Ronai and Ronai
AMERIKAI

Fegyverropogás Koszovóban 2011. július 27. szerda 0:30 | AN

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Fegyverropogás Koszovóban

Pristina – A szerb-koszovói határátkelőnél történt konfliktus azután tört ki, hogy Pristina visszavonta a területről különleges rendőri egységeit.

Egy szerb hírügynökség azt jelentette, hogy egy határhoz közeli településre befutott két koszovói rendőrségi terepjáró, majd az úton szerbek autóira kezdtek tüzelni. A lövöldözés körülményei egyelőre azonban tisztázatlanok, a kissé elfogultnak tűnő szerb jelentések is zavarosak. Az biztosnak tűnik, hogy az incidensben egy koszovói rendőr meghalt.

A szerb fél tárgyalással megbízott embere nyugalomra intett és a történtek teljes körű kivizsgálásáig kivárna. A KFOR is vizsgálódik az ügyben. A békefenntartók ugyanis közvetítő félként funkcionáltak, miután koszovói fegyveresek kedden elfoglaltak két települést a határvidéken. Az innen való kivonulásuk is a nemzetközi csapatok mediátori szerepének köszönhető.

A helyzet úgy fajult idáig, hogy a szerbek nem ismerték el a koszovói vámbélyegzőt, így leállt a Szerbia felé történő áruforgalom Koszovóból. Ezért foglaltak el két határátkelőt a koszovói rendőrök, hogy zavartalan legyen az árucsere. Belgrád szerint ha elismernék a bélyegzőt, azzal lényegében Koszovó függetlenségét ismernék el, amit Szerbia nem hajlandó.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

6 Reader’s Comments

  1. Hátpedig Koszovó ugrott !
    Ezt ” kedves ” szerb továrisnyikok jól elcsesztétek !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. Kedves Geyza!
    Csodálkozom a megjegyzéseden. Ez a Koszovó ügy egészen másról szól, hisz’ tudjuk, hogy ez egy műtermék, melyet nemzetközi együttműködéssel azért hoztak létre, hogy Koszovó megye végül is (a távoli jövőben) a m u z u l m á n Albániához kapcsolódhassék… Bár az egész világ elismerte, hogy K., azaz rigómező(!) a szerbek ősi földje, ám évszázadok alatt a lakosság összetételében, úgy megnőtt az albánok aránya, hogy nem volt más lehetőség a konfliktus sorozat méregfogának eltávolítására, mint az ősi szerb tartományt átpasszolni az albánoknak. Vagyis semmi köze ennek a “továris” fogalomhoz.
    Üdv: z-l

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. +1
    Koszovó az iszlám előretolt helyőrsége Európában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. Azt azért tedd hozzá, hogy az EU asszisztálása mellett. Mintha én költöztetnék be a házba több cigánycsaládot, hogy legyen, aki megkéseljen holnapután.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

„Jogilag láthatatlan” emberek 2012. március 21. szerda | AN

Románia nem akadályozza Szerbia EU-tagságát 2012. március 2. péntek | AN

Berlin és London a világ válsággócaiba üzent 2011. augusztus 8. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos