Ronai and Ronai
AMERIKAI

Obama tovább harcol a bevándorlási reformért 2011. július 26. kedd 11:42 | AN Forrás: AP

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Obama tovább harcol a bevándorlási reformért

Washington – Barack Obama elnök hétfőn hispán szavazókkal közölte: folytatja harcát a tisztességesebb amerikai szövetségi bevándorlási rendszerért, és a republikánusokat hibáztatta azért, hogy nem sikerült bevezetnie a korábban ígért reformokat.

Az elnök a La Raza, az Egyesült Államok legnagyobb hispán polgárjogi tömörülése Országos Tanácsa előtt mondott beszédet, azt állítva, hogy a Demokrata Párt elkötelezetten tenni akar azokért, akik amerikai állampolgárok szeretnének lenni

„Napirenden tartom ezt a küzdelmet”, ígérte az ujjongó tömegnek Obama, mondván, tisztában van a kitoloncolások okozta fájdalommal és mindazokkal a problémákkal, amelyekkel a dokumentumok nélkül az országban lévő dolgozók szembesülnek.

„Olyan rendszerünk van, amely családokat választ el, és fiatalokat büntet szüleik tetteiért azzal, hogy megtagadja tőlük az esélyt a tanuláshoz, a gazdaságunkhoz való hozzájáruláshoz vagy a katonai szolgálathoz”, jelentette ki az elnök latinszavazat-vadászati lázban égve.

Obama láthatóan megfeledkezett arról, hogy a családok elválasztása és a többi nehézség nem a „rendszernek” köszönhető, hanem azoknak, akik határsértés árán beszöknek az Egyesült Államokba, majd rokonaikat nem tudják maguk után hozni.

A bevándorlási reform a 2012-es választások egyik nagy témája lesz, lévén a hispán ma a legnagyobb és a leggyorsabban növekvő kisebbség az Egyesült Államokban. 2008-ban körülbelül kétharmaduk támogatta Obamát, de azóta részben sokan kiábrándultak a „reformok” elmaradása miatt, sokan pedig integrálódtak, nekik nem érdekük további illegálisok Amerikára zúdítása.

A republikánus érzelmű szavazók, valamint általában mindazok, akik hátrányt szenvednek a milliós nagyságrendű illegális bevándorlás és annak minden negatív következménye miatt, elítélik a szövetségi kormány puha politikáját és az illegálisokkal szemben intézkedéseket hozó államokkal értenek egyet.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

4 Reader’s Comments

  1. Küldenénk 1-1,5 millió euro-indiai szapora embertömeget.
    Mehet?
    :wink:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  2. Tisztelt Elnök Úr!
    Értünk, fehér, judeo-keresztény, magasan képzett, nyelvet beszélő reményvesztettekért is szíveskedjék már egy kicsit harcolni!
    :((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  3. Dehát mi nem szavazhatunk rá !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. Mi magyarok szerencsesebb helyzetben vagyunk mint a spanyolajkuak, mert europaban legalabb 27 orszagban, akar legalisan is vallalhatnank munkat!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Obama marad az Egyesült Államok elnöke 2012. november 7. szerda | AN

Amerika és a világ jövője is a tét 2012. november 4. vasárnap | AN

Obama-előny a korai szavazóknál 2012. október 28. vasárnap | AN

Arizona nyert a Legfelsőbb Bíróságon 2012. június 25. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos