Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mutasd a bugyid, megmondom, kaphatsz-e segélyt! 2011. június 10. péntek 12:56 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Mutasd a bugyid, megmondom, kaphatsz-e segélyt!

Budapest – Az Alkotmánybíróságon támadja meg a szociális törvényt az Eötvös Károly Intézet azért, mert a jogszabály lehetővé teszi az önkormányzatoknak, hogy megalázó segélyezési feltételeket állapítsanak meg, így például ellenőrizhetik a segélyért folyamodók ápoltságát, illetve fehérneműik tisztaságát.

Az Eötvös Károly Intézet – élve a már csak pár hónapig nyitva álló lehetőséggel – az Alkotmánybírósághoz fordult a rászorultsági alapon járó bérpótló juttatás feltételrendszerére vonatkozó szabályozás alkotmányellenességének megállapítása érdekében – tudatta a civil szervezet a távirati irodával

Az intézet megtámadta a szociális törvény önkormányzatokat rendeletalkotásra felhatalmazó rendelkezését is, valamint próbaképpen Várbalog község önkormányzatának e tárgyban született rendeletét, mert az súlyosan sérti a magánszférához, valamint a magánlakás sérthetetlenségéhez való jogot, és önkényes jogalkalmazásra ad módot.

A szociális törvénybe még tavaly beiktatott új szabály alapján az elmúlt fél évben számos önkormányzat bővítette rendeletében az úgynevezett bérpótló juttatásra való jogosultság feltételeit a lakókörnyezet rendezettségével kapcsolatos legkülönbözőbb kötelezettségek előírásával. Így például Várbalog község önkormányzata olyan feltételekhez kötötte a segélyezést, mint a kérelmező által lakott ingatlanban legalább fejenként hat négyzetméternyi lakóterület biztosítása, a lakószobák, a mosásra és a tisztálkodásra szolgáló vizes helyiségek rendeltetésszerű használata és rendszeres takarítása, az ingatlanban lakó összes személy rendszeres tisztálkodása, a személyi ruházat folyamatos tisztán tartása és tiszta helyen tárolása – tartalmazza az intézet közleménye.

A várbalogi rendelet ellenőrzési jogot ad az önkormányzat tisztviselőinek, így akár azt is megvizsgálhatják, hogy milyen állapotban tartja valaki a fiókban a fehérneműjét.

Az Eötvös Károly Intézet munkatársainak tudomása szerint az országban számos önkormányzat fogadott el az indítványban támadott rendelethez hasonlót, “ezért arra biztatjuk a közvéleménynek a szegények ügye iránt elkötelezett tagjait, hogy akár a mi indítványunkban foglalt érvelést felhasználva, támadják meg az általuk ismert más önkormányzatok hasonló rendeleteit” – írják a közleményben.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -5 ( 5 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

22 Reader’s Comments

  1. En idaig ugy tudtam, hogy masnak a fehernemuje kozott kotoraszni az vagy betores, ertekek kikutatasa celjabol, vagy perverzitas…es az ellenorzes a fiokban tortenik, vagy netan le is kell vetkozniuk? Mert arrol megint mas jut eszembe…lehet azert, mert az ilyen hirektol egybol leolvad a biztositek nalam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  2. kedves Admin ! az illusztráció nem szerencsés, mert 5letet adhat a joszabályok alkotóinak, hogy 36-os méret fölött ne áruljanak ruhaneműt, 36-os méret fölött ne szolgáljanak ki élelmiszerüzletekben, 36-os méret felett ne 1 db bkv-MÁV- repülő jegyet-(bérletet)) kelljen venni hanem kettőt, stb……….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  3. Na, ez mar favicc!!! Hihetetlen. Komolyan mondom, mar se sirni, se nevetni nem tudok az otthoni “esemenyeken”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  4. Hihetetlen, mi, Beata? Komolyan mondom, neha en sem kapok szikrat, pedig itt elek!Meg..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  5. A szociális törvény kitalálóinak az anyja pi…ja lett volna szecskavágó, amikor születtek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  6. Hozzám most készülnek, igaz én nem Várbalogon lakom. A házba, vagy a kertbe szerintem nem jöhetnek be. Majd beszámolok mi volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  7. ERRe SZAVAZTATOK MÁR AZ INKVIZICOT is ÉPITGETIK EZ MÁRIA ORSAGA ÉN MEG VÁROM A FEKETE AUTÓT!! KONZULTÁció véget

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  8. Keresgélhetik a “vonalkódot”…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  9. Javasolnám még bevezetni a személyi motozás intézményét is, és akinek nem teljesen tiszta az alfele, mert – mint pl. az USA lakosságának a 99,8%-a is – nem ismeri és használja a bidét, szemben a franciákkal, az se kaphasson segélyt.
    Minekutána pedig Mo-n sem elterjedt eszköz a bidé, mi több az elterjedtségnek a valószínűsége a nyomornegyedekben a nulla iányába konvergál, az ötletes polgármesterek egy egyszerű rendeletmódosítással igen jelentős összegeket spórolhatnak meg a közösség egyéb feladatai (pl. újabb Szűz Mária szobor, netán valamely sosem ismert “nemzeti” hős kopjafájának a felállítására, felavatására, lehetőleg egy csókos által elkészíttetve.).
    Szép új világ! (Huxley)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  10. Kedves Axl!

    Ha nem teszi lehetővé, hogy a környezettanulmány elkészüljön, nem fog kapni
    semmit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  11. ROHADT, PROVOKATÍV, ALJADÉK, SZEMÉT MOCSKOS ORBÁN-RENDSZER!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  12. Orbán András Lajos

    Egyet tudok ha az életben valaki kíváncsi lenne a személyes tisztaságomra azt csak kölcsönösen tudnám elképzelni, én is megvizsgálom az ügyintéző fehérneműjének a tisztaságát!!!!!!!!!!!!!!!!!! ÍGY JÓ LESZ KONTÁROK????????????????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  13. Kedves Animam!
    Köszönöm a figyelmeztetést, de hozzám nem teheti be a lábát senki, mert szilánkosra töröm, még akkor is ha nem kapok semmit. Már így is a fejemre szarnak, de a számat már nem nyitom ki. Akkor inkább a sitt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  14. Szegény Fábry most akkor nem kaphat segélyt a vonalkódos alsógatyája miatt? :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. Monor önkormányzata is azt fogadta el, hogy a lakókörnyezet rendben tartása a segély feltétele. Monoron tisztes méretű cigány telep van, olyan amilyen de rendezettnek nem mondható. Ez nem más mint bujtatott rasszizmus.
    A parkosítottság fokának szubjektív megítélése a segély feltétele. Munka nincs, de ha vannak árvácskák a ház előtt és a tükör ragyog akkor jár az alamizsna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. Bővül a gyűjtemény: fityiszék megmondják, mit ehetünk (sósat, cukrosat ne!), mit énekelhetünk és hogyan (Himnusz) és most, hogy milyen legyen az alsógatyánk… Orbán Aladár Lajosnak igaza van, én is úgy gondolom, hogy a tanácsi dolgozónak bizosan piszkosabb a fehérneműje, mint az enyém.
    Még jó, hogy (egyelőre) azt eszem,amit én akarok, úgy éneklem a Himnuszt, ahogyan 50 éve tanultam, és akkor váltok fehérneműt, amikor én akarom…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. meg fogják számolni a paksi mogyorót is

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. Az nem világos, hogy a vizslatásnál hány érzékszervvel, kell részt venni. Vizuális, szaglás, tapintás, netán behatolás a belsejébe? Különben is a kosz állítólag, csak 30 napig ragad, utána kopik. Kifogom próbálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. Azt se hagyják figyelmen kívül, hogy ennek az embertelen “közmunka=állami rabszolgakényszer/ rendszernek az alapjait az MSzP rakta le, az álságos “Út a munkába” nevű parasztvakító programjával akkor, amikor Mo-gon az aktív korú lakosságnak 55 százaléka állástalan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  20. ludasmatyi
    Nem gondolod hogy döbrögi vissza adja a háromszori verést,tiszta a gatyád?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. Erre a levegő bennem maradt!Ez igaz atyaég hát itt tartunk.?Azt hittem már nincs lejjebb egyes emberek tényleg megbolondultak?
    Ez a vég innen muszáj felfelé mennünk mert hamarosan mi is észak az afrikaiak sorsára jutunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. Orbán András Lajos

    Annál mit vizsgálnak a nagy ,,okosok,, akinek egy ruhája van, lesz és addig hordja míg lerohad róla???????????????????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Fasiszta mesék 2011. április 5. kedd

“Hát akkor haljál éhen” 2011. március 26. szombat

Összeáll a zenészvilág Japánért 2011. március 22. kedd | MTI/FH/Reuters

A trópusokon költik el a missouri segélyeket 2011. március 4. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos