Ronai and Ronai
AMERIKAI

Peru nem irtja már a kokaültetvényeket 2011. augusztus 19. péntek 11:31 | RR Forrás: AN

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Peru nem irtja már a kokaültetvényeket

Washington/Lima – Az Egyesült Államok Külügyminisztériuma aggodalmát fejezte ki nagykövetségén keresztül a döntés miatt: a perui illetékesek a továbbiakban nem a kokaültetvények felperzselésére, hanem a főbb kábítószer-kereskedőkkel szembeni csapásokra kívánnak koncentrálni.

Az új perui kormány – állítása szerint ideiglenes jelleggel a kokaintermelés alapját képező kokaültetvények megsemmisítését, és más irányból próbálja felszámolni a problémát, közölte az ország belügyminisztériuma.

A bejelentés meglepetésként érte az Egyesült Államokat, amely a kábítószer elleni háború jegyében évek óta nagy összegekkel járul hozzá több latin-amerikai országban, így Kubában is az ültetvények felégetéséhez.

Oscar Valdez perui belügyminiszter szerint célravezetőbb, ha az eddigi felperzseléses módszer helyett közvetlen csapást intéznek a kokaincsempész bandákra, megakadályozva többek között, hogy kerozinhoz jussanak. Ezt az anyagot a koka finomítására használják az illegális laboratóriumokban.

Az ENSZ adatai szerint lassanként nem Kolumbia lesz a világ első számú kokatermelője, többek közt azért, mert abban az országban hathatós intézkedéseket vezettek be. Helyébe Peru lép, ahol a kokalevelet épp oly természetességgel használják a szervezet felfrissítésére évszázadok óta, mint másutt a kávét vagy az energiaitalt. A kokalevelet elrágják, de tea formájában is élvezik.

A világszervezet 2011-es adatai szerint Peruban 61 ezer 200 hektáron termelnek kokát, és a megművelt területek aránya évek óta nő. A tavalyi perui kokaintermelés 330 tonnára rúgott, és már csak húsz tonnával maradt el a kolumbiaitól.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , , , , , ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Olvastam valahol, hogy bizonyos kábítószer alapanyagok termesztő helye – tudtommal a kokainé is – műholdról nyomon követhetők, pontosan behatárolható GPS koordinátákkal.
    Lehet, hogy egyes világuraknak nem érdeke a modern technika – robotrepülők és gyújtóbombák – bevetése a kábítószer ellen?
    Ez is olyan üzlet, mint a háború és a gyógyszer?
    :roll:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Nem a Coccolino-t nézték kokainnak 2013. január 2. szerda | AN

Rodney Kinget holtan találták 2012. június 18. hétfő | AN

Óvatos legyen, aki Mexikóba tart 2012. június 15. péntek | Rákócza Richárd

Drograzzia Puerto Rico fő repülőterén 2012. június 7. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos