Ronai and Ronai
AMERIKAI

Csak az MSZP és a Jobbik legyőzéséért jár különdíj 2011. augusztus 24. szerda 8:00 Forrás: AN, Népszava

  • Hozzászólások(34)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Csak az MSZP és a Jobbik legyőzéséért jár különdíj

Budapest – Az LMP csak az ellenzéki pártokat szeretné megelőzni a II. kerületi időközi országgyűlési választáson – ez derül ki abból a Népszava birtokába került dokumentumból, amelyet feltehetően a párt helyi szervezete készített. Az LMP az ősszel esedékes időközi választásokra készülve kampány-koordinátort keres, a honoráriumot részletező pontokból viszont kiderül: csak az MSZP és a Jobbik megelőzéséért jár pénz, a Fidesz legyőzése szóba sem kerül. Korábban még az ellenzéki pártok összefogását szorgalmazta az LMP, de úgy látszik, mindez már a múlté.

Kampány-koordinátort keres az ősszel esedékes időközi országgyűlési képviselői választásokra II. kerületi LMP, s amint az a párt belső terjesztésre szánt álláshirdetéséből kiderül,  olyan embert keresnek, aki képes összeállítani a választásokhoz szükséges csapatot az I., II., valamint a XII. kerület önkénteseiből, koordinálja a kitelepüléseket, a kopogtatócédula-gyűjtést, valamint megszervezi a kampányhoz kapcsolódó a rendezvényeket.

A II. kerületben azt követően kerül sor időközi választásokra, hogy Balsai Istvánt, a kerület jelenlegi parlamenti képviselőjét, szeptember elsejei hatállyal megválasztották alkotmánybírónak. A két poszt viszont összeférhetetlen, így Balsai előbb-utóbb kénytelen lesz lemondani képviselőségéről, helyére pedig – miután nem listáról jutott be – új választásokat kell kiírni.

Az LMP kampány-koordinátori álláshirdetése részletesen kitér a honoráriumra is. A két és fél hónapos kampány időszakára nettó 90 ezer forintos költségtérítés jár (utazás, telefon), húszezer forint pedig annak függvényében, hogy hány plakátot sikerül kihelyezni, s hány új embert sikerül bevonzani a párt hatáskörébe. További 40 ezer forintos sikerdíj járhat a médiamegjelenések alapján.

Az LMP a végeredményt illetően is motiválja a jelölteket: ha sikerül megelőzni a Jobbikot, akkor az 30 ezer forintot érne a kampány-koordinátornak, ha pedig az MSZP-t is legyőzné a párt jelöltje, akkor az további 30 ezer forintot jelentene. A Fidesz legyőzése azonban szóba sem kerül.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 4 szavazatból)
Csak az MSZP és a Jobbik legyőzéséért jár különdíj, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(34)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

34 Reader’s Comments

  1. Az LMP egy fülkeforradalmi szatellitpárt, amelyik a választásokon eddig is, és látható módon a jövőben is a demokratikus ellenzék megosztására, erejének csökkentésére játszik. Cinkos a többpártrendszer látszólagos fenntartásában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  2. A fidesz támogatással (ajánlószelvények) parlamentbe jutott párt szeretné megszolgálni a belé helyezett bizalmat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  3. Ez a párt is a futottak még kategóriában végzi. Remélhetőleg.Ez a senkivel össze nem fogás, Orbán,és a fidesz alteregójává teszi az LMP-t.
    Fiúk! Ez így nem fog menni! Elég volt már a megosztásból.Még véletlenül sem akarnak legalább az összefogás szintjén kooperálni.
    Mindenkinél különbnek lenni,(legalábbis az alternatívák között) annyi mintha nem is lennének…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  4. Báthory Ödönke

    Lehet, hogy csak nem akarnak rosszat szeretett kerületüknek, ezért törekednek az értékes második hely megszerzésére. 1998-2002 között láthattuk, hogy milyen esélyei vannak Orbán alatt egy ellenzéki önkormányzatnak.
    Persze van frisebb példa ellenzéki polgmester és kormánypárti testület működésére. Nem akarnak még egy Esztergomot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  5. Kakukkfióka próbálgatja a szárnyait. :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  6. Budapesten, Zuglóban már +2 önkormányzati helye lenne az ellenzéknek, ha az LMP összefogott volna a helyi MSZP-vel az időköziken.
    Ugyanakkor komoly arcvesztést okozna nekik, ha megtennék. Szerintem az MSZP-nél a labda, hogy tudnak-e magukból valmit kihozni, amivel tiszta lelkiiismerettel össze lehet fogni.
    Az LMP-nek pedig meg kellene próbálni a civil kezdeményezések résztvevőivel elhitetni, hogy szükségük van pártképviseletre, és az LMP alkalmas erre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  7. Kedves Báthory Ödönke,
    Ugye ezt nem komolyan írtad? Még hogy nem akarnak rosszat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  8. 1. Kampányfeladat. Ezt a hülye képet azonnal levenni. Micsoda baromság, a magyar parlamentben tibeti zászlóval kampányolni!.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  9. Basszus megint nem látni a hozzászólásokat

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. Báthory Ödönke

    Kedves Tibor!

    Sajnos nem tudom, hogy mi a komoly és mi a vicc. Ami tegnap vicc volt, az mára már komnoly lehet és fordítva. Avagy gondoltad volna akár egy évvel ezelőtt is, hogy egy megyei vezetőnek akkora arca van, hogy “oda megy forrás ahová ő akarja, és oda nem, ahová ő nem akarja”? Gondoltad volna akár egy évvel ezelőtt is, hogy egy történelmi város működését szándékosan tönkreteszik, csak nehogy a megválasztott (nem kormánypárti) polgármesteré legyen a siker? Tudod, éppen Esztergommal kapcsolatban olvastam BArtus úrnak egy érdekes felvetését. Emlékeztetett Salamon egyik esetére, amikor el kellett döntenie, hogy egy gyereknek ki az igazi anyja. Parancsba adta, hogy vágják ketté a gyereket, hogy mindkettőnek egyenlőképpen jusson. Az egyik nő beleegyezett, a másik inkább hagyta a másiknak, csak maradjon életben a gyerek. Persze Salamon nagyon bölcsen ez utóbbinak ítélte a gyereket. Sajnos most nincs ilyen salamon. Most aki csak birtokolni akarja a hatalmat, az azt se bánja, ha annak érdekében ketté kell vágnia a hatalom tárgyát. Az se baj neki, ha meghal a birtok, csak legyen övé a hatalom. Én úgy vagyok vele, hogy inkább éljen. És bízom abban, hogy a salamoni döntés most is meglesz előbb-utóbb.
    Addig bekkelek. Szégyenlem magam, de ez van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  11. “.. csak az MSZP és a Jobbik megelőzéséért jár pénz, a Fidesz legyőzése szóba sem kerül…” Ha eddig bárkinek illúziói lettek volna az LMP-t illetően, annak most ki lehet józanodnia.

    Báthory Ödönke
    Nem hiszem, hogy a kibekkelés miatt szégyenkezned kellene. Szégyelje magát a teljes magyar politikai “elit” (hol van itt az elit?) azért, hogy oda juttatta Hungáriát, ahol most tart.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  12. Aki nem akar rosszat, az nem második akar lenni, hanem elkergetni ezt a csürhét. Nem salamoni döntés az ellenzék megosztása (szerintem), mint ahogy az sem, hogy a második hely a cél.
    “Avagy gondoltad volva…” kérdésedre pedig az a válaszom, hogy már 1998-ban is gondoltam volna, de 2010-ben a választás két fordulója közt pánikban voltam, hogy nehogy megszerezze a fidesz a kétharmadot, mert akkor csúnya világ jön. 2010. április 25-én egy világ omlott össze bennem, mert tudtam, hogy az az Orbán Viktor kapta meg a teljhatalmat, aki már az 1989-es rendszerváltás előtt a saját diktatúrájának megteremtését tűzte ki célul – sokat kellett rá várnia, és megkapta.
    Én is szégyellem magam, de azért mert nem vagyok hangos, hogy utcára tudnék vinni tömegeket, hogy a diktátort elzavarjuk. Sajnos diktatúrát demokratikus úton reménytelen megdönteni, de amíg van lehetőség a demokratikus lépésekre, addig azokat meg kell tenni. Ha időközi választások vannak, akkor nem másodiknak, hanem elsőnek kell lenni! Ha a 2/3 elfogyna 65%-ra, már akkor is jobb hewlyzetben lennénk.
    Amúgy meg ne beszéljünk szeretett kerületről, vagy szeretett városról, amikor az egész ország szenved. Ha szeretett országunkról beszélünk, akkor az LMP igen is rosszat akar, ha csak második akar lenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  13. Nagyon rossz véleményem alakult ki az LMP.-ről. Pedig eleinte bíztam bennük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  14. Előre bocsátom nem vagy LMP-s.
    Nyílván úgy ítélik meg – szerintem reálisan -, hogy az első hely elérésére még nincs elég támogatottságuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (12 szavazatból)
  15. Mi az hogy nem akarnak swnkivel összefogni? Egyszer már megmondták! A jobbikkal. Vagy márelfelejtették? Az én agyam nem olyan mint az LMPseké.Ezt soha nem fogom elfelejteni. Nácibérencek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  16. LMP már rég eltemette magát előttem és sokunk előtt. A Fideszből remék szavazatokat, önző, csak a pártja és tagjai érdekeit nézi. Mit neki az ország baja? Nem ilyen pártokra van szükség a parlamentben. Ez remélem ki fog derülni hamarosan. Letünnek a színről, pedig szükség lenne összefogásra.
    Vármom azt a pártot, amely méltó arra, hogy a Fidesz ellen erővel lépjen fel.
    Sokan várjuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  17. A II.kerületnél soha nem lehet tudni, ha valaki kigombolja a zakóját, milyen póló leledzik alatta. Nekem a könyvtáram politikai polcának zöme onnét van Kádár János összes beszédétől, a Kommunista Kiáltványig, és kisebb Lenin szobor gyűjtemény is. A rózsadombi lomizásból, úgy 1988-1990 tájékáról.
    A zakógombolgatás nőies bája.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  18. Nem maradt le az összegek végéről egy nulla?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  19. Az LMP egyre többször bizonyítja, hogy a FIDESZ fegyverhordozója. Óvom tőlük az MSZP-t is és a civil szervezeteket is. A fidesz -barátságért ,egy pár morzsáért képesek mindenkit elárulni. Soha nem lesz belőlük érett, tiszteletre méltó politikai párt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  20. Törlöm az LMP-ét a könyvjelzőből!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  21. Az LMP bebizonyítja, hogy igenis lehet más a politika! Őfelsége ellenzékeként testvéri és megbonthatatlan barátságban a fidSS-el is lehet hatalmi koncokhoz jutni. A fő LMP-s ez a “stiftdzsoni” vagy, hogy a p..a hívják meg tudatosan szembehelyezkedik a normális többség véleményével, egyszerűen csak “polgárpukkasztó” szerepben tetszeleg!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  22. Módosulni látszik az LMP betűszó . Eddig az volt, hogy Lehet Más a Politika. Mostantól kiegészül néhány betűvel, hogy LMPDNV = Lehet Más a Politika, De Nem Velünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  23. Ha jól számoltam, ez összesen 210 ezer. De nem mindegy, hogy bruttó vagy nettó. Ezt nem tudjuk meg a cikkből, bár valószínűsíthetjük, hogy nettó. Bár az is kérdés, ugye, hogy a könyvelésben hogyan számolják el, de ha mondjuk ez bruttó munkabér lenne, hát akkor amit kézhez kapna a dolgozó, annyiért aztán tutira senki se lenne az LMP “elkötelezett” propagandistája. De LMP-től függetlenül is: Magyarország megélhetési politikusai és közéletijei számára csak jó pénzben mérhető “elhivatottság” létezik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  24. Kedves Barátaim!
    Már megint nem látjátok a fától az erdőt!
    “Tibor” szerint ez az LMP-s hírdetés nem más, mint a Fidesz szekerének tolása.
    “B. Ödönke” szerint viszont ez csupán az, hogy az LMP “nem akar rosszat” a II. kerületnek.
    A Frászt!
    Sem egyik, sem másik.
    Ez egy sima, egyszerű álláshírdetés, egy pályázat! Ami arról szól, hogy “x” összeget kapsz, ha behozod a pártunkat a második helyre, lévén a a Balsai-ürülékkel megürlt Bp. II.ker.-i képviselői helyért v.színüleg 4 pártjelölt fog majd indulni (nota bene: az a bizonyos “x” összeg … hát nem egy manager-fizetés!).
    Most legyünk egy kicsit realisták! Bárki komolyan gondolja, hogy a “tühtigék”, a “nagyuramék” és a “nacsasszonyék”, a hobbikeresztény, államon élősködő felső-középosztály által túlnyomó részt lakott Bp. II. kerületben győzhet bárki is, aki nem a jelenlegi kurzus képviselőjelöltje? Aki nem fideszes, legyen akár egy nyílvánvalóan idióta is?
    Nézzetek már utána az ebben a kerületben született választási eredményeknek 1990-óta! Itt “nemjobbosnak” csupán a tisztes helytállás lehet az osztályrésze! Alig pár százalékkal!
    S ha mindezt figyelembe veszitek, akkor mégis mi az ördögöt állíthatott volna feladatként az LMP a saját kampánymenedzsere elé, mint a második helyezés elérését? Hiszen ha “győzelem” lenne a fizetés feltétele, hát nem lenne az az elvakult elempés, aki ezt vállalná!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  25. Igen a feleségem Juliska néha feljárt arra takarítani, de egyszer véletlenül Nagyságos-asszony helyett kicsúszott a száján az Elvtársnő :… azóta szegény Juliska munka nélküli.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  26. demokratikus erzelmu emberek! ne bizzatok Shifferben!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  27. TECHNIKAI TANÁCS az AN olvasóinak / kommentelőinek:
    .
    @ Avi, 2011. augusztus 24. szerda 09:07 -re és mindenkinek, akiknek nem mindig jelennek meg a kommentek:
    .
    Saját tapasztalatom alapján akkor van ilyen, ha a böngésző címsorában lévő webcím (URL) végén valamelyik kommentre mutat az URL, tehát ha a végén ilyesmi van:
    comment-page-1#comment-76816
    .
    (ahol a szám egy komment-azonosítót jelez, ami persze mindig más-más) És ez olyankor van, ha a legutolsó kommentek dobozából kerülünk ide, ill. ha a többoldalas kommentek között lapozni akarunk.
    .
    Ez az AN egy régi hibája, amit már régebben feszegettünk itt valahol, valamelyik cikk(ek) kommentcsóvájában. Közismert az AN erőforráshiánya, ezért megértéssel és türelemmel kell lennünk, amíg ezt sikerül kijavítani – nem biztos, hogy olyan egyszerű a webfejlesztőnek.
    .
    Azóta én véletlenül rájöttem, hogy ha az URL végéről leszedjük ezt a kommentes kiegészítő hivatkozást, akkor a kommentcsóva teljes terjedelmében megjelenik.
    Tehát pl. ennél a cikknél a böngésző címsorában lévő webcím végéről leszedem ezt a részt:
    .
    comment-page-1#comment-76816
    .
    és így marad ez:
    .
    http://nepszava.com/2011/08/magyarorszag/30-ezret-adnak-az-mszp-es-a-jobbik-legyozeseert/
    .
    és utána lenyomom az entert, akkor a teljes kommentcsóvát látom.
    .
    Néha még a kommentek lapozásánál is problémák lehetnek, ott is hasonlóképpen kell eljárni. Ez a módszer nekem mindig beválik, már régóta alkalmazom. De ha valakinél mégse, akkor lehet még a böngésző szemetének kipucolásával is próbálkozni (cookie-kat, cache-t, azaz a sütiket, a gyorstárat vagy ideiglenes tárhelyet törölni).
    .
    De a biztos, tartós megoldás az, hogy ha némi anyagi támogatással (havi ~1400 HUF/hó vagy 7 USD/hó), a Kohányi Társaságba való belépéssel Te magad is hozzásegíted az Amerikai Népszavát, hogy a magyar demokrácia és sajtószabadság ügye mellett a saját technikai fejlesztésén is dolgozhasson.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  28. ADMIN NYUGTALANITŐ BEJELENTÉST TETT
    a Földrengés a keleti parton cimű cikknél.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. Ez a videó nem a témához tartozik, most találtam a Youtube oldalán.A felvétel közepe felé azért van egy-két érdekes mondat a Pintérről és az olajügyekről, bár a két fiú nem tűnik “tisztának”,de mondanak egy két nevet, amire még emlékezhetünk I. Viktor országlása idejéből!
    Ha “gáz”, töröljétek a hozzászólásom.

    “Elmebeteg Orbán Viktor és Pintér kokainos gyerekszexbulijairól, rendőrgyilkosságairól stb ETHUN79″

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. a hozzászólásoktól kissé megijedtem. Az LMP a fidesz fegyverhordozója? Az ellenzék megosztására játszik??

    hát nem Karácsony Gergely javasolta x hete, hogy az ellenzéki pártok hozzanak létre szövetséget csupán a fidesz megdöntésére?

    szedam-hoz csatlakozom: egy álláshirdetésröl van szó. Aki látta pl a Milk c. filmet, tudja, mi az a kampányfönök – - – aki /általában szívvel-lélekkel végzett munkájáért / fizetést kap.

    elég fura lenne, ha az lmp azt a célt tüzné ki maga elé, hogy az öszi választáson megdönti a fideszt. Pláne a II. kerületben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  31. Kommenttársak!
    Legyetek komplexek és precízek. A cikkben, de még egy kommentárban sem említettétek, hogy a II.kerület nagyobb része a nem is kicsi, Rózsadomb nevezetű luxusnegyedre esik.
    Miért fontos ezt megemlíteni? Azért mert a “vidéki” olvasónak esetleg halvány gőze sincs a kerületek számozásáról, de ha azt mondjuk, Rózsadomb, akkor azonnal leesik a húszfillér, hogy itt – lévén “hegyvidék” – választók vonatkozásában egy fideszes fellegvárról van szó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. Figyu!!!!!!!!!
    LMP . Ne ne!
    Ez nem politika. Ez ocsmány megélhetési politizálás.Fogjunk össze mindenkivel, csak a lehetséges partnerekkel ne!
    Lehet más a politika????????
    Ezektől nem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  33. Figyu!!!!!!!!!
    Mellékesen ócsó Jánosok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. A II. kerületben legyőzni az MSZP-t ? Miért van ott MSZP-s? Emlékszem egy korábbi választásra, abból volt botrány hogy az MSZP plakátjait szervezetten tépték le. Akkoriban az MSZP csak egy fiatal jelöltet indított a kerületben.
    A II. kerület régebben is annyira reakciós volt, hogy, anno, Horthy ellen voltak képesek szavazni.
    A LMP-s feladat kijelölés árulkodó: kinek mi a fontos, mivel szolgálhatjuk legjobban a Gazdát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Válaszol az ember, aki soha nem hazudik 2011. október 26. szerda | AN

Hitelkönnyítést ígért az elnök 2011. október 25. kedd | RR

Tunézia választott 2011. október 24. hétfő | AN

Adózzanak, akik szavazati jogot akarnak 2011. október 22. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos