Ronai and Ronai
AMERIKAI

Újabb terv a deficit megfékezésére 2011. július 14. csütörtök 18:27 | AN

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Újabb terv a deficit megfékezésére

Washington – Miután Obama szerdán türelmét vesztve kivonult a büdzsét érintő tárgyalásokról, csütürtök este újabb terv részletei láttak napvilágot. Az elnök péntekre tervez sajtókonferenciát a témában.

A legújabb javaslatot a demokrata Harry Reid és a kompromisszumra leginkább hajlandónak mutatkozó republikánus Mitch McConnell neve fémjelzi. Mindezidáig ez a javaslat a legkevésbé agresszív. A nyilvánosság számára csak annyit tettek közzé, hogy Obama követelése ellenére nem tartalmaz semmilyen adóemelést, és csupán egy billió dollárral csökentené a deficitet, amit viszont a republikánusok nagy része tart túl kevésnek.

Az új javaslat tükrözi a pár nappal korábban kisebb botrányt okozó Eric Cantor követeléseit, ő volt ugyanis az adóemelés legmakacsabb republikánus ellenzője. A szerda esti tárgyalás furcsa módon ért véget, amikor  Cantor félbeszakította Obamát, és  aznap immár harmadszor javasolt egy rövid távú kompromisszumot. Az elnök ekkor türelmét vesztve kijelentette, hogy ennyi elég volt, és viszlát holnap.

Republikánusok elmondták, hogy Obama meg is leckéztette őket, mielőtt kisétált. Kárhoztatta a tipikus washingtoni légkört, amiből az amerikai népnek szerinte már elege van: a taktikázást és politikai pontgyűjtögetést, a valódi problémamegoldásra való képtelenséget. Figyelmeztette Eric Cantort, nehogy azt higgye, hogy blöfföl, és hogy a büdzsé ügyét ő a nagy nyilvánosság elé bocsátja. Ezt ezen a héten két tévényilatkozatban már meg is tette, hangsúlyozván az adósságplafon emelésének fontosságát.

Obama szeretné a krízist még augusztus 2 előtt megoldani, hogy a havi rendes kifizetésekre sor kerülhessen, és nyugodtan ünnepelhesse a születésnapját .

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Az USA gazdasága (jól?) működik, de valami hiányzik a motorjából ahhoz, hogy felpörögjön. Erre az adalékra már nem kell sokáig várni…! Egy a Kazahsztánhoz, Fekete tenger térségéhez tartozó területen van egy alig pár 100 nényzetkilóméteres terület, amit az Amerikaiak bérelnek és fejtik ki a nyersolajat. Ott csak a ként távolítják el, a többi megy a Mexikói öbölbe, betárolásra. Mit is mondottak az ott dolgozók nevetve? Nekünk még akkor is lesz olajunk 100 évire, amikor már senkinek sem a világban! De nem ez az adalék, amire a gondolat elején utaltam, Amerikának több kell ennél…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Amerika és a világ jövője is a tét 2012. november 4. vasárnap | AN

Obama-előny a korai szavazóknál 2012. október 28. vasárnap | AN

Fél költségvetése lesz Amerikának 2012. augusztus 1. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos