és a legádázabb ellenségei a szerencsétlen , megkínzott és egymás ellen hergelt dolgozó Magyar EMBEREK millióinak !!!!! A vezírükkel az élen nem győzik tömködni a zsebeiket , titkos bankszámláikra döl az EMBEREK-től elzabrált pénzek milliói !!!! Ezért még nagyon megfognak fizetni !!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  10. Magyarországon a Hollók védett állatok.
    És a Hollók közti szemészeti egyezségi megállapodás is már nagyon régen született.
    :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  11. Az a baj, hogy mi is csak időszakosan, bizonyos periódusokban foglalkozunk ilyenkor csak e g y témával, amikor a többit ejtjük… Például itt van a MALÉV részvénypakett kivásárlása… Az meg ki a fenének kellett. Ez a légitársaság egy színes szappanbuborék. Kérdem én mit hoz ez az országnak, az adófizető állampolgároknak? Talán valami nyereséget évente? Nem, úgy tudom, inkább ráfizetést “hoz”. Akkor vegyék meg a befektetők. Persze eszük ágában sincs. Érthtő. Ugyanez a helyzet az olajtársasággal. Olcsóbb lett legalább a benzin? Egy fenét. Netalán tán olcsóbban repül a magyar? Na igen -a munkahelyéről, de nem a Malévval.
    A nagy fideszesek szerint ez nem ilyen pitiáner kérdés, ez egy magasabb elvhez kapcsolódó, tulajdonképpen egy nemzeti ügy. És a magasabb elveket az adófizetők pénztárcájának kell állnia. Így a nemzeti légi és a nemzeti olajtársaságot egyaránt… Nosza ezért kell hát államosítani mindent.

    Megjegyzés: A bevezetőben említett Mol pakett “v i s s z a v á s á r l á s” helytelen meghatározás. Ez a kötvénycsomag már nem ugyanaz az áru, mint amikor eladták, mert a mai piaci értéke történetesen alacsonyabb. (Már másnap sem volt ugyanaz.) Tehát n e m v i s s z a vásárolták, h a n e m egy másikat vásároltak m e g…
    Na de uraim, ennek a veszteséget azt miből fizessük ki, és miért pont mi???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  12. Orbán András Lajos

    A gömböcöt, meg a káoszminiszterét feljelenteni különösen nagy anyagi kár okozásáért, valamint a nemzeti vagyon elqrásáért…………………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  13. Megy ez még lejjebb is.
    Eladni (mármint megvenni ugye) akkor kell majd,
    ha minumumra áll be.
    Addigra előáll az iszonyú nagy szükség, és az eladás
    zseniális húzásként lesz propagálva, mondanám országmentésként.
    Látjátok, bölcs vezérünk elöre gondoskodott a jövötökről.
    És ezek bizony be is fogják venni.
    Csak figyelni kell a történéseket, mikor kezdődik valami
    nagy tragédia festése.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  14. Féreg 1 “kormány”?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. Orbán egymaga, egyetlen vásárlásával 150 milliárdos kárt okozott, mert most kellett volna MOL részvényt vennie, vagy meg sem kellett volna vennie..
    Remélem a nép elkergeti a következő választáskor. Demokratikus úton.
    Aztán jöhet az elszámoltatása. Azt Orbán nagyon szereti.
    Meglátjuk , h viszonyul majd az elszámoltatáshoz, amikor róla lesz szó. Mit érez Orbán akkor amikor majd Őt vezetik pórázon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  16. Annyira hiányzott nekünk a MOL részvény , mint halnak az esernyő.
    / Murphy után szabadon /

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  17. Erről Petőfi verssorai jutnak eszembe.

    Más szemében Ő a szálkát megleli
    Az Övében a gerendát feledi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  18. Láttam tegnap Hernádi Zsoltot Szegeden, a “Valahol Európában” előadáson.
    Rendben van a csávó.
    Üdv. Gábor

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. Pro
    1. Helyeselhető, hogy a Magyar Olajipari és Gázipari Vállalat tulajdonosi jogainak jelentős része a magyar állam kezében van és nem egy orosz vállalatéban.
    2. Ha valami nem eladó akkor nem számít hogy épp most mennyi az értéke – amit a gyorsan változó világgazdasági és politikai környezet jelentősen befolyásol. Hosszútávon valószínűleg nőni fog az értéke. Ebből következik hogy a cikk eléggé félrevezető.

    Kontra
    Elítélem – Fidesz-szavazóként is – hogy 500 Mrd forintot erre költöttünk. Jobb helye is lett volna a pénznek – oktatás, egészségügy, devizahitelek. Emiatt viszont olyan súlyos árat fizethet az ország, amihez képest 150 Mrd elhanyagolható.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. Érdekes, ezt nem jelentette be a Nagy Vezér a magyar zembereknek. Pedig hogy örvendeztem, mikor végre megtért a Haza kebelére szeretett Mol-om!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. Orbán András Lajos

    Tudomásom szerint a tetves MOL. magán vállalat több éve akkor meg mi a búbánatnak kell belefeccölni ennyi pénzt, amit várhatóan el is bukik az ország!!!!!!!!!!!! Ettől nekünk nem lesz olcsóbb az üzemanyag, sőt a tetves MOL. éppen itthon árulja az üzemanyagot!!!!!!!!!!!!!Magyarul a MOL.-t kicsit se érdekli az itthoni vásárló, akkor ez a tökkel ütött kurmány ne költse az ország pénzét erre a takony vállalatra!!!!!!!!!!!! Persze tudom azt is hogy az összes fidesznyik vezető érdekelt a MOL.-ban, ezért tették meg ezt…………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  22. Kedves Vespasianus,
    egyetértek azzal, hogy “Ez a szemét tőke, pénz már csak ilyen. Oda megy, ahol biztonságban növekedhet. Lehet ezért szidni vagy szeretni, de ez a természetén nem változtat.”, de azt azért megjegyzem, hogy:
    1. A tőke, illetve a tőkések csoportja sem homogén, mert vannak korrekt pénzemberek, de mindig ott ólálkodnak körülöttük a kalandorok és maffiózók is.
    2. Demokratikus jogállam kormánya nem viselkedhet tőkésként, nem tagadhatja meg mezei választóit, mert ha ezt teszi, akkor aláássa a demokráciát és megtagadja a jogállamot, azaz megpuccsolja saját hazáját.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. mpepe/
    Ami a tözsdén van, az bizony azért van ott, mert eladható.
    Amíg eladható, addig forgalmi értéke van, amit nem szabad figyelmenkívül hagyni.
    Ha a cél az, hogy ne kerüljön idegen kézbe,
    nem kell a tözsdére vinni.
    Máig nem értem, mi a gond az idegen tulajdonossal.
    Orosz? Onnan jön amit forgalmaznak.
    Nem az elvi duma érdekelne, valami konkrétum.
    Mit tehet egy max 10% beleszólási joggal rendelkező tulajdonos
    a nemzeti energiastratégiával?
    Csunyák? Gonoszok? Ez csak a hívőknek elég.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Van annak bizonyos bája, amikor 2 férfiszem egymásba mélyed….
    Mielőtt félreértené bárki: 2 újgazdag, rendszerváltás után furán gazdagodó alakról beszélek. A nézésükben benne van: értik a csíziót…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Orbán haverja újra bajban 2014. március 31. hétfő

Orbán barátja továbbra is bajban 2014. március 22. szombat

Lemondott a devizahitelesekről a kormány 2014. március 12. szerda

Navracsics is a Kúria mellé állt 2014. január 16. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos