Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ma zárul a Fidesz vonalkódos kampánya 2011. június 15. szerda 7:05 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ma zárul a Fidesz vonalkódos kampánya

Budapest, Fidesztán – Ma zárul a mintegy 800 millió forint közpénzt felemésztő újabb nemzeti “szondázás”, a szociális kérdésekben megejtett kormányzati konzultáció és megkezdik a visszaérkezett kérdőívek feldolgozását. Mintegy 8 millió levelet küldtek ki – minden 16 éven felüli állampolgárnak is -, eddig alig több, mint egymillió érkezett vissza.

Az akciót a kormány annak ellenére sem állította le, hogy Jóri András adatvédelmi biztos állásfoglalása szerint az adatok ilyen formában történő kezelése törvénysértő, mivel “nem biztosítja az érintettek személyes adatok védelméhez fűződő jogát”. Egyedi vonalkódot helyeztek el ugyanis az űrlapokon, amelyek “megszemélyesítésre” alkalmasak, másrészt a levélben hiányosak a további adatkezelés feltételei is. Adatbázis is készíthető arról, hogy ki nem küldte vissza a levelet, ami önmagában is törvénysértő.

A “személyre szabott” vonalkód miatti korábbi bírálatok idején ellentmondásba keveredő kormányzati kommunikáció ezúttal erőteljesen visszavágott Jórinak. Nem ismerték el a törvénysértést, sőt a múlt héten Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő azt állította, hogy a biztos személyes érdekei miatt támadta a konzultációt. Kiderült, hogy erős túlzás Szijjártó állítása, miszerint háromszor is egyeztettek Jórival a kérdőívről.

Az első, május 5-i alkalommal ugyanis úgy “egyeztettek” vele, hogy a levél szövege már készen volt, tehát szó sem lehetett előzetes megbeszélésről. Ráadásul Jóri szerint ezen a találkozón nem mutatták meg neki sem a kérdőívet, sem pedig az azon szereplő hozzájáruló nyilatkozatot.

Már ekkor jelezte, hogy “hivatalból vizsgálni kívánja az adatkezelés körülményeit”. Munkatársai emiatt jártak május 16-án és 24-én a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalában (KEK KH) – Szijjártó nagyvonalúan ezt a két alkalmat is a három egyeztetés közé számolta.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 4 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

11 Reader’s Comments

  1. Már a rendvédelmiseknél is e-mögé bújt, ezért nem tárgyalt, majd sunyi módon törvénykezett. Ha erre várt, miért hozott előre törvényt?
    Más: – A kérdőíven feltüntetett kérdések kétértelműek, nem egy konkrét kérdést, hanem általánosságokat fogalmaz meg. Példa: Munka vagy segély? teszi fel a kérdést. Erre evidens válasz, senki nem akar segélyen tengődni, ha van munkahely az emberek ott akarnának megélni. De nem azt kérdezi! Azt kérdezi, hogy a segélyen levőktől vonjuk meg a segélyt és hajtsuk a már máshol felvázolt kényszermunka-táborokba. Vagyis ide visszahivatkozva fog takaródzni a törvénykezésben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  2. Az ilyen fajta adatgyüjtéssel szemben kétféle módon lehet védekezni: vagy semmilyen, vagy hamis adatot kell szolgáltatni.Ezek a módszerek itt nem hasznélhatók: hamis adatot nem lehet közölni, az adatközlés megtagadását pedig regisztrálják.
    Remek példája ez a pofátlanság a “kényszerek demokráciájának”, és a hatalom végtelen, korlátlan arroganciájának!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  3. Tekintve hogy nem ajánlott levél formájában érkezett , énmeg nemvagyok köteles állandóan figyelni a levélládámat , így semmit nem ér a ” megtagadási regisztráció ”
    ( Biztosan valaki kilopta a levélszekrényemból..mihaszna kölykök folyton szórakoznak.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  4. Nagy kivancsisaggal varom a feldolgozott 1 millio kerdoiv valaszaibol keszult kozjegyzo altal hitelesitett jelentest.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  5. Ez a több mint ( senki által nem ellenőrzött) 1 milló válasz, igen tanúságos lesz a Tisztelt Miniszterelnök Úrnak. Úgy hallottam, hogy igen érdekes dolgok és vonalkódok mentek vissza.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  6. A kérdőíveken nincs visszaküldési dátum, ezért a konzultációnak csúfolt akció lezárása is ugyanolyan önkényes módon történi, mint a fülkeforradalom kihírdetése napjától minden ebben az országban.
    A Vezénylő tábornok és hoppmestere, Szíjjártó Péter boldog lesz, hogy egymillió ember mégis a kezükre játszott, mert még mindig nincs igénye arra, hogy a mindenkori magyar kormány valós konzultációt folytasson a pártokkal és az éerdekképviseletekkel. Emiatt garantáltan jöhet az újabb siker-propaganda.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  7. Ha igazán kíváncsiak lennének az emberek véleményére, akkor a főbb pontokon népszavazást írnának ki. Legutóbb is csak kb. 900 ezer kérdőív érkezett vissza. Akkor hogy is van ez, 900 ezer aránylik a kb. 7 millióhoz? Egyébként is mi a garancia, hogy a beérkező válaszok egyöntetűek voltak. Winston Churchill mondta, hogy abban a statisztikában hiszek, amit én hamisítottam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  8. Kibic!

    Hol élsz te!

    A kormánynál közjegyző!?

    A kormány Orbánban megtestesít mindent, és az bíz felette áll a törvényeknek, na meg a józan észnek is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  9. Úgy tudom, a korábbi levelekbe sem lehetett civil szervezeteknek betekinteni. A feldolgozásukról, eredményekről sem került elő semmi konkrétum. Egy mondatban utalt Orbán arra, hogy “az emberek ezt akarták”…
    Nem is tudom, az ellenzék miért nem harcolja ki az adatokba való betekintés lehetőségét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  10. Gusztavnagy: Talan a korabbi bejegyzesembol nem tunt elegge ki a gunyos hozzaallas. ;-) Jelentem, hogy semmi illuziom nincs a kerdoivek sorsat illetoen. A vonalkod-scannerben torteno leolvasas utan mennek egyenesen a szemetbe.. A kormanyt sok mas mellett mélységesen nem erdekli a publikum velemenye (sem).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  11. Nos! Teljesen mindegy, hogy valójában hány kérdőívet küldtek vissza, mert annyival és olyan válaszokkal pótolja ki ez a fasiszta csőcselék amilyennel csak akarja. SENKI NEM kontrolálhatja az “összeszámlálást” és “értékelést”, azt mondanak ezek a hazug szemetek, amit akarnak. Ha meg valaki ezt el is hiszi, akkor elég nagy szamár!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Egyre gyanúsabbak a vonalkódok 2011. május 20. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos