Ronai and Ronai
AMERIKAI

Életét és vérét – de a pénzét nem 2011. július 29. péntek 23:48

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Életét és vérét - de a pénzét nem

Budapest – Bock József borászata fizette be eddig a legnagyobb összeget, 8 millió forintot az Összefogás az államadósság elleni alapba – írja a Népszabadság az alapot irányító testület elnökétől kapott tájékoztatás alapján.

Horváth Tihamér közölte a lappal: a toplista másodikja Surján László, a kormánypártok európai parlamenti képviselője 16 ezer euróval, ami több mint 4,2 millió forintnak felel meg. A harmadik hárommilliós adománnyal a hegyeshalmi határátkelőnél üzemelő csárda tulajdonosa, ahol tavaly helyesírási hibával álamfői üdvözletet [2] hagyott Schmit Pál.

A lap cikk szerint az alap április elejei létrehozása óta megközelítőleg ezer cég és magánszemély összesen 123 millió forinttal járult hozzá az államadósság csökkentéséhez.

A vezető politikusok közül Surján Lászlón kívül Schmitt Pál és Matolcsy György ajánlotta fel egy-egyhavi jövedelmét, előbbi bruttó 1,5, utóbbi bruttó 1,1 millió forint. A lap szerint Orbán Viktor még nem fizetett be az alapba, szóvivőjét idézve azt írják: “a miniszterelnök már hosszabb ideje támogatja egy közösségi cél megvalósulását, benne komoly összeggel a fizetéséből. Ennek a célnak a megvalósulása után fog támogatni egy újabb közösségi célt, mint például az államadósság elleni küzdelem”.

A két miniszterelnök-helyettes közül Semjén Zsolt nem válaszolt a lap kérdésére, hogy fizetett-e az alapba. Navracsics Tibor sajtófőnöke azt válaszolta: „a miniszterelnök-helyettes természetesen részt vesz az államadósság elleni küzdelemben és jótékony céllal támogat intézményeket. Ezen tevékenységei részleteit azonban nem kívánja nyilvánosságra hozni”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -6 ( 6 szavazatból)
Életét és vérét - de a pénzét nem, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

28 Reader’s Comments

  1. “Parasztvakítás”! :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  2. A dakota pengessen be 3ezer milliárdot, amit felvett hitelként 98-2002-ig.
    Plusz az utóbbi egy év hiteleit. (csak Kínától egymilliárd euro)
    Oszt jónapot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  3. Legalább a látszatra adnának. Ha azt mondják, hogy ennyit, vagy ennyit befizettek, a kutyát nem érdekelné tovább az egész maszlag. Ki tudná leellenőrizni? Ez olyan mint a vagyonnyilatkozat. Senki nem ellenőrzi és mégsem vallják be normálisan. Lebukási esély nulla, de azért még egy kicsit csaljunk.
    Ki érti ezt? Pszichiáterek is olvassák ezeket a híreket? Kíváncsi lennék a diagnózisra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  4. “a miniszterelnök már hosszabb ideje támogatja egy közösségi cél megvalósulását, benne komoly összeggel a fizetéséből.”

    Csak nem egy magánstadiont, amit majd Orbán Viktor Futballarénának fognak hívni?

    Abból a fizetésből, amit évekig felvett, pedig be sem járt a munkahelyére?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (35 szavazatból)
  5. Orbán András Lajos

    Aljas ember, aljas pártja, hovatovább nem tudok senkit felmenteni aki eme förtelem pártban tevékenykedik, se a vezetők, se a tagság közül……….Amit tesznek az már kimeríti a hazaárulás fogalmát………….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  6. Kedves Kis-Rigó László Úr? Hol a kat.egyház 100 millája az alapból?
    Vagy a püspök úrnak hazudni tetszett???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  7. Akik kitalálták ezt az “adakozást”az államadóssági alapba,azok a saját”adományaikat” titkosították…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  8. “a miniszterelnök már hosszabb ideje támogatja egy közösségi cél megvalósulását, benne komoly összeggel a fizetéséből.”

    Én is már egy hosszabb ideje támogatom egy közösségi – konkrétan a családom – cél megvalósulását, komoly összeggel a fizetésemből. Fizetem a tandíjat a gyermekeim tanulmányaira, természetesen családi pótlék és bárminemű adókedvezmény igénybe vétele nélkül. Tehát, köszönöm szépen, így már én is hozzájárultam az államadósság csökkentéséhez. Ennek a célnak a megvalósulása után fogok támogatni egy újabb közösségi célt, például egy második családi vállalkozás beindítását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  9. Fizessenek a Fidesz imádók. A nemzeti együttműködés is Fidesz és szavazótábora közötti együttműködés, pl a szociális kérdőívek válaszolói is.Ők részesülnek a javakból, áldozzanak ők.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  10. Széllel szembe vizelés az egész!
    Azon csodálkozom hogy ezek a vállalkozók, nem értenek a racionális gondolkodáshoz!?
    Ekkora összeg az államadósság nagyságához, még a kamatfizetés enyhítésén sem érzékelhhető!
    Egy hülye kormánydöntés jobban befolyásolja az államadósság mértékét!
    Talán, ha kormány elmélázna kicsit azon hogy a saját pénzfelhasználásánál rendet tegyen, meg végr revizionálnáa rendkívűl embertelen is igazságtalan 16%-os adóját, akkor talán a Nemzetet is be lehetne vonni egy ilyen irányú akcióba, de jelenleg azzal is többre megy a magyar, ha betelefonál egy TV-jósda műsorába! Akkor legalább a Tv költségvetése gyarapszik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  11. Évente 500 milliárddal lehetett volna csökkenteni az államadósságot, ha az adósávokat nem változtatta volna meg a lökött kormány. Négy év alatt kétmilliárddal és kamataival csökkenhetett volna, de ehhez egy kis ész is kell.
    Inkább a népnyúzást és a nagyobb fizetésüket választották. A multimilliárdosok
    talán fizettek ? Eszükben sincs. Majd a koldus nép adójából, költségvetésből lesz
    fizetve. Harcolni kell az államadósság ellen… A mi zsebünkre. Az a pénz is elég lenne, amit közben ellopnak. Még a törvényt nem változtatják meg, adó meg nem fizetése nélkül viszik csődbe a vállalataikat a fideszék, mint ahogy azt tették a Kaja Ibrahim korukban. Itt van a nagy rablás. Nem akarnak adót fizetni a vállalkozók, a munkások jogait sárba tiporják. Fele a zsebbe minibálbérként, fele zsebbe. Ez a módi, de ezzel senki nem törődik. Milyen nyugdíjra számíthatnak a melósok ? Sorolhatnám tovább…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  12. Csak egyszer a – fele zsebbe-.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. http://jakabandor.blog.hu/2011/07/27/tolem_ezert_nem_kapsz_munkat

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  14. Kedves observer!
    Ez a link jól mutatna Frank Tibor legutóbbi írásánál is!
    Témába vág. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  15. Már koldusok országa vagyunk. Naponta 3-4-szer jön olyan telefon, hogy adakozzak lélegeztetőgépre, beteg gyermek gyógyítására, szegény család megsegítésére stb. stb.
    Egyszer befizettem x ezer forintot. Na de az nem megy, hogy egyszer adok, aztán lerázni nem tudom őket, mert naponta hívogatnak.
    Legutóbb megmondtam elég határozottan, hogy hívják azokat akik leszavaztatták a 300 ft vizitdíjat, most nem kellene koldulniuk.
    Orbán meg Kósa kontár politikájukat miért a néppel akarják megfizettetni. Én ütöttem 500 milliárdos hiányt a költsévetésben a 16 %-os adókulccsal? NEM! Megvannak itt az elkövetők, fizettessenek velük. Még mit ne fizessünk? Ennek a kormánynak egy fillért nem adok!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  16. Nekem nem kell a pénzük, de a vérükre már szomjazom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  17. Az államadósság csökkentésére én ugyan nem adakoztam, nem is fogok, még ha lenne is miből, de nincs. Adakoztam viszont a vörösiszap károsultak javára, sokunkkal együtt. Azzal a pénzzel mi történt ? Tudom, zárolták egy bizonyos kamatozó bankszámlán, hová lett azóta, a kamataival együtt ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  18. “Azzal a pénzzel mi történt ? ”
    Vagy 4 felekezett kapott 90 v. 190 hillát. Utána kellene nézni, már nem emlékszem pontosan.
    Telefonok, ügyintézés szintén millákban mérve.
    Ténylegesen 1 db mikrobusz kapott a település.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  19. Nem értem és akkor sem értem. Rajtunk kívül sok országnak van adóssága, még a nagy USA-nak is és sehol nem esnek pánikba, hanem szépen, lassan törlesztenek a megállapodásuk szerint. Persze nincs még egy ilyen agyament banda, akik pont akkor vezetik be az egykulcsos adót, amikor az ország éppen lábal ki a gazdasági válságból és van bőven törleszteni valója. Nyúlnak le ezek eleget a kisembertől ahhoz, hogy kicsit furcsán nézzek arra, aki ezek után még a megsegélyezésükre ( ugye senki nem gondolta, hogy az a pénz, ami ide befolyik az hiteltörlesztésre megy?) nyitott számlára is befizetnek egy forintot is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  20. oh, yes! FideSS, fizess!
    Vagy majd megfizetsz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  21. Söprűre fogok adni,amikor ezt a nyomorult bandát ki fogjuk söpörni.Ezenkívül cérnára is fogok adni,amikor Orbán nyelvét a szája széléhez varrják,hogy az undorító nyelvöltögetős vigyorát megfékezzék. Elnézést kérek,de ezt én stand up humornak írtam !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  22. A vezir Őreg napjaira gyűjtőget ha Tévedésből akommunisták hatalomra jutnának kitudja bérelni Horty Miklos utólsó lakhelyét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. Ribacvikesz elsőmagyarnemzeti KIRÁLY, baltával a fejében rendkívől meggyőző képet mutat, amit csak fokozni tud egy csapat lógó majom a háttérben narrrancs zakóban felkötve és kibelezve, legelöl persze dunsztotya kivájt szemekkel, az neki úgysem kell, hiszen sosem látott :)

    Persze szigorúan csak a stand-up horror-comedy keretein belül ugye :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. Néhány hete- lehet, hogy hónapja, egy úr beszélt a tévében arról, hogy mikor, és milyen ütemezéssel, mennyi pénzt fog befizetni az Alapba. Először nagyon elszégyelltem magamat, mert a megszellőztetett 1 havi “”kötelező” befizetése is megrengetné családi kasszánkat. Aztán megnéztem a neten ki a dajcstompikástwitteresF akivel folyt az interjú……. uramisten ! Széchenyi terv !!!…álmai megvalósultak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. Tegnap volt valamelyik tv adón egy riport, hogy egy csontvelő átültetett kisfiút nem tudnak otthon ápolni, mert a családnak nincs anyagi fedezete a steril szoba kialakítására. Korábban sokan ígértek segítséget, de ezek zöme ígéret maradt.
    Jobban tenné Bock úr, ha felesleges pénzével ezt és az ehhez hasonló családokat támogatná. Persze ezt a jótékonykodást nem biztos, hogy le lehet írni az adóból :(((.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  26. Eddig sem voltam nagy borfogyasztó, ezután pláne megnézem, nehogy véletlenül Bock pincészettől vásároljak bort. Ugyanis allergiás vagyok. A fityiSSre és az emberi hülyeségre.Szintén szigorúan a stand-up-comedy és dajcstompika szellémében: ki a f@sz az a Bock?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. Bock-ról nem is hallottam a cikkig, pedig szeretem a bort.
    inkább órákat utazom majd Tokajig, vagy Egerig ha igazi bort akarok, nem “nemzetit”.
    persze tokajban is csak a déli oldalról, ha valaki emlékszik még miért…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. “observer”
    Bock pincészete Villányban van. Igen híres borász. Tényleg jók a borai de ezek után én sem vagyok hajlandó venni az Ő boraiból. Fullassza bele a fideSS-s barátjait. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Az Európai Néppártból is kirúgják a Fideszt 2013. április 13. szombat | AN

Orbán maradinak nevezte Európát 2013. április 12. péntek | AN

Köves Slomót fantomszervezet jelölte? 2013. április 11. csütörtök | AN

Orbán filoszemita hős lett 2013. április 8. hétfő | AN-álláspont

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos