Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bohóckormány ellen bohócforradalom 2011. június 16. csütörtök 16:22 Forrás: Hírszerző, AN

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bohóckormány ellen bohócforradalom

Budapest – Bár a kormány meglehetősen pitiáner és antidemokratikus módon nagy-hirtelen szolgálatra rendelte be a rendőröket, a bohóctüntetés mégsem marad el: a szolgálatban lévő rendőrök helyett családtagjaik, ismerőseik, barátaik vívják meg a bohócforradalmat.

Délben elkezdődött a rendvédelmi szakszervezetek eddigi legnagyobb demonstrációja, amelyet két érdekképviseleti vezető, Árok Kornél és Kónya Péter magánemberként szervezett. A tüntetők elsősorban a korkedvezményes nyugdíjazás eltörlése ellen tüntetnek. A szervezők a hvg.hu-nak elmondták: bíznak benne, hogy a demonstráció békés lesz. A rendőrök csak biztosítják a tüntetést, az ORFK ugyanis fokozott közbiztonsági ellenőrzésre hivatkozva berendelt minden rendőrt.

A bohócforradalmárok az Alkotmány utca és a Bajcsy-Zsilinszky utca kereszteződésében szavazófülkéket állítottak fel, ahol jelképesen vissza lehet vonni a Fidesz-KDNP-re tavaly leadott szavazatokat. A demonstrálók este 9 óra után fáklyákkal átvonulnak a köztársasági elnök hivatalához, a Sándor-palotához, ahol ismertetik a jelképes szavazás eredményét.

Délután háromkor autós felvonulás indult a Hősök teréről négy szakszervezet közös szervezésében. A szakszervezetek célja, hogy a fontos társadalmi kérdésekben a kormány tárgyaljon az érdekképviseletekkel.

A Hírszerző tudósítója szerint az Alkotmány utcában 15 órakor még csak mintegy 300 tüntető gyűlt össze, közülük meglepően kevesen viseltek bohócmaszkot. A transzparenseiken a következők voltak olvashatók: “Inkább spanyol uborkát, mint magyar narancsot”, “20-30 év szolgálat, nulla megbecsülés”, “Kik a bohócok? a) a tanárok, b) a rendvédelmiek, c) Orbán Viktor. A tömeg négy órára többezresre duzzadt.

Orbán Viktor kormányfő a közelmúltban arra a kérdésre, hogy találkozik-e a Kossuth téren demonstrálókkal, azt felelte: odaküldi a bohócügyi államtitkárát. Innen ered a mai demonstráció tematikája.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +10 ( 10 szavazatból)
Bohóckormány ellen bohócforradalom, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

13 Reader’s Comments

  1. Szégyenletes dolog, hogy aktív rendőrök “alapos forgalmi ellenőrzést” tartva akadályozzák az M3-ason Bp. felé tartó kollégáik családtagjait, más tüntetőket dolgozókat, hogy értük is harcoljanak.
    Ha csak egy kis vér is lenne a pucájukban, akkor az esetleg őket ellenőrzők kedvéért tessék-lássék (mert a parancsot megizélni nem lehet) megállítanák őket, felírnának 1-2 adatok, majd jó utat és eredményes tüntetést kívánnának nekik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  2. Végre valami érdemleges is történik,ez nem olyan lagymatag,mint az eddigiek! Sajnálom,hogy nem tudok ott lenni. Gugyerák,az igazoltató rendőrökkel kapcsolatban csak annyit,ők sem gondolkoznak egyformán.Az én munkahelyemen is van Fidesz párti,pedig minket is sújtanak az intézkedések. Hiába, vannak mazochista jellemek,hogy finom legyek!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  3. Gugyerák -
    – ez a diktatúra! De sebaj! Valamikorra ideérnek és csatakoznak oszt jónapot!
    Lehet, hogy ezeknek a rendőröknek plusz jutalom jár (mint a bértapsolóknak).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  4. Ez a zorbánkormány olyan gagyi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  5. Gugyerák, ez is a tiltakozás egyik módja, hogy a szolgálatban levő rendőrök,- alapos, módszeres, mindenre kiterjedő gépjármű ellenörzéssel, lassítják a forgalmat….ügyes fiúk !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  6. Sunyi Sanyi hozta a formáját a berendeléssel.
    Még eddig soha senki nem akadályozta meg a tiltakozást. Ami várható innen kezdve a gyülekezési jog korlátozása. Igaz orbán állandóan háborúzik, hát a kijárási tilalom is érthető.
    Amit tudtunk most újra megmutatta, milyen ember is ő valójában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  7. Tűnnek el kommentek! De miért??
    S nem “moderálva” hanem csak úgy!
    Nem vagyunk még elegen” mindenki hozzon magával még egy embert “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  8. Gugyerák!Igazad van,nem értem miért viselkedtek így!Hiszen az ő érdekeit mentek képviselni.Hát szóval néhányukra érvényes a viccekből hogy “hülye rendőr”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  9. Én négy után voltam ott mikor már széledt széjjel a tömeg. Olyan nyolcezerre becsültem a jelenlévőket.
    Elég kevéske.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  10. A fenti teszthez hozzászólva: alpárcsútdobozi Viktátort biztos nem bohócoznám le, mivel a bohócsághoz intelligencia is szükségeltetik…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  11. T. Geyza!
    Lehet, hogy nem voltál elég figyelmes. Az Alkotmány) (legalábbis a Magyar Köztársaságé, amíg át nem nevezik)i utca elején volt a szavazási lehetőség, így amikor a Kossuth téri színpadnál ezt megtudtuk, elindultunk sokan, egyre többen elegek, szavazni. Ezért volt az oda-vissza mozgás, és remélem egyre gyakoribb és nagyobb mozgolódás. Igaz, nem borogattunk kukákat és egy autót sem gyújtottunk fel, de ha ez kell ahhoz, hogy véget érjen a levelező kormány és szeretett vezérünk ámokfutása, akkor legközelebb remélem erre is mozgósítanak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. LS!
    Kuka (autó és egyéb) borogatás nem kell = a Sanyó csak erre vár, és máris indul a terrorellenes testőrség = csak az ürügyre várnak. Inkább sokkal nagyobb tömeg kellene, mondjuk minimum félmilliós. Félmillió ember kiabálná egyszerre, hogy Orbán takarodj! = attól már megremegne az OVis szíve, de legalább is a seggnyalóié biztosan. Észrevettétek, hogy a média mennyire igyekszik kisebbíteni a tüntetések jelentőségét? Néha csak súrolják a témát, fontosabb, hogy melyik állatkertben milyen állatka születik, meg a hasonló hírek. = már él és virul az “ön”cenzúra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. T “neroka”!
    Igaz!
    De ott volt 2millió 900 ezer akitől elvettek a magánnyugdíjpénztári pénzét, és egyik megmozduláson sem jött össze2 százaléknál több. Én ott voltam. Nem értem, képtelenek a zemberek a saját érdekeikért megmozdulni. Ezért hajlok az anarchia felé. Most van közel 30.000 szolgálati nyugdíjas. Ma ott voltunk kb. 5000-en? Lassan már csak a tűzoltókban bízhatok. De nem Bradburri után szabadon ( lásd Farenheit 451).
    Sajnos az érv itt nem használ. A fékek, ellensúlyok rendszere felszámolva.
    Az érdekegyeztetés fórumai talonban.
    Mire várunk, várhatunk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Bevonták a tibetieket a pesti utcákról 2011. június 25. szombat

Orbán önmagát fényezte az EU-csúcson 2011. június 25. szombat | AN

Orbán a Várba megy, röpül a Gojóstol 2011. június 23. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos