Ronai and Ronai
AMERIKAI

Vége a Duna televíziónak 2011. július 8. péntek 18:53 Forrás: AN, Klubrádió

  • Hozzászólások(35)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Vége a Duna televíziónak
Budapest – Elküldték a teljes kulturális rovatot, vágókat, gyártásvezetőket a Duna Tv-től. Senkik rúgnak ki valakiket, mondta tegnap Majthényi László, egykori ombudsman. Olyanok adták át a felmondásról szóló értesítést az évtizedek óta a tévénél dolgozó munkatársaknak, akik két-három hónapja tették be először a lábukat az intézménybe. A Magyar Rádiónál a szélsőséges Vasárnapi Újság teljes stábja maradhatott.

Ezek irtózatos tragédiák – mondta Cselényi László, a Duna TV volt elnöke a közmédiumban zajló elbocsátások kapcsán. A szakmát nem lehet a politikai vetésforgónak kiszolgáltatni, ezen az alapon négyévente lenyilazhatjuk és eláshatjuk egymást” – tette hozzá a volt elnök. „Ki az, aki úgy gondolja, hogy egy szál furulya többet ér a polifóniánál?” A héten a Magyar Televízió és a Duna Televízió szinte teljes kulturális stábját kirúgták.
Mit csinálhatna egy filmvágó, egy televíziós műsorvágó, egy szerkesztő, ha elbocsátják, ezek az állások nem csereszabatosak, ezek a szakmák máshol nem hasznosíthatóak. Háromgyerekes édesanyák, négy gyerekes családfők kerültek az utcára, rengetegen hívtak fel az utóbbi időben – tette hozzá a volt elnök. Hivatalosan is vége van a Duna Televíziónak, és a neve is el fog tűnni.

Várhatóan lesz egy ifjúsági gyerekcsatorna és egy művészeti csatorna, amire úgy várunk, mint Godot-ra, csak azt nem számolta ki senki, hogy ez mennyibe fog kerülni – fűzte hozzá Cselényi László.

Nem tudjuk, mi alapján távolítanak el embereket, azt sem, hogy milyen műsorstruktúrában, milyen emberekre lesz szükség. Az elvét, a rendszerét nem lehet átlátni. Ez, az az érzésem, kísérletezés, és egyszer csak összeomlik az egész, majd teljesen újra szervezik teljesen a rendszert – mondta Cselényi László.

Nem ördögtől való a racionalizálás. Valóban az állami médiumok karfiol-szerűen nőttek, egyre követhetetlenül, és ezt időről-időre le kell hámozni. Még azt is el lehet fogadni, hogy legyen egy közszolgálati médium, mert ez egy kicsi ország – vélte a volt elnök a Klubrádióban.

Siratom azt a közszolgálati tévét, amely lépésről lépésre hódította meg a nézőket. Távol kellene tartani magunkat a simulékonyságtól, és ennél egységesebb nemzeti egységgel hódítani határon belül és határon túl – mondta Cselényi László volt elnök. Néhány évvel ezelőtt nem volt olyan hónap, hogy ne kapott volna valamilyen szakmai díjat a Duna TV, érdekes, hogy az utóbbi időben volt a cél, hogy simuljon be, ne kapjon díjakat – mondta a volt elnök.

Tavaly Cselényi László, a médiatörvény megszavazásának napján, önként állt fel a Duna TV elnökségi székéből.

A Duna Tévénél folytatódott ma az elbocsátási hullám. Az Index úgy tudja: szinte minden igazgatót elküldtek, de mennie kell a kulturális műsorok főszerkesztőjének, a Közbeszéd és a Heti Hírmondó felelős szerkesztőjének is. Az MTV-hez hasonlóan a kisebbik köztévében is elküldték a kulturális szerkesztőség munkatársainak nagy részét. A csoportos létszámleépítés a Duna TV-t érinti a legjobban, minden negyedik munkatárstól megválnak.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -4 ( 4 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(35)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

35 Reader’s Comments

  1. A hír számomra nem meglepő, hiszen politikai tisztogatás folyik. Az agitációs és propaganda tevékenység nem igényel kultúrális rovatokat. Ebben a műfajban a Vasárnapi Újság viszont profi pártszolgálatot lát el hosszú évek óta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  2. Akinek VAN gerince, az felall. A tobbi meg a puhatestuekhez tartozik, akiknek koztudottan NINCS gerincuk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  3. Reinkarnációja a McCharty érának …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  4. Hát kéremszépen, volt minimum 8 éve a médiatársadalomnak, hogy tegyen valamit a tendencia ellen. És kérdem én: mit tettek? Csodában reménykedtek? Ez a hír is igazolja Bartus úr előrejelzéseit az orbáni fasiszta államról. A “tisztességes gyávák” se fogják megúszni, ne is reménykedjenek. És bizony jobb lenne egyenes gerinccel otthagyni ezt az egész kuplerájt, mint odaveszett becsülettel, hitelességgel repülni, Orbán Viktor kielégült vigyorával kísérve. Volt már olyan a magyar történelemben, hogy médiamunkások, értelmiségiek inkább elszegődtek trógerelni, melósnak, utcaseprőnek, mint hogy a diktátor lábai alá feküdjenek lábtörlőnek.
    .
    Közlöm a hivatásos médiamunkásokkal, hogy a melósok, trógerek világába (egyenes gerinccel) elmerülni se haszontalan. Tán el se tudják képzelni, mennyire téma-gazdag ez a világ – le se kell hajolni érte! És ha nem lehet Magyarországon ezeket az “élményeket” kamatoztatni, hát tessék megkeresni külföldi, szabad magyar médiákat. Ha az AN-re netán meg tetszenek sértődve lenni, mert az a tükörképükkel, az igazsággal pőrén szembesíti önöket, hát akkor lehet más határontúli médiákat is megkeresni.
    .
    Ha minderre nem képesek, akkor meg ne tessenek rinyálni. Aki nemhogy a szakma, az ország, de még a saját érdekeit se képes józanul megítélni, az magára vessen.
    .
    Oszt jó napot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  5. Reinkarnációja ez a XX század diktatúráinak.-Kommunizmus, ,-Fasizmus,-Nácizmus. Ezért “bolsevik” és “náci” és “fasiszta” párt a Fidesz, a módszerek azonossága miatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  6. Reinkarnációja ez a XX század diktatúráinak.-Kommunizmus, ,-Fasizmus,-Nácizmus. Ezért “bolsevik” és “náci” és “fasiszta” párt a Fidesz, a módszerek azonossága miatt.
    Cselényi ezt megértette , időben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  7. Minta kommentelő

    Miért érzem úgy, hogy az elbocsátottak közül viszonylag kevesen voltak kint bármelyik tüntetésen?
    .
    Miért hiszem azt, hogy a külföldre menekülő, illetve itthon nyomorgó orvosok közül sokan szavaztak, agitáltak a vizitdíj ellen?
    .
    Miért vélelmezem, hogy a felháborodott egyetemisták nagy része leszavazta a tandíjat? A csípőprotézisra hónapokat váró betegek a kórházi napidíjat?
    .
    Miért emlékszem úgy, hogy összesen kettő ember tiltakozott egy perces néma csenddel a médiatörvény ellen a rádióban?
    .
    Miért gondolom azt, hogy az a szakszervezeti vezető, az a vasutas, aki az előző kormány ellen sztrájkolt, és most dolgozik, még ennél is sokkal rosszabbat érdemel?
    .
    Hol vannak azok a nyugdíjasok, akik az előző kormány alatt szembe mentek a rendőr sorfallal, csak mert a miniszterelnök kicsit csúnyán beszélt?
    .
    Az a három millió ididóta, aki hagyta, hogy elvegyenek tőle fejenként egy millió forint megtakarítást, miért kell hogy egy országban éljen velem?
    .
    Akik nem írták le minden lehetséges fórumon, hogy Sólyom Lászlót és az alkotmánybíróságot megszállta a gonosz a népszavazás kiírásakor, azokat az értelmiségieket miért nem fogom sajnálni, ha éhen döglenek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (41 szavazatból)
  8. MOST MUNKA HEJJ TEREMTÉS TŐRTÉNIK A SOK KOMMunikációs és Média Fizetős SZAKOKOn VÉgzett fidessznyiknek .ŐK legalább még nem gondolkodnak majd HA gondolkodni Kezdenek már nem lessz munkahelyűk Őrűlűnk ennek a Rugalmasságnak Aki MÁST állit azt PERREL FENyegeti MÁr most január előt Cserhátiné RenDD CSEND FIGYELEM ,aki rossz azt megverem DIKTATURA AZ NINCS ŐRRŰLŰNK,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. Miért érzem azt, hogy megérdemli mindenki, aki azt hitte, hogy rá nem kerül sor!
    A rendvédelmi tüntetéseken alig volt civil egyetértő. :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  10. Minta kommentelő
    2011. július 8. péntek
    20:16
    Azt hiszem te írtad le a legjobban az én véleményemet is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  11. Minta kommentelő

    Arra emlékeztek, Sólyom hogyan szívatta az előző kormányt? (Elnézést, ennél kevésbé vulgáris szót nem tudok mondani rá.)
    .
    Alkotmánysértő módon, sorozatban dobálta vissza a törvényeket.
    .
    Ha mondanom kellene egyetlen érvet is, hogy ő miért ne rohadjon élete végéig pincebogarak között egy tömlöcben, és a pincebogarak iránt érzett szánalmamra nem hivatkozhatnék, megfeszülve se tudnék mit kitalálni.
    .
    Babarczy Eszternek is innen küldöm jókívánságaimat! Ha esetleg nem tudná, hogyan kell reggelente leköpnie magát, a jókívánságok mellé szívesen küldök egy howto-t is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  12. A jobboldalnak egyetlen értékelhető és sikeres média-terméke a Duna-televizió volt. Ennek szétverése minősíti a fidesz törekvéseinek szakmai tisztességtelenségét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  13. Éhezik a Duna (nem a TV) ernyedt,élettelen fideszes testekre.Kérek minden jóérzésű embert,ettessék meg szegényt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  14. Cselényi Lászlónak legalább megmaradt és egyenes maradt a gerince! Minden elismerésem a részére !
    Ezek az elbocsátások teljesen politikai indíttatásúak. Efelől senkinek sincs kétsége. Folyik a teljes diktatúra kiépítése. De ha senkinek nincs efelől kétsége, akkor miért ez a nagy hallgatás ??? Ez a csendes eltűrése a demokrácia eltiprásának ??? Miért nem tiltakoznak az ellenzéki pártok, amihez csatlakozni lehetne ??? Ennyire birkák vagyunk ???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  15. Mihancsik Zsófia cikke a mai Galamusban erről szól, többedszer, annak á propos-ján, hogy megfenyegették Olvassátok el.Ő egy gerinces értelmiségi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  16. Minta kommentelő 2011. július 8. péntek 20:16
    Gratula, jól összeszedted a lényeget, a sorközök beiktatásáért külön is. Sokkal jobban olvasható, mint a tömör sorok tömény halmaza.
    (Admin, figyelsz?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  17. A Duna TV elég rendesen aláfeküdt a Fidesznek, hát akkor mi kell még ezeknek? Megjegyzem, már Cselényi idején is alig volt nézhető műsoruk. Azért nagyon sajnálom a helyzetet és a kirúgottakat

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  18. Mind a 3500 medias alkalmazottnak kellene az utcara vonulnia, es beszuntetni minden adast, radio es tevet is. Igy csak allnak mint az ozek a mezon es varjak kit puffantanak le. Most mondja a Klub radio hogy a jovo hetre szerveznek demonstraciot hogy allitsak le az elbocsatasokat. Hehe. Miutan 600 embert elkuldtek. Ha azoknak, akiket nem kuldtek el, nincs annyi szolidaritasuk az elkuldotekkel, akkor azok is megerdemlik a sorsukat.

    Hogy ez mi lesz? Hat 1-2 honapos szerzodeseket kapnak, egyelore nem tudni milyen munkakorrel, es mennyi fizetessel stb…Barataim arrol szamolnak be, hogy aki marad azoknak is borzaszto a hangulata, (meg szep), es az egesz ‘Pagoda az siralomhaz’. Azt senki nem vonja ketsegbe ott sem, hogy az egesz politikai indittatasu.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  19. Igaz,hogy a dtv lefeküdt a fdesznek, de a múltja………. MDF tv. volt.Aki Dávid Ibolyával valamilyen kapcsolatban van-volt azt meg kell semmisíteni.
    Mintakommentelő!
    Írásod tökéletes. A konklúzió levonásából egy dolog hiányzik csupán:
    Valószínű a most elbocsájtottakon kívül több tízezren kerülnek hasonló sorsra,
    Függetlenül attól, hogy hol dolgoznak.
    Figyu!!!!!!

    CINKOSOK KÖZT BŰNÖS AKI NÉMA!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  20. Minta kommentelő
    az írásod után nekem nem maradt más mondani valóm, mert pontosan leírtad az én véleményemet is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. Minta kommentelő! Ez a te napod, nagyon jók a bejegyzéseid.
    Amúgy megtudja mondani valaki, hogy azok a társadalmi rétegek, csoportok, szervezetek, akik a szoci kormány ellen feldühödten tiltakoztak ennél sokkal fajsúlytalanabb dolgokért, most meg hallgatnak, miért teszik ezt? Mi az oka? Akkor nem kellett félteni az egzisztenciájukat, most pedig igen? Vagy van valami más is? Vagy ígért valami olyat a fidesz, ami miatt akkor érdemes volt szétverni a jelent és a jövőt? És most, amikor minden létkérdéssé vált, nincs meg a társadalmi szolidaritás legapróbb nyoma sem, miért? A túlélés technikák közt pont eza szolidaritás kecsegtet a leghatékonyabb eredménnyel, mégis mindenki önállóan próbál boldogulni, félreáll,alkalmazkodik, meghunyászkodik, stb. Miért?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  22. pikk!
    én nem tudom melyik Duna tv-ben láttad a jobboldal tv-jét, mert tudtommal a jobbikos tv az Echo tv

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  23. dunaTV=szivküldi szivnek ,szivesen. giccs parádé

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Minta kommentelő

    Babarczy Eszternek küldött “jókivánságaid”kiterjeszthetnéd minimum még két irástudóra Kéri Lászlóra és Surányi Györgyre is,akik egyengették a 2/3-adhoz vezető utat.Igy Kéri a HVG-n nem átallott arról irni,hogy “Orbán Viktor sokat változott előnyére”,mig Surányi a fidesz gazdasági utópiáit alátámasztandó,arról értekezett,hogy a jegybank milyen hibákat követett el,kevés volt a valutatartalék stb.
    Természetesen mindketten tisztában voltak azzal,hogy Orbán Viktor jottányit sem változott,legfeljebb hataloméhsége lett óriási és a Simor féle jegybank sem marasztalható a válság következményei miatt-viszont a fenti irásokkal jelezték,hogy kormányzati feladatot vállalnának.Jutalmul Kérit azonnal kirugta Körössényi,de Surányi sem kap kormányzati feladatot,bár a devizhitelesek ügyében előállt egy agyament ötlettel.
    Amig a megtévesztett s most állásukat elvesztő emberekkel mindenképp szolidárisnak kell lennünk,a jobbtudomásuk ellenére a 2/3-os többségnek megágyazó,irástudókkal semmiképp.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  25. A közszolgálatiságnak már régen vége, most egy új hungarista médiát és a kádereiknek helyeket kell kreálni! a DUNA TV költségvetése mehet a “külsős, hűséges alattvaló” cégek “megmentésére”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. KÖVETELEM A FÜLKE-ELLENFORRADALMAT!
    :EVIL:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  27. Annyira azért nem kell siratni Cselényi urat!
    Szép dolog lenne hogy felállt, ha…!
    De valószínűsítem, csak megelőzte várható kirúgását, ugyanis már egy ideje rendesen mozgott alatta a főnöki karosszék. Volt néhány eléggé vitatható ügye, ami miatt kérdésessé válik, hogy csak a fene egyenes gerince miatt csukta be maga mögött kívülről az elnöki szoba ajtaját.

    http://belfold.ma.hu/tart/cikk/a/0/72950/1/belfold/Szabo_Laszlo_szazmilliokat_vihettek_ki_a_Duna_Televiziobol

    http://index.hu/belfold/2010/12/13/a_duna_tv_fizette_az_elnok_luxuskezeleset/

    Azoknak pedig, akik valaha is pártatlannak látták a Duna TV-t, igazán szívesen ajánlok egy jó szemorvost.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  28. A Duna TV-nek voltak kulturális értékei, de sunyi módon uszított, félretájékoztatott, ezt az amerikai magyarokon lehet lemérni legjobban, akik a Duna TV hazugságait bámulják. Cselényit senki ne sirassa, nagy gazember volt. BL

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  29. Tisztelt BL!

    Teljes mértékben egyetértek a véleményével.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  30. Miért kell nevesíteni az elbocsátottakat? Mivel másabbak õk, mint bármely szakember az élet más területeirõl? Senkit, akit kitesznek, nem szoktak név szerint megnevezni más munkaterületeken! Ez hisztériakeltés!
    Amúgy tudtommal 2005-ben és 2008-ban is voltak leépítések más kormányok alatt!
    ANNA

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. Kérem kitenni az elõzõ kommentet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. Bûnösök közt cinkos, aki néma! Valahogy így hangzik pontosabban az idézet! (Babits: Jónás könyve)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. Leépítések a Duna TV-nél
    FigyelőNet-lapszemle
    2005. május 26. 07:13
    Hatvan munkatársat bocsátottak el a Duna Televíziótól hétfőn a Népszava értesülései szerint. A tervek szerint júniusban újabb húsz embernek mondanak fel a leépítések előtt még 480 alkalmazottat foglalkoztató közmédiumnál.

    A törvényi előírásoknak megfelelően, a szakszervezetekkel együttműködve, a parlament döntése alapján hajtották végre a csoportos, hatvan embert érintő létszámleépítést – tájékoztatta a lapot Pomezanski György, a Duna TV innovációs alelnöke. Pomezanski szerint még az előző vezetésnek lett volna kötelessége a médium szervezetét átalakítani, hiszen az erre szánt, a költségvetésből nyújtott céltámogatást már tavaly megkapta a közmédium. Az alelnök közölte, hogy szinte minden munkakört érintett az ésszerűsítés, a vezetőktől kezdve a műsorkészítőkön át a műszaki munkatársakig. A leépített munkatársak egy része külsősként visszadolgozhat a közmédiumnak.

    Pomezanski kiemelte, hogy felesleges vezetői posztokat is megszüntettek. Az innovációs alelnök elmondta azt is, hogy a Duna TV professzionális közszolgálati televízióként működhessen, műsorvezetőket keresnek, ugyanis egy erős aktuálpolitikai stábot akarnak építeni.

    Szekeres László, gazdasági alelnök a Népszavának korábban úgy nyilatkozott: jövőre 350-400 millió forinttal többet fordíthatnak a műsoros területekre, a szervezet ésszerűsítésétől, az ebben a félévben tervezett elbocsátásoktól ugyanis komoly megtakarítást vár a menedzsment. A gazdasági alelnök 200 millió forintra becsülte a létszámcsökkentés költségeit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  34. A Duna TV eddigi árvalányhajas, nemzetieskedő, műmagyar műsorai sem voltak elég jók a Fidesznek. Ennek az oka pedig az, hogy a határon túli magyar szavazókat direkt módon akarják befolyásolni. Tőkés érdekeltségi köreit már eddig is zavarta, hogy az RMDSZ személyi és nem területi autonómiát hirdető mérsékelt csoportja is szót kap a Dunán.
    Most majd nem fog…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Politikai tisztogatás a közmédiában 2011. július 11. hétfő

Dúvadak a médiában 2011. július 9. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos