Ronai and Ronai
AMERIKAI

“A szavazók nem erre adtak felhatalmazást” 2011. július 15. péntek 7:37 Forrás: klubradio.hu

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
"A szavazók nem erre adtak felhatalmazást"

Budapest – Mesterházy Attila pártelnök benyújtotta hitelesítésre az MSZP korábban bejelentett népszavazási kezdeményezését a visszamenőleges hatályú jogalkotás megtiltása érdekében az Országos Választási Bizottsághoz. Itt tartunk ma Magyarországon: népszavazást kell kezdeményezni egy olyan jogállami alapelv érvényesülése érdekében, amit nemcsak az első évfolyamos joghallgatók fújnak, de evidens minden józan paraszti ésszel gondolkodó embernek.

Pedig még az alaptörvény is – a hitvallása után – azzal kezdődik, hogy Magyarország demokratikus jogállam. Talán egy népszavazás rábírja, ha rábírja, a hatalmon levőket saját alaptörvényük betartására.

Az MSZP elnöke a június 18-ai kongresszusa előtt jelentette be, hogy az ellenzéki párt népszavazást kezdeményez a visszamenőleges hatályú jogalkotás megtiltása érdekében.

A hivatalosan is benyújtott népszavazási kezdeményezés kérdése: “Egyetért-e Ön azzal, hogy új jogszabálynak az érintettekre nézve hátrányos rendelkezését a jogszabály hatálybalépését megelőző időszakra vonatkozóan ne lehessen alkalmazni?”

Mesterházy Attila indoklása szerint a visszamenőleges hatályú törvénykezési tilalmat a Fidesz-KDNP pártszövetség az MSZP indítványa ellenére a 2010. november 16-án elfogadott alkotmánymódosításkor nem volt hajlandó az alkotmányban rögzíteni. Nem tartalmazza ezt a kötelezettséget illetve korlátot Magyarország új alaptörvénye sem.

A törvényen alapuló juttatások 98 százalékkal történő megadóztatása, a befizetett magán-nyugdíjpénztári tagdíjak államosítása, a korkedvezményes és a korengedményes nyugdíjak átmeneti idő nélküli megszüntetése, a rokkantnyugdíjasok juttatásainak veszélybe kerülése mind-mind olyan lépések, amelyek súlyosan sértik a jogbiztonságot – írja az MSZP elnöke.

“A szavazók nem erre adtak felhatalmazást, ezért a népnek, az embereknek közvetlenül kell erről véleményt nyilvánítaniuk, és adott esetben megálljt parancsolni az ilyen gyakorlatnak” – véli Mesterházy Attila.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
"A szavazók nem erre adtak felhatalmazást", 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

7 Reader’s Comments

  1. Kedves Kommenttársak!
    Bocs, hogy itt és elsők között ide írok, de most hallom, hogy a balatoni vihar miatt a tó körüli vitorlás-versenyről rengeteg (többszáz?) segélyhívás futott be a mentőkhöz… Megjegyezném, hogy Smittpali Golyóstoll tegnap, jelenlétével és bájos vigyorával biztosította a verseny tisztaságát.
    Emlékeztek e még a arra az ominózus 2006-os ünnepi tüzijátékra, amikor hirtelen betört a vihar…? Azt a tüzijátékot, amit a Fidesz ez után zúdított akkor a kormányra, azt bizony nem tette zsebre az MSZP.
    Namost hajrá, mindent bele! Tessnek most azonnal hadjáratot indítani ez ellen az aljas banda ellen. Ha akkor a zivatarról a kormány tehetett, akkor egy világraszóló vitorlásverseny résztvevőit veszélyeztető vészhelyzet miatt pedig a jelenlegi kormányt * k e l l * támadni. Nincs mese, ez is egy elszalaszthatatlan alkalom. Rajta!!!!!!!!!! Ki ne hagyják!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  2. Azt hiszem, úgyis találnak kifogást, ami miatt ellehetetlenítik.
    Tegnapi nap ironizáltam rajta.
    Ma azt mondom kevés. Törvénytelen eszközökkel manipuláló csoport úgysem fogja betartani a törvényt. Már nagyon megszokták, hogy bármit megtehetnek következmény nélkül. Ami társadalmi, gazdasági, és emberi következményei lesznek, az őket nem érdekli.
    A jelenlegi kormányt egyetlen dolog érdekli: A harácsolás.
    Ehhez felhasználnak minden eszközt. Az előző ciklusban is volt egy úgynevezett 160-as lista, ahol a százmillió feletti “piszkos” ügyek voltak felsorolva. és akkor nem is volt 2/3 Tulajdonképpen ezeket akarta Meggyesi visszaperelni, amit Polt visszadobált, megakadályozva azt.
    A visszamenőleges hatály most is csak egy kiemelkedő csúcs a sok közül. Már most jóval túlléptük a 160-as listát.
    Már kevés az egy ügy kapcsán a népszavazás. Már az alapoktól kell mindent újra építeni.
    Hogyan kívánja az MSZP helyretenni az alkotmányt?
    Hogyan kívánja az MSZP helyretenni a törvényeket?
    Hogyan kívánja az MSZP helyretenni a közéletet?
    Hogyan kívánja az MSZP helyretenni a bebetonozott pártkatonákat?

    Hogyan kívánja az MSZP helyretenni a ………..
    Vagyis szeretnénk már valami konkrétumokat is látni, hallani, mert jelenleg, bár ez a lépés szimpatikus, annyit látunk “dakota” stílusú népi bölcsességgel:
    A lánc az ugyanaz, csak a kutya változik a lánc végén!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. Azonos témáról szól egy másik, tegnapi hír is, ami minimális érdeklődést váltott ki:
    Népszavazást kezdeményez az MSZP 2011. július 14. csütörtök 18:27
    http://nepszava.com/2011/07/magyarorszag/nepszavazast-kezdemenyez-az-mszp/comment-page-1.html#comment-57923

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. Az MSZP ehhez már kevés .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  5. Biztos, hogy az illetékesek keresztbe fognak feküdni a kezdeményezésnek. Ezért kellene már az MSZP-nek keményebben, hangosabban,határozottabban politizálni . Kapcsolatot keresni a demokratikus szervezetekkel. Lássák már a választók, hogy vannak elképzelések a diktatúra leváltására,de leginkább az új demokratikus rendszerkiépítésére. Ha valaha szükség volt nemzeti összefogásra, hát most igazán annak van itt az ideje!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. z-agytározó
    2011. július 15. péntek
    08:23
    Hát, elég nagy szégyen, hogy a köztársasági elnök Schmidt, a vitorlásverseny megnyítóján azért mentegetőzött, hogy ő ott van…… !!!!!

    Zavart volt, úgy látszik a vagyon, amit kapott az korlátlan “aláírásaiért”, elvtelenségéért, elvette az eszét…….

    tényleg ilyen ember ez a Schmidt? – volt vendéglátos, sportoló, stb. mitől vált ilyenné? -

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. Ezt én nem tudhatom, hiszen én nem rájuk szavaztam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Így lehet Orbánékat leváltani 2011. július 16. szombat | AN

A titokzatos rejtély titka 2011. július 14. csütörtök

Népszavazást kezdeményez az MSZP 2011. július 14. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos