Ronai and Ronai
AMERIKAI

Berlin és London a világ válsággócaiba üzent 2011. augusztus 8. hétfő 15:57 | AN

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Berlin és London a világ válsággócaiba üzent

Berlin/Párizs – A koszovói konfliktus minél eéőbbi megoldását sürgette London és Berlin közös hétfői nyilatkozatukban.

Guido Westerwelle és William Hague egy német napilapban Damaszkusznak is üzent, mielőbbi reformokat sürgetve Szíriában. Egyúttal Moammer Kadhafit távozásra szólították fel.

A földgömbön tovább haladva Koszovót is érintették nyilatkozatukban, mellyel azt szerették volna jelezni, hogy a főbb kérdésekben a világ konfliktusait illetően megegyeznek álláspontjaik. Aggodalmukat fejezték ki, hogy Koszovó képében még mindig vannak a balkáni térségnek instabil pontjai.

Pozitívumot is kiemeltek a Balkánról; üdvözölték Horvátország Európai Unió felé tett törekvéseit.

Tunéziában, Marokkóban és Egyiptomban üdvözölték a tervezett és a már végrehajtott reformokat. Azt is leszögezték, hogy Brüsszelnek minden segítséget meg kell adni ahhoz, hogy az észak-afrikai államok miniél hamarabb talpra tudjanak állni, főleg gazdasági téren.

Izrael és a palesztinok között egy kétállami megoldást tart elfogadhatónak London és Berlin, azaz a független Palesztina és Izrael békés egymás mellett élését.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)
Berlin és London a világ válsággócaiba üzent, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. Ez így nemigen lesz elég! :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. “…Guido Westerwelle és William Hague egy német napilapban Damaszkusznak is üzent, mielőbbi reformokat sürgetve Szíriában. Egyúttal Moammer Kadhafit távozásra szólították fel…”

    - Én meg üzenem nekik: attól, hogy képtelen marhaságokkal szórakoztatják egymást, olyan “ki tud minnél nagyobb baromságot mondani”, semmi nem fog magétól megjavulni.

    Hasznosabb lett volna egy kőkemény, rendészeti és katonai akciótervet kidolgozni a veszélyesebb belső és külső ellenségekkel szemben, és megállapodni a terv végrehajtásában.

    Belső ellenség:
    - Iszlámnácik az EU területén
    - Őrjöngő söpredék, bőrszíntől függetlenül
    - Ultraliberálisok
    - Szélsőbalos és szélsőjobbos eszelősök

    Külső ellenség:
    - Bárki, aki fenyegeti az euro- atlanti világot, szóban, vagy tettekkel
    - Iszlámnáci diktatúrák
    - Bármelyik afrikai, ázsiai diktatúra, mely bármi olyat tesz, amitől az EU területére menekültek tömege indul meg, vagy pedig mesterségesen generálja a menekültproblémát, hogy ezzel destabilizálja az euroatlantiakat

    Milyen kár, hogy az EU legerősebb országainak vezérei részéről erre nem futja, de értelmetlenségek zagyválása, és a valós megoldások tökéletes figyelmen kívül hagyása viszont nagyon megy nekik… :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. “…Izrael és a palesztinok között egy kétállami megoldást tart elfogadhatónak London és Berlin, azaz a független Palesztina és Izrael békés egymás mellett élését…”

    -Ennek meg kb. annyi értelme van, mint amikor a Jehova tanúi propagandaanyagában az oroszlán a pandamacit, vagy az őzikét ölelgeti nagy szeretettel, és vissza.

    Félelmetes, hogy az EU vezető államainak főpolitikusainak ennyire nincs semmiféle realitásérzéke, és ennyire képtelenek szembenézni bármilyen problémával.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Amerikai magyarok határolódjanak el Orbántól 2012. december 4. kedd | Lázár György

Izraeli légicsapás Szudánra? 2012. október 24. szerda | AN

Béke a Közel-Keleten – az őskorban 2012. október 5. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos