Ronai and Ronai
AMERIKAI

Egyetlen ellenzéki javaslatot sem fogadtak el 2011. július 14. csütörtök 6:30 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Egyetlen ellenzéki javaslatot sem fogadtak el

Budapest – Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter terjesztette be a legtöbbet abból a 116 törvényjavaslatból, amelyet az Országgyűlés tavaszi-nyári ülésszakán elfogadott. Az önálló képviselői indítványok közül a legtöbbet Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője jegyezte – derül ki az Országgyűlés honlapján elérhető adatokból.

A parlament február 14. és július 11. között összesen 116 törvényt fogadott el, amelyből 52 új jogszabály, 64 pedig módosított. Ezek közül 77-et a kormány, 4-et parlamenti bizottság, 35-öt pedig kormánypárti képviselők terjesztettek be. Ellenzéki törvényjavaslatot nem hagyott jóvá a Ház.

A 77 kormányzati előterjesztésből – amelyekből 32 volt nemzetközi megállapodás – 17-et jegyez a nemzetgazdasági miniszter, 15-öt Fellegi Tamás, a nemzeti fejlesztési tárca vezetője, 13-at Pintér Sándor belügyminiszter, 12-12-t pedig Martonyi János külügy- és Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter. Tíznél kevesebb javaslattal három miniszter élt: 4 indítványt nyújtott be a parlamentnek Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszter, 2-2 javaslatot pedig Hende Csaba honvédelmi és Fazekas Sándor vidékfejlesztési tárcavezető.

Több fajsúlyos törvényt az elmúlt félévben is országgyűlés képviselők terjesztettek a Ház elé. Ezek benyújtói között a legtöbbször Lázár János neve fordult elő. A frakcióvezető előterjesztője volt például az alkotmánybírósági törvény módosításának, a korhatár előtti nyugdíjakat érintő alkotmánymódosításnak és annak a törvényjavaslatnak, amely januártól lényegében minden zárt légterű helyen megtiltotta a dohányzást. Mögötte a sorban 4-4 javaslatot jegyeznek frakciótársai, Rogán Antal és Koszorús László.

Mindketten beterjesztői voltak az alacsony keresetű munkavállalók bérének emelését ösztönző törvénymódosításnak, míg a belvárosi polgármester javaslatára változtak a többi között a hírközlési tárgyú törvények. Szintén 4-4 elfogadott indítvány előterjesztője volt L. Simon László és a június végén alkotmánybíróvá választott Balsai István, akik – Lázár Jánoshoz hasonlóan – a Kossuth Lajos tér rekonstrukciójáról szóló határozati javaslat előterjesztői is voltak.

A KDNP-s képviselők közül Michl József és Pálffy István volt a legaktívabb. Rendhagyó módon a tavaszi ülésszakon minden kormánypárti képviselő jegyzett elfogadott jogszabályt, mivel a 2012. január 1-jén hatályba lépő új alaptörvényről szóló javaslatot – a két frakcióvezető kivételével – minden fideszes és kereszténydemokrata politikus aláírta. Az elmúlt félévben elfogadott 60 határozati javaslat közül 22 foglalkozott mentelmi üggyel, 14 pedig személyi javaslat volt. Az egyetlen megszavazott ellenzéki határozat – a házszabály módosításáról – jobbikos képviselők nevéhez fűződik.

A három ellenzéki frakció összesen 75 javaslatot – az MSZP 13-at, az LMP 20-at, a Jobbik pedig 42-t – terjesztett a Ház elé az első félévben. Ezek közül a parlament egyet sem fogadott el, illetve nem döntött.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -2 ( 2 szavazatból)
Egyetlen ellenzéki javaslatot sem fogadtak el, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

14 Reader’s Comments

  1. Minek ide az ellenzék, csak hátráltatja a kormány munkáját. Aki a bölcsek kövének birtokosa annak nem kell tanács, meg ellenzék. Lassan parlament sem kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  2. :o
    :wink:
    :evil:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. Ha kilóra mérnék a törvénykezést, akkor világbajnokok lennének.
    De így csak hazaáruló rágcsálók.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  4. Mit szarakodnak ezzel a törvénykezéssel , mikorcsak felesleges pénzkidobás a képviselői fizetés , a járulékos cumókkal együtt .
    Szüntessék be !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  5. Hát persze, hogy nem fogadtak el ellenzéki javaslatokat – mert azok antidemokratikusak voltak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  6. Tegnap négy nyugdíjas társaságát élveztem.
    Közös megegyezéssel arra jutottak, őket megint csőbe húzták, inkább másra szavaztak volna, nem erre a bandára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  7. Mit és ki fogad el, az mindíg is érdek, vagy kényszer volt. Kevés olyan egyesség született a világban, ahol az emberek valódi érdekei szerint döntöttek. Mint korábban már írtam, 4 kérdésben Országos Népszavazást (Referendum) kezdeményeztem, úgy lesöpörték mint a huzat!! Olyan kifogásokat írtak le, ami nem, hogy törvényes, hanem egyenesen törvénytelen! Például: az áláírást gyűjtő ív, nem felel meg formailag-a választási bizottság honlapjáról töltöttem le! A kérdések tekintetében, nem értelmezhető?-egyet ért e Ön azal, hogy az országgyűlés törvényben rendelje el, a parlamenti képviselők mentelmi jogának megszüntetését? Tudniillik, minden kérdésnek az országgyűlés hatáskörébe kell tartozni. Megfeleltem e kívánalmaknak, és nem volt tíltott kérdés sem, felkészülten lettek a kérdések összeállítva. Persze, manapság az uralkodóknak nem érdekük, hogy mentelmi jogukat elveszítve, netán el lehessen őket számoltatni, 20 évre visszamenőleg! Mert a másik kérdés, erre irányúlt, mármint az elszámoltatásokat, 1190-től máig, lehessen végrehajtani, egy pártoktól független országos bizottságnak, beválaszások útján! Nos ennyit minderről, sz@ralakok! Minek panaszkodjam az Alkotmánybíróságnál, 1 év múlva, majd közlik velem, még sincs igazam! Ennyit az ösznépi hülyítésről, mellesleg sokan próbálkoznak népszavazással, de a lényegi kérdéseket senki sem meri megfogni. Nincs értelme, így nincs…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  8. Bocs:1990-től!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  9. SIMON R.Miklos
    Nekem tetszett az 1190 is, csk kicsit későinek találtam, mert jobb lett volna cirka 300 évvel korábbra tenni. Ha már visszamenőleges, akkor kezdjük az alapoktól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  10. Stefán, szerintem nem hátráltatja. Azt csinál a Fidesz, amit akar. Egyetértek Geyza-val. Ha valós parlamenti munka nem folyik, legalább spórolhatnánk rajta. Szavazógépnek tök felesleges ennyi képviselő, meg még az áramot is fizetjük, hogy ott melegedjenek, vagy hűsöljenek. Az ellenzék meg ugyebár amúgy is “elhanyagolhatóan kicsi” . Alternatíva: Pl. szavazhatnának e-mailben is. Párbeszéd úgyse folyik, csak megszavazás.
    A Parlamentet pedig ki lehetne adni kisebb-nagyobb rendezvényekre. Esküvőkre, .közgyűlésekre, stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Kedves cicamic!
    Esetleg eladni?
    Úgy hallottam “Schwarzenegger megvette volna”.
    :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. Nade Gets, micsoda hazafiatlan gondolat! Eladni?! Az Ország házát?! Én nem is értem, hogyan merülhetett fel benned ez. (Megdöbbenős szmájli) Bár, ha esetleg ez azt is jelenti, hogy a Fidesz 2/3 is eladásra kerül, mint beépített műszaki tartalom, akkor vállalható az áldozat. (Ha megy vele a jelenlegi ellenzék is, azt se bánnám.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. Lám, lám! Már csak a cinizmus marad érdemi vélemény helyett.
    Nem lenne jobb “leamortizálni ” végre az egész társaságot?
    Az a módszer hatásosabb lenne ……….a FIDESZ sikerrel alkalmazta!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. Cicamic.
    2011. júl. 14. 15:07.
    Úgy látom én is, itt az ellenzéknek semmi szerepe nincs már. Ha fel akarnák hívni a világ figyelmét az ilyen antidemokratikus módszerekre akkor,ki kell vonulni az ülésteremből. Az ilyen színházi előadáshoz nem kell asszisztálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Népszavazást kezdeményez az MSZP 2011. július 14. csütörtök

Az ellenfelek a jobboldalon vannak 2011. július 2. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos