Ronai and Ronai
AMERIKAI

A héten kezdődik a texasi poligámista bűnpere 2011. július 25. hétfő 13:18 | AN Forrás: AP

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A héten kezdődik a texasi poligámista bűnpere

San Antonio – Flora Jessop soha nem hitte volna, hogy az igazságszolgáltatás, pláne a texasi igazságszolgáltatás előtt kell valaha is felelnie Warren Steed Jeffsnek, annak az embernek, akiről azt tanulta: próféta, látnok, Isten akaratának közvetítője.

Flora Jessup ma

Flora Jessupot tizenhárom évesen erőszakolták meg Warren Jeff mosolygó portréja alatt a utahi Hildale-ben, egy szakadár mormon szekta főhadiszállásán, ahol balszerencséjére poligámista családba született. Tizenhat évesen férjhez kényszerítették a fundamentalista Jézus Krisztus Utolsó Napjainak Szentjei (FLDS) egyház vezetői, egy unokatestvéréhez.

Asszonyok rabruhára emlékeztető gúnyában a szekta főhadiszállásán

Az 55 éves Jeffs ma áll Texasban bíróság elé. A utahi mormon egyház, ahol már régen nem divat a többnejűség, gyereklányok megerőszakolása és idősebb férfiakhoz való hozzákényszerítése pedig soha nem is volt az, nem győz elhatárolódni a férfitől, akinek szektájában százával erőszakoskodtak szüzekkel. A szekta tanításai szerint ahhoz, hogy egy férfi a kiválasztottak közé kerüljön és a mennybe menjen, legalább három feleséget kell tartania.

Yearning for Zion

Jeffs a Yearning for Zion nevet viselő texasi ranchon építette ki kiskirályságát, kiiktatva az állami és a szövetségi törvényeket, amelyek helyébe az ő szava lépett. A dolgok különösen 2002 óta durvultak el, amikor az FLDS előző „prófátája”, a civilben biztosítási ügynök Rulon Jeffs elhalálozott, fia pedig a helyébe lépett. A már több feleséget tartó férfi frigyre lépett egy 12 és egy 14 éves lánnyal is.

Ezek a házasságok jogilag természetesen semmisek, a bigámia ellenben bűncselekmény Texasban, nem beszélve egyebekről. Jeffs egykor szerepelt az FBI legkeresettebb bűnözőit tartalmazó listáján. A hatóságok egy feljelentést követően 2008-ban szállták meg a Yearning for Ziont, véget vetve a vallási köntösben folyó tömeges pedofíliának és védőőrizetbe véve az ott talált négyszázharminc gyermeket.

Rangerek szabadították ki a ranch foglyait

Amikor a rajtaütés történt, a szektavezér már börtönben volt: Utahban tíz évet kapott, amiért kiházasított egy tizennégy éves leányt. Most Texasban kezdődik meg a számonkérés, de sorban áll Arizona is, hasonló vádakkal. Utah tavaly adta ki a bűnözőt Texasnak, aki a tárgyalásra várva sorozatban rúgta ki ügyvédjeit és bérelt fel újabbakat, ezzel is igyekezve késleltetni a tárgyalás megkezdését.

Amire így is várni kell, miután a hétszáz jelölt közül mintegy egy hét alatt fogják kiválasztani a tizenkét esküdtet és a pótesküdteket. Maga a tárgyalás a várakozások szerint legalább egy hónapig fog tartani.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.5/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)
A héten kezdődik a texasi poligámista bűnpere, 3.5 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , , , , , ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

Kapcsolódó cikkek

Texas börtönt ígér a megfigyelőknek 2012. október 25. csütörtök | AN

Nem követelhet Texas fényképes személyit a választáson 2012. augusztus 30. csütörtök | AN

Bűnösnek találták a szaúdi diákot 2012. június 28. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos