Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Megmarad-e az Amerikai Népszava? 2011. június 5. vasárnap 15:05

  • Hozzászólások(129)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Megmarad-e az Amerikai Népszava?

Amikor tavaly december 20-án elindítottuk az Amerikai Népszava website-ot, az Amerikai Magyar Népszava Szabadság online kiadását, azzal a szándékkal tettük, hogy választ adjunk a médiatörvényre, amelyet ugyanazon a napon fogadtak el. Az Amerikai Népszava a világon az egyetlen olyan – online kiadással is rendelkező – magyar nyelvű újság, amely nem tartozik a magyarországi médiatörvény alá.

Célunk az volt, hogy megjelenési lehetőséget kínáljunk azoknak a szerzőknek, újságíróknak, közgondolkodóknak, akik a médiatörvény hatályba lépése miatt nem találnak szabad megszólalási lehetőséget. Nyilvánosságot adjunk azoknak a híreknek, információknak, amelyek a cenzúra vagy öncenzúra folytán nem jutnak be a nyilvánosságba. Közösséget és otthont kínáljunk azoknak az olvasóknak, akiknek alig maradt helyük, ahol szabadon együtt lehetnek, anélkül, hogy a szélsőjobboldal terrorizálná őket.

Januárban derült ki, hogy az Orbán-kormány a médiatörvény sajtóra vonatkozó kényesebb részeit az uniós elnökség után, július 1-jén vezeti be. Ez önmagában nem sok jót ígér, mert arra utal, hogy olyasmire készülnek, amit az EU soros elnökeként nem mertek vállalni. Ugyanakkor a mi híreink szerint a sajtó egy része elébe megy az eseményeknek, igyekszik az ellenvéleményét úgy kifejteni, hogy ne veszélyeztesse a jövőbeni működését. Azt ma még nem lehet tudni, hogy az Orbán-kormány mennyire elégszik meg az önmérsékletnek ezzel a fokával, és mennyire kívánja még jobban élét venni a szabad sajtó hangjának. Ma még bármit le lehet írni, egy hónap múlva már nem, de azt nem lehet tudni, hogy az önkényes elbírálás mikor, mennyit tűr majd el.

Meggyőződésünk, hogy előbb-utóbb az Amerikai Népszavára szükség lesz, azon a szerepén túlmenően is, amit jelenleg betölt. Az Amerikai Népszava még fontos támasza lehet a magyarországi demokratáknak.

A kérdés az, hogy addig miből él meg?

Mi nem csatlakozunk azokhoz, akik adományokat kérnek, de világossá tesszük, hogy a nyomtatott lapból történő finanszírozás lehetőségei végesek, és a lap finanszírozását az Amerikai Népszava köré szerveződő közösségre, a Kohányi Társaságra bízzuk. A Kohányi Társaság nemcsak azért jön létre, hogy a tagdíjakból fedezze a lap fenntartási költségeit, hanem azért is, hogy mozgalmat indítson, társadalmi szervezet formájában pedig tevőlegesen is részt vegyen a a demokrácia védelmében.

A Kohányi Társaság az Amerikai Népszava köré szerveződő szellemi mozgalom, amely képviseli, terjeszti, a gyakorlatban is kinyilvánítja a lap értékrendjét. Mi abban bízunk, hogy a Kohányi Társaság vonzó lesz, mert olyan szellemiséget képvisel, amely nem megalkuvó. Azt szeretnénk, ha olvasóink nemcsak olvasnának és mérgelődnének, hanem a Társaság révén megtalálnák a cselekvés adekvát formáit is.

Ha a Kohányi Társaság nem lesz életképes, ha nem szerveződik elég tag a lap jelenlegi 10–12 ezres olvasótáborából, abból azt a következtetést vonjuk le, hogy az Amerikai Népszavára, az általa képviselt értékekre egyelőre nincs tényleges igény, nincs fizetőképes kereslet. Ebben az esetben megvárjuk azt, hogy jelentkezzen az a társadalmi igény, amely életben akarja és tudja is tartani a lapot. Önerőből nem tudjuk már üzemeltetni az Amerikai Népszavát. Ha nem szerveződik elég ember a Kohányi Társaságba, és a befizetett tagdíjak nem fedezik a website fenntartási költségeit, akkor egy hónap múlva az Amerikai Népszava határozatlan időre bezár.

De nem erre készülünk. Azt gondoljuk, ez csak egy fontos állomás. Az új helyzet új megoldásokat követel. Átalakulóban van a magyar politikai struktúra. Ez igaz a médiaviszonyokra is. A sajtót eddig többnyire a politikai pártok révén hirdető állami cégek megrendeléseiből tartották fenn. Ezt a csapot most az egyik politikai oldal elzárta. A demokratikus média elindult a piacosítás felé. Mi nem a létében veszélyeztetett sajtó fenntartásához kérünk támogatást, noha ezekkel a kérésekkel szolidárisak vagyunk. Mi a szabadságnak, a szabad gondolatnak újfajta szerveződési formát, közösségi szervezeti kereteket szeretnénk adni, és a lap finanszírozását nekik átadni. Azokat keressük, akik tenni akarnak valamit azért, hogy Magyarország ne egy operett-diktatúrában, a Tanút idéző mindennapokban létezzen. Nem a megélhetésünkhöz keresünk támogatókat. Azokra számítunk, akik az emberi ész nevében tiltakoznak az embertelenség ellen, és birtokba kívánják venni ezt a közösségi teret. Azokra számítunk, akik kívül maradnak, akik tiltakoznak az ellen, hogy a közmédiában hazudnak, a magántelevíziókban félnek és helyezkednek, mások a háttérben lepaktálnak, meg nem támadási szerződéseket kötnek, ugyancsak mások gondos öncenzúrát gyakorolnak. Mi nem akarjuk cenzúrázni magunkat. Azokat hívjuk és várjuk, akik nem akarnak félelemben élni Európa közepén, egy olyan országban, ahol az alapvető jogaik sérülnek és a normális élethez való lehetőségeik szűkülnek.

Egyre kevesebb levegő marad a demokraták számára. Nem számíthatnak támogatásra, politikai képviseletre, nincs infrastruktúra, nincsenek pénzalapok. A civil társadalomnak kell megszerveznie önmagát, amiből kinőhet egy politikai szinten is megjelenő alternatíva. Az Amerikai Népszava az egyik ilyen bázis lehet, amelynek a szervezeti kereteit a Kohányi Társaság adja. Nemcsak támogatást kérünk, közvetlen részvételt is kínálunk. Az Amerikai Népszava ugyanannak a dolognak az egyik, a Kohányi Társaság a másik oldala.

Nem tartozunk egyetlen párthoz sem, nem érezzük feladatunknak, hogy pártot támogassunk. Mi a szabadság és a demokrácia ügyét támogatjuk, a jogállam és a parlamentáris demokrácia hívei vagyunk, és együttműködünk mindenkivel, aki hasonlóképpen gondolkodik. Elfogadunk anyagi támogatást is mindenkitől, de ahogy eddig, most is leszögezzük, a támogató azzal egy szemléletmódot, egy világnézetet, értékrendet, a szabadságot támogatja, és nem vásárol befolyást. Akinek ez nem jó, az ne adjon. Az Amerikai Népszava értékrendje világos, egyértelmű, kiszámítható. Akinek ez fontos, az számíthat erre, az nyugodt szívvel támogathat minket. De nem lehet az Amerikai Népszava függetlenségét, szabadságát megvásárolni. Mi nem rendeljük alá magunkat senkinek. A szabad sajtó csak azoktól az olvasóktól függhet, akik egyetértenek a lap irányvonalával. Ezért is tartjuk a legjobb megoldásnak azt, ha az olvasók szervezete, jelen esetben a Kohányi Társaság áll a lap mögött, és annak tevékenysége ráépül az újságra.

Kohányi Tihamér az Amerikai Népszava Szabadság alapítója. Szimbolikusnak tartjuk, hogy Kohányi Kossuth szobrát állíttatta fel Clevelandben és George Washington szobrát Budapesten. Az Amerikai Népszava szellemisége e két államférfi értékrendjével azonos. Washington egyik alkotója annak az amerikai alkotmánynak, amelynek ellenkezője az Orbán-féle fideszes alkotmány. Kossuthnak a mai napig nagy kultusza van Amerikában. Kohányi lapja azokat a szabadelvű és liberális elveket vallja, amelyeket Kossuth Lajos képviselt. Kossuthban az ellenzéki magyar politikai újságírás atyját is tiszteljük, a polgári szabadságjogok harcosát. Kohányi lapja, és így az Amerikai Népszava is, az 1848-as magyar szellemi hagyomány folytatója. Amikor ez az újság megalakult, 1891-ben, még egy emberöltő sem telt el az 1848-as forradalom óta. Az egykori szabadságharcosok közül sokan Amerikába menekültek. Gyökereink mélyek, részben az amerikai demokratikus tradícióból is táplálkoznak. Ezért a mi szemünk nem a magyarországi politikusokon, hanem Kossuth Lajoson és George Washingtonon, az amerikai demokrácia és az amerikai szabadság értékein függ. Ideáinkat ebből a szellemi forrásból merítjük. Ezeket az alapokat ajánljuk a szabadelvű Kohányi Társaságnak is.

Az Amerikai Népszava szakmailag még nem azt nyújtja, amit szeretne. Ennek pénzügyi okai vannak. Az eredeti koncepciónk az volt, hogy amerikai újságot adunk New Yorkból magyar nyelven. Szélesebbre tárjuk az ablakot a világra, mint az MTI  híreiből élő magyar média. Pénzhiány miatt jelenleg ez kis mértékben sikerül. De nagy szolgálatot tennénk ezzel Magyarországnak, diktatúrát ugyanis csak ott lehet építeni, ahol az embereket elzárják a külvilágtól. Megfelelő anyagi háttér esetén szeretnénk az internetes televíziót is üzemeltetni, és mindenekelőtt szeretnénk elindítani a Szabad Kossuth Rádió műsorát is.

Egyes cikkek után azt kérdezik olvasóink, mit lehet tenni? Nekik most üzenjük: ezt. Először a tömegtájékoztatást, a szabad médiát kell megerősíteni, hogy az információ, a szabad gondolatok eljussanak minél több emberhez. Az Orbán-rendszer megpróbálja az emberek minél nagyobb tömegét elvágni a szabad gondolkodástól. Fel kell ismernünk ennek jelentőségét, és mindenekelőtt meg kell erősíteni a független, szabad sajtót, amely még közvetve sem függ az orbáni hatalomtól. Az Amerikai Népszava, amelyet az olvasók tartanak el, és amelyen keresztül az olvasók szervezik meg önmagukat, egy ilyen fontos bázis lehet.

Mi nem mondjuk azt, hogy mentsük meg az Amerikai Népszavát. Ne mentsük meg, ha nincs rá igény. Mi azt mondjuk, hogy mentsük meg Magyarországot, mentsük meg a szabadságot, mentsük meg a hátralevő életünket, mentsük meg gyermekeink és unokáink jövőjét, mentsük meg egymást. Ehhez lehet az egyik nélkülözhetetlen eszköz az Amerikai Népszava. A Kohányi Társaság tagsági díja havi 7 dollár, szándékosan ennyi: ez egy korsó sör ára New Yorkban. Ennyit kellene áldozni havonta a magyar szabadságra. Tudjuk, hogy ez nem kevés pénz Magyarországon, főleg nem egy nyugdíjasnak. Ez a polgárosodás, a változásra való nyitottság nagy lépése is. Most kell megtanulnunk felelős polgárként élni, mint nyugati társainknak, és meg kell tanulnunk, hogy ehhez adni kell, áldozatokat kell hozni, mert semmi nincs ingyen. A szabadság sincs ingyen. És bátran kell bízni abban a bibliai elvben, hogy aki ad, annak több lesz, aki nem ad, még azt is elveszíti, amije volt. Akinek van, annak adatik. Akinek nincs, attól még az is elvétetik, amije van.

A magyar emberekről az a kép alakult ki külföldön, hogy kapni szeretnek, adni nem, és ha egyetértenek is valamivel, azt gondolják, hogy adjon valaki más, vagy majd ad a másik. Adjon az, akinek több van. A végén senki nem ad, és nem is jutnak semmire. De most már sokan megtanulták, hogy nem számíthatunk másra, csak magunkra. Ha meg akarjuk változtatni a helyzetet, akkor csak összefogással lehet, tenni kell érte, és nem szabad másokra várni.

Önök itt tudnak a Kohányi Társaságba belépni: klikk!

Ezen kívül a címlapon jobb oldalon találják azt az aranyszínű hirdetési felületet, ahol a Kohányi Társaságba beléphetnek. Bankkártyával lehet fizetni. Akinek nincs kártyája, érdemes lesz kérnie egyet a saját bankjától.

Mi biztosak vagyunk abban, hogy a Kohányi Társaság fontos szerepet tölthet be Magyarország életében. A legjobb erőket egyesítheti a szabadság ügye mellett. Ön se maradjon ki, ne bízza ezt másra, tegye meg Ön is, amit lehet. Ne halogassa, ne hagyja, hogy feledésbe merüljön a tagsági díj. Tegyen meg mindent azért, hogy legyen az elnyomással szemben erős média, erős társadalmi szerveződés. Kapcsolódjon be a Kohányi Társaság életébe.

A belépett tagokat tájékoztatni fogjuk a Kohányi Társaság működéséről.

Személyesen is hálás vagyok minden olvasónkért. Megtisztelő figyelmükért. A türelmükért, amikor látják, hogy nincs erőnk és energiánk, nincs pénzünk arra, hogy a website minden rovatát naprakészen frissítsük. Köszönöm az eddigi figyelmet, amellyel cikkeinket, írásainkat kitüntették.

Bízunk abban, hogy megszerették az AN-t, és sajátjukénak érzik.

Önök most új fejezetet nyithatnak nemcsak ennek az újságnak az életében.

Várjuk csatlakozásukat, lépjenek be a Kohányi Társaságba!

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.1/5 (40 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +39 ( 73 szavazatból)
Bartus László: Megmarad-e az Amerikai Népszava?, 4.1 out of 5 based on 40 ratings

  • Hozzászólások(129)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

129 Reader’s Comments

  1. Csaki Petra! Canadaban vagyok ahol 7 ora az idoeltolodas, de ha visszanezed az elejetol akkor lathatod. A problemam pedig abbol ered, hogy nem dolgozom, a ferjemmel kozos bankszamlarol barmire nem kolthetek, viszont keszpenzem van / keveske/ amibol szivessen kuldenek, de nehezkes a dolog, DE MEG FOGOM OLDANI. Udv.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  2. …….. Petra! itt most 17 ora 25 van /hat ezert/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  3. Vegig olvasva a hozzaszolasokat, ledobbentem! Az uj kormanynak rovid ido alatt sikerult egy nagyfoku felelmet kelteni az emberekben, ez tragedia. Az avosoktol sem kellett ennyire felni , vagy igen? Akkor most mi a kulonbseg? Ki magyarazza meg hogy mi tortent, ki akarja elhitetni meg hogy Magyarorszagon demokracia van? Meg az is – esetleg allamellnes cselekedet – ha valaki Nepszavat vesz? Vagy penzt utal at? Ekkora felelem lett urra az orszagban? ?? Tragikus, erre buszke lehet orban viktor…….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (19 szavazatból)
  4. Beata: 1998-2002 között is sokan féltek. Most súlyosabb a helyzet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (14 szavazatból)
  5. Sajnálom az AN-t, és maradok a tábornál!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  6. Nem feltuno hogy mindig pont 2 minuszolas van ? Velemenyt nem mernek irni?Vagy csak ennyien kaptak megbizast?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (12 szavazatból)
  7. Beata
    Nos igen,az tényleg ugyan az a két “Kuruc” turista. Jó megfigyelő,hasznos tulajdonság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  8. Beata
    Még nem úgy félünk. De B-listázás már megy ezerrel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  9. Nem értem,miért és kitől kell félni Magyarországon?Örülnék ha valaki elmagyarázná nekem is.Ki mit nem mondhat?Vagy meghülyültem volna?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -15 (29 szavazatból)
  10. Ezer dolgot sorolhatnék Etel de mégsem teszem. Nem nyitna sem szemet sem tudatot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  11. Magyarország, 2011: Ismét vannak koncepciós perek, koholt vádak, ÁVH, csengőfrász, politikai foglyok – és ha így megy, lesz még OLYAN október 23-a is, mint 56-ban…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (13 szavazatból)
  12. Annyit azért itt is mondok (Bartus úrnak részletesebben írtam levélben), hogy részemről a sima eseti banki (konverziós) átutalás lesz ennek megfelelően: http://nepszava.com/2011/06/velemeny/megmarad-e-az-amerikai-nepszava/comment-page-1.html#comment-40438
    Akinek nincs devizaszámlája, annál a PayPal is konverziós tranzakciót fog végezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  13. Lépetek be!!!!! Hic Rhodus, hic salta!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  14. Valaki tényleg beszállt mínuszolni.Még egyszer leírom, LÉPJETEK BE!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  15. Drága Etelka!
    Már az is jelent valamit, hogy az emberekben felmerül, hogy félni kell a gondolattól, beszédtől, vélemény nyilvánítástól. 1990 óta nem volt ilyen problémája normális embernek. Lehetett nyugodtan Gyurcsánozni, Bajnaizni, lehetett szídni a Horn kormányt, még Orbánt is, de most még a központosított hírügynökség sem tudja palástolni, hogy azokat az embereket bocsájtják el a munkahelyükröl akik a vezérrel nem értenek egyet. Csak egy példa: Ferihegy.
    Az én munkahelyemen olyan fagyos csend van, amilyet még soha eddig nem tapasztaltam, ugyanis állami vállalatnál dolgozom és kivagyunk szolgáltatva, senki nem mer hangosan véleményt nyilvánítani.
    Szerintem te ezt nem akarod látni. Én nem minősítelek ezért, te már megtetted a hozzászólásoddal.
    Ha a kérdésed nem szűklátókörűségből (butaságból) adódik, akkor provokáció, de célt téveszt, mert lehetőséget ad arra, hogy kultúráltan válaszoljunk rá, esetleg érveljünk, így mutatva, hogy nem csak az Orbán-Vona retorika létezik ebben az országban. Vannak még józan emberek is. Hidd el többségben!
    Bár mostanában a boldog lelkiszegények hangját halljuk inkább.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  16. Kedves Bartus László!

    Köszönöm.

    Üdvözlettel:
    Animam

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (4 szavazatból)
  17. Ha az ember valamit elad az EBAY .-on , akkor pénz kerül a PayPal-accountjára amikor megjön az áruért a fizetség .
    Abból viszont aképpen tudok fizetni hogy nem jelenik meg a Hungarische elektronikai rendszerekben.
    ( Hacsak nem olvassák az emiljeimet is a TEK szakértői )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  18. Geyza, szerintem a “mifajtánk” között a többség nem eBay-ezik. Esetleg nincs mit eladnia. Azt pedig állítom, hogy a magyar szélsőjobbos titkosszolgák, ahova az újfasiszták is már évekkel ezelőtt beépültek, csak arról nem tudnak, amiről nem akarnak. Millió módja van az e-megfigyelésnek is. (Ezúton is köszönjük a titkos és egyéb megfigyelő szolgálatok IT munkatársainak, hogy megfigyelésre minket választottak. Tudják, tudjuk, hogy tudják, hogy tudjuk.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  19. e-Vita: pedig EBAY .-ozni jó !
    ( Márcsak kicsiny jövedelemkiegészítésképpen is.)
    Ha a gépedre kellő számű LOGGER-vírus irtót telepítesz , akkor van remény arra hogy nem tudnak beleépülni és EMIL-jelszavakat kihámozni belőle.
    Javasolt a karbantartása a Mail fiókoknak is : mindent törölni kell használat után , a fontos leveleket meg átmásolni egy pendrive.-re. Aztán törölni.
    Azt pedig EGÉSZEN lehetetlennek tartom hogy ezek a szarosseggűek behatoljanak a PayPal rendszerébe.
    ( Azt nem tartom lehetetlennek hogy a MAGYAR bankok adatokat szolgáltassanak ki ha állambiztonsági érdekekre hivatkoznának a kikéréskor )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  20. Emberek! Ne beszeljetek ennyit, hanem csatlakozzatok az alapitvanyhoz. En megtettem. Emily Soly hozzaszolasara csak annyit reagalnek, hogy en nem szeretnem ha olyan Okt.23-a lenne meg egyszer Magyarorszagon, mint ‘56-ban volt. Olyat szeretnek, mely gyozelemmel vegzodne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  21. Bementem a bankomhoz kártyával, nem értik, miért nem fogad el a PayPal.
    másfajta átutalás költsége 5 € esetén 20-30 € között van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. “emailben tudok adni egy ilyen magyar OTP szamlaszamot, ahova készpénzben is lehet befizetni.”

    Miért pont az OTP? A tulajdonosi kör éppen annyira nem magyar érdekeltség , mint a többi banké.

    A külföldi bankok ráadásul a hazai (bel)politikától függetlenebbek, adatforgalom terén sokkal biztonságosabbak és jóval olcsóbbak, mint a Csányi-féle (orbánbarát) OTP.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  23. proaktiv, jöhet az email.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. A havi tagdíjat éves szinten, egy összegben miért nem ajánlott áutalni? A feladónak kevesebb macerát, a honlap üzemeltetéséhez pedig hosszabb távon nagyobb biztonságot jelentene. Aki júniusban éves tagdíjat utal, annak egy évig nem kell foglalkozni vele. (Aki havonta utal, néha elfelejtheti.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. Gonoszka: ne tôlem várd az e-mailt, mert a felsô sorban Admint idéztem, aki egy meglévô OTP számláról írt.
    Nekem nincs OTP számlám, mert ahogy írtam, nem tartom sokra a bankot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. A Kohányi-oldalra kattitva most olvastam, hogy van negyedéves, féléves és éves elôfizetés is. (Emiatt a 23:37-es hozzászólásom semmis.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. Geyza, OK, elhiszem, hogy jó, majd ha sok időm, lesz, elmerülök az eBay rejtelmeibe. Nincs üzleti érzékem (venni-felárral továbbadni), csak a munkához értek. Ezért is maradtam ilyen csóró. Kétlem, hogy lenne olyasmim, amire fizetős kereslet lenne… Informatikában melózok, ráadásul közöm van banki rendszerekhez is, (remélem, kedves titkos- és megfigyelőszolgálatok, figyelitek, miket árulok el magamról), és ezek alapján én a biztonságra elég háklis vagyok.
    Elkülönített virtuális e-kártya a tuti, amire csak épp akkor és épp annyi összeget rakok, amikor és amennyi épp az adott netes tranzakcióhoz kell. Ez most nálam momentán szintén nem aktuális. Még.
    Most nincs időm ezekkel az új dolgokkal is mélyebb viszonyba kerülni, mert az AN jóvoltából ( http://nepszava.com/2011/05/velemeny/nyisson-sajat-blogot-az-amerikai-nepszavaban.html ) bozótharcot folytatok a Wordpressel és kapcsolódó dolgaival, ami jó két hete minden erőforrásomat lekötötte. Lásd a nevem alá ágyazott linket. És még mindig vannak felderítendő ösvények.
    Egyidejűleg nem tudok egyszerre ennyi újdonsággal megbirkózni.
    Pedig jó lenne, tekintettel az élet rövidségére :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. e-Vita, hát azt mondtad ez igazán egyszerű, mármint a Wordpress.
    Most mégse? Ejnye már! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  29. Gonoszka, hol mondtam pontosan ezt és pontosan így?
    De akárhogy is volt, vállalom ezt az állítást is, mert egyszerre igaz :egyszerű is, meg nem is. Most nincs időm kifejteni, de majd meg fogom magyarázni. Addig légy türelemmel :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos