Ronai and Ronai
AMERIKAI

A külföldi sajtó egyenesen beszél, a magyar nem 2011. augusztus 4. csütörtök 1:42 | Amerikai Népszava

  • Hozzászólások(46)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A külföldi sajtó egyenesen beszél, a magyar nem

Budapest – Tovább tart az a tendencia, hogy a nyugati lapok sokkal őszintébben, egyenesebben és becsületesebben tudósítanak a magyar helyzetről, mint a magyar újságok. Ez még a magyar médiának arra a részére is igaz, amely egyelőre kívül maradt az Orbán-rendszer médiabirodalmán. A közmédia pedig olyan szinten hazudik, hogy ha most gyújtanák fel, akkor az még jogos is lenne.

A fasiszta diktatúrát építő magyar kormány médiabirodalmán kívül vergődő szabad sajtó nyomon követi és tájékoztat a legfontosabb tények nagy részéről, de nem értékeli helyi értékén azokat, nem tárja fel azok történelmi gyökereit, előzményeit és várható következményeit. Közli a tényeket, de elmulasztja figyelmeztetni és riadóztatni a társadalmat, hogy a szóban forgó törvények és rendelkezések milyen alapjogokat sértenek, a demokratikus normákat felszámolják, a jogállamot megszüntetik. Márpedig ezek is az igazság részei, és aki nem mondja el a teljes igazat, az is hazudik. Ma a teljes magyar sajtó hazudik, amikor ezt nem teszi meg.

A médiatörvény megszavazása után is abszurd helyzet állt elő, miszerint a külföldi, nyugati sajtó határozottabban és egyértelműbben felemelte a hangját a magyar sajtószabadságért, mint a magyar sajtó, amely még cinikus írásokkal is tele volt, amelyekben azokat kritizálták, akik a helyzet komolyságának megfelelő hangot használtak.

A Magyar Távirati Iroda a Fidesz hazugsággyárának egyik központja. Ami ott folyik, az gyalázat, az gazemberség, az a szakma megszégyenítése. Példaként említettük azt, hogy bagatellizálja, tompítja és megmásítja a Magyarországról megjelenő külföldi híradásokat. A Süddeutsche Zeitungban két napja megjelent Alex Rühle kiváló cikke, amelyről az MTI az alábbi fordítást (összegzést) tette közzé:

“A liberális Süddeutsche Zeitung az Éljen Kína! Felejtsétek el Európát! című írásában Alex Rühle az alcímben azt hangoztatta, hogy Orbán Viktor autoriter állammá alakítja át az országot, az EU pedig szemléli a dolgokat – fogalmazott a szerző. A cikkíró szerint Orbán Viktor miniszterelnök nem csinál titkot abból, hogy eltökélt “az egész ország átalakítására”. Az újság beszámolt a “lélegzetelállító tempóban” hozott kormányzati intézkedésekről, megfogalmazása szerint a parlament futószalagon hagyja jóvá a törvényeket. Beszámolt a közmédiában eddig végrehajtott és őszre bejelentett elbocsátásokról, hangoztatva, hogy “a még létező kevés független médiumot szabályszerűen megfojtják.” A cikkíró kitért arra is, hogy – mint írta – egy parlamenti különbizottság éppen most állította a váltókat ahhoz, hogy a korábbi szocialista kormányokat az államadósság miatt “politikai bűncselekmény”  vádjával bíróság elé állítsák.”

Most pedig ígéretünkhöz híven ezúton közöljük a Süddeutsche Zeitung cikkét teljes terjedelmében, amelyet felkérésünkre az antifa-hungary fordított és látott el jegyzetekkel. Elolvasás után nemcsak azt lehet megállapítani, hogyan próbálja az MTI elhallgatni a külföldi értékeléseket, hogyan manipulálja a magyar nyilvánosságot, hanem azt is, hogy egy ilyen cikk hangneme, stílus, tónusa, mennyivel inkább figyelmeztet a demokrácia felszámolásának veszélyeire, mennyivel inkább riadóztat, mint a magát még ma is szabadnak nevező magyar média, amely kedélyesen tudósít a diktatúra kiépüléséről.

Alex Rühle: Süddeutsche Zeitung, 2011. augusztus 2.(1) (Fordítás és jegyzetek: antifa-hungary)

Magyarország kormányfője eltávolodik a demokráciától, a jogállamiságtól és Európától. Orbán Viktor lélegzetelállító tempóban nyirbálja meg a felügyeleti szerveket, irányítja a sajtót, kényszermunkával és a munkatáborokkal próbálkozik – a válság által túlterhelt EU pedig csak nézi.

Ahogyan Orbán szétszedi Magyarország demokráciáját

Vajon Brüsszel annyira el van foglalva az euró megmentésével, hogy most már más témákkal egyáltalán nem is képes foglalkozni? Vajon a kis, periferiális Magyarország túl jelentéktelen ahhoz, hogy napirendre kerüljön? Vagy egyszerűen csak az EU nincs felvértezve az Orbán Viktor magyar miniszterelnökhöz hasonló brutálpopulistákkal szemben? Mindenesetre aggasztó az a hallgatás, amellyel Európa Orbán politikáját fogadja.

Hiszen Orbán – amióta pártja, a Fidesz a konzervatív-nemzeti kereszténydemokratákkal koalícióban(2) kétharmados többséggel rendelkezik – nem titkolja, hogy el van szánva “az egész ország átépítésére”. Ennek során az első naptól kezdve lélegzetelállító tempót mutatott: leépítette a Költségvetési Tanácsot,(3) megnyirbálta az Alkotmánybíróság és a Nemzeti Bank hatáskörét. Az országgyűlés szavazógéppé silányodott, amely futószalagon hagyja jóvá a törvényeket.

Januártól június végéig Magyarország tudhatta magáénak az Európai Unió Tanácsának elnökségét, így az európai nyilvánosság különleges figyelme irányult rá. Igazuk lett mindazoknak a kétkedőknek, akik arra figyelmeztettek, hogy az elnökség múltával Orbán ismét gázt ad: még egy hét sem telt el azután, hogy Magyarország megszabadult az elnökség nyűgétől, Budapesten máris 550 újságírót bocsátottak el a közmédiától. Ősszel várhatóan további négyszáznak fognak felmondani.

Aligha meglepő, hogy ez mindeddig az Orbánnal szemben kritikus újságírókat érintette. Ezenkívül a közmédiát egy központi hírszerkesztőségben fogták össze, amelynek politikai főszerkesztője az a Papp Dániel, aki korábban a radikális jobboldali Jobbik párt tagja volt és a szélsőjobbos Echo TV-nél dolgozott.(4)

Azt a kevés független médiát, ami még megvan, szabályosan megfojtják. Az utolsó balliberális újságok részben már nem tudják személyzetüket megfizetni, mert – mintha csak szellemkéz műve lenne – elmaradnak a hirdetések. Ehhez járul még az a vészesen homályos előírás, amely Magyarország sajtóját “kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra” kötelezi.

Ennek betartásáról az úgynevezett Médiatanács ítélkezik, amely kivétel nélkül a Fidesz embereiből áll, és amelynek elnöke már tíz évvel ezelőtt kinyilvánította, hogy a legfőbb célnak “a száz százalékos véleménymonopólium megteremtésének” kell lennie “a médiában”.(5) Mindezt rögzíti az új médiatörvény, amelyre az EU kozmetikai változtatások után rábólintott.

Kényszermunkát és munkatáborokat terveznek

A Klubrádió, az utolsó adó, amely még megkockáztatja, hogy kritikusan és megalapozottan tudósítson, szintén a túlélésért küzd. Először valamennyi állami intézmény visszavonta hirdetési megbízásait, most pedig a médiahatóság újra kiosztja a frekvenciát. Természetesen a Klubrádió is pályázhat a frekvenciára – végtére is Magyarország demokratikus ország. Csakhogy a frekvencia most a duplájába kerül.

Ja, és még egy kikötés: a hatóság szórakoztató adót óhajt. Ez azt jelenti, hogy az adásidő 60 százalékában popzene megy, és hogy az adásidő egynegyedét helyi tudósításoknak és vidám történeteknek kell szentelni. Magyarán: a Klubrádió számára az idő 15 százaléka maradna fenn arra, hogy azt tegye, amiért az utóbbi tíz évben egyre nagyobb hallgatottságot kapott: az önálló kutatásokon alapuló, független adások sugárzása és politikai szempontból jelentős témák megtárgyalása.

Azokban pedig tényleg nincs hiány: a munkanélküliség leküzdésére a kormány kényszermunka és munkatáborok bevezetését tervezi. Aki 90 napon túl van munkanélküliként bejelentve, azt rendőri felügyelet mellett építkezésekhez segédmunkára lehet küldeni. A Népszabadság című napilap szerint a munkásokat helyben konténerekben szállásolják el; az építkezések a lakóhelytől akár hat órányi távolságban is lehetnek.

Régóta teljesen immunis

A Parlament azt is elfogadta, hogy az eddigi 350 helyett a jövőben csak 14 vallási közösség élvez állami elismerést. A többi közösségnek újra kell az Országgyűlés elismeréséért folyamodni; az elismert egyházak viszont kétszeres juttatást kapnak az adópénzekből és ezzel elszámolniuk sem kell.

És éppen a napokban támogatta egy parlamenti különbizottság, hogy a szocialista elődkormányokat “politikai bűncselekmény” miatt bíróság elé állítsák. A grémium hozzátette, hogy amennyiben a hatályos jog nem bizonyulna elégségesnek a politikusok megbüntetésére – mégiscsak a három egykori miniszterelnökről, Medgyessy Péterről, Gyurcsány Ferencről és Bajnai Gordonról van szó -, akkor ezeket a törvényeket a lehető leggyorsabban, visszamenőleges hatállyal kell megváltoztatni. (6)

Ha valaki Orbán híveinek feltenné a kérdést, hogy vajon a munkatáborok létesítése alkalmas intézkedés-e egy demokráciában, hogy egy arra vonatkozó parlamenti döntés, hogy mi egy vallási közösség, nem sérti-e a vallásszabadság szellemét és hogy visszamenőleges hatályú büntető törvények nem sértenek-e elemi jogállami elveket – alighanem megvonnák a vállukat.

Először is, a kormányzat a választóira, illetve a magyar nemzet megmentésére vonatkozó történelmi feladatára való hivatkozásában régóta teljesen immúnis bármilyen, kívülről jövő bírálattal szemben. Amikor Thomas O. Melia, az USA külügyi helyettes államtitkára megbírálta Orbán kormányzási gyakorlatát, akkor azt kapta meg Szijjártó Pétertől, Orbán szóvivőjétől, hogy “senki nincs abban a helyzetben, hogy bírálja a magyar kormányt, amely arra kapott felhatalmazást a választóktól, hogy az országot újra felépítse”.(7)

Másodszor, Orbán szakadatlanul azzal rágalmaz, hogy a nyugati demokráciaprojekt kifutó modell, amiért is ideje, hogy ezek a locsogó izgága demokraták kapjanak egyet a fejükre: “adtunk néhány kokit, leesett néhány saller” – így idézi Majorosi Ádám újságíró Stargarten című blogjában,(8) a magyarországi helyzetről szóló egyik legjobb német nyelvű forrásban a miniszterelnököt, amint azt a politikáját ért európai bírálatról kérdezték.(9)

Rendkívül érdekes volt a beszéd, amelyet Orbán éppen a napokban az erdélyi Tusnádfürdőn tartott, ahol a jobboldali konzervatív romániai magyarok közössége minden évben nyári egyetemet rendez. Orbán beszédét a következő mondattal lehetne összefoglalni: Magyarországtól tanulni annyit jelent, mint megtanulni győzni. A Nyugat, mint már elhangzott, a tönk szélére jutott, „a világ, amelynek értékkeretei között éltük az életünket, elveszíti a jelentőségét”.(10)

Saját megoldások

Orbán szerint az adósságok olyan nyomasztóak, hogy be fog következni az összeomlás, ezért Magyarországnak minél gyorsabban el kell távolodnia ettől a süllyedő hajótól, ami azonban nem jelent veszteséget, hiszen találtunk saját megoldásokat, lásd a médiatörvényt. Azt mondja, lefogadja, hogy az angolok a News of the World botrányuk után olyan médiatörvényt fognak megfogalmazni, „amely egyenesen félelmetesen hasonlítani fog a mienkre”.(11)

A magyar nemzetnek (amely kifejezést beszédében 49 alkalommal idézi fel) csak jó, ha Magyarországnak el kell válnia Európától, végtére is az ország az elmúlt száz évet „természetellenes állapotban töltötte”.(12) A „természetellenes” történéseket előszámlálva egy sorba állítja a megalázó trianoni szerződést, a második világháborút, a szocialista diktatúrát és az 1990 utáni gazdasági hanyatlást, úgy, ahogy szívesen hasonlítja össze a brüsszeli előírásokat is a szovjet elnyomással.

Neki és kormányának köszönhetően Magyarország új úton jár, Közép-Európa új hatalmi központtá fog erősödni, és Magyarország folytatni fogja forradalmát.

Hogy az hová vezet? Ezt olyan pontosan senki nem tudja. De amikor néhány hete Budapestre látogatott Ven Csia-pao kínai miniszterelnök, Orbán megdicsérte a kínai kommunisták „fantasztikusan sikeres politikáját”(13) és azzal kérkedett, hogy országa nyújtja a befektetőknek „Európa legstabilabb politikai rendszerét”.(14)

____________________
Források:
(1) Alex Rühle: Triumph des Brutalpopulisten, Süddeutsche Zeitung, 2. August 2011. http://www.sueddeutsche.de/kultur/demontage-der-ungarischen-demokratie-der-brutalpopulist-macht-die-eu-schweigt-1.1126940
(2) Pontatlan fogalmazás; a Fidesz-KDNP nem koalíció, hanem pártszövetség. Gyakorlatilag egyetlen párt, hiszen a kettős tagság is megengedett (a fordító megjegyzése).
(3) Az eredteti német szöveg az “abschaffen” igét használja, amelynek jelentése “megszüntetni” vagy “leépíteni”. A régi Költségvetési Tanács 2010. december 31-ével megszűnt. Az új Költségvetési Tanácsot az Állami Számvevőszék elnöke, a jegybankelnök és az államfő egy delegáltja alkotja; megbízatásuk kilenc évre szól. Mivel a jelenlegi jegybankelnök, Simor András megbízatása 2013 márciusában lejár, a Költségvetési Tanács valamennyi tagját a Fidesz fogja kinevezni. Így a Költségvetési Tanács – amelynek egyetértése nélkül nem lehet az Országgyűlés elé beterjeszteni a költségvetési javaslatot – egy esetleges 2014-es kormányváltáson jóval túl is hivatalban fog maradni. A jelenlegi kormányzat alatt a Költségvetési Tanács a kormányfő akaratának végrehajtója, utána pedig a Fidesz akaratának érvényesítője az új kormányzattal szemben. A régi Költségvetési Tanács tehát megszűnt, az új pedig a régihez képest funkciójában teljesen leépült (a fordító megjegyzése). http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6lts%C3%A9gvet%C3%A9si_Tan%C3%A1cs
(4) Náci pártból jött az új állami hírfőszerkesztő, Amerikai Népszava, 2011. április 12. http://nepszava.com/2011/04/magyarorszag/echte-naci-az-uj-allami-hirfoszerkeszto.html (a fordító hivatkozása).
(5) Ezen a ponton valószínűleg téved a cikk szerzője. Szalai Annamária, a Médiatanács elnöke 2002-ben a Fidesz médiapolitikusaként vádolta azzal az alig néhány hónapja hivatalba lépett balliberális kormányt, hogy a szocialisták célja a teljes véleménymonopólium megteremtése, illetve visszaállítása, amit szerinte gátlástalan politikai tisztogatással próbálnak elérni (http://www.origo.hu/itthon/20020822fidesz.html), de nincs nyoma annak, hogy ezt ő maga deklarálta volna elérendő célnak, legalább is úgy tűnik, hogy nyilvánosan nem tett ilyen kijelentést. Ugyanakkor a közmédia irányításában 2002-ben semmilyen, a maihoz fogható léptékű változás nem történt és a jobboldali média egyáltalán nem volt ellehetetlenítve (a fordító megjegyzése).
(6) Szijjártó Péter eredeti javaslatában (http://atv.hu/belfoldhttp://www.blogger.com/img/blank.gif/20110728_szijjarto_jogszabaly_atirassal_felelossegre_lehet_vonni_gyurcsanyekat) még valóban visszamenőleges hatályú törvényalkotásról volt szó. Mára a Fidesz ismét kénytelen volt visszakozni: Gulyás Gergely fideszes képviselő 2011. augusztus 2-án már úgy fogalmazott (http://www.gyk.hu/index.php?workspace=full&h=903470): “világos, hogy visszamenőleges hatállyal büntetőjogszabályokat alkotni, alkalmazni nem lehet”.
(7) Nem szó szerinti, de értelmét tekintve helytálló idézet. Szijjártó Péter szó szerint a következőket mondta: “Senki nincs abban a helyzetben – sem Magyarországon, sem azon kívül –, hogy megkérdőjelezze a magyar emberek akaratát, márpedig a magyar emberek világosan és egyértelműen kifejezték az akaratukat tavaly tavasszal, amikor az ország megújítására és átszervezésére adtak felhatalmazást a kormánynak”. (http://index.hu/belfold/2011/07/27/deustch_ki_a_fasz_az_a_thomas_melia/)
(8) http://stargarten.wordpress.com/ (a fordító hivatkozása).
(9) Orbánnak a “koki”, “saller” és “tarkón legyintés” emlegetéséről elhíresült mondatai nem egy kérdésre adott válaszban, hanem 2011. július 2-án, a Fidesz kongresszusán mondott beszédében hangzottak el. (http://antifa-hungary.blogspot.com/2011/07/orban-viktor-az-igazi-europeer.html).
(10) Nem szó szerinti, de értelmét tekintve helytálló idézet. Orbán Viktor szó szerint a következőket mondta: “Azt gondolom tehát, hogy a nyugati fogyasztói és jóléti társadalomnak érkeztünk el a végére. Nem kevesebbről van itt szó, minthogy az a világ, aminek a fogalmi keretei között éltük az életünket, azok a szavak, törvények, leírások, amellyel értelmeztük a világot, amely körülvesz bennünket, lassan, de biztosan elveszítik az érvényüket, vagyis a jólétinek nevezett fogyasztói társadalmak Nyugaton véget értek.” (http://www.karesz57.eoldal.hu/cikkek/orban-viktor-beszede-tusvanyoson-2011–ben.html)
(11) A pontos idézet: “Nyugodtan kössenek nagy fogadásokat arra, hogy az Angliában nemsokára megszülető új médiaszabályozás kísértetiesen hasonlítani fog a magyarra.” (http://www.karesz57.eoldal.hu/cikkek/orban-viktor-beszede-tusvanyoson-2011–ben.html)
(12) A pontos idézet: “Ha az elmúlt száz évre tekintünk vissza, akkor azt mondhatjuk, hogy a magyar nemzet ezt a száz évet szinte kivétel nélkül természetellenes állapotban töltötte: semmi sem volt úgy, ahogy szerettük volna, és semmi sem volt úgy, ahogy a mi fölfogásunk szerint természetes lett volna.” (http://www.karesz57.eoldal.hu/cikkek/orban-viktor-beszede-tusvanyoson-2011–ben.html)
(13) A pontos idézet: “Azt kívánjuk Kínának, hogy folytassa azt a politikát, amivel fantasztikus sikereket ért el az elmúlt évtizedben.” (http://www.miniszterelnok.hu/cikk/uj_nagy_jelentosegu_szovetseg_szuletett)
(14) Ezt nem Orbán Viktor, hanem szóvivője, Szijjártó Péter mondta 2011. június 28-án: “Kína azért választotta Magyarországot, mert itt van jelenleg Európa legstabilabb politikai rendszere, nincsen még egy olyan kormánya Európának, ami kétharmados többséggel kormányozhat.” (http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=164690)

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (21 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +23 ( 27 szavazatból)
A külföldi sajtó egyenesen beszél, a magyar nem, 5.0 out of 5 based on 21 ratings

Címkék:, , , , , , , ,

  • Hozzászólások(46)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

46 Reader’s Comments

  1. Brutális fotó, zorbán zombi álmomban ne jöjjön elő!!!
    Móricz barbárjaival vetekszik ez a mindenre elszánt, gyűlölettel telt tekintet.
    Íme, egy újabb iskolapélda, mivé válhatnak emberek, akiknek óriási ambícióik, önbizalmuk de törpe tehetségük van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +51 (53 szavazatból)
  2. A szem a lélek tükre!
    E tükörben én éji homályt látok. Esetleg a lélek elment vándor útra? Most Kínában jár? Esetleg Venezuelában? E szellem útját ép ésszel nem lehet követni.
    Az Ártó Peti tudja, de az mellébeszél.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (43 szavazatból)
  3. Kozmunka:
    http://www.szmm.gov.hu/main.php?folderID=13319&articleID=32224&ctag=articlelist&iid=1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (7 szavazatból)
  4. Tecccik nekem ez a „brutálpopulista” jelző.
    Már csak azért is, mert eddig soha nem használta ezt nyugaton egyetlen újságíró sem Orbánra.
    Akkor sem, amikor Orbánék az MSZP-t, mint „posztkommunista” baloldalt ostorozták.
    Úgy tűnik, nemcsak Magyarországon fordult a világ, de nyugaton is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (33 szavazatból)
  5. Nez a semmibe a barom…O lehetett volna az uj evszazad embere, ha demokratikusan osszefogja ezt a nepet a megszerzett hatalmaval, es nem visszael vele hanem el vele. Felzarkozhattunk volna Europahoz, minden lehetoseg adva volt, EU tagsag, NATO, lebontott hatarok….Ehelyett bevezette a felelem hatalmat, es diktaturat hoz letre. A szemetdombon fogja vegezni mint Kadar. Csak ugy latszik neki fiatalabb koraban fog elmenni az esze, mar eleg jollathatoan folyamatban van. Ja, es mivel o nem kenyszer hatasara teszi amit tesz, meg sokkal nagyobb bun fogja terhelni a lelket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +47 (53 szavazatból)
  6. Gratulálok az íráshoz. A fordítás kifogástalan, a megjegyzések pedig jól egészítik ki, vagy pontosítják az eredeti szöveget. Régen olvastam ilyen színvonalas munkát. Pedig rám fért volna.
    A magyar újságírás mélypontra süllyedt. Virágzik az értéktelen bulvársajtó, eltünőben az igényesség. A zsurnaliszta szakmán belül olyanok kerültek reflektorfénybe, akikkel szemben valamennyi jó érzésű, mérsékelt, valóban polgári társadalom azonnal beinditja védekezési mechanizmusát. Ma Magyarországon sikk szélsőjobboldalinak lenni, és ebben kitüntetett szerepet játszottak azok, akik a nyilvánosságot megfertőzték. Akik túllicitálták a szélsőjobboldali pártokat. Gondoljunk csak bele, mivé lett pl. a valamikor elismert és kedvelt Magyar Nemzet, mit művel a “köztévé” és “a közrádió”. Nyilván ehhez szükség volt politikai megrendelőkre, felbújtókra. A többség pedig tűri mindezt, közömbösségből, félelelemből.
    A demokrácia a mértékletes és a szélsőségektől magát távol tartó társadalmak sajátja, amiben a sajtó szerepe megkülönböztetett fontosságú. A kontroll funkció mellett az értékek felmutatásával sokat tehet mindannyiunkért. De Magyaroszágon nem tesz, inkább talpnyaló módon behódol és rombol.
    Jó kivétellel találkozni. Köszönöm a cikket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (41 szavazatból)
  7. Egyetértek azzal, hogy a magyar kormány médiabirodalmán kívül működő sajtó ugyan tájékoztat a legfontosabb tények nagy részéről, de nem értékeli helyi értékén azokat, de nem mutat rá azok, előzményeire és a várható következményekre. Közli A néhány, kis példányszámban megjelenő demokratikus lap valóban elmulasztja figyelmeztetni a társadalmat arról, hogy a fülkeforradalmárok törvényei milyen alapjogokat sértenek, és módszeresen felszámolja a jogállamot. Erre a tényre már több hozzászólásomban felhívtam én is a figyelmet, sőt a sajtón túl felvetetettem a balliberális kormányok mögött álló, az ő kegyeikből gazdagodó balliberális nagytőke felelősségét abban, hogy a médiában ilyen mérhetetlen mértékű jobboldali fölény alakulhatott ki.
    Élettapasztalatom alapján számomra egyértelmű, hogy a médiatörvény szelleme, az MTI FÜLKEFORRADALMI HÍRGYÁRRÁ silányítása fontos része annak a folyamatnak, ami akkor kezdődött, amikor az MDF mögött álló, komoly nemzetközi befolyással bíró jobboldali “tanácsadók” elkezdték az utolsó heteit élő Antal József utódját keresni, a ezt Orbán Viktorban és pártjában találták meg.
    Ezért ajánlottam már meghallgatásra Juszt László “Magénbeszélgetés”-ét Osváth Györggyel, amit ismét megteszek:
    http://atv.hu/videotar/20110711_osvath_gyorgy_1_resz
    http://atv.hu/videotar/20110711_osvath_gyorgy_2_resz
    A beszélgetésből világosan kitűnik, hogy a hegemon jobboldali hatalom megteremtésére vonatkozó tudatos összeesküvés (egy az zászló egy a tábor) nem a FIDESZ találmánya, őket rá kellett erre beszélni, ami a mélységes hatalomvágyuk miatt könnyű feladat volt. Azt minden ellenérzésem ellenére el kell ismernem, hogy a két világháború közötti Európa és Magyarország szellemiségét egyeduralommal visszahozó egykori ifjú liberálisok, a maguk és megbízóik szempontjából kiváló munkát végeztek. Persze ehhez az is kellett, hogy a társadalomnak nem volt és ma sincs semmilyen önvédelmi reflexe egy újabb diktatúra kialakulásának megakadályozása ellen.
    A társadalom immunitásának mérhetetlen legyengülésének alapvető oka a média és ezen belül a sajtó elsekélyesedése. Addig ugyanis, amíg a demokratikus értelmiség és az újságíró társadalom nem képes megfelelő szellemi injekciókkal ezt az immunrendszert megerősíteni, addig képtelenség arról álmodozni, hogy az orbáni-alkotmánnyal és a 2/3-os törvényekkel körülbástyázott NAGY ÁPRILISI FÜLKEFORRADALOM KÉRDŐÍVES KORMÁNYÁNAK hatalma megdönthető. Ehhez elsősorban megfelelő szellemi potenciál, egy új demokratikus ideológia kell, amit az egyre elégedetlenebb lakosság csak a média tevékeny segítségével ismerhet meg. A tömegek ugyanis másképp nem megnyerhetők, nem mozgósíthatók, mert a demokratikus pártok erre egymaguk képtelenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (31 szavazatból)
  8. Tisztelt EdCarping!
    Egyelőre az sem látszik, hol az a szellemi potenciál, ami képes az új, demokratikus ideológiát megfogalmazni. Ha meg mégis találnák ilyet, hol az a média, amelyik mögé állna?
    Soraidat olvasra arra kell rádöbbennem, hogy sokkal nagyobb a baj, mint eddig sejtettem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  9. Bizonyosan nagyon rossz lehet a Fidesznek és lakájmédiájának, hogy nem ér el a keze se “törvényes”, se törvénytelen úton a kritikus hangok lecsendesítéséhez, elnémításához, ezért marad az ál-demokratikus, sőt diktatórikus rezsimekre jellemző bűnbakkeresés és besározás gyakorlata. Kár, hogy ezzel még inkább szánalmasabbá teszik nemcsak magukat, hanem egész Magyarországot a világ értelmesebb felének szemében, hiszen ahol demokrácia van, arról bizony sokan és többé kevésbé jogosan úgy tartják, hogy a hazai többség véleményét tükrözi a kormányzati kommunikáció, főleg ha az 2/3-os bázissal rendelkezik.

    De azért köszönjük, hogy legalább Ti, kedves külföldiek nem fogtok öncenzúrát gyakorolni azért, hogy kedvére legyetek Orbán Viktornak, ezzel is fenntartva az esélyt arra, hogy egyszer majd itthon is komolyabban felkelnek antidemokratikus és dilettáns kormányzása ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  10. Csak már arra lennék kiváncsi, mikor zavarjuk ell ezt a diktátort a francba???
    A magyar nép birka hülye, hogy idejében megelégelje a nyomorba döntést.
    Két választás maradt!
    Vagy türni, és nézni , hogy tesz minket tönkre 100.000Ft- os átlagkeresetü embereket. (60.000Ft) pillanatnyi megálapodás alapján lakás megmentő hítel részlet.
    És hol a többi?
    Még van 2. hónap, és lehet 170.000Ft lesz! Akkor mit csinálok???
    A második lehetőség: Itt hagyom az országot!
    Mint más 56-ban!

    Az átkozot komonista rendszerben nőttem fell, és érdekes milyen szépnek és jónak tünik az orbán (Csuti féreg) után.

    Már csak abban bizok: Magyarországnak is lesz egy Kennedy-je!
    Csak a kettőjük között világnyi külömbség van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  11. Nagyon igaz az összeállítás.
    Sajnos.
    Meddig lehet ezt még csinálni?
    Idők végezetéig???
    :evil:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  12. Kiolvasható az elmebaj a szeméből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  13. Már régóta mondom:
    ÉLJEN 1956!
    Ősszel kellene kezdeni valamit. És nem abbahagyni egy ejnye-bejnyével.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  14. Azt is lehet mondani , hogy más tollaival ékeskedem ,pedig nem akarok ! DE való igaz , vagy talán “mégigazabb”, ennek a tahónak a szemében benne van minden !
    Viszont akik körülötte vannak azok nagyon is tudhatják , hogy mennyire beteg elméről van szó ! Ő lehet hogy megússza , de akik nem parancsoltak megálljt azok talán még bűnösebbek !!
    Itt előttem többen is írták , hogy történelmi lehetősége lett volna nagyot alkotni , de akik figyelemmel kísérték az ellenzéki “munkáját” , azok nem várhattak semmi jót ! Igen , nagyot alkothatott volna ha megvan rá a képessége , de ő egy középszerű senki , még akkor is ha a funkcionális analfabéták istenként tekintenek rá! Egyre jobban látszik hogy egy katasztrófába fogja vezetni az országot , és ebből mi már nem tudunk jól kijönni , akkor is Gyurcsányozni fognak ??!! Kétségbeejtő a helyzet !! Én korábban sem vártam tőlük sok jót , DE ennyire rosszra azért nem számítottam !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  15. Sokat érünk azzal, hogy a külföldi sajtó egyenesen beszél, amikor itthon a nép túlnyomó többsége csak a magyar médiákból “tájékozódik” és ki van téve a fideSSes agymosásnak. Egyszerűen képtelenek maguktól folyamatokat látni, és addig nem is kapnak észbe, amíg KONKRÉTAN, személy szerint őket valamely intézkedés nem érinti hátrányosan. Az alkotmány és a médiatörvény a legtöbb embernek túlságosan elvont, és a “demokrácia” nem képez a szemükben értéket – mivel korábban a Kádár “diktatúrában” jobban éltek.
    Amire rá kellene mutatni,: hogy nagyon nem mindegy, hogy a “nép” érdekében folytatnak egy baloldali diktatúrát, vagy a nép elnyomásával egy jobboldalit!
    Ezért reményt keltő a “Munka törvénykönyvének” macerálása: azt már sokan érzik majd a bőrükön. A továbbtanulás lehetőségének az elvételét sem fogják szó nélkül tűrni! Magukért megalkudnának – de a gyerekeket nem hagyják!
    De mit is akarunk a “nép”-től, amikor a Corvinuszos diákok (és maga az Egyetem is) csak a saját fennmaradása érdekében tiltakozik, mikor a “magas szakértelem” amire hivatkoznak nem elég ahhoz, hogy az Ország tönkretétele ellen tiltakozzanak. Pedig nekik látniuk kell, hogy az Eltolcsy garázdálkodása hova vezet! (a külföldi sajtó idézett cikkei szerint is: kifelé az Unióból, amikor a nemzeti jövedelem túlnyomó része exportból származik!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  16. Kedves Gyozo!

    Szerintem az értelmiség meg van, de addig, amíg a jobboldal, az őt támogató, vagy a tőle kapott megrendelések miatt neki és a szellemi műhelyeinek (különböző körök, tudományos- és közvélemény kutató intézetek, újságok, TV-k,stb.) önként vagy kényszerből anyagi támogatást nyújtó tőkések biztosítják a fülkeforradalom szellemi és média hátterének működését, addig a balliberális kormányok által állami megrendelésekhez juttatott érdekcsoportok erre nem hajlandók. Lehet, hogy az MSZP-nek és az SZDSZ-nek erre nem is volt igénye. Az így “hontalanná” vált értelmiség és sajtó írmagjainak felszámolásában, totális ellehetetlenítésébe pedig 2010 áprilisa után fogott bele a baloldalt teljesen felszámolni akaró fülkeforradalmi “kivégzőosztag”.
    Szerintem ez, a kihalásra ítélt szellemi potenciál azonban még megmenthető lenne-Ehhez azonban jelentős fordulatnak kellene bekövetkezni, elsősorban az MSZP vezetésének a baloldali értelmiséget elutáló stratégiájának, és a baloldali érzelmű milliomosok, milliárdosok anyagi áldozatválallásási aktivitása terén.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  17. A történelmi folyamatok nem egyik napról a másikra alakulnak , de ha a helyzet megérik , pár nap alatt csúcsosodik ki a végeredmény.
    Lásd a Prágai Bársonyos forradalom.
    Nincs semmi veszve !
    Nincsenek szuronyok a háttérben , csak lassan lassan felháborodó nemzetközi közvélemény.
    Türelemre van sajnos szükség bár abból van a legkevesebb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  18. A magyar vezetés mindent elrontott 150 év óta.
    -
    1. 1848 .-ban nem üldözte Jellasich hordáját Bécs alá , holott ott kitört ott a forradalom. Ha valóban forradalmian gondolkoztak volna , ahogy PEtőfi ajánlotta , egy világforradalom gyujtózsinórja lehetett volna Magyarország.
    -
    2. A Tanácsköztársaság idején hagyták hogy elvérezzen a prágai felkelés és megálltak a határoknál , időt hagyva arra hogy Magyarország halálos ellenségei összeszedjék magukat.( Most nem akarom részletezni a Tanácsköztársaság jogosságát vagy jogosulatlanságát , elég egy levéltári , lenyomozható adat : A Kommün alatt hatszáznál nem tőbb áldozata volt a vörös-terrornak , ugyanakkor a Prónay éle darutollasok 30 000 embert végeztek ki ledokumentálva és kb. 170 000 magyarember tünt el a lakóhelyéröl . ( Élve elásottak , mozdonyok kazánjába elevenen bedobottak satöbbi )
    -
    Végre 1990 környékén , mikor -menetrend szerint- újabb történelmi lehetőséget kapott Magyaroszág arra hogy gyujtózsinója legyen a nagy történelmi változásoknak- jól nyúltak a kérdéshez !
    Eredmény : Középeurópa megindulhatott a demokratizálódás útján , ledőlt a Berlini Fal , satöbbi.
    -
    MOST mindezeket a vívmányainkat elvenni igyekeznek egyesek , miközben a többi ország már felhő-magasan felettünk szárnyal !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  19. Tisztelt EdCarping!

    “…jelentős fordulatnak kellene bekövetkezni, elsősorban az MSZP vezetésének a baloldali értelmiséget elutáló stratégiájának, és a baloldali érzelmű milliomosok, milliárdosok anyagi áldozatválallásási aktivitása terén.”

    Sok érdekes és aktuális kérdést vetsz fel írásodban.

    1. Vajon az MSZP képes lesz-e magát a baloldal elfogadott pártjakén megfogalmazni. Kiégett, lejáratott, de valljuk be őszintén le is járatódott arcokkal
    képes lesz-e a kisemberekkel elhitetni, hogy az ő érdekeit képviseli. Vajon valóban baloldali párt az MSZP? Vajon nem lenne szükség egy új, nyugat-európai szocdem párt megalakítására?
    2. Mitől riad vissza, gyullad be a baloldali értelmiség? Kétségtelen, ma a baloldaliság a fityesz propaganda kommandók áldásos aknamunkájának köszönhetően szitokszónak számít. Ezen túl persze mindenkiben munkálkodnak az egziszteniális félelmek. Ezek szerint lehetetlen a kitörés?
    3. Mitől baloldali érzelmű egy milliomos? Mennyire tartósak a politikai és mennyire rendeli azokat alá egyéb, de főleg anyagi érdekeinek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  20. Tisztelt kommentelők az Mszptől ne várjatok semilyen változást .Sajnos ha változás lesz az abból fog kővetkezni, HOGY a FORRAdalom gyermekei felfalják egymást EZ TŐRTÉNELMI tény DE előtte minket is megesznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  21. Szabad Kossuth Rádiót!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  22. remélem nem tart már soká ez a hazugságokra épülő ámokfutás! Én nem vállaltam volna el orbán helyében az ország kormányzását ilyen áron. bár amit kapott érte, neki megérte, vastag a bőr a képükön. de az, hogy úton útfélen ilyen megjegyzéseket és kritikákat kapva, nem néznek önmagukba, na ez az, ami elgondolkodtató? a cél, hamarosan feltárul a világ előtt, hogy mit és miért tettek, és persze kiknek az érdekében és utasítására…az utánuk jövő, márha lesz ilyen…majd folytatja ott, ahol ezek abbahagyták, mármint az elszámoltatást a népírtást is bele értve!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  23. Gyozo: “Egyelőre az sem látszik, hol az a szellemi potenciál, ami képes az új, demokratikus ideológiát megfogalmazni. Ha meg mégis találnák ilyet, hol az a média, amelyik mögé állna?
    Soraidat olvasra arra kell rádöbbennem, hogy sokkal nagyobb a baj, mint eddig sejtettem.”
    .
    Üdvözöllek a klubban.
    .
    Azért nem látszik a szellemi potenciál, mert nincs. Az, hogy ide jutott az ország, nem csak a jobboldal szégyene. Tükröt tart az a balliberális értelmiség elé is.
    .
    Nekünk Babarczy Eszter jut, aki szerint jó lesz a fidesz kétharmad (HVG cikk), meg Tamás Gáspár Miklós, aki nem tudja eldönteni, hogy Magyarország náci, antiszemita ország-e, vagy rendőrterror uralkodik rajta, mert szegény gárdistákat felszedték a Deák téren a földről (ATV, Egyenes beszéd). Meg Kuncze Gábor vezet műsorokat tévében is rádióban, aki az őszödi beszéd kikerülése után azt mondta, hogy “ők nem hazudtak, mert ők se voltak tisztában a gazdaság valódi állapotával.”
    .
    Van néhány magányos harcosunk.
    .
    Egyikük Amerikából ír, és a teljes egzisztenciáját teszi fel erre. (Itt jelezném, hogy aki még nem fizetett tagdíjat, ma is megteheti).
    .
    Aztán van, aki egy másik portálra ír, amelynek általában már a főoldaláról lepattanok a vizuális sokkhatás miatt (Galamus). Jó, hogy lehet ezt a 2-3-4 embert olvasni, de ahhoz, hogy az ország a szellemi gyógyulás útjára lépjen, édeskevés.
    .
    A Népszabadság semmivel sem jobb, mint a Magyar Nemzet, csak még látszik rajta, hogy máshonnan kapta a pénzt. Sekélyes, felszínes, műveletlen emberek írnak bele helyesírási hibáktól hemzsegő, értelmetlen cikkeket.
    .
    Az ATV-ben Kálmán Olga bájcseveg először Szijjártóval, már ráhagyva mindent, aztán a nagy “semleges” politológussal (Magyar Kornélia), aki csontig benyal Lázár Jánosnak teljesen értelmetlen kontextusban. Mert hát a politológusnak ez a dolga, mi más.
    .
    Na és még van az ÉS, minden hibájával együtt van benne gerinc, mennyien olvassák, tízezren?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  24. Ezt a fotót nézve rögtön elkezdtem keresni a gráci klinika sürgősségi osztályának telefonszámát, mert anno megígértem, ha ennek a patkánynak romlik az állapota értesítem őket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  25. Hát, nem is tudom… Olvasom a hsz-okat, ki így vélekedik, ki úgy, ez természetes. Meg kell(ene) dönteni ezt az őrületet, ami több mint egy éve folyik, mert a vége az lesz, hogy kilépünk (kipenderítenek?) az unióból, és akkor az országnak annyi. Csak egy apróság: újra vámköteles lesz minden áru, ami az EU-ból jön (gondolom, ezt be is tervezik a költségvetésbe), és ez 10-25 %-os áremelkedést jelent szinte minden vonalon (gépek, berendezések, ENERGIA, félkésztermékek stb.), ami azonnal “begyűrűzik” a mindennapi élet minden szegletébe, és elviselhetetlenné fokozza kb. 3-4 millió ember életét. Még nagyobb baj, hogy a magyar termékekre is vámot vetnek ki az EU országaiban, ami szinte egyik pillanatról a másikra teljesen versenyképtelenné teszi az országot. Ennek egyenes következménye lesz, hogy a külföldi tőke azonnal menekülni kezd (gondolom, a magyar szélsőjobb üdvrivalgása kíséri majd), a magyar állampapírok hozama zuhanni kezd, a kockázati felár és a kamatok drámaian megnövekednek, az államadósság ma szinte még elképzelhetetlen mértékben megnő, a forint árfolyama az egekbe szökik, stb. A schengeni kapu bezárul (bár azt hiszem, a többségnek már ma is indifferens ez, lévén nemigen utazik, főleg nem külföldre). Most már csak az a kérdés, ki és hogyan fogja megdönteni az Orbán-rezsimet, és mennyibe fog kerülni az ország kitakarítása utánuk (elárulom, igen sokba…). Ahogy a dolgok ma állnak, demokratikus úton nehéz, csaknem lehetetlen őket eltávolítani. És még nem beszéltem arról hogy utánuk simán bekövetkezhet egy még rosszabb fordulat: az emberek végső elkeseredését kihasználva a nácik veszik át a hatalmat. Mielőtt bárki is lehurrogna, csak egyetlen szót mondok: Gyöngyöspata… Szép kilátások, ugye?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  26. Minta kommentelő

    Nem elég, hogy a beígért szép napsütés helyett már megent esik, ha belegondolok, még igazad is van.

    Na most, a betegség jelei világosan felismerhetőek, A gyógyítás lehetősége annyira nem. A magyar társadalom bénultan – sőt érdektelenül – szemléli azt, ami vele történik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  27. Kekec írja:„Egyszerűen képtelenek maguktól folyamatokat látni, és addig nem is kapnak észbe, amíg KONKRÉTAN, személy szerint őket valamely intézkedés nem érinti hátrányosan.”
    Ez itt a lényeg!
    Nemcsak képtelenek a folyamatot látni, nem is igen érdeklődnek. Megy a sopánkodás, és ennyi.
    Fentről, egy vezetőtől várják a segítséget. De hol a vezető? Milyen vezetőt fogadnának el?

    „Ezért reményt keltő a “Munka törvénykönyvének” macerálása: azt már sokan érzik majd a bőrükön. „
    De ez is csak akkor fogják majd fel, amikor már alkalmazni fogják.
    Lásd az elmúlt másfél évet. Ráadásul a meghozott törvények zöme 2012. Január 1-jétől fog életbe lépni.
    Mire azok hatását megérzik az emberek és elterjed a „hír”, már ősz lesz.

    A legtöbb információt saját berkekben kapják (rádió és tv mellett, amit vagy tudnak értelmezni vagy nem). Ezért mondom, hogy az emberek közé kell menni, fórumokat kell szervezni és a lehető legegyszerűbb módon, az ő életük példáján kell rámutatni a valós helyzetre és következményeire.
    Ehhez kellenek jó szakemberek, akik a feltett kérdésekre azonnal képesek igaz válaszokat adni.
    A szitkozódás, pocskondiázás nem megoldás. Utat kell mutatni!

    Felvetődött itt a kérdés Gyozo részéről „Mitől baloldali érzelmű egy milliomos? Mennyire tartósak a politikai és mennyire rendeli azokat alá egyéb, de főleg anyagi érdekeinek?”
    Mindig voltak és lesznek is olyan tőkével rendelkező vállalkozók, akik nem akarják kizsákmányolni a dolgozókat,
    hanem úgy gondolják, hogy az eredményt csak közösen lehet elérni és, ahhoz pedig megfelelő munkabér és életfeltételek kellenek. Mindehhez a tanulási, változtatási hajlandóság kell.

    Valóban a Fidesz hadjárata lejáratta a szocialistákat és ezzel együtt az MSZP-t. Miután az MSZP az elmúlt másfél év alatt nem volt képes magára találni, még többen fordultak el tőlük!
    A Fidesz állandóan melegen tartja ezt az ellenségképet, most éppen az előző kormányok jogi felelősségre vonása van soron.

    Milyen párt az, amelyik 2014-ben képes többséget kapni?
    Szerintem semmiképpen nem baloldali. Miért? Gondoljunk bele kiknek a szavazatára van szüksége.
    A kiábrándult Fideszesek; a kiábrándult volt szoc.érzékűek, akik tavaly a Fideszre szavaztak; egyes Jobbik szavazók, akik csak oda csapódtak és ott vannak a bizonytalanok.
    Meg kell találni azt a közös nevezőt, szélsőségek nélkül, amelyek ezeket össze tudja fogni, amely demokratikus alapokon áll, szociálisan nem érzéketlen és szakemberekre támaszkodik, őszintén beszél. A hangsúly a szakértőkön van!
    Ma csak az őszinteséggel lehet bármit kezdeni!

    A következő kormánynak (nem Fidesz és nem Jobbik) nem lesz könnyű dolga. Nemcsak azért, mert a Fidesz sok területen 2/3-os törvényeket hozott. A világgazdaság és a hazai gazdasági, szociális helyzet sem teszi lehetővé
    a gyors fellendülést. De már az is előrelépés lesz, ha a demokratikus és jogállami rend helyreáll. Irányt kell mutatni, mit hogyan akar tenni, mire vannak lehetőségek.
    Az ingyen kategóriát, a magánnyugdíjak visszafizetését, a mai formájában meglévő korkedvezményeket pedig örökre elfelejthetik, akik ezt szeretnék, mert egyszerűen nem megy. Nyilván nem a Fidesz-féle megoldást, hanem
    egy differenciált és humánus megoldást kell megvalósítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  28. jode attol meg, hogy az mszp nem megoldas, attol meg elzavarhatnank orbant oda, ahova valo….hol van az eloirva, hogy egyezkednunk kell feltetlenul az mszp-vel? ideje ujat epiteni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  29. Média hallgatás . egy idézet ” mert a vétkesek közt cinkos ,aki néma ”
    Egy új demokratikus és 2/3 -os választási győzelemmel ,mindent meg lehetne változtatni ,amit a Fidesz el… t az alkotmányt ,az alptörvényeket , kinevezéseket stb. Hiszen a 2/3 mindenre feljogosít .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  30. A kételkedőknek üzenem, hogy a baloldali és a demokratikus értelmiség tagjai ott vannak (voltak?) a Tudományos Akadémia különböző intézeteiben, az egyetemek karain, egyes kutatóintézetekben, és a gazdasági életben is dolgoznak elég sokan. Egyes képviselőinek írásait, elemzéseit, vitairatait rendszeresen olvashatjuk az Élet és Irodalom hasábjain és az on-line média demokratikus médiafelületein.
    Az MSZP megújítása az én véleményem szerint szükségszerű, mert nulla szintről a mai Magyarországon lehetetlen egy új pártot felépíteni. A párton belül – kívülről nézve – már elég sokan vannak akik ezt a szükségszerűséget már felismerték , de sajnos egyelőre csak Gyurcsány aktivitás jeleníti meg ezt az igényt. Meggyőződésem viszont, hogy ő valóban háttérbe vonulna, ha lenne, hozzá hasonló karakterű bátor demokrata, aki felvállalná a megújítás nehéz, de biztos sikert hozó feladatát. Sajnos Mesterházy és a pártvezetés fiataljai már eljátszották ezt a lehetőséget.
    A baloldaliság fogalmát az én véleményem szerint is újra kell gondolni. Ma már nem beszélhetünk nagyipari, szervezett munkásságról, és sem nyerő koncepció hogy csak az elesettek és nyugdíjasok képviselete a valós baloldali politika, még e rétegek bérből és fizetésből élőkkel való kiegészítése sem elegendő.
    Megjegyzem, szerintem egyetlen réteg összes tagja sem sorolható be sem a bal-, sem a jobboldal táborába. Az egyházak FIDESZ-t támogató nagy tévedése is abban áll, hogy az egyházi vezetők nézeteivel azonosítják egy-egy egyházi közösség összes tagjának nézeteit, holott az emberiség sokszínűségét a vallási tanítások is elismerik.
    A baloldali értelmiség szerintem nem gyullad be, bár biztosan vannak akik egzisztenciájuk elvesztése miatti félelmükben feladják, vagy eltitkolják, esetleg megváltoztatják elveiket. Az ilyenek azonban nem igazi baloldaliak. A baloldaliság alapja az embertársainkért vállalt szolidaritás, ami véleményem szerint független az emberek vagyoni helyzetétől. A nincstelen is lehet mérhetetlenül önző, ugyan úgy ahogy a jó módú, a milliomos, vagy a milliárdos is lehet szociálisan érzékeny. Én ismerek ilyeneket. Egy igazi baloldali párt akkor tudja ezeket, a ma tőlük, illetve a párt körüli pénzéhes érdekcsoportoktól magukat távol tartó, igazi baloldali embereket maga mellé, és a baloldal ügye mellé állítani, ha megszabadul mai kiszolgáltatottságától.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  31. Legalább vannak akik átlátják ennek a tetű alaknak és a kontár bandájának a szemét aljas tetteit. Így az egész világon tudhatják, hogy itt már megszűnt a demokrácia, a sajtó szabadság, és megszűnő félben van a független bíróság is! Ezek már vindikálnak minden aljassághoz jogot maguknak a nép akaratára hivatkozva, de nem merik megméretni magukat egyetlen témában sem egy népszavazás kiírásával. Félnek fosnak Gyurcsánytól, de rettegjen is ez a szemét bagázs, mert egyre inkább forronganak az emberek a sok aljasságuk miatt!!!
    sokan vagyunk már akik a szemétbányában szeretnénk látni ezeket az aljas mocskokat!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  32. Csak kapkodom a fejem. Jobbnál-jobb gondolatok kergetik egymást. Mégis kénytelenek leszünk elszenvedni ezt az egy helyben topogást.
    A bénultságból olyan nehezen ébrednek az emberek, hogy lassan közeledni fogunk a választásokhoz, mire a szervezés eredményre jutna. Orbán a saját sírját ássa meg a kétharmaddal. Addig nem ésszerű a váltás, amíg a kétharmad győzelem nem biztosított ehhez pedig idő és sok pénz kell. Az egyszerű ember nem venné észre a változást, ha most következne be. Ezért újra bizonytalanságba esnének a tömegek. Azért mondom, hogy Orbán a kétharmaddal megásta a sírját, mert nem tisztességesen használja a lehetőséget, mint valaki fentebb már erről írt. Remélem vannak okos emberek, akik röpiratokban fogják tájékoztatni az embereket a valóságról, mert másra nem számíthatunk. / Média./ Az összefogást szervezni kell, magától nem megy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  33. Vajon létezik még a döblingi elme gyógyintézet? Onnan biztos nem engednék ki, ahogy Széchenyit sem, pedig ő nem is volt őrült.
    A sajtóval kapcsolatban én csak arra lennék kíváncsi, hogy ennyi fityiszhez hű újságírónk lett hirtelen, vagy csak olyanok, mint a megélhetési politikusok, ők a megélhetési újságírók? Így is,úgy is szomorú a sajtó helyzete és hiába jelennek meg elmarasztaló cikkek a nyugati újságokban, itt változás addig nem lesz, amíg ez a társaság élvezkedik a 2/3-dal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  34. Az ország (a társadalom) többsége alszik, mint aki el van varázsolva. Teljes és frontális manipuláció zajlik, ami előre ki volt és van tervelve. A fő eszköz a média, amit azonnal maguk alá gyűrtek, (ami még nem volt az övék,) és a média törvény szabad kezet ad nekik a hazugságok terjesztésére, a közvélemény félrevezetésére. A társadalom többsége mindig is félrevezethető volt, sajnos még az intelligens réteg is manipulálható. Példaképpen jusson eszünkbe a Júliusz Cézár-ból a Brútusz és Antóniusz egymással ellentétes szónoklata. Mindkettő 100%-ig meg tudta győzni ugyanazt a tömeget a maga igazáról. Ez a kommunikációs technika lényege, amit a Fidesz 12 éve maximálisan kihasznál, és amit az MSZP ostoba és amatőr módon alkalmazott, vagy egyáltalán nem használt. De ez csak az egyik front, amin totálisan előre tört a Fidesz 2/3-os többsége. A másik front az önkényes törvényalkotás, amit szintén maximálisan leuraltak, a harmadik pedig az ellenzék “kivégzésének” frontja, amit szintén gőzerővel hajtanak. Mindhárom fronton megállás nélkül megy az offenzíva, és a közvélemény ezt a tempót nem bírja sem követni, sem átlátni, éppen ezért nem tud pontos véleményt formálni, de pontatlant sem. Marad a kábulat, és az ámulat. Nincsenek reakciók. Ez pedig kedvez az orbáni diktatúra teljes és gyors kiépítésének. Nincs az ellenzéki és demokratikus oldalon, aki követhető a tömegek számára, és aki megfelelő szellemi ellenfele tudna lenni ennek az elnyomó, törvénytipró gonosz szellemiségnek, ami a jelenlegi kormányt uralja és inspirálja. Fel kell lassan készülni lélekben és gondolkozásban is arra, hogy csak egy igazi népfelkelés tudja majd néhány év múlva ezt a gazember-diktatúrára épülő állammaffiát elsöpörni a hatalomból. Lássuk be őszintén, hogy az 1989-90-es rendszerváltás az valójában (döntő többségében) a régi rendszer kedvezményezettjeinek, a kerekasztal tárgyalások útján történő hatalom átmentése és újraelosztása volt, csak szétosztották önmagukat különféle pártok zászlója alá, és létrehoztak egy látszat pluralizmust, és a háttérben megegyeztek, mert mindnyájan egy tőről fakadtak. Orbán, Kövér és a többiek, ugyanolyan pártbizalmi, kommunista emberek voltak, mint akik az MDF-ben, az MSZP-ben stb. voltak. Egyedül az SZDSZ volt az elején a kakukk tojás, akik nem voltak bekalkulálva a játszmába, de a Fidesz a be volt tervezve. Később az SZDSZ-t is sikerült beállítani a sorba. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy erkölcsi megtisztulás nélkül történt a rendszerváltás, és most a Fidesz-el elszaladt a ló, ugyanis nekik eszük ágában sem volt sohasem, a háttéralkukat betartani. Ők csak mindig arra az alkalmas pillanatra vártak, mikor kerülnek a hatalomba, hogy akkor fölrúgva minden írott és íratlan háttéralkut, szokásjogot, magatartást, esetleg civilizált úriemberi normát, hogy saját kevélységük és büszkeségük és korlátlan hatalomvágyuk kiélését megvalósíthassák. Hát 2010-ben sajnos eljött az idejük. Sajnálkozhatunk ezen, verhetjük a fejünket a falba, mondván: “hogy lehettünk olyan hülyék, hogy rájuk szavaztunk” (én nem szavaztam rájuk, de összességében mi, a szavazópolgárok többségében őrájuk szavazott). El kell gondolkodni, egy tényleges népfelkelés szükségességén. Csak egyedül ez teremthet jogi lehetőséget a régi eltörlésére, és egy új jogrendszer – remélhetőleg demokratikus – megteremtésére. „Talpra magyar, hí a Haza ! Itt az idő, most, vagy soha !” – ameddig ez a belső forradalmi igény nem érik meg a többség ( az zemberek) lelkében, addig nem lesz megoldás, csak marad a további álmodozás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  35. Látva a csuti csótány petyhüdt, borostás képét, zilált (“én még nem kopaszodom típusú) frizuráját, összehasonlítva azt a néhány hónappal, évvel ezelőttivel, az a határozott érzésem támad hogy már nem kell sokáig várjunk és grazi munkadarab lesz belőle! ;-)
    Csak nehogy túl optimistának bizonyuljak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  36. Nézi itt valaki a Hír tv-t? Orbán az Isten, és ez nem fog megváltozni, ha levadássza az összes ellenzékit, akkor sem. Ebben az országban már nem lesz demokrácia a mi életünkben. Europa közepén egy Szaddam Husszein, egy Sztálin egy Nicolae Ceaușescu. Tökéletesen megcsinálta. Gratula neki.
    A külföld csap pofázik, de nem fog segítséget nyújtani, mint ahogy a történelem során egyszer sem tették. Csoda hogy fennmaradt még ez a nép. Kis naivak. Európa nagy ívben lesz@rja mi történik Magyarországon. El tudtad volna képzelni, hogy a volt Jugoszláviában azok az emberek (nemzetek) akik Tito “rémuralma” alatt éltek, egy kocsmában ittak, egy faluból házasodtak egymást fogják irtani, néhány nacionalista hülye elképzelése miatt. A tömeg úgy hülye, ahogy van. Néhány “okos” ember befolyásolja, aztán az egyszerű ember issza meg a levét. Ennyi.
    Nincs választási lehetőség.
    Az MSZP kiírta magát a politikából. Az egymás elleni áskálódással és a hatalommal vannak elfoglalva a következő választáson örüljenek ha bekerülnek a parlamentbe.
    Az LMP töketlen banda. (normálisan gyűlölet nélkül gondolkodó értelmiségre nincs szükség jelenleg a politikában)
    A jobbik fog hatalomra kerülni, mert még nincsenek bene a mocsokban (nem volt rá idejük) Az összes párt már korruptálódott. Nekik lesz egyedüli joguk “visszamenőlegesen” visszavenni a privatizált dolgokat. Aztán majd elosztják egymás között ők is. A történelem ismétli önmagát. Lásd francia forradalom – leszámolás a fidesszel a saját törvényeik alapján.
    A normális réteg akkor talán felébred és elsöpri a jobbikot. Ha nem akkor pucolás ebből az országból. De kezdődik minden előröl. Megint beférkőznek a nagypofájuak a politikába, elhatalmasodik az uram bátyám rendszer a tömeg meg mindig csak szop

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  37. Grác “tárt karokkal” várja édes gyermekét a mi kis “mini-mussolininkat”!
    Ez van Döbling helyett!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  38. Koravén,kiaszott diktátor!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  39. Volt egy John Reed nevű amerikai író,aki átélte Oroszországban a leninista forradalom kezdetét és arról “Tíz nap,amely megrengette a világot” címmel egy nagyon tanulságos könyvet írt.Melegen ajánlom mindenkinek,hogy olvassa el.
    Egészen biztos,hogy Viktor is olvasta,mert komplett módszereket,folyamatok irányítását stb szinte egy az egyben vett át belőle.
    Mivel a könyvet én is olvastam,nyugodtan jelentem ki,hogy minden alapunk megvan a félelemre !!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  40. EdCarping, (2011. augusztus 4. csütörtök, 06:35 )
    Érdekes az általad idézett beszélgetés Osváth Györggyel. Mindig érdekes olyan emberek véleményét, elmesélését hallgatni, akik közel voltak vagy vannak a döntéshozókhoz, beleláttak a lapokba.
    Egy nagy bajom azonban van azonban vele: Osváth úr végelenül elfogult a csuti csótánnyal szemben. Teszi ezt annak ellenére, hogy mint azt valahol az 1. részben mondá: “nyugvó ponton van a kapcsolatuk”. Ha valaki nem értené, annak kibontom: nem kommunikálnak egymással. A beszélgetést végig hallgatva világos mint a nap, hogy ki zárta azt le és ki szeretné ha újraindulna a beszélgetés… (Nyilván jól esne a hiúságának!)
    Van aztán a beszélgetésben Osváth úrnak egy igen komoly tévedése, mely megint csak a szemellenzős pártosságából ered. (Sajnálom, hogy Juszt László erre nem kérdezett vissza!)
    Az interjú második részében 10 perccel a vége előtt (sajnos visszafelé fut a számláló) azt fejtegeti, hogy a fityisznek (a csutinak) azért kell tartania egyes lépésektől, mert nincsen számbajöhető más váltópárt. Az MLP (csak nem marxista-leninista pártnak tartja az LMP-t??? ;-) ) meg a maszop súlytalanok, a Jobbik meg… (És itt majdhogynem legyint.)
    Nos, először is: sajnos a Jobbikra nem lehet ennyire egyszerűen legyinteni, mint azt Ostváth úr teszi. Bár lehetne!
    Másodszor pedig pontosan azért nem kell a csuti csótány vezette fityisznek tartania semmilyen szélsőséges, a demokratikus jogállamot (pontosabban azt, ami abból még megmaradt) porrá zúzó lépéstől, mert nincsen a politikai színtéren senki olyan, aki veszélyeztetné a terveit… Napjainkban nincs másik politikai tömörülés, akinek a támogatottsága elegendő lenne ahhoz (hogy ha másként nem, akkor mással összeállva, koalícióban) leváltsa, megbuktassa, elzavarja a csuti csótány csapatát…
    Ez a tény önmagában is szomorú, de méginkább szomorú, hogy egy politikai tanácsadó szerepében tündöklő öregúr mondja ezt… Hogy teljesen hibásan mérte fel a lehetőségeket és veszélyeket.
    No persze mi is leszünk szenilisek… már ha megéljük…
    (N.b. a szenilis és a szervilis nagyon közel állnak egymáshoz … hangzásban… az utóbbiak NEM LESZÜNK !!!! Ugye?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  41. Akárhogy is nézem egyre inkább az a meglátásom, hogy az ország egy teljes patt helyzetben van.Tételezzük fel, hogy valami csoda folytán sikerülne megdönteni a jelenlegi kormányt, tételezzük fel, hogy jobb híján létrejön egy ügyvezető, szakértői kormány( másban sajnos nem gondolkozhatunk, egyrészt mert az országot nem lehet kormány nélkül hagyni, másrészt viszont az ellenzék közül nem látszik ma még egy kormányzóképes párt) azzal sajnos a probléma közel sincs elintézve. Ha csak nem szenved a fidesz megsemmisítő vereséget marad a parlamentben mint ellenzék, na azt köszönjük nem kérjük, pláne úgy ,hogy minden esély meglenne rá, hogy a kormányzati erővel szemben összefog a Jobbikkal. Az LMP, amennyiben bekerül a Parlamentbe közel nem lesz képes ellentartani ennek a két pártnak, még úgy sem, ha netán közben születik egy másik demokratikus, liberális balközéppárt. Az MSZP gyakorlatilag ma majdhogynem csak egy festett díszlet. Igen, tudom, hogy Gyurcsánynak vannak víziói, de dilemmái is jócskán, viszont az ország nem ér rá szarakodni.
    Dönteni kéne minél előbb, amíg még a veszett fejsze nyelét legalább meg lehetne menteni. Másrészt viszont, ha csupán politikai pártra várunk a kormányzást illetően, na ezzel szemben én az eltelt évek tapasztalatai alapján meglehetősen szkeptikus vagyok. A kör bezárult, már minden párt volt hatalmon, többségük nem is egyszer, volt ép elég idő megmutatni saját képességeiket, vagy ép annak hiányát. Sajnos pechünkre az utóbbi volt a jellemző. Ez az oka annak,hogy egy ekkora bajjal kűzdő ország tekintetében nem igen van itt az ideje holmi pártpolitikai csatározásoknak, versengéseknek.Arról már nem is beszélve, hogy a sok dilettantizmusból már ép elég volt, nem engedhetjük meg magunknak a kisérletezgetéseket. Egy nagyon határozott programmal rendelkező és mind e mellett a demokrácia szabályait is figyelembe vevő kormányra lenne szükség. Ilyet pedig a jelenlegi helyzetünkben ügyes grafikusaink legfeljebb csak rajzolhatnának.
    Mindezt azért írtam le, hogy bizonyítsam sem a demokratikus pártok, sem a jószándéku demokraták nem hülyék, tudnák Ők, hogy mi tenne jót országunknak, de ehhez némi csodára is szükség lenne.
    Másrészt, ahogy elnézem Orbán Viktor ábrázatát, sajnos én sem jósolok semmi bíztatót, leírtam már talán egy párszor, hogy jó ideje nincs olyan mentrális állapotban, hogy különösen egy ilyen nehéz helyzetben kellő képen helyt tudjon állni. Mi marad hát? A hülyébbnél, hülyébb kvázi szaktanácsadók és a teljesen retardált miniszterek. Ha lenne időm még tán sajnálnám is.őket. De nincs, mert ép eléggé sajnálom szegény adoságokkal és munkanélküliséggel küszködő embertársaimat, akik számára már csak az a biztos, ami elmúlt. E percben csak egyet tudok mondani, hogy bízzunk Istenben és tartsuk szárazon a puskaport. Tudom ettől falra lehet mászni, de esélyt kell adnunk a sorsnak valamiféle történésre!! Ősszel, de legkésőbb a jövő évben ,mindenképpen lépni kell.!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  42. Zsófka: “volt ép elég idő megmutatni saját képességeiket, vagy ép annak hiányát.”
    Az ép annyit jelent, hogy egészséges.
    Az éppen szó rövidítése pedig: épp. Ennek mintájára a “kellő képen” helyett kellőképpen a helyes. (Szívesen.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  43. Lehet,hogy hülye kérdés…de nincs meg ez valahol esetleg angolul?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  44. Ujabb 40 év kell majd ahhoz,hogy a külföld elfelejtse a diktátor 4 éves ámokfutását!
    Pedig még csak 1 év telt le…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  45. Ezen már simán a téboly jeleit lehet látni!!!
    Minél előbb tőr ki rajta, annál előbb szabadulunk meg tőle!!
    Csak a többire is jöjjön rá a nyavalyatörés!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. A dolgok lényegét tekintve Minta kommentelő és EdCarping hozzászólását kellene magunkévá tenni, – legalább mi fogjunk össze és ne összevissza beszéljünk, hanem egységes, rövid, közérthető bizonyítékokat használva talán fel tudjuk hívni a figyelmet a legfontosabbakra. A média és az úgynevezett politológusok túlbonyolított semmitmondását meg kellene állítani. Az EU gittegyletté alakulását jó lenne közhírré tenni, – hátha felébrednek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Felmondott az MTI fotórovatának vezetője 2014. április 11. péntek

Már az MTI sem fotózhatja Orbánt 2014. április 6. vasárnap

MTI: éjjel, nappal, minden hullámhosszon 2014. április 6. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos