Ronai and Ronai
AMERIKAI

Politikai tisztogatás a közmédiában 2011. július 11. hétfő 7:35 Forrás: AN, Népszava

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Politikai tisztogatás a közmédiában

Budapest, Fidesztán – Ismerjük már a Fidesz “újbeszél” nyelvének jó néhány kifejezését. Ha valamire azt mondják, hogy megvédik, az magyarul azt jelenti: ellopják. A közmédia megújításán pedig politikai tisztogatást, a közszolgálatiság megszüntetését kell értenünk.

Hetekkel ezelőtt megkérte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a közmédiumokban működő 13 szakszervezettől azoknak a névsorát, akik a csoportos leépítés szempontjából védettek, vagy korábban azok voltak – közölte a szervezet szóvivője. Cserháti Ágnes szerint 11 szakszervezet válaszolt a kérésre, és adta meg a védettek névsorát. Így lettek a kirúgástól védettek a szakszervezetek vezető tisztségviselői, az üzemi tanácsok tagjai.

A két csoport együtt nagyjából 150 főt tesz ki, ebből 30-an érintettek a csoportos létszámleépítésben – mondta a szóvivő, aki szerint az MTVA a szakszervezeteket arra is megkérte meg, hogy járuljanak hozzá, hogy az elbocsátásukról előzetes értesítőt adhassanak át ennek a 30 főnek. Mint Cserháti leszögezte, “a megújítást az érdekképviseletekkel közösen szeretnék megvalósítani”. Mint arról több újság is beszámolt, a múlt héten kiderült: több rádiós szakszervezet vezetőjét is ki akarják rúgni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -4 ( 4 szavazatból)
Politikai tisztogatás a közmédiában, 2.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

8 Reader’s Comments

  1. Ez a Cserháti ÁGnes is úgy fog járni, mint Kudlik Juli!

    Ami meg a maradottakat illeti!
    Most szólok! Ha nem állnak fel szolidaritásból, és nem hagyják ott a munkahelyüket,nagy csalódás fogja őket érni! Amikor ugyanis helyrerakták a felbillent egyensúlyt az elbocsátások végett, és betanult mindenki az újak közül, ők fognak következni az elbocsátottak után!

    Ha felállnak, és otthagyják ezt a dilettáns bandát, nem csak hazai, de nemzetközi blama is lesz a magyar televíziós közvetítésekből!Mert ezek pártemberek, a szakmát meg csak ugatják!

    Hagyják már őket a saját levükben megfőni!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  2. “a megújítást az érdekképviseletekkel közösen szeretnék megvalósítani” – mondja Cserháti Ágnes, amit a megújult hallásommal úgy hallok és értelmezek, hogy a dologban az a közös, hogy a kirugás csak két fél “együttmüködésével” valósítható meg. A kirugó kirugja az ismeretlen elvek alapján kiválasztottat, a kirugott átveszi a felmondását, s azt gondol a rendszerről és a módszerről, amit akar. Ilyen az egész Nemzeti Együttműködés Rendszere, aki csatlakozik, azzal együttműködnek, igaz vannak, akik, ha akarnának, akkor sem működhetnének együtt, mert az Ő sorsuk már a fülkeforradalom győzelmének kihirdetése előtt megpecsételeődött, akkor, amikor a listák készítése elkezdődött.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  3. lehet, hogy páran “megköveznek”, de
    **
    ha már igy szavazott az a bizonyos 2006-s csürnyével tüzlteld naponta emlegetett kétharmad, akkor mit vártunk a médiától??
    **
    ha rövid távon szeretnék megszabadulni az elszigetltségtől, kiszolgáltatottségtól, akkor már csak egyetlen lehetőség van, melytől viktorka úgy fél, mint a tüzes koronától, melyet úgy hivnak
    ÖSSZEFOGÁS
    **
    én itt a média most kitessékelt gárdájára gondolok !
    miért?
    mert az információ ERŐ és HATALOM
    nem véletlen, hogy ehhez jobban ragaszkodott a fidesz, mint a jószomszédi viszonyokhoz
    kedves kirúgott, elkeseredett médiások !!
    ideje lenne 1998-2010 érdekes információit, hireit egy kedves csokorkába gyűjteni
    természetesen 2011 -sem tabu

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  4. A média se a régi. Oly nagy lett a választék, hogy a Fidesznek nem lesz kifizető ez az energia pocséklás, hogy a kontrollálni tudja a hazai média nagy részét. Az internet a mobil a tv, mobil. Nem beszélve arról, hogy ez az erőszakos ellenőrzés, erőszakos megsemmisítés mennyit árt a már amúgy is igen megtépázott erkölcs és jellemrajzának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. Kedves alugy.!
    Egyelőre nem a fityisz fizet hanem lenyúlja a pógárok adóját! :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. Nem kell elkeseredni.
    A kirúgottak helyére jönnek a Hír-ből meg az Echo-ból, így lehet pályázni azokhoz a megüresedett helyekre.
    És akkor előfordulhat, hogy majd azokat fogjuk nézni, mert azok lesznek elfogulatlanok és nézhetőek.
    Persze ez csak álom, orbánék mindent visznek,mert nem győzni akarnak, hanem elpusztítani mindent ami nekik konkurens lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  7. Óriási tévedésben van “bunburi” és mindenki, aki azt hiszi, hogy csak frissen telepített jobboldali pártkatonák vannak a közmédiában. Rengetegen vannak, akiknek semmi bántódásuk nem esett az elmúlt években, 2002-ben csak a csúcsvezetők mentek a levesbe ( közülük sem mindenki ) az előző vezetésből, jó néhányan akkor megmaradhattak nem csak a műsorkészítők közül, de még középvezetői szinten is lásd pl. Dobos Menyhért, vagy Gazsó L. Ferenc, előbbi ma a 2. ember az MTVA-ban, utóbbi szintén újra nagyfőnök és nem ők az egyetlenek. Ugyanígy a műsorkészítők jó része is. Tehát miért is állnának föl a bent maradottak, amikor jelentős részük jobboldali és most örülnek, hogy kibbekkelték és újra eljött az ő idejük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. Még hogy tisztogatás? Ez NAGYTAKARÍTÁS!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A fasizmus 12 előjele 2014. március 2. vasárnap

Hoppál Péter, a hivatásos hazudozó 2014. január 11. szombat

Orbánt és a Fideszt szolgálja a TV2 2013. november 22. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos