Ronai and Ronai
AMERIKAI

2087-ig titkosítva – újabb kihallgatás “kémügyben” 2011. augusztus 11. csütörtök 14:32

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
2087-ig titkosítva - újabb kihallgatás "kémügyben"

Budapest – Magánszemélyként és az idézéssel ellentétben nem az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnökeként hallgatták meg Vadai Ágnest, az MSZP országgyűlési képviselőjét csütörtökön tanúként a Budapesti Katonai Ügyészségen.

A politikus a meghallgatását követően újságíróknak azt is elmondta, hogy az ügyről nem beszélhet, mert azt 2087-ig titkosították, de hozzátette: az a jelenlegi ismeretei szerint nem kapcsolódik az úgynevezett kémügyhöz.

Az eljárással összefüggésben még annyit mondott: “szégyellje magát az, aki a Budapesti Katonai Ügyészséget ilyen helyzetbe hozta”.

A Népszabadság értesülései szerint a politikus elmondta: korábban levélben kérte a megbízott katonai főügyészt, hogy a volt titkosszolgálati vezetők ügyében szüntesse meg a dokumentumok titkos minősítését, és küldje meg a nemzetbiztonsági bizottságnak az eljáró ügyészek névsorát, valamint nevezze meg azokat, akik a gyanúsítotti és tanúkihallgatásokon részt vettek. Az ügyészség a kérést elutasította, és arról tájékoztatott, hogy a dokumentumokat nem ő minősítette titkossá – tudatta Vadai Ágnes, megjegyezve: nem ismert azonban, hogy ez esetben ki – mely szolgálat – a dokumentumok minősítője.

Kitért arra is, hogy mivel a nemzetbiztonsági bizottság tagjai megítélése szerint nem kapták meg az elégséges információkat a kémkedési ügyről, ezért több levelet írt állami vezetőknek, Pintér Sándor belügyminiszter azonban eddig nem válaszolt arra, a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) állományából kik kerültek kapcsolatba az üggyel, illetve arra sem, hogy az irányítása alá tartozó szervezeteknél rendelt-e el vizsgálatot, valamint hogy azok kezdeményeztek-e kapcsolatfelvételt külföldi titkosszolgálatokkal. Nem kapott választ Vadai Ágnes az NVSZ és az Alkotmányvédelmi Hivatal vezetőjétől sem, mint ahogy nem felelt az ügyek minősítésének felülvizsgálatáról szóló kérésére Jóri András adatvédelmi biztos – sorolta. A szocialista bizottsági elnök egyelőre nem kapott értesítést Polt Péter legfőbb ügyésztől sem, akinél államtitoksértés miatt tett bejelentést a múlt héten.

Vadai Ágnes tájékoztatóján beszámolt róla, hogy ellenben újabb, 2087 végéig szigorúan titkos minősítésű levelet kapott a katonai ügyészségtől, amelynek minősített adatot nem tartalmazó melléklete egy tanúidézés volt augusztus 11-re.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -2 ( 2 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

28 Reader’s Comments

  1. A fidesz taktikája.
    Gyalázatosak, szó nincs rá!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (30 szavazatból)
  2. Kormánybérenc hatóságok

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  3. A kocka el van vetve, innen már nem tud jól kijönni a fidesz. Ha visszalép beismeri a kudarcot, ha tovább kekeckedik rábüdösödik a dolog.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  4. A nemzetbiztonsági bizottság vezetőjét “enyhén” szemérmetlenül tolják félre, ennyit az országgyűlési bizottságokról. :( :evil:
    A háttérben megint csak Ovi. Pfujjj…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  5. Vadai Ágnesnek el kellett volna mondania az újságíróknak, hogy miből csinálnak bohózatot!Ezen az alapon mindent titkosíthatnak, mert az elmebaj ha elhatalmasodik nem tud szelektálni.
    Hát itt már mindenki megőrült?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  6. Kedves bumburi!
    Vadai Ágnes nem hülye! Valószínűleg a legkarakánabb magyar női politikus.
    Bízom benne, hogy amit megtehetett, azt megtette és teszi.
    Ebben a dzsumbujban sajnos a résztvevők 99%-a csak báb és nem tud lépni, csak az előírtak szerint. (kivéve az “ellenfülkeforradalmat”). :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  7. Ami nem fontos , azt bízd másra :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  8. Sajnos nemmondhat semmi, mert akkor azért vonnák felelősségre.Éppen az a taktika, hogy homályos legyen az emberek számára, és lebegtetni tudja, hogy itt valaki bűnös.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  9. Aljas, gyáva, hazug, öntelt, cinikus, embertelen, elmebeteg, tolvaj-mai kormányunk és vezető pártunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  10. Ez olyan titkos hogy azok sem tudják mit csinálnak akik csinálják! És egymás közt sem mondhatják ki a NEVÉT mert aki kimondja csaknarancsot eszik 90 évig….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  11. Pintér Sanya majd elosztja , ki mit mondhat :D max megint kettő fővel kevesebb lesz Ercsi lakosok száma . Érden parkolás közben léket kapnak a sötétben :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  12. Kedves Barátaim!
    Ez az egész történet tiszta és világos. Nem értem, hogy mit nem értetek benne?!
    No igaz, hogy azért hiányzik néhány – egyébként “lényegtelen” – információ.
    Így például:
    - mi ez az egész “ügy”?
    - kik az érintettek?
    - azok mi az ördögöt csináltak?
    - ezzel ki/mi a csodának okoztak és mégis miféle kárt?

    Tehát ismét mondom: itt tiszta és világos minden … kivéve a lényeget!
    … azon most agyalnak a Főokosok!
    … azért titkos 2087-ig!
    … addig csak kitalálják?!
    … vagy ki tudja?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  13. Vadai Ágnes az egyenes beszédben! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  14. Én a magam részéről csak arra a politikusra (papra) várok, aki kiáll a nyilvánosság elé (vö.: mélytorok), és azt mondja:
    “(moderálva) minden titkosításra, ma ez és ez történt velem, itt és itt ez és ez hangzott el, Izé Józsi és Ypszilon Béla szájából.
    Ha ezért börtönbe kell vonulnom, megteszem, de nekem ne mondja senki, hogy vétkesek közt cinkos, aki néma.”
    Kvázi Módó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. Vadai Ágival melléfogott a fideszes ügyészség, mert Ő egy tisztességes és nagyon talpraesett ember. MÉG RÁJUK HÚZHATJA A VIZES LEPEDŐT. Remélem, így lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  16. Latjatok kedves Kommentelotarsaim? AZ elozo kormany 8 ev alatt, de meg az MSZMP- ill. MSZP sem csinalt ilyen aljas sehova nem vezeto dolgokat.
    Fortelmes, aljas , pofatlan es mar nem is tudom milyen ronda jelzokkel illetnem ezt a bagazst! Nem hagytak minket beken Gyurcsany ideje alatt, szetzilaltak az orszagot lelkileg, testileg, most pedig a vilagot haragitjak rank, es megnyomoritanak minket minden tekintetben

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  17. ha neadj isten egy izlandihoz hasonló össznépi megmozdulás elzavarná ezt a tetü bandát szívesen belepislantanék ezekbe a hűdetitkos itatokba. leginkább a grippen érdekelne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  18. Ezeket a “hűdetitkos” ügyeket akár maga Vadai is nyílvánosságra hozhatná!
    Na jó, nem úgy, hogy az előle is eltitkolt ( a kormányt és annak szerveit bármikor elszámoltatható, a Magyar Köztársaság Országgyűlése Nemzetbiztonsági Bizottságának elnökéről van szó! – hogy az ördgben is van ez?! :evil: ) információkat adja át a sajtónak, hanem csupán azokat, amiket Ő már tudhat!
    Persze nem direkt, mert akkor államtitok megsértése miatt bűncselekményt követne el!
    Ámde alkalmazhatná az előző két ciklus, hasonló ügyekben tapasztalt és kipróbált fideszes (demeteres/kövéres) receptjét, tehát azt, hogy hivatali asztaláról a kereszthuzat kiröppentett néhány papírt, amelyek pedig teljesen véletlenül a “megfelelő” szerkesztőség ablakán röppentek be!
    Mint már a témában korábban megjelent cikket kommentelve is megjegyeztem: ez a “megfelelő szerkesztőség” nem lehet magyarországi!
    Éppen ezért javasoltam, hogy mi lenne, ha az a bizonyos “kereszthuzat” azokat a bizonyos dokumentumokat/információkat átfújná Európa fölött az Atlanti Óceánon át mondjuk az “AN” newyorki szerkesztőségéig?
    Az “AN” szépen közölné az egészet (“Szannamária” pornólapszerkesztő asszony az AN esetében impotens!) Vadai pedig ugyanúgy húzgálhatná a vállát, ahogy anno Demeter nem is egyszer tette!
    Nos?
    Jó az ötlet?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  19. szendam
    2011. augusztus 11. csütörtök
    22:15 !
    Ez az ötleted most nagyon nem jó. Ez minden felderíthető résztvevőnek és MO-nak is ártana. Hiszed, vagy nem az AN-nek is.
    Ilyet csak profi környezetben lehet kezelni és ezt Vadai is tudja.
    A nyilvánosság az nem tekinthető profi környezetnek.
    Sajnos meg kell várnunk ennek a háborúnak a végét és meg kell elégednünk a kiadható info morzsákkal.
    Üdv.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  20. Vadai tudja mit csinál, és miért csinálja.
    Látszik rajta, mikor megszólal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  21. Érdekes, hogy minden tisztán látó (fidesz-hályogtól nem szenvedő) embernek az jön le, hogy itt a semminek a titkosítása történik 80 milliárd évre, pont azon célból, hogy nehogy kiderüljön, mennyire nincs mit titkosítani.
    Fidesz, így tovább a gödör legmélyére!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  22. Emlékein szerint a kiszivárogtatás elég jól működött az elmúlt években. 1-2 szivárogtatás, és a szutyesz aljassága kiderülne. Most, és nem évek múlva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  23. szendam
    2011. augusztus 11. csütörtök
    18:26
    Na, nekem is ez a gondom: mi a tökömről titkolóznak itt 87 évig?
    És ha annyira szupertitkos, akkor mé’ kap nyilvánosságot, hogy Vadai Ágnest épp most hallgatták meg/ki az egyébként szupertitkos ügyben?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  24. Jól csinálják a fiúk! Ezt a nénit valójában soha nem kedveltem, mivel állandó és kényszeres szómenését nem tudta kordában tartani. De innentől kezdve minden rokonszenveme az övé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  25. Mindenki tisztában van vele, mint ahogy e tanú meghallgatás előtt is volt: ez egy kitalált történet, semmi de semmi köze nincs semmilyen törvénysértéshez. A titkosítás annak szól, hogy nincs mit titkosítani, és ezt jól el kell hallgatni.
    A figyelő ember nem hülye, a figyelő ember le tud vonni következtetéseket.
    Itt pedig nemhogy a lóláb, de az egész ló is kilóg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  26. Emlékszünk az I. Orbán kormány idején a “megfigyelési ügyre” Orbán Viktor hóna alatt nagy akta volt, amelyben a “bizonyítékok” voltak.Húzták-halasztották a “bizonyítékok” átadását, miközben a nagyszerű Kosztolányi Dénes tartotta a frontot. Végül kiderült, hogy a dossziéban üres lapok voltak. Na, most ugyanez folyik, profibb szinten, nem fog kiderülni , hogy üres lapok vannak a dossziéban, mert titkosítva van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  27. Egy kicsit kezd az egész a Horthy-féle Katonai ügyészség ügyködésére hasonlítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. Francia forradalmi ének (Nagy Fr.Forr.) részlete:
    *
    “A gaz bitangnak terve ez, a gaz bitangnak terve ez,
    Hogy megfojt minket s tönretesz, hogy megfojt minket, tönkretesz…”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Elhunyt Albert Flórián 2011. október 31. hétfő

Adózzanak, akik szavazati jogot akarnak 2011. október 22. szombat | AN

Gyurcsány egy gombostűt sem visz magával 2011. október 20. csütörtök

Belga kézbe került az Újpest FC 2011. október 19. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos