Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ostrom alatt a “rebellis” szír város 2011. június 10. péntek 15:45 | AN

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ostrom alatt a "rebellis" szír város

Damaszkusz – A damaszkuszi állami tévé bejelentése szerint a szír hadsereg megkezdte a „rend helyreállítását” abban az északi városban, ahol hivatalos vélemények szerint „fegyveres csoportok” múlt héten 120 katonát és rendőrt lőttek agyon.

Jisr al-Sughur városának katonai megszállása pénteken kezdetét vette, miután az elmúlt héten összesen 120 katona és rendőr vesztette életét a török határhoz közeli városban és környékén.

Az állami média „fegyveres csoportokról” beszél, akivel kész felvenni a harcot, ám semmit nem tudni ezekről az állítólagos csoportokról. Nem csak azért van ez így, mert az állami hírforrásokat nem lehet ellenőrizni, hanem mert semmit nem is mondanak róluk.

Közben a határ közelsége egyértelművé teszi a kétségbeesett lakosoknak, hogy Törökországba menjenek a hadsereg megtorlásai elől. Ankara szerint már 2000-nél is több szíriai civil lépte át a határt.

Egyes, különböző internetes fórumokon megjelent vélemények szerint a 120 áldozatért dezertált katonák és rendőrök a felelősek, akik a tüntetők oldalára álltak. Ám mivel az országban nem tartózkodhat külföldi újságíró, az internet- és gyakran az áramellátás is akadozik, így egyelőre ezek is csak találgatásnak minősülhetnek.

London és Párizs törekvése, hogy a líbiaihoz hasonló légtérzárat vezessenek be a szír hadsereg ellen, valószínűleg megbukik. Ezt ugyanis a Biztonsági Tanácsban sem Brazília, sem pedig Kína és Oroszország nem támogatja, mivel szerintük mégjobban lángba brítaná az amúgy is forrongó térséget.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Hát? Nem lehet belelátni..ki harcol és miért, nem tudom kivel legyek szolidáris.. Mindenesetre ezek a mélyen vallásos országok simán ölik egymást..Isten ide vagy oda…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Amerikai katonák érkeztek Jordániába 2012. október 11. csütörtök | AN

Törökország odavert Szíriának 2012. október 3. szerda | AN

Asszad adta ki a franciáknak Kadhafi számát 2012. október 1. hétfő | AN

Iráni-orosz összeesküvés Szíriában 2012. szeptember 30. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos