Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán szétszakítja a nemzetet 2011. július 24. vasárnap 12:25 Forrás: AN, Facebook

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán szétszakítja a nemzetet

Budapest, Tusnádfürdő – Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint hiába tartott szónoklatot Orbán Viktor miniszterelnök Tusnádfürdőn a nemzetegyesítésről, az erős államról és az erős nemzetről, az ő politikája valójában a nemzet szétszakítása “olyanokra, akik a maguk urai és olyanokra, akik teljesen kiszolgáltatottak a munkaadóknak és az ő érdekeiket kiszolgáló államnak”.

Mesterházy Attila a saját honlapján közzétett írásában úgy vélekedett, hogy az ilyen állam nem erős, mert polgárai alárendeltek és kiszolgáltatottak, az ilyen politika pedig nem a nemzet megerősödéséhez, hanem kevesek jólétéhez és a többség megalázottságához vezet.

Az MSZP ezzel szemben állít alternatívát a választóknak: igazságos, progresszív adórendszerrel, a szegénységet csökkentő komplex politikákkal, mindenki által hozzáférhető közoktatással és közegészségüggyel, a munkavállalói védettségek visszaállításával, valódi és emberhez méltó munkahelyek teremtésével – írta a politikus.

Orbán Viktor a tusványosi tábor zárónapján tartott szombati előadásának egyik fő gondolata az volt, hogy sikeres államot csak akkor lehet felépíteni, ha erős nemzet áll mögötte.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.6/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +6 ( 8 szavazatból)
Orbán szétszakítja a nemzetet, 3.6 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

28 Reader’s Comments

  1. A cím azért nem szerencsés, mert a nemzet szétszakítása legutóbb 2002-ben történt meg Ovi SK (saját-kezűleg) :wink:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  2. Mesterházynak nem üzengetni kellene a honlapján, hanem érdemi politikával világossá tenni, hogy mit akarnak tenni az Orbáni agymenéssel szemben. Az egy dolog hogy leírja a honlapján, hogy mit szeretnének, a másik dolog meg az, hogy ez a mindennapokban hogy nyilvánul meg. Sajnos nem látni sem közelről, sem távolról, hogy komoly az elhatározásuk, mert kifelé még mindig egy tétova, semmitmondó pártnak tűnnek.
    Szemben Orbán politikájával, aki most már teljessé teszi lassan a képet, hogy milyen országot akar “építeni”.Olyat, amit az ellenségemnek sem kívánok!
    Nem látom, hogy ez ellen az mszp megmozdulna! Mitől félnek?
    Vagy ők is csak lózungokat gyártanak, mint a fidesz?
    Orbán egyértelműsítette a szándékait, Tőkés barátjával egyetemben. Tiszta sor. Már nem is titkolják az uszítást.
    Na erre a Mesterházy honlapján a bejegyzés annyi, mint halottnak a csók…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +45 (47 szavazatból)
  3. bumburi! A tömegek ráébresztése legtöbbször lózungokon keresztűl kezdődik. Nem lehet a már – de még nem elég mérges – elégedetlenkedő tömegeket egyből demonstrációkba hívni, uram bocsá küzdelemre bíztatni. TÜRELEM és SZOLIDARITÁS!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  4. VIP
    Bennem meg van a szolidaritás, és a türelem is, de úgy érzem, hogy kifutunk az időből.
    Orbán, meg amit ő képvisel, lassan, de biztosan nyomul előre, már a határon túliakat is megmételyezve a nézeteivel,és elképzeléseivel.
    Hol a határ, aminél azt mondhatjuk, hogy most! és indulunk? Ki tudja megmondani, hogy ez az eszeveszett vadorzó nem hoz e még aljasabb törvényeket, mindannyiunk megalázására?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  5. A nemzet szétszakítása 1989-ben kezdődött, jelentőset teljesített benne a nemzetvezető, és 2002-ig nagyjából befejeződött. Azóta nincs mit szétszakítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  6. Tusnádfűrdó mondanivalója:

    Német Zsolt: A z autonómia többé nem követelés , hanem prognozis.
    Tőkés László: Az új jelszó : Területért jogokat.
    Orbán Viktor: 1.) Korszakváltás(értsd rendszerváltás?)
    2.) A jelenlegi világrend összeomlása
    3.) Munka alapú társadadalom ( Közmunkára alapozva?)
    4.) Életstratégiák megváltoztatása (Kényszerből!)
    5.) Vegyük el a gazdagoktól ami az övék de még a szegényektől is
    és tegyük elérhetővé kebelbarátainak ( nyugdíjpénztár, szja
    egyházi vagyon stb)

    Orbán kissé furcsán ül a lovon. Előre néz és hátra megy. Nincs munka. Csinál egymillió munkanélkülit. Mélyszegénységbe sodor 5 millió embert. Meghirdeti a termelési központú Közép európát, miközben sem nyugaton sem keleten nincs piac.
    Még a Kinaiak is azért támogatnak minket mert a nyugati piacra akarnak bemenni. Ezért a tartományok bemutatkozása. Nem termelni, nem befektetni akarnak hanem eladni.
    Szétfesziti a társadalmat, nem alkot csak egy lázálmot kerget és törve zúzva szétver mindent.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  7. Kedves Rozi!
    Sajnos szerintem tévedsz.A szalámi további szeletelése nem állt meg.Ha jobban elemzed a törekvéseket már legalább 4 tábor van.A gőzhenger pedig elszabadult és nem tudni milyen következményeket generál..Ne csak a politikai csoportokra gondolj. Így beláthatod,hogy még nem is ismerjük a valós törésvonalakat teljes terjedelmében,a megélhetési és az érdekcsoportok összefüggésében sem..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  8. Majd ha dörög, villámlik, akkor szóljatok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  9. Már Európát bomlasztja !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  10. No meg azUSÁt meg … :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. Hát persze, hogy furcsán ül a lovon, hisz ez az igazi magyar virtus. Tanultuk az iskolában, hogy eleink különös ázsiai harcmodorral lepték meg a német nehézlovasságot. Előre vágtattak, mire azok üldözőbe vették őket, ekkor a mieink megfordultak – úgy hogy menetiránynak háttal ülték meg a lovat – és akkor tömegesen nyilazták le az ellenséget. Akkor járta a szólásmondás európai és keresztényi körökben: Magyarok nyilaitól ments meg uram minket”. A lóra termett, mokány termetű és ó-lábú – nézd csak meg a járását – büszkeségünk uanezt a taktikát alkalmazza a politikában: előre menekülni és visszafele lőni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  12. A nemzet is ezt tehetné Ovi-val.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  13. igen, valahol olvastam, hogy a nyugat kialszik es mindenki ot fogja kovetni……annyira elorehaladottak a torekvesei…..ez vagy igaz, vagy totalisan az ellenkezoje fog tortenni es ugy jar, mint csaucseszku…..errol az okos nagymamam jut eszembe, aki azt irta az emlekkonyvembe, hogy “igyekezzel kitunni,de ovakodjal feltunni”…..en szivesen hinnek az orbannak, ha nem azon faradozna kezdettol fogva, hogy osszeuszitsa az embereket, nepcsoportokat, osztalyokat es bar nem ismerem a jovot, abban biztosak lehetunk, hogy egy nep megosztva sosem lesz kepes sikereket felmutatni, hiszen az egyik fele nem vesz reszt az esemenyekben, epitesben, kozos unnepekben, csak passzivan szemlelodik (jobb esetben), rosszabb esetben szabadsag-teri kockakoveket dobal gyanutlan emberek fejehez es szetveri az utcakat, tereket…gardaruhaban kelt felelmet es nyiltan uszit….ezert nem hihetoek orban elorejelzesei….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  14. Mesterházy kissé el van maradva. Orbán a nemzet szétszakításához már 2002-ban, az elvesztett választás után azonnal hozzálátott (“a haza nem lehet ellenzékben”), csak hát tetszettek volna 8 évig nem magukkal foglalkozni, hanem az országgal, néppel, választókkal.
    Az MSZP-nek a 20 év alatt 12 éve volt, hogy a fent ecsetelt “alternatívát” ne csak állítsa, hanem megvalósítsa. Ezre százalékosan kéne igyekezniük, hogy elhiggyük, na most aztán már tényleg képesek lennének rá. Csak hát sajnos, a verbálpettingen kívül egyéb jelét sehol se vélhetjük felfedezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  15. Ez az eszetlen nemzet államot akar csinálni, de ő akarja megmondani, hogy ki tartozik a nemzethez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  16. az elozo nyolc evben tehetsegebol CSAK az kormanypart fikazasara, ragalmazasra tellett, megvalasztasa utan ott allt program es elkepzeles nelkul….ezt szavazta meg a nep! …es most improvizal……igy nez ki egy nepeert aggodo, felelos vezeto???? szegyen ez a magyar nepre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  17. Orbán a próféta ‘ A nyugati világ összeomlik ‘ Orbán menti meg a világot ‘Ezért ment el Tusványosra Orbán Viktor? Nemzeti állam lesz Magyarország ? Miért nem hivták meg Băsescut ?Ezt is lenyelik a magyrok ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. - Orbánnak víziói vannak a világ jövöjéröl. Nem kellene felemelni a napi gyógyszeradagját, kedves osztrák pszychiaterek?
    - Ahhoz, hogy valaki a világ fejlödésének az irányát meg tudja határozni, elöbb meg kellene értenie a múltat és a jelent. Orbán azonban csak egyet értett meg, de azt sem teljesen: rájött, hogy a nép hülye, nem kicsit, hanem nagyon, és ha valaki gátlástalanul hazudik, akkor meg tudja szerezni a hatalmat. Ez idáig igaz, csakhogy a nép annyira mégsem hülye, hogy a végtelenségig bevegyen mindent.
    - Végül egy apró üzenet a Fidesz Orbán mögötti második vonalának: Fiúk, gondoljatok arra, hogy Orbánt beszámíthatatlanság miatt fel fogja menteni a bíróság, de ti… ti mind börtönbe mentek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  19. Az nem kérdéses, hogy a liberál-szocialista korrupciógyárnak mennie kellett, mert tűrhetetlen volt, amit csináltak; jóérzésű magyar embernek egyszerűen felfordult már a gyomra tőlük. Sajnos, vagy szerencsére nekem nem volt amnéziám, így jól emlékeztem azokra az időkre, amikor még a fidesz-kisgazda brigád garázdálkodott. Nem is értem miért reménykedtem abban, hogy most jobb lesz. És nem lett. Mert mennyivel jobb most, hogy egy küldetéstudatos pszichózisban szenvedő despota uralkodó, őrült tűzzel a szemében, lobogó fáklyával és szent meggyőződéssel vezeti hazánkat a… hova is? Aki szerint mindenki velük van, aki pedig még sincs, az ellenük van, és így az egész ország ellen? Nem tetszik nekem, amit csinálnak, és nem lett jobb, amióta itt vannak, hanem éppen ellenkezőleg (anyagilag is, és lelkileg). Pedig megígérték. Elvakult követőik mikor hagyják már el a szemellenzőket?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. Csak egy kicsi gömbvillám látogassa meg őt! Sokat segítene a hazán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. Gyula Bognár, Jr.

    Orbán Viktor világrengető ideológiája mellőz néhány fontos tényezőt. Nincs munka, ha nincs fogyasztás, nincs elegendő termelés, ha nincs nyereség. Amíg ezen morfondírozna a Great Dictator, eszébe juthatna még egy dolog, amire szükség van egy társadalom megfelelő működéséhez – egyetértő emberek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Ebben az országban nincs egy J.W.Booth, L.H.Oswald, Nathu Ram Godse sem?
    Én kimondom, ha senki sem meri; le kell lőni a francba, mert ha nem, a nyakunkon marad évtizedekre.
    (Valószínűleg mártírt csinálnának belőle, szentté avatnák majd szobrot emelnének neki. De inkább ezek, mint amit még ezután akar csinálni. Egyébként az utóbbi -mármint a szobor- így is úgy is meglesz.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. Sajnalattal kell kozolnom hogy a tobbsegnek kimondottan tetszik a kormany minden intezkedese, a fidesz gepezet nagyon jol mukodik,ellenzek nem letezik gyakorlatilag.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (5 szavazatból)
  24. kikirics! Ne az “önbeteljesítő jóslatokkal” operáló “nzőpont-századvég tengely” fidesznyik katonák közvélemény kutatásait(sicc) vedd magadhoz, hanem járj nyitott szemmel és ne a zsigeri gyűlölettel légy az ellenzék(ecske) felé!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  25. @kikirics: Áruld már el, hogy hol lehet találkozni ezzel a “többséggel”? mert én még egyetlen egy emberrel nem találkoztam, akinek tetszene a jelenlegi irány. Pedig célzatosan kérdezem az embereket, föleg azokat, akikröl sejtem/tudom, hogy a fideszt választották.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. Lehet, hogy az a baj, hogy mi nem járunk olyan társaságba, amibe a fideszhívők. Én személyesen ismerek pár darabot belőlük, néhánynak az arcán már hervadóban a mosoly, mások optimizmusa töretlen (azaz vak,süket és hülye).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  27. Nekem már néha az az érzésem, mintha az MSZP csupán virtuálisan létezne csak. Mi ez a töketlenkedés a pártvezetőtől is? Tán csak nem meg vannak bénulva, hogy nem tudnának ők is Erdélyben, a Felvidéken, és a többi határon túl élő magyarsághoz szólni, sőt akár kérni a segítségüket, hogy az anyaországot megtisztíthassák ettől a szörnyű politikától és művelőitől. Nem elképzelhetetlen, hogy az említett helyeken együttérzésre találhatna a baloldal és a magyarság nagy része is. Tudniillik Ők kívülről még jobban láthatják, ami itt folyik és különben is Orbán, már közel nem olyan népszerű a határon túli magyarok között, mint régebben. Csak hát föl kéne emelni a hátsófelüket az elvtársaknak és elmenni, elmondani a határunkon túl élőknek is az alternatívájukat a jelenlegi kormányzással szemben. Már amennyiben van alternatívájuk. Szlovákiában is és Erdélyben is az Orbánék által jegyzett néppárt jócskán kapott kokit is meg sallert is a választásokon, sehol nincsenek.Ez a szerencsétlen MSZP meg csak ül a babérjain, meg nem moccanna a szentnek sem. Na így nem lehet ezt csinálni ez a hozzáállás az ország problémáinak megoldásához egyelő a nullával.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. Az elmúlt 8 évben ezt már sikeresen megtette!Most jöhet Európa azután Amerika.Ha lúd legyen kövér!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Vezéráldozatot hozott a ifjúbaloldali maffia 2014. május 29. csütörtök | AN

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos