Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Megmarad-e az Amerikai Népszava? 2011. június 3. péntek 15:50

  • Hozzászólások(98)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Megmarad-e az Amerikai Népszava?

Amikor tavaly december 20-án elindítottuk az Amerikai Népszava website-ot, az Amerikai Magyar Népszava Szabadság online kiadását, azzal a szándékkal tettük, hogy választ adjunk a médiatörvényre, amelyet ugyanazon a napon fogadtak el. Az Amerikai Népszava a világon az egyetlen olyan – online kiadással is rendelkező – magyar nyelvű újság, amely nem tartozik a magyarországi médiatörvény alá.

Célunk az volt, hogy megjelenési lehetőséget kínáljunk azoknak a szerzőknek, újságíróknak, közgondolkodóknak, akik a médiatörvény hatályba lépése miatt nem találnak szabad megszólalási lehetőséget. Nyilvánosságot adjunk azoknak a híreknek, információknak, amelyek a cenzúra vagy öncenzúra folytán nem jutnak be a nyilvánosságba. Közösséget és otthont kínáljunk azoknak az olvasóknak, akiknek alig maradt helyük, ahol szabadon együtt lehetnek, anélkül, hogy a szélsőjobboldal terrorizálná őket.

Januárban derült ki, hogy az Orbán-kormány a médiatörvény sajtóra vonatkozó kényesebb részeit az uniós elnökség után, július 1-jén vezeti be. Ez önmagában nem sok jót ígér, mert arra utal, hogy olyasmire készülnek, amit az EU soros elnökeként nem mertek vállalni. Ugyanakkor a mi híreink szerint a sajtó egy része elébe megy az eseményeknek, igyekszik az ellenvéleményét úgy kifejteni, hogy ne veszélyeztesse a jövőbeni működését. Azt ma még nem lehet tudni, hogy az Orbán-kormány mennyire elégszik meg az önmérsékletnek ezzel a fokával, és mennyire kívánja még jobban élét venni a szabad sajtó hangjának. Ma még bármit le lehet írni, egy hónap múlva már nem, de azt nem lehet tudni, hogy az önkényes elbírálás mikor, mennyit tűr majd el.

Meggyőződésünk, hogy előbb-utóbb az Amerikai Népszavára szükség lesz, azon a szerepén túlmenően is, amit jelenleg betölt. Az Amerikai Népszava még fontos támasza lehet a magyarországi demokratáknak.

A kérdés az, hogy addig miből él meg?

Mi nem csatlakozunk azokhoz, akik adományokat kérnek, de világossá tesszük, hogy a nyomtatott lapból történő finanszírozás lehetőségei végesek, és a lap finanszírozását az Amerikai Népszava köré szerveződő közösségre, a Kohányi Társaságra bízzuk. A Kohányi Társaság nemcsak azért jön létre, hogy a tagdíjakból fedezze a lap fenntartási költségeit, hanem azért is, hogy mozgalmat indítson, társadalmi szervezet formájában pedig tevőlegesen is részt vegyen a a demokrácia védelmében.

A Kohányi Társaság az Amerikai Népszava köré szerveződő szellemi mozgalom, amely képviseli, terjeszti, a gyakorlatban is kinyilvánítja a lap értékrendjét. Mi abban bízunk, hogy a Kohányi Társaság vonzó lesz, mert olyan szellemiséget képvisel, amely nem megalkuvó. Azt szeretnénk, ha olvasóink nemcsak olvasnának és mérgelődnének, hanem a Társaság révén megtalálnák a cselekvés adekvát formáit is.

Ha a Kohányi Társaság nem lesz életképes, ha nem szerveződik elég tag a lap jelenlegi 10–12 ezres olvasótáborából, abból azt a következtetést vonjuk le, hogy az Amerikai Népszavára, az általa képviselt értékekre egyelőre nincs tényleges igény, nincs fizetőképes kereslet. Ebben az esetben megvárjuk azt, hogy jelentkezzen az a társadalmi igény, amely életben akarja és tudja is tartani a lapot. Önerőből nem tudjuk már üzemeltetni az Amerikai Népszavát. Ha nem szerveződik elég ember a Kohányi Társaságba, és a befizetett tagdíjak nem fedezik a website fenntartási költségeit, akkor egy hónap múlva az Amerikai Népszava határozatlan időre bezár.

De nem erre készülünk. Azt gondoljuk, ez csak egy fontos állomás. Az új helyzet új megoldásokat követel. Átalakulóban van a magyar politikai struktúra. Ez igaz a médiaviszonyokra is. A sajtót eddig többnyire a politikai pártok révén hirdető állami cégek megrendeléseiből tartották fenn. Ezt a csapot most az egyik politikai oldal elzárta. A demokratikus média elindult a piacosítás felé. Mi nem a létében veszélyeztetett sajtó fenntartásához kérünk támogatást, noha ezekkel a kérésekkel szolidárisak vagyunk. Mi a szabadságnak, a szabad gondolatnak újfajta szerveződési formát, közösségi szervezeti kereteket szeretnénk adni, és a lap finanszírozását nekik átadni. Azokat keressük, akik tenni akarnak valamit azért, hogy Magyarország ne egy operett-diktatúrában, a Tanút idéző mindennapokban létezzen. Nem a megélhetésünkhöz keresünk támogatókat. Azokra számítunk, akik az emberi ész nevében tiltakoznak az embertelenség ellen, és birtokba kívánják venni ezt a közösségi teret. Azokra számítunk, akik kívül maradnak, akik tiltakoznak az ellen, hogy a közmédiában hazudnak, a magántelevíziókban félnek és helyezkednek, mások a háttérben lepaktálnak, meg nem támadási szerződéseket kötnek, ugyancsak mások gondos öncenzúrát gyakorolnak. Mi nem akarjuk cenzúrázni magunkat. Azokat hívjuk és várjuk, akik nem akarnak félelemben élni Európa közepén, egy olyan országban, ahol az alapvető jogaik sérülnek és a normális élethez való lehetőségeik szűkülnek.

Egyre kevesebb levegő marad a demokraták számára. Nem számíthatnak támogatásra, politikai képviseletre, nincs infrastruktúra, nincsenek pénzalapok. A civil társadalomnak kell megszerveznie önmagát, amiből kinőhet egy politikai szinten is megjelenő alternatíva. Az Amerikai Népszava az egyik ilyen bázis lehet, amelynek a szervezeti kereteit a Kohányi Társaság adja. Nemcsak támogatást kérünk, közvetlen részvételt is kínálunk. Az Amerikai Népszava ugyanannak a dolognak az egyik, a Kohányi Társaság a másik oldala.

Nem tartozunk egyetlen párthoz sem, nem érezzük feladatunknak, hogy pártot támogassunk. Mi a szabadság és a demokrácia ügyét támogatjuk, a jogállam és a parlamentáris demokrácia hívei vagyunk, és együttműködünk mindenkivel, aki hasonlóképpen gondolkodik. Elfogadunk anyagi támogatást is mindenkitől, de ahogy eddig, most is leszögezzük, a támogató azzal egy szemléletmódot, egy világnézetet, értékrendet, a szabadságot támogatja, és nem vásárol befolyást. Akinek ez nem jó, az ne adjon. Az Amerikai Népszava értékrendje világos, egyértelmű, kiszámítható. Akinek ez fontos, az számíthat erre, az nyugodt szívvel támogathat minket. De nem lehet az Amerikai Népszava függetlenségét, szabadságát megvásárolni. Mi nem rendeljük alá magunkat senkinek. A szabad sajtó csak azoktól az olvasóktól függhet, akik egyetértenek a lap irányvonalával. Ezért is tartjuk a legjobb megoldásnak azt, ha az olvasók szervezete, jelen esetben a Kohányi Társaság áll a lap mögött, és annak tevékenysége ráépül az újságra.

Kohányi Tihamér az Amerikai Népszava Szabadság alapítója. Szimbolikusnak tartjuk, hogy Kohányi Kossuth szobrát állíttatta fel Clevelandben és George Washington szobrát Budapesten. Az Amerikai Népszava szellemisége e két államférfi értékrendjével azonos. Washington egyik alkotója annak az amerikai alkotmánynak, amelynek ellenkezője az Orbán-féle fideszes alkotmány. Kossuthnak a mai napig nagy kultusza van Amerikában. Kohányi lapja azokat a szabadelvű és liberális elveket vallja, amelyeket Kossuth Lajos képviselt. Kossuthban az ellenzéki magyar politikai újságírás atyját is tiszteljük, a polgári szabadságjogok harcosát. Kohányi lapja, és így az Amerikai Népszava is, az 1848-as magyar szellemi hagyomány folytatója. Amikor ez az újság megalakult, 1891-ben, még egy emberöltő sem telt el az 1848-as forradalom óta. Az egykori szabadságharcosok közül sokan Amerikába menekültek. Gyökereink mélyek, részben az amerikai demokratikus tradícióból is táplálkoznak. Ezért a mi szemünk nem a magyarországi politikusokon, hanem Kossuth Lajoson és George Washingtonon, az amerikai demokrácia és az amerikai szabadság értékein függ. Ideáinkat ebből a szellemi forrásból merítjük. Ezeket az alapokat ajánljuk a szabadelvű Kohányi Társaságnak is.

Az Amerikai Népszava szakmailag még nem azt nyújtja, amit szeretne. Ennek pénzügyi okai vannak. Az eredeti koncepciónk az volt, hogy amerikai újságot adunk New Yorkból magyar nyelven. Szélesebbre tárjuk az ablakot a világra, mint az MTI  híreiből élő magyar média. Pénzhiány miatt jelenleg ez kis mértékben sikerül. De nagy szolgálatot tennénk ezzel Magyarországnak, diktatúrát ugyanis csak ott lehet építeni, ahol az embereket elzárják a külvilágtól. Megfelelő anyagi háttér esetén szeretnénk az internetes televíziót is üzemeltetni, és mindenekelőtt szeretnénk elindítani a Szabad Kossuth Rádió műsorát is.

Egyes cikkek után azt kérdezik olvasóink, mit lehet tenni? Nekik most üzenjük: ezt. Először a tömegtájékoztatást, a szabad médiát kell megerősíteni, hogy az információ, a szabad gondolatok eljussanak minél több emberhez. Az Orbán-rendszer megpróbálja az emberek minél nagyobb tömegét elvágni a szabad gondolkodástól. Fel kell ismernünk ennek jelentőségét, és mindenekelőtt meg kell erősíteni a független, szabad sajtót, amely még közvetve sem függ az orbáni hatalomtól. Az Amerikai Népszava, amelyet az olvasók tartanak el, és amelyen keresztül az olvasók szervezik meg önmagukat, egy ilyen fontos bázis lehet.

Mi nem mondjuk azt, hogy mentsük meg az Amerikai Népszavát. Ne mentsük meg, ha nincs rá igény. Mi azt mondjuk, hogy mentsük meg Magyarországot, mentsük meg a szabadságot, mentsük meg a hátralevő életünket, mentsük meg gyermekeink és unokáink jövőjét, mentsük meg egymást. Ehhez lehet az egyik nélkülözhetetlen eszköz az Amerikai Népszava. A Kohányi Társaság tagsági díja havi 7 dollár, szándékosan ennyi: ez egy korsó sör ára New Yorkban. Ennyit kellene áldozni havonta a magyar szabadságra. Tudjuk, hogy ez nem kevés pénz Magyarországon, főleg nem egy nyugdíjasnak. Ez a polgárosodás, a változásra való nyitottság nagy lépése is. Most kell megtanulnunk felelős polgárként élni, mint nyugati társainknak, és meg kell tanulnunk, hogy ehhez adni kell, áldozatokat kell hozni, mert semmi nincs ingyen. A szabadság sincs ingyen. És bátran kell bízni abban a bibliai elvben, hogy aki ad, annak több lesz, aki nem ad, még azt is elveszíti, amije volt. Akinek van, annak adatik. Akinek nincs, attól még az is elvétetik, amije van.

A magyar emberekről az a kép alakult ki külföldön, hogy kapni szeretnek, adni nem, és ha egyetértenek is valamivel, azt gondolják, hogy adjon valaki más, vagy majd ad a másik. Adjon az, akinek több van. A végén senki nem ad, és nem is jutnak semmire. De most már sokan megtanulták, hogy nem számíthatunk másra, csak magunkra. Ha meg akarjuk változtatni a helyzetet, akkor csak összefogással lehet, tenni kell érte, és nem szabad másokra várni.

Önök itt tudnak a Kohányi Társaságba belépni: klikk!

Ezen kívül a címlapon jobb oldalon találják azt az aranyszínű hirdetési felületet, ahol a Kohányi Társaságba beléphetnek. Bankkártyával lehet fizetni. Akinek nincs kártyája, érdemes lesz kérnie egyet a saját bankjától.

Mi biztosak vagyunk abban, hogy a Kohányi Társaság fontos szerepet tölthet be Magyarország életében. A legjobb erőket egyesítheti a szabadság ügye mellett. Ön se maradjon ki, ne bízza ezt másra, tegye meg Ön is, amit lehet. Ne halogassa, ne hagyja, hogy feledésbe merüljön a tagsági díj. Tegyen meg mindent azért, hogy legyen az elnyomással szemben erős média, erős társadalmi szerveződés. Kapcsolódjon be a Kohányi Társaság életébe.

A belépett tagokat tájékoztatni fogjuk a Kohányi Társaság működéséről.

Személyesen is hálás vagyok minden olvasónkért. Megtisztelő figyelmükért. A türelmükért, amikor látják, hogy nincs erőnk és energiánk, nincs pénzünk arra, hogy a website minden rovatát naprakészen frissítsük. Köszönöm az eddigi figyelmet, amellyel cikkeinket, írásainkat kitüntették.

Bízunk abban, hogy megszerették az AN-t, és sajátjukénak érzik.

Önök most új fejezetet nyithatnak nemcsak ennek az újságnak az életében.

Várjuk csatlakozásukat, lépjenek be a Kohányi Társaságba!

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.1/5 (33 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +29 ( 51 szavazatból)
Bartus László: Megmarad-e az Amerikai Népszava?, 4.1 out of 5 based on 33 ratings

  • Hozzászólások(98)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

98 Reader’s Comments

  1. Raszputyin
    2011. június 2. csütörtök
    21:15
    Egyetértek ! ———————————————

    Kedves László ! Nagyon köszönöm az őszinte írást !!! Idézek belőle :
    ” Nem tartozunk egyetlen párthoz sem, nem érezzük feladatunknak, hogy pártot támogassunk. Mi a szabadság és a demokrácia ügyét támogatjuk, a jogállam és a parlamentáris demokrácia hívei vagyunk, és együttműködünk mindenkivel, aki hasonlóképpen gondolkodik. Elfogadunk anyagi támogatást is mindenkitől, de ahogy eddig, most is leszögezzük, a támogató azzal egy szemléletmódot, egy világnézetet, értékrendet, a szabadságot támogatja, és nem vásárol befolyást. Akinek ez nem jó, az ne adjon.”

    Nekem ez JÓ ! Teljesen egyetértek ezzel a tiszta, egyértelmű szemlélettel!
    Holnap én is be akarok lépni a Kohányi Társaságba! Előbb teszek pénzt a kártyám számlájára, és utána regisztrálok, Isten segítségével ! Helyeslem az alábbiakat is : -
    “Mi nem mondjuk azt, hogy mentsük meg az Amerikai Népszavát. Ne mentsük meg, ha nincs rá igény. Mi azt mondjuk, hogy mentsük meg Magyarországot, mentsük meg a szabadságot, mentsük meg a hátralevő életünket, mentsük meg gyermekeink és unokáink jövőjét, mentsük meg egymást. Ehhez lehet az egyik nélkülözhetetlen eszköz az Amerikai Népszava.” – mert ezzel mi egy fontos eszmei és szellemi cél megvalósulását (szabadság, demokrácia, stb.) támogatjuk, amihez az AN egy elengedhetetlenül fontos eszköz, ami nélkül a cél elérhetetlen ! Éppen ezért ez nem “kalapozás” !!!
    Örülök a Kohányi Társaság megalakulásának ! Remek civil kezdeményezés !!
    Örülök hogy beléphetek, és végre értelmes helye lesz a közös támogatásunknak !!! – Ja, és ne felejtsük el : ezzel egy remek közösség is épül, ami összeköt minket nem csak hazánkban, hanem az egész világon élő honfitársainkkal !
    Laci ! Téged az Isten küldött Amerikába, mert olyan időt élünk, hogy csak onnan tudsz a legnagyobb hasznára lenni Hazádnak, nekünk !!! Köszönjük !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  2. @Gonoszka: Paypal-t hasznaltam, mert kisebb osszegeknel ez a legelonyosebb. A Paypal aztan levonja a nem magyar kartyamrol, amely verifikalva van es igy nincs vacakolas az elfogadja-nem fogadja el nyuglodessel minden egyes hasznalatnal…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  3. Csak egy ötlet azoknak akik különféle okokból nem akarnak számláról vagy bankkártyáról utalni. A Pay-Pal teljesen anonim módon kezeli a tulaj bankszámlája felől nézve az utalásokat. A számlán csak az jelenik meg, hogy a PayPalra utalt pénzt, az már nem, hogy hova. Tehát akár az APEH stb csak azt látja, hogy valaki vásárolt valamit valahol és a PayPalon keresztül fizetett. Ez akár az Ebay is lehet :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  4. Gonoszka: a PayPal nem enged regisztrálni, ha már van ehhez a számlához vagy emailhez kötött Paypal számla. De innen nehéz eldönteni, miért nem sikerül. A rendszergazdánk talán tud segíteni: aurel@verdevisual.com . Mindent elolvas es megert magyarul, de irni csak angolul tud. Az a lényeg, ha nem sikerül a mi rendszerünkön keresztül, nyitni kell egy PayPal szamlat, es utána onnan már könnyű utalni a mi Paypal szamlankra.
    Egy masik lehetoseg: van más kartyas fizetesi lehetoseg a website-unkon mashol is. Itt is meg lehetne probalni, csak ha sikerult, jelezni kellene, mert az elofizetes a nyomtatott lapra. De ha jelez, akkor atkonyveljuk a Kohanyi Tarsasaghoz. Itt lehet nyitni az oldalt: http://nepszava.com/ordering-usa
    Az egyetlen hatrany, hogy itt az előfizetési díjaknak megfelelő összegek vannak, de ha valamelyik összeg szimpatikus, az nagyjából akkora, mint a Kohányi tagdíj.
    Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  5. Bocsánat, tévedtem. Most néztem meg, hogy kiírja a számlán az utalás cimzettjét is. Sztornó az előbbi javaslatom. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  6. Magyarországon tudunk adni egy OTP bankszamlaszamot, amire lehet készpénzben befizetni. Aki szeretne így befizetni, kérjük, írjon a nepszava@nepszava.com email cimre, es elkuldjuk emailben a szamlaszamot. Köszönjük, Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  7. Szerettem volna MC-vel én is utalni, de sem a telefonom, sem az irányitószámomat nem fogadja el a Pay-Pal! Többször nekifutottam, de sikertelen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  8. Husz János Puszita

    Kedves Bartus László!
    Küldtem e-mailt, én is szeretnék inkább az OTP-s lehetőséggel élni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  9. Nem lehetne nyitni a nepszava.com/ordering.usa oldalon a Kohányi Társaságnak egy megrendelő formulát? Az ott lévő tarifája nem azonos (15.- vagy 29 USD) a Kohányi tagdíjjal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  10. Kedves Bartus László!

    Nem szeretnék magyarázkodni. De vajon egy olyan közösségnek, amelynek Budapesttől Torontóig, Makótól Jeruzsálemig lesznek tagjai, miben fog állni a tevékenysége? Mitől lesz az egy „nem virtuális közösség”?

    Addig rendben van, hogy nagyjából egy platformon állók, egy értékrendet képviselők közössége. Hiszen aki másként gondolkozik, az pl. Magyarországon Magyar Nemzetet vagy Magyar Hírlapot olvas, Hír- vagy Echo Tévét néz, esetleg a Kuruc.infot keresi fel.
    Mi, akik demokratának gondoljuk magunkat, akik úgy érezzük, hogy ma Magyarország rossz felé megy (pontosabban a vezetői rossz felé viszik), azok olvassák a Nepszava.com-ot, hallgatják a Klubrádiót.
    Még akkor is, ha nem minden szóval értenek mindig egyet, de a célokkal igen. Az ilyen alapon létrejövő közösség tagjainak lehetnek közösek az óhajai, vágyai, egyetérthetnek sok mindenben.
    De mindezek nem tevékenységek.
    Ez egy ESZMEI KÖZÖSSÉG… és nagyon is VIRTUÁLIS KÖZÖSSÉG.
    És félreértés ne essék: Nem a Kohányi Társaság ellen írom, amit írok, és a legkevésbé sem szándékom bárkinek a kedvét venni, aki támogatni szeretné az Amerikai Népszavát. Az elvvel is egyet tudok érteni.

    Én csak annyit szerettem volna megjegyezni, hogy jó, ha a gyereket nevén nevezzük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  11. Kedves joti,

    gondolom, néhány cikkemet már olvasta. És még nem ismert meg? Elég lenne egy cikk is, hogy feltételezze: nem sunnyogva próbálok beadni valamit, és nem arról van szó, hogy nem akarom nevén nevezni a gyereket. Nem valami falmelléki szöveggel akarom kiszedni az emberek zsebéből a pénzt. Valóban komoly szerepet szánok a Kohányi Társaságnak, és nagy reményekkel tekintek a működés elé. Egy nyilatkozat vagy tiltakozás szövegét miért ne szövegezhetnék egyszerre Makóban és Jeruzsálemben? Hogy másról most ne is beszéljek. Mi valóban szeretnénk valamit csinálni, és nemcsak itt morgolódni. Higgye el, ez nem egy ürügy, nem egy névleges dolog az adományokért. Valódi szervezetet szervezünk, és reméljük, komoly munkát fogunk végezni. Szeretettel látjuk körünkben. :) )
    Üdvözlettel, Bartus László

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  12. Kedves Trulla,

    de megpróbáljuk. BL

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  13. Tisztelt “joti”!
    Az eszmei, szellemi, virtuális közösség is végtelenül fontos. Itthon már nem nagyon merünk megszólalni sem, 73 éves édesanyám újságosnál vett egy 168 órát, majdnem meglincselték. Fontos, hogy itt nyugodtan félelem nélkül tudjunk beszélgetni egymással, vagy akár dühöngeni, vitatkozni. Mert itt nem kell félni! És e miatt lehet ez az első lépcső.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  14. Vettem egy Népszavát. Az elöttem fizető beszólt
    -ilyen szenylapot olvas!
    -magával ellentétben, elolvasom az ön szenylapját is.
    Mindezt azért írom mert már, a mindennapokat átjárja a megkülömböztetés.
    Nem vagyok egy besz@ri alkat, de felmerűlt bennem, hogy az OTP nem kormányfüggetlen.
    Más bankál is lehetne számlát nyitni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  15. Kedves Bartus László,

    Igen több, sőt a legtöbb cikkét olvastam. A sunnyogás valóban nagyon rossz szó rájuk, nekem eszembe sem jutott volna. Azt sem jut eszembe feltételezni, hogy más felhasználása lesz a pénznek, mint az AN finanszírozása.
    De mindaz, ami csak a hozzászólásokra adott válaszokból derül ki, hogy mit is csinál majd a társaság, milyen célokat tűz ki magának, és azokat milyen eszközökkel akarja elérni, miért nem derült ki mindjárt az alapírásból? Miért nincs szó ezekről a belépési oldalon sem?
    Még egyszer átolvastam az írást, de csak egy halvány utalást taráltam „a cselekvés adekvát formáinak megtalálására”. Ezzel szemben a tagdíj adomány jellegét erősíti, hogy „Ha nem szerveződik elég ember a Kohányi Társaságba, és a befizetett tagdíjak nem fedezik a website fenntartási költségeit, akkor egy hónap múlva az Amerikai Népszava határozatlan időre bezár.”
    De ezzel a magam részéről le is zárnám a polémiát. Nem gondolom, hogy elvi ellentétről lenne szó közöttünk.
    Egy a lényeget nem érintő apróságot mégis szóvá teszek még:
    Nekem sántít Kossuth Lajos (Google-találatok száma: 1.940.000) és George Washington (Google-találatok száma: 32.900.000) párhuzamba állítása. Nemcsak azért mert — mint a fenti számok is mutatják — két nem egy súlycsoportba tartozó ország egy-egy kiemelkedő személyiségéről van szó, de azért is, mert Kossuth egy bukott forradalom után emigrációba menekült, és akkor már nem volt egyértelműen pozitív a tevékenysége. (Gondoljunk csak a realitásérzékének hiányára, hibás helyzetértékelésre utaló, a kiegyezést, és Deákot kritizáló Cassandra-levelére.) Ugyanakkor Washington egy azóta töretlenül a világ élvonalát jelentő államközösséget alapított meg.
    Üdvözlettel:
    joti
    Ja és még valami: Drukkolok, hogy az AN túljusson az anyagi nehézségein!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  16. Kedves Axl,

    Igen, a jó cél érdekében létrejövő közösségek, akár virtuálisak, akár valósak, fontosak lehetnek. Az édesanyja esete több mint sajnálatos, de azért szerencsére még nem tipikus. De én is elmondhatom, hogy olyan házban lakom, ahol a lakók többsége ferde szemmel néz arra, aki nem Magyar Nemzet előfizető. Hát még ha kiderülne, hogy az illető Népszavát járat!
    Azért ameddig a Klubrádió működik, és ameddig alig lehet szóhoz jutni benne, annyi a többségében a nevét is vállaló betelefonáló, addig nem mondhatjuk, hogy mindenki fél.

    Szerencsére!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  17. Kedves joti,

    ez egy amerikai újság. Magyar nyelvű amerikai újság. Ennek az újságnak George Washington példaképül állítása adekvát. Kossuth Lajosnak a polgári szabadságjogokért való küzdelmét, szabadelvű, szabadságpárti álláspontját tartjuk követésre méltónak. Nem kívánunk a forradalomban betöltött szerepével, Széchenyivel folytatott vitájával, stb. foglalkozni, a egy másik szakma, az a történészek dolga. És az kézenfekvő, hogy lapunk, az amerikai magyar újság alapítója ennek a két férfiúnak, az amerikai Washingtonnak, és a magyar Kossuthnak állított szobrot. A mi társaságunk pedig az ő nevét viseli, Kohányi Társaság. Azt gondolom, minden a helyén van. :) ) Köszönjük jókívánságait és megértését. Üdvözlettel, Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  18. bejáratott társaságok tagdíjának befizetését is alaposan meggondolja az ember a mai viszonyok között. ezért merül fel bennem a kérdés, mi történik akkor, ha nem jön össze az alakuló Kohányi Társaság tagdíjából az AN fenntartásához szükséges összeg. mi lesz azokból a 12 x 7 dollárokból, ami összességében nem bizonyul elégnek, hogy megmentse az AN-t?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  19. Nagyon el van dugva ez a paypal ize. Nem lehetne szerenyen feltennei a folapra valamelyik sarokba ? Jo lenne ha nem csak tagsagi dijat de egyeb osszeget is be lehetne fizetni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  20. ödy miert izgulsz. A penz akkor is megmarad ha lap megszunik. Bizunk benne hogy a tarsasag jol fogja felhasznalni. Eleg sokat dolgoztak a weblapon mar tobb mint feleve ingyen, nem gond ha a sok munka hozz egy pici hasznot is, bar ha nem sikerul megmenteni a lapot akkor a befizetett penz csak zsebpenzecske. Nem baj most majd kiderul mennyire fontos ez az ujsag nekunk Magyaroknak.
    Ugy vagyok ezzel mint az egyhazakkal. Ha a tagsag nem birja fentartani szunjek meg.
    Az persze megsem jarja hogy Bartus úr penzt, idot, faradsagot nem kimelve ingyen dolgozzon, meg akkor sem ha ez a szenvedelye. Ha a lap megszunik akkor nagyobb baj van az emberi fejekben mint gondolnank. Akkor majd lehet olvasni a naci propagandat, vagy a pletyka lapokat. Persze lehet hogy pont ez kell hogy felebredjen magyarorszag ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  21. Commonsense
    én B.L.-t őszinte emebernek tartom, azért vagyok itt. viszont a lap anyagi gondja nagyonis komoly és húsbavágó dolog, aminek a konszolidálása teljesen bizonytalan kimenetelű. kérdezem én, ki száll be ide?
    jómódú polgár barátaimat nem érdeklik mások, a leszakadók, a kirúgottak, az utcán élők. megvan a maguk biztonsága (amit egyébként szorgalmas munkával értek el), a náluk többre jutó”és a “jég hátán is megélő” zsidókra féltékenyek, silány magyarságukat igazolandó beállnak az orbáni kórusba…
    akik meg a bőrükön érzik az ellehetetlenülést, nemhogy tagdíjakat, de napi betevőt sem tudnak megteremteni a családjuknak, a munkanélküliek, az elszegényedő falusiak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  22. Kedves ödy,

    a kérdés jogos. Ha a tagdíjak nem fedezik az AN fenntartasi koltsegeit, de meg ugysem, hogy azt ki tudjuk egesziteni, es emiatt be kell zarni az AN-t, akkor a tagokat megkerdezzuk, hogy aranyosan, a meg nem jeleno honapok aranyaban keri-e vissza a pénzt, vagy azt az AN eddigi költségeire felajánlja. Aki visszakéri, annak visszafizetjük. Szeretném jelezni, hogy az AN mögött ott áll a nyomtatott lap, ami eddig eltartotta, tehát azoknak, akik visszakérik a pénzt, vissza tudjuk azt fizetni. Ha a tagdíj nem elég a fenntartáshoz, akkor a visszafizetendő pénz kevesebb lesz, mint amibe az AN fenntartasa kerul.
    A számokat illetően jelzem, hogy a Kohányi Társaság tagjaitól havi 7 dollárt kérünk, én jelenleg havi 3 ezer dollárt teszek bele az AN fenntartasaba, es mellette ingyen dolgozom benne, es pontosan tudom, hogy ebből nekem soha nem fog jövedelmem származni. Az elmúlt fél évben – mindennel együtt – 20 ezer dollárt költöttem a magyar szabadságra, vagyis 4 millió forintot. Ha megszűnik az AN, ezt nekem soha senki nem fogja visszafizetni, ha nem szűnik meg, akkor sem. Ehhez tegyük hozzá, hogy nem a feleslegemből adom, ezzel ki van söpörve a padlás. Az elmúlt két hónapban már az sem volt elég, ugyanis a nyomtatott lap bevétele havonta változik, most viszont a website miatt nincsenek tartalékok gyengébb hónapokra.
    A Kohányi Társaságnak én nagyobb szerepet és jelentőséget tulajdonítok, hogy úgy mondjam: szánok, mint ahogyan azt sokan gondolják. Ez nem egy formális dolognak készül. Úgy mondanám, hogy nem a Kohányi Társaság van az AN-ért, hanem az AN lesz a Kohányi Társaságért. Ha minden úgy alakul, ahogyan kell.
    Szerintem én többet áldoztam az elmúlt fél évben pénzben a magyar szabadságra, mint bármelyik hivatásos magyar politikus, aki demokratának mondja magát. Pedig milliárdosok is vannak közöttük, és valamennyien gazdagabbak nálam. A gazdag emberek nem adnak ilyesmire pénzt. Mi, a kisemberek, dobjuk ezt össze. De ha jól tesszük a dolgunkat, nagyot fognak nézni.
    Üdvözlettel, Bartus László

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  23. Ödy
    Ha nem jönne össze ne agya az “isten” a koncepció alapján az A.N. működtetésére az elégséges pénz alap akkor sem megy veszendőbe egy cent sem három egyszerű ok miatt.
    1. Bartus Laci az eddigi üzemeltetés során a saját pénzéből a tartalékait fel élve úgy is mondhatnám “meg előlegezte” nekünk a költségeket tehát csúnya szóval tartózunk.
    2. Ha nem lenne meg a kezdeti lendület és a szüneteltetés rém álma valósággá válna keresni fogja a lehetőségét az újra indításnak ,valamely alternatív lehetőségnek s addig is gyűlik a pénz a társaság alapjában a későbbi finanszírozásra.Azon felül a Kohányi társaság nem egyenlő az A.N. nel hanem az A.N. annak egyik meg nyilvánulási formája.
    3.Végül de korántsem utolsó sorban én kaptam annyit ettől a portáltól emberileg ( “elv társakra ” leltem) ezen keresztül önöktől,tőletek hogy ha a “jövő” nem létező lenne az A.N. számára akkor sem érezném ablakon ki dobot pénznek hiszen már meg kaptam az ellen értéket előre hozomra.

    üdv. Sly

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  24. László levelemben fel tett kérdésemre meg kaptam a választ tulajdon kép
    admin
    2011. június 2. csütörtök
    22:40 Gonoszkához intézett be jegyzés alatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. T. Admin!
    Kérdésem, hogy közvetlenül, kézpénzben nem fizethető-e Magyarországról a támogatás. Banki tranzakció nélkül. Tudja, itt már a falnak (banknak ) s füle van, azt hiszem. Sajnos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  26. Kedves János Kovács,

    de igen, kérem, legyen kedves írni egy emailt a nepszava@nepszava.com címre, és küldönk egy magyarországi számlaszámot, amire lehet készpénzben is fizetni.
    Üdvözlettel, Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  27. Ez a Pay-izéke egy elég hülye dolog. Minden adatom valós, és bár rendkívüli nehézségek árán, de le is tudom másolni, sőt a megfelelő helyre beírom..
    Csak olyan gügye a rendszer, hogy nem tudja értelmezni.. Itt csütörtökön ünnep volt, mielőtt valamit fizetek, megbeszélem a bankommal a módját, nehogy
    több legyen a banki költség, mint a befizetés. :-)
    Csao, csao gügye pay!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. Gonoszka: Itt is unnep volt csutortokon ;-) Ettol fuggetlenul a PayPal kifogastalanul mukodott es mar evek ota hasznalom. Nem lehet, hogy valami biztonsagi beallitas a bongeszodben nem enged valamit? En altalaban nem hasznalok ékezetes vagy mas nemzeti karaktert ilyen oldalakon..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  29. Kedves Commonsense,

    ha valaki nem a tagdijnak megfelelo osszeget szeretne fizetne, az itt megteheti ugyancsak Paypal segitsegevel:

    https://www.paypal.com/us/cgi-bin/webscr?cmd=_flow&SESSION=Pyap6Uw88mg10VnG-Df3QNBvbTv2pgNwb6VDDAhGWVsEIOYx9F4ENdYfam8&dispatch=50a222a57771920b6a3d7b606239e4d529b525e0b7e69bf0224adecfb0124e9b61f737ba21b08198765dd8731911583340e1535e1c173e6b

    Ide pedig innen juthat el:

    http://nepszava.com/billing

    Kérem, jelezze, ha bármi nehézség felmerül.

    Üdvözlettel, Bartus László

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. Bartus Laci ,
    Kűggyed meg nekem a PayPal címet és -amikor tehetem- utalok kis pénct.
    ( Bár mostanság lassan verébből főzöm a leveskét ebédre :D :D :D . Hiába no. Mostvan a veréb-idény.Jó hízottak lettek a tavasszal ! )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  31. Végre egy kezdeményezés, ami feltétlenül támogatásra érdemes! Valódi demokratikus, józanészen és jóérzésen alapuló szemléletét minden magyar embernek el kellene sajátitania. Személy szerint köszönöm az eddigi hatalmas áldozatodat, Laci!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  32. Csikos,
    A kurucinfo-t ne itt keresd. Kicsit más társaság…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. Kedves Bartus László!

    Május 18-án vetődtem erre a lapra az Ön egyik cikkét olvasva.
    Azóta naponta ellátogatok ide és elolvasva a cikkeket néhányukhoz a véleményemet is megírtam.

    Az olvasókhoz intézett tegnap megjelent levele után szomorúság fogott el.
    No nem azért, mert elénk tárta milyen lehetőségek vannak a továbbiakban, és ahhoz kér támogatást, hanem azért mert magam most erre nem vagyok képes.
    Elgondolkodtam, megírjam, vagy sem. Hallgassak, vagy közöljem a tényeket.
    Úgy gondolom, hogy szégyen ide, szégyen oda megírom.

    „Most kell megtanulnunk felelős polgárként élni, mint nyugati társainknak,
    és meg kell tanulnunk, hogy ehhez adni kell, áldozatokat kell hozni, mert semmi nincs ingyen.”
    „A magyar emberekről az a kép alakult ki külföldön, hogy kapni szeretnek, adni nem, és ha egyetértenek is valamivel, azt gondolják, hogy adjon valaki más, vagy majd ad a másik. Adjon az, akinek több van. A végén senki nem ad, és nem is jutnak semmire.”

    Mellbe vágtak ezek a mondatok, mert én is így gondolom, ugyanakkor nem teszek semmit, mert nem tudok tenni semmit.
    Jelenleg magamért küzdök, hogy munkát találjak.

    Üdvözlettel:
    Animam

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. Csikos nevű olvasó nem az igazat mondja. A mostani mellett további hat hozzászólása jelent meg. Az ilyen szellemiségű hozzászólásait töröltük, amelyek a kuruc.info-ba valók. Ezért a szövegért örökre kitiltottuk a szabályzat szerint. Itt nem lehet “lenin-fiuzni”. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  35. szia Geyza, felcsigáztál ( mint sokszor)

    A 19. század végén írja Zilahy Ágnes a Valódi magyar szakácskönyv szerzője (1892):
    Zilahy a vadak között tárgyalja a verebek elkészítését is, amihez a recept ötven darab veréb gondos megtisztításáról rendelkezik. Legjobb vereshagymával, borssal, sóval együtt sütni. A fenyőmadár, szalonka, vadkacsa, vadliba, nyúl és őz ugyancsak témája könyvének

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  36. simplemind:
    Naja ! Mert ma divat a múltba való visszanézés. Énse akarnék ebből kimaradni , de az ötven verebet kissé sokallom. Jólessz vacsira egy is. Jól felzölcségelve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  37. Tag vagyok, tag leszek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  38. Ez tenyleg annyira komplikalt /nekem/ otthon fogtam egy /mar nem tudom milyen szinu/ csekkett, kitoltottem es elkuldtem. Most mindenfele szamok, toltogetesek stb. nem egyszeru, foleg ha az ember ugy akarja intezni, hogy nem akarja mas” orrara kotni”.
    Tegnap ota vacilalok, en is az orderinget valasztanam inkabb

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  39. Koszontem,,docogve de meglesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  40. Oláh Zsuzsanna.Bocs, de hogy vacakolsz tegnap óta, ha ma jelent meg a cikk?Vagy lemaradtam vmiről?Amúgy én nem is próbálkozom az utalással, ha ilyen bonyolult.Ha kapok segítséget, majd készpénzben

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  41. Kedves Animam,

    köszönjük kedves levelét és jószándékát. kívánjuk, hogy mielőbb találjon munkát, az a legfontosabb. Addig a Kohányi Társaság tiszteletbeli tagjává fogadjuk.
    Üdvözlettel, Bartus László

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. Geyza, tuttam, hogy bírod a humort, én is bírom a Tiedet .Köszönöm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  43. simplemind:
    Aztse tudom mit jelent az a szó ” humor ”
    Valami fűszerféle a verébpörkölt mellé ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  44. Kedves Olah Zsuzsanna:
    Irjad be http://www.paypal.com
    A többi ottan le van írva.Csak kövessed az eljárást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  45. *** help ***

    Egy kis segítség az aggódóknak:

    Az is működik ám, hogy elutaljátok a bankszámlátokról a Paypal számlátokra a pénzt. Egyszerű utalás, bankszámláról bankszámlára. A paypal súgójában megtalálható a szükséges információ.

    Ehhez nem szükséges semmilyen bankkártya. Csak Paypal számla és bankszámla kell hozzá.

    Ha a pénz odaért a Paypal számlára, akkor máris lehet a Paypalról fizetni. Így egészen biztos, hogy semmilyen közlemény rovat nem megy vissza a magyar bankhoz, sem a felcsuti törpéhez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. Kedves Geyza
    Londonban sőt egész Brit földön hiába próbáltunk össze fogdosni egy paprikásra való házi verebet egyszerűen nem ment,el tűntek fel szívódtak a kis csivítek.
    Ebből is látszik hogy magyar ország “veréb nagy hatalom” itt mindenkit verébnek néznek!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. Kedves Laci,

    egy vélemény: hosszabb előfizetésre (oké, tagdíj) adhatnátok kedvezményt. A legtöbb helyen kedvezmény jár azért, ha egyszerre többet vásárolsz, vagy hosszabb időre fizetsz elő. Ti is jobban jártok vele, mert a hosszú előfizetésre ösztönöz. Bár ennek itt csak korlátozott mértékben van jelentősége, mert ha jól értem, annyit utalhatok, amennyit tudok.

    De azért fontoljátok meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  48. sly:
    Biztosan szorgalmasan dolgozott a Jaguár-gyárban a sok veréb-madár , hogy a válság ellenére ellássák a britteket felsőluxus kategóriájúakkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos