Ronai and Ronai
AMERIKAI

Egyre gyanúsabbak a vonalkódok 2011. május 20. péntek 0:12 | AN Forrás: ATV

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Egyre gyanúsabbak a vonalkódok

Budapest – Kálmán Olga vendége volt az ATV Egyenes beszéd című műsorban Borók Imre a Vonalkód Centrum értékesítési tanácsadója. Téma még mindig Orbán Viktor konzultációs kérdőívén szereplő vonalkód adatainak feltárása.

A szakember elmondta, hogy a vonalkód mögötti rendszeren múlik, hogy a kód mennyi adatot tárol. A kód egy azonosító szám, de hogy ki, milyen tartalommal tölti meg, azt csak az adatkezelő tudja. A különböző adatbázisok technikailag összefésülhetők, közöttük lehetséges átjárhatóság.  Nem lehetetlen a különböző személyes adatok összefésülése sem egy azonosító szám alá. Készül Magyarországon az egykártyás rendszer, amin minden adatunk elérhető lesz. Ha van egy azonosító szám, amihez tartozik egy vonalkód, akkor abba az adatbázisba a név és a lakcím mellé be lehet ömleszteni az összes  többi személyes adatot, a tébé adatot, az APEH adatot, vagy adott esetben a szociális kérdőív a feldolgozása során adott válaszokat is.

Kálmán Olga az Orbán-levél végén levő apróbetűs részre is rákérdezett a szakembertől. Az apróbetűs szöveg szerint a válaszoló az aláírásával hozzájárul ahhoz, hogy a nevét, lakcímét, valamint a kérdőíven feltüntetett további adatait a kormány által megjelölt államigazgatási szerv nemzeti konzultációra, levelezésre stb. kezelje. A szakember szerint a levélen szereplő név és lakcímen kívül a vonalkód tartalmazza a további adatainkat, amelynek a kezeléséhez, ha aláírom a levelet, hozzájárulok.

Most már tényleg jó lenne tudni, hogy milyen adatainkat tartalmazza a vonalkód.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +11 ( 11 szavazatból)
Egyre gyanúsabbak a vonalkódok, 4.6 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(27)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

27 Reader’s Comments

  1. Közöd???
    Ja hogy a te életed?
    Közöd???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  2. NEM! NEM AKAROM TUDNI!
    EGYET AKAROK!
    EZEKET ELSÖPÖRNI!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  3. Beírtak engem mindenféle Könyvbe
    és minden módon számon tartanak.
    Porzó-szagú, sötét hivatalokban
    énrólam is szól egy agg-szürke lap.
    Ó, fogcsikorgatás. Ó, megalázás,
    hogy rab vagyok és nem vagyok szabad.
    Nem az enyém már a kezem, a lábam,
    és a fejem, az is csak egy adat.
    Jobb volna élni messze sivatagban,
    vagy lenn rohadni, zsíros föld alatt,
    mivel beírtak mindenféle Könyvbe
    és minden módon számon tartanak.

    és

    Számon tarthatják, mit telefonoztam
    s mikor miért, kinek.
    Aktákba irják, miről álmodoztam
    s azt is, ki érti meg.
    És nem sejthetem, mikor lesz elég ok
    előkotorni azt a kartotékot,
    mely jogom sérti meg.

    Mindkettőt a példakép Horthy rendszerben írták.Ugye hogy nincs új a nap alatt. Ezt hívják fasiszta diktatúrának. Készül a gestpó adatbázisa. Titokban, mert a vonalkódok ugyan láthatók, de nem tudhatjuk mi célt szolgálnak. Mivel ismerem ezt a bandát, nincsenek illúzióim. Készül a nyilvántartás a támogatókról és a bitangokról akik nem küldték vissza. Mindenki szerepelni fog benne, még a halottak is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  4. Ebben az aláírom nem írom alá,dologban egy hiba van az adatok már így is úgyis megvannak.
    Ki fogja ellenőrizni,hogy meg semmisítik,bár én már úgyis rossz fiú vagyok, az előzővel,be akartam gyújtani de arra sem volt jó.Kezdhetek félni? .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  5. Nem az a lényeg milyen adatokat tartalmat a vonalkód. Az a lényeg , ha ez a vonalkód az illetőt azonositja a népességnyilvántartás adatbázisában és onnan minden adata ami tárolva van kinyerhető. Az illetőről korábban felvitt adatok is elérhetőek, igy teljes profil kép az egyénről elkészithető. Csak aza datkezelőn múlik milyen mértékben gyűjti össze az adatokat. Ha valaki bankkártyával fizet akkor még az is hozzá tehető a személyhez , h pl az Orbánnal együttmüködő miket vásáról és aki nem működik együtt az a személy miket vásáról. Nagyon veszélyes ami most folyik. A hatalom mindent megtudhat az adatok összekapcsolásának segitségével. Bizonyára valakik megtervezték előre ezt a rendszert. Ezért sűrgősen birósághoz kell fordulni akinek kötelessége elrendelni a tervek nyilvánosságra hozását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  6. Ahogy megkaptam ezt a semmitérő levelet egyből elégettem. Az előzőnek is ez volt a sorsa. Mi értelme százmilliókat kidobni immár harmadszor? – s közben hivatkoznak arra, hogy minden a polgárok felhatalmazásával történik. Senki nem ellenőrizhette, hogy valóban hány levél érkezett vissza, és egyáltalán milyen válaszokat tartalmazott. Néphülyítés az egész és felesleges pénzkidobás az ablakon. Én nem veszem be a fidesz maszlagát.
    És kikérem magamnak, hogy az adófizetők pénzét ilyen baromságokra pocsékolják!!!!!!!! ORBÁN TAKARODJ!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  7. Én allergiás vagyok az apróbetűs részekre.
    Talán rosszul teszem, de már gyakorlattá vált nálam, ha bármilyen ajánlaton apróbetűs részt látok meg, máris gyönyörű ívvel repül a kukába.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  8. Majd a következő demokráciában az utókornak lesz alkalma tanulmányozni a “titkos” nyilvántartásokat. Igaz, itt nem a személy szerinti besúgókat, hanem csak egy bűzös, velejéig rodhadt 2/3-os teljes kormány gestapó stílusú megfigyelési rendszerét .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  9. Remélem, félelemből senki nem küldi vissza !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  10. Az is rossz “pont” mert evvel a módszerrel az is ellenőrizhető, hogy k nem küldte vissza, és az ellenség

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  11. A vonalkód alapján azt is tudják majd ki az aki nem küldi vissza. Majd azt mondják : “ez a felforgató elem megtagadta a részvételt a Nemzeti Együttműködésben”. Aztán majd kitalálnak valami szankciót erre is. Ameddig nincs szankció, addig csak megjegyzik ki volt az, aztán majd később előveszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  12. Válemény!
    Nincsen új a nap alatt!
    Ilyen azonosítót már a 80-as években kapott minden magyar állampolgár, úgy hívták hogy személyiszám. (Az a 11 számjegyből álló valami, ami a férfiaknál 1- nőknél 2-essel kezdődött és a 2. … 7. számjegyei a születési dátumunkat tartalmazta.) Nem sokkal később az adatvédelmi ombudsman kijelentette, hogy a használata alkotmányellenes, mert rajta keresztül nagyon egyszerűen össze lehetne fésülni az eü, TB, adó, munkaügyi, telekkönyvi, rendőrségi, bírósági, önkormányzati, stb. adatbázisokat és arra fel nem hatalmazott személyek is jószerével mindent megtudhatnának rólunk.
    Szerintem ezt azóta sem helyezték hatályon kívül ezt a személyiszám használatát megtiltó állásfoglalást vagy határozatot, tehát ami készül az úgy törvény és alkotmányellenes, ahogy van!
    De hát ifjú kegyelmes urunkat, szeretve (?) tisztelt (?) tévedhetetlen bölcs nagyvezírünket, s nemzet(meg)vezetőnket, ormány bolseviktort, meg az fülkeforradalmár, egy éve folyamatos narancsbódulatban fetrengő anusnedvesítő fidesznyik csapatot, ezen egyáltalán nem csodálkozom… :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  13. Egyre valószínűbbnek tartom, hogy igencsak különös dolgokat írhattak a visszaküldők az előző “konzultációs” levelekben, ezért is történt a nevesítés.
    Senki emberfia nem tudhatja, hányat néztek át, értékeltek az előzőekből, de gyanítom, nem túlságosan lehettek elégedettek a válaszokkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  14. készülnek a személyzeti osztályokon őrzött “káderlapok” mai digitális verziói.
    lesz mit nyilvánosságra hozni, miután ez a banda eltűnik a süllyesztőben.
    annak idején a házmesterek, “önkéntes” III/III-asok, fizetett amatőr tisztek vettek részt az adatgyűjtésben – a haza érdekében.
    a mai kifinomult módszerek lehetővé teszik, hogy a haza érdekében mindenki saját maga szolgáltassa az adatot magáról, akár visszaküldi az azonosítós levelet, akár nem.
    mielőtt elküldjük, vagy eldobjuk a levelet, az a legkevesebb, hogy felismerjük, hogy ne felejtsük el egy pillanatra sem, és hangosan ordítsuk bele a világba, hogy ez nem egy elhibázott ártatlan próbálkozás, ez az akció törvénytelen, alkotmány ellenes, totálisan diktatórikus, a személyiségi jogok otromba és könyörtelen sárba tiprása

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  15. @vikus
    Ne reménykedj! Sokan visszaküldik félelemből. A másik vonalkódos cikkhez már leírtam a véleményemet erről. Itt nem ismétlem meg.
    @Gugyerák
    Egyetértek és örülök, hogy másnak is eszébe jut a személyi szám.
    Egy kis kiegészítés: Nem általában tiltották meg a használatát. Csak akkoriban lépten-nyomon ezt kellett megadni (mondjuk, künnyebb megjegyezni, mint a szig. számát) és ezt tiltották meg. De szerintem van neked is egy “Személyi azonosítót igazoló hatósági igazolvány”-od (a lakcímkártya másik oldala), továbbá a választási értesítőkön is ez szerepel minden esetben, sőt az ajánlószelvényekre is rá kell írni.
    Nos, mivel a kormány nincs felhatalmazva a személyi szám használatára (és tudjuk ugye, hogy mennyire törvénytisztelőek), ezért találhatták ki, hogy amikor a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala kinyomtatja a leveleket a kormány megrendelésére, generál minden egyes címzetthez egy egyedi azonosítót. Ezt ugye senki nem tiltja. Mi ketten élünk azonos lakcímen és két egymást közvetlenül követő sorszámunk van.
    Ha a cikk írója figyelt volna tegnap este, nem mondaná, hogy “Most már tényleg jó lenne tudni, hogy milyen adatainkat tartalmazza a vonalkód.”
    Pontosan azt a számsort tartalmazza, ami fölé van írva!
    Hogy ezt mire használják majd? – na az a kérdés!
    Ez csak egy technikai segédeszköz, hogy ne kelljen valakiknek bepötyögni a számokat (a tévedés lehetőségével).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  16. Ostoba félelemkeltés és látszat “játék”! Látszólag, kérdezünk, de úgy, hogy az semmire sem kötelez, mint a népszavazás!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. Ostoba félelemkeltés és látszat “játék”! Látszólag, kérdezünk, de úgy, hogy az semmire sem kötelez! A népszavazás KÖTELEZŐ lenne !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. kibic! Üdvözlöm!
    OK! NÁLAM NYERT!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. Ez egy teszkós újság, a helye is ott a többi reklámújság között.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Kuksi: “Sokan visszaküldik félelemből.”

    Sokan becsapják (átvágják) hamis kitöltéssel a nemzetvezér Orbánt félelemből? Ezzel együtt csalnak, és önmagukat is becsapják, csupán félelemből?
    Mi van, mi folyik itt? Össznemzeti vonalkódos átvágás?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. Jimbo
    Ne aggódj, ha 5 millióan nem küldik vissza, velük nincs mit kezdeni, még OV-nak sem. Ha sokan nem küdik vissza, hiábavalóvá válik a törvénytelen lekáderezési trükkjük, mert túl sok lesz a hiányzó ismeretlen. A legjobb módszer, nem visszaküldeni, mert akik nem reagálnak rá, azokról nem lesz használható káderadat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. Szerintem kormányszinten most vetették be a népszámláláshoz a beazonosíthatóság összekapcsolásának a programját, most zajlik a népszámlálás computerizált főpróbája.
    Vajh´ mibe kerül(t) ez a szuperprogram kifejlesztése az adózóknak?
    Azt tegnap óta tudjuk, hogy az Állami Nyomda (Kövér Szilárd tulajdona) toronymagasan nyereséges.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. A magyarok 22-es csapdája felállíttatott. Mindegy ki mit tesz, csak az kerül fel a rendes, jóra való állampolgárok listájára, aki visszaküld és a Vezénylő tábornok szája íze szerint ikszel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  24. Sajnos Ed Carping előbbi megállapítása helytálló.
    Ennek ellenére kibuggyan belőlem a gyermek: meg kéne heckelni a kérdőívet…
    A vonalkód helyére WC papír, vagy valami WC-takarító lötyöge vonalkódját ragasztva készíteni róla egy másolatot, majd a kendőzetlen véleményemmel, kitöltve visszatölteni… Hadd vakargálják az állítólagos adatfeldolgozók fejüket! :-)
    No persze ennek a csínynek hátránya is van, mert ezzel akaratlanul is egy látszólagos támogatót produkálnék ehhez az egyrémhez…
    :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. Gyanúsak a vonalkódok mint azok akik erre a levelezésre kitalálták

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. És mi van, ha levágjuk a vonalkódot és úgy küldjük vissza?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Ingyen sör, potyázás, kéregetés nem lesz 2011. július 4. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos