Ronai and Ronai
AMERIKAI

„Üldöznek”, állítja a poligámista szektavezér 2011. július 31. vasárnap 13:16 | RR Forrás: AN

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
„Üldöznek”, állítja a poligámista szektavezér

San Antonio – Warren Jeffs, a mormon vallás főáramától elszakadt poligámista szekta pedofíliával is vádolt vezére ordítozással szakította félbe saját tárgyalását, mondván, vallási jogait sértik meg, s figyelmeztette a bíróságot: „megszentelt földet” tipor lábbal.

„Ez nem valami bizonytalan vallási szervezkedés”, üvöltötte az esküdtek felé a tárgyalóteremben Jeffs. „Megszentelt földet tipornak lábbal. A béke népén taposnak. Ez a vallás megérdemli, hogy megoltalmazzák. Az Egyesült Államok kormányának nincs ahhoz joga, hogy békés emberek életét dúlja fel. Érjen véget ez az alantas dolog. Véget kell érnie a vallásüldözésnek.”

Jeffs, aki számos ügyvédjét rúgta ki, és most önmaga látja el saját védelmét, súlyos vádakkal néz szembe: a texasi Yearning for Zion ranchon 12 és 14 éves lányokkal között „szellemi házasságot.” A jelenleg 55 éves férfi, a fundamentalista Jézus Krisztus Utolsó Napjainak Szentjei Egyház – amitől a hasonló nevű mormon egyház elhatárolódik – vezetőjeként körülbelül tízezres hívősereget mondhat magáénak az Egyesült Államokban és Kanadában.

A dühkitörésre azután került sor, hogy Eric Nicholas helyettes szövetségi ügyész John Broadway FBI-ügynököt szólította tanúként, és kérdéseket tett fel neki az úgynevezett „pöspöki listáról” – arról a dokumentumról, amely részletesen felsorolja a ranchon többnejűségben élt férfiakat és feleségeiket. „Tiltakozom!”, kiáltott fel a vádlott ezen a ponton.

A szövetségi ügyészek, általában a bírósági rendszer és a szekta „évszázados üldöztetése” elleni kirohanást a jelenlévők háromnegyed órán át hallgatták. Jeffs, aki kitart amellett, hogy ő egy próféta, izgatottan gesztikulálva adta elő mondanivalóját, rendszeresen kitérve „egyháza” üldözésére. A többnejű szekta 1890-ben vált le a mormon egyházról, amikor az megtiltotta tagjai számára, hogy egynél több feleséget vegyenek. A szekta ezzel szemben azt tanítja, hogy akinek nincs legalább három felesége, az már nem is számíthat arra, hogy a mennyországba kerüljön.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)
„Üldöznek”, állítja a poligámista szektavezér, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

4 Reader’s Comments

  1. A francba, ezek szerint ugrott a mennyország nekem :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Ez egy agyamputált, aberrált vadember, ahogy az összes többi “többnejű”, meg “gyerekszerető” szektás is, bárhol a világon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. Saját hatalomvágyuktól, egoizmusuktól és felsőbbrendűségüktől megrészegült emberek már csak ilyenek. A norvég tömeggyilkos is egy ideig azért nem fecsegett tovább a nyomozóknak, mert követeléseit nem teljesítették, miszerint nem mondott le a kormány és a király.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. Mit mondjon erre az ember ? Szerencséje van,hogy nem Magyarországon van a per ‘Itt már jövőre nem lehetne egyháza,sőt be is zárnák ‘

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Texas börtönt ígér a megfigyelőknek 2012. október 25. csütörtök | AN

Sandusky 98 évesen szabadulhat 2012. október 10. szerda | AN

Nem követelhet Texas fényképes személyit a választáson 2012. augusztus 30. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos