Ronai and Ronai
AMERIKAI

Közmunkatáborok fasiszta mintára a Mussolini-Orbán rendszerben 2011. június 23. csütörtök 22:39 | AN Forrás: AN/nepszava.hu

  • Hozzászólások(110)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Közmunkatáborok fasiszta mintára a Mussolini-Orbán rendszerben

Budapest – Minden tekintetben a Mussolini-féle fasizmus közmunkaprogramjának megfelelő programot indít az Orbán-kormány. Hasonló programot már megpróbált átvenni Gömbös Gyula is, ez a második magyar fasiszta kísérlet. Aki nem talál 90 nap alatt állást, azt éhbérért közmunkára vezénylik, konténerekben szállásolják el, a nyugdíjból visszaparancsolt rendvédelmiek gumibottal felügyelik. Mussolini mintájára indulnak az állami nagyberuházások, építkezések. A munkanélkülivé vált polgárokból rabszolgák lesznek, és építik majd Orbán Viktornak a Puskás Stadiont, a debreceni stadiont, gátakat emelnek talicskázással, víztározókat építenek, mocsarakat csapolnak le. Pontosan azt végzik el, amit Mussolini fasiszta államának hasonlóképpen kényszerített közmunkásai. A Mussolini-Orbán-rendszerről bővebben itt olvashat: Az Unió első fasiszta állama, Málenkij robot, A római iskola.

A jelenlegi 270 napról – egy tegnap délután beadott módosító indítvány szerint – mégis 90 napra csökken az álláskeresési járadék. Január elsejétől pedig a három hónap letelte után már nem jár segély. Aki három hónap alatt nem talált állást, közmunkára kényszerül. Az ország különböző területére vezényelhetik az embereket, rendőri felügyelet mellett kell majd dolgozni, átlag négy órában, éhbérért. Aki nem vállalja el a közmunkát, az nem kap semmit. Később büntethetik, és közveszélyes munkakerüléssé minősíthetik, ha valakinek se állása nincs, se közmunkát nem végez.

Pintér Sándor belügyminiszter a közfoglalkoztatás módosításáról szóló parlamenti vitában úgy fogalmazott: azt szeretnék, hogy aki munkaképes és egészséges, dolgozzon; aki a piacon nem kap megfelelő munkát, annak az állam biztosítja ezt és közfoglalkoztatás keretében kap munkabért, de nem segélyt. Tegnap délelőtt a miniszter még úgy fogalmazott, hogy az álláskeresési járadék 270 napról 180 napra csökkenne, a segély a közfoglalkoztatási bér 90 százalékát nem haladhatná meg. Most már csak 90 napról van szó, aki ezt túllépi, gyakorlatilag ingyen munkaerő lesz a nagy fasiszta-típusú állami gigaberuházásokhoz. Azért dolgozik ugyanis, ami eddig munka nélkül is járt volna.

Orbán Viktor viszont az esti Tényekben már arról beszélt, hogy egyáltalán nem lesz segély januártól. Mint fogalmazott: az államadósságot újratermelő tényezők között szerepel, hogy életerős emberek szociális segélyt kapnak, ahelyett, hogy közmunkát szerveznének részükre. Ezért január 1-jétől a segély helyett közmunka-lehetőséget kínálnak részükre. Az állam nem segítséget nyújt, hanem rabszolgamunkára kényszerít. Ennek az elképzelésnek könyvtárnyi irodalma van, Mussolini fasiszta államában dolgozták ki ezt a rendszert, amelynek segítségével erőszakos úton felszámolták a munkanélküliséget, és rabszolgamunkában hatalmas beruházásokat végeztek.

Pintér szavait megkérdőjelezi az a fideszes Czira Szabolcs által délután benyújtott módosító javaslat, amely visszaállítaná az eredeti tervet: mégis 90 nap lenne az álláskeresési járadék maximális folyósítási ideje. A módosító javaslatot a szakbizottságban a kormánypárti képviselők támogatták, elfogadva azt az indokot, hogy a 90 nap megfelelőbb ösztönző hatású az álláskeresésben.  90 nap letelte után viszont jön a közmunka, a vezénylés, a barakk és az őrség.

Szűcs Erika MSZP-s képviselő, volt munkaügyi miniszter szerint eközben a munkanélküliségi ráta 11 százalék fölött van, az álláskeresés átlagos időtartama folyamatosan emelkedik, most 18,5 hónap. A szocialista politikus szerint a  kormány azt tervezi, hogy a közmunkások maximum minimálbérért dolgozhatnak. A szakképzettek az előző negyedévi átlagkeresetük 60 százalékát kaphatják – aki minimálbéren dolgozott, az 46 ezer 800 forintot kap. A legtöbben azonban korábban segélyen éltek, őket a közfoglalkoztatotti bérrel fizetik ki, ez valószínűleg a minimálbér 40 százaléka lesz bruttóban, ami 31 ezer 200 forint. Ezeket az összegeket nyolcórás munkára számolják, a közmunkásokat viszont négy órában akarják alkalmazni, vagyis a két összeget még el kell osztani kettővel! Azt nem lehet tudni, hogy a munkaidő végeztével a dolgozók elhagyhatják-e a munkatábor területét, kimozdulhatnak-e a konténerekből.

A Táncsics Alapítvány a  témában napokban rendezett tanácskozásán Petschnig Mária Zita közgazdász, a Pénzügykutató Zrt. tudományos főmunkatársa a kormány elképzeléseivel kapcsolatban arról beszélt, hogy épp azokat szeretnék „belökni” a munkaerőpiacra, akik bizonyos esetekben egyáltalán nem alkalmasak a munkavégzésre. Bauer Tamás közgazdász szerint annak, hogy minden munkaképes ember dolgozzon, közgazdaságilag csak akkor van értelme, ha munkájukkal versenyképes, eladható terméket, szolgáltatást állítanak elő a munkavállalók. Márpedig a jelek szerint nem erről van szó. Orbán Viktor a napokban az egyik kereskedelmi televízióban azt mondta: a közmunkákat gátépítésre, csatornatisztításra, víztározó építésére tervezik nem 21. századi technológia segítségével. Jelentősebb uniós támogatáshoz jutunk, ha a beruházások nélkülözik a gyors és hatékony korszerű gépi munkát, ha a feladatokat kétkezi munkával végzik el.

A Munkaerő-piaci Alapból kivont közfoglalkoztatásra szánt forrásokat  Pintér Sándor belügyminiszter tárcájához tartozó új Közmunkaalap kapja, és ezentúl a tárcavezető felügyeli majd a közmunkaprogramokat. Az intézkedésről hírt adó kormányhatározat szerint a belügyben közfoglalkoztatásért felelős helyettes államtitkárt neveznek ki. “Hatalmas logisztikai kihívás több százezer embert mozgatni, lehetőleg nagy projektek révén számukra munkát szervezni, ami csakis egy jól szervezett és irányított hierarchikus rendszerben képzelhető el. Erre az egykori rendőr Pintér alkalmasabb, mint egy közgazdász vagy egy minisztériumi bürokrata” – mondta a Hírszerzőnek egy, a döntés hátterét ismerő, neve elhallgatását kérő államtitkár.

Már arra vonatkozóan is vannak tervek, hogy milyen területen dolgoztatnák tömegesen a közmunkásokat, jövőre három területen indulnak szoros rendőri kontroll alatt az óriásberuházások. Ezek: Puskás Ferenc stadion helyett új létesítmény építése 60 milliárdért. A debreceni nagyerdei stadion 12 milliárdért. Ezeken az építkezéseken a 4000 közmunkásra 1300 visszahívott szolgálati nyugdíjas rendőr felügyel majd. A víztározók, gátak építése 24 ezer közfoglalkoztatottal van tervezve, 4200 volt rendőr szeme előtt. Az ország különböző régióiból érkező munkások és a rendre ügyelők konténerekben laknak majd.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.5/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -12 ( 20 szavazatból)
Közmunkatáborok fasiszta mintára a Mussolini-Orbán rendszerben, 3.5 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, , , , , , ,

  • Hozzászólások(110)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

110 Reader’s Comments

  1. Az Istenért ne várjunk már megint másra, hogy megment bennünket. Másik kormány, másik ország, az Únió. Nem fog. Az EU nyűglődik, Kína és India simán lekörözi az olcsó munkaerejével. A két ország csaknem a Föld lakosságának a fele! Nagyon össze kell kapnia magát Európának, Barosso pontosan tudja ezt. ‘56-ban ki a bánat foglakozott Magyarországgal a szuezi válság idején???? Ne legyünk már nagyképűek, senki nem kíváncsi ránk, a magunk erejéből kell boldogulnunk. Nem mi vagyunk a világ közepe. Várni a megmentőt, ahhoz nagyon értünk. Nekünk kell elzavarni őket, comprende? Most nincs itt a szovjet hadsereg, szóval hajrá!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (37 szavazatból)
  2. Mi a frászban segítene az EU, ha egyszer tizmillió magyar elégedetten papicskol a szarban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  3. Ezek a tervezett konténertáborok szögesdróttal lesznek körülvéve? Netán kutyás-géppisztolyos őrök is lesznek? Na azért…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  4. Azt sem értem, hogy miért kell a munkások létszámának harmadát kitevő rendőri felügyelet? Csak nem kényszermunkatáborok lesznek? Mert normális építkezéseken a melósokat a néhány csoport- illetve építésvezető felügyeli/irányítja. A Gulágon volt -vagy még ott sem- ennyi őr. Itt valami nagyon nem stimmel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  5. Kedveseim !
    Arbeit macht frei .
    Kinek van még felesleges kérdése ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  6. Még Hitlerék ellen is lehetett sikerrel fellépni, hisz az asszonyok tüntetése Berlinben megakadályozta zsidó házastársaik elhurcolását, pedig nem is voltak sokan az érintettek.
    Most gyerekeink több százezres tömege kerül veszélybe, hisz olyan magas a pályakezdő munkanélküliek aránya. Nem igaz, hogy nem lehet valamit tenni!
    Az nem elég, hogy a határok átjárhatók, el lehet hagyni ezt a szeméttelepet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  7. A program napvilágra került részletei három dolgot biztos igazolnak:
    1. Bartus László kiválóan látja a mai Magyarország és Mussolini Olaszországa közötti hasonlóságokat.
    2. Magyarországon rendőri felügyelet mellett fognak embereket dolgoztatni, azaz bírói ítélet nélkül kényszermunkát végeztetni, mint Ó.Egyiptomban tették ezt a rabszolgákkal.
    3. A szuper gazdasági program, szakmai felkészültség nélküli emberek, kétkezi kényszermunkáján alapul. A fülkeforradalmárok szerint a XXI. században e Magyarország felvirágoztatásának zseniális programja.
    Remélem, a gépeket nem teszik – a lyoni takácsok mintájára – tönkre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  8. A Történelem nem hagy elvarratlan szálakat.. Megismétlődik hol tragikus, hol komikus, hol tragikomikus formában. Ez a szál 1936 októberben elszakadt (Gömbös Gy.). Most varródik el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  9. EZT AKARTÁTOK FIDESZ SS ,KDMP- Visszajőtt az a dicső GYerekkor. A tőrténelem ismétli őn magát CSAK jÓVAL dURVÁB LESZ!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  10. Fel merült bennem egy apró ám az elszámoltatásnál igen fontossá váló kérdés. Mégpedig a FIDE SS törvényhozási gyakorlatával kapcsolatban. Igen,az egyéni javaslatok benyújtási gyakorlatával kapcsolatban.
    Az a dilemma tárgya hogy ezek a “meglepetés szerű” s még is előre várható “egyéni” javaslatok vajon menyire egyéniek vagy menyire központilag kiadott vezér utasítások.
    Nyilván való hogy ez utóbbiról lehet szó s bár most nincsen semmilyen jelentősége de a Orbán vészkorszak utáni perekben a vád felépítésében jelentőséget kap mivel ez még most is törvénysértő eljárás papirón. Szinte biztos hogy nem tartanak ki a csatlósok “halálig” a vezér mellett tehát be fogják terhelni ha itt az idő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  11. „• maradona007
    2011. június 23. csütörtök
    18:15
    árulok itt hagytatok az országot ti irtok a magyar sorsrol ti ilyen kritikat irhatok hisz ti arulok vagytok ÁRULOK VAGYTOK es ha haza kerultok ha ki vagnak titeket a sor vegere kell alnotok mert ti feljetek mert ti vagytok a segelyre varok es itthon ez lehet hogy veletek meg tortenhet de aki becsulettel itthon maradtak es tisztessegel varja a lehetosegeit annak biztos jobbra fordul az elete hajra orban kormany meg mutatjuk nektek higy magyarorszag ujra maggyarorszag lesz neketek arulok”

    Nem rossz vélemény, és nem szabad bántani az agyast. Nem lehet, hogy ő Dr. Smidt pál???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  12. Ezt nem hiszem el. Azonban, ha így lesz, hamarább lesz vége ennek a kormány- nak, mint gondoltam. Úhy látszik a nyolc év kormányzásra készülés csak erre
    futotta. Ebből az következik, hogy elmebeteg kormányunk van. El tudja valaki kép-zelni, hogy a pályakezdő fiatalokkal is meg lehet ezt csinálni ? Még a vérbeli fideszes anyukák, apukák is ellene fordulnak. Fogyott a népesség. Mi lesz ez után ? Ezt nem fogja engedni az ország lakossága. Ez már tényleg kiveri a
    biztosítót. Diplomások, közalkalmazottak, fiatalok, romák, apák, anyák….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  13. Nincs más út mint a lázadás de nem “egyszer” nem “majd” hanem most. Ha eszkalálódik s állandósul ez a fasiszta rendszer sokkal nagyobb vér áldozattal lehet csak vissza állítani a törvényes demokratikus rendet.
    Fentebb valaki azt írta a “történelem” ismétli magát ,hát igen mindig ez az eredménye ha egy nép nem érti meg a történelmét ha nincs ereje s lelki indíttatása szembe nézni hibáival s gyarlóságaival. Igen ismétli, mindig ugyan az az eredménye ha egy a “látnok” szerepében tetszelgő bomlott agyú ragadja meg a hatalmat.
    Még el kerülhetné a fide ss hogy úgy végződjön Orbán nagy társadalmi kísérlete mint mondjuk Ceauşescu rém uralma de az óra ketyeg az idő fogy a harag nő. Én azt kérem minden “párt katonától” gondolja meg meg éri e el kísérni a Ducset az útján hiszen ez az út lehet hogy hol hosszabban hol rövidebben de mindig ugyanazon falhoz -lámpa oszlophoz – meszes gödörhöz vezetett!!!!
    A kezdeti menetelést eddig a történelem során mindig menekülés követte, csúfos s szégyenteljes futás a puszta életért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  14. maradona007
    ?????????????????????????????????????
    ez egy igazi idióta. szinte hihetetlen hogy valaki ennyire fanatizálva legyen s ne lássa a fától az erdőt.

    El tévedtél fiam de nem baj,léteznek igen jó s világszínvonalú speciális kórházi osztályok ahol van gyógyszer a bajodra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  15. mardonának elsősorban NEM gYÓGYSZER kellene…
    Pár furkósbot, oszt a gyógyulás útjára lép…
    A kézrátétel mindig sikeres:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  16. Az igen de kíváncsi lennék hányan áldoznák be a jelenüket a gyermekeink jövőjének biztosításáért. Amíg a többség csak a “qurva anyázásig” jut el nincs mit tenni.
    S ne feledje senki el azt a tényt hogy az ide vezető utat a “nemzeti” érzelmek kövezték ki,a turbó magyarok ép annyira hibásak mint a fideszesek,sőt !!!! Ha nincsen a jobbik és a gátlástalan csürhe akik a mesterségesen keltett feszültséget táplálják mivel Orbán malmára hajtják a vizet most nincs a tejhatalom az uralkodó kezében.
    Ha a fasisztákkal el lesz számolva egy füst alatt ki kell gyomlálni a náci nyilas csürhét is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  17. S még ebben is ismétli magát a történelem ; a szélsőséges idióta banda meg csinálja a bajt majd szét tárja a kezét. A rend s emberiesség a demokrácia vissza állításáért meg demokraták vérét kell hullatni. Kezd unalmas lenni. Tényleg meg érdemelné ez a kompánia a sorsát, egyék meg amit ki főztek a normálisok meg migráljanak. Csak az a baj hogy az is szereti a hazáját aki nem döngeti a mellét a piros fehér piros zászlók alatt s nem mocskos zsidózik meg cigányozik sőt uram bocsá még a “mocskos cigány s zsidó is” szereti a földet ahol született.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  18. Tényleg ki az az F.D.A???????????
    Ugye nem FDR ????
    Faranklin D.R re hasonlít a fotó és az A is tűnhet R. nek is a rossz minőség miatt de akkor a fotó kacsa.

    :-) persze ez annyira morbid hogy viccnek is gyenge lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. Előbb össze kell fogdosni, és a városok egy-egy meghatározott környékére telepíteni őket, ahonnan egyszerűbb lesz a transzport. A munkatáborokban pedig nem stadionokat meg gátakat kell építtetni velük, hanem modern, gázkamrával ellátott krematóriumokat, amelyek “a nemkívánatos elemekkel szembeni különleges eljárásra” is alkalmasak egyúttal. És: egyáltalán nem kell nekik fizetni, bőven elég lesz napi egyszer Lagersuppe, meg egy szelet kenyér, ünnepi alkalmakkor egy mokkacukornyi margarinnal!
    Tényleg megelevenedik a történelemkönyv, de remélem, teljes egészében, a véget is ideértve.Valamint: remélem, beteljesedik annak a névtelen amerikai századosnak a kívánsága, aki állítólag – a varsói gettó láttán – azt mondta: “Ha az én népemmel követték volna el ezt, én a koponyáikból építettem volna piramist!”
    Az e koponyákból piramist építő munkatáborban végzettségem dacára, magam is szívesen talicskáznék!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  20. OMG!!!! Ez tényleg Franklin Delano Roosevelt, aki, szerencsétlen, az általa indított közmunkaprogram miatt lett fasisztának kikiáltva!!!
    http://thefreegeorge.com/thefreegeorge/ed-asner-brings-fdr-to-life-paramoun-theatre-rutland/

    Nem mondom, pokoli munka volt kideríteni x(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. A cikkírónak valószínűleg van fizetése és ki tudja fizetni a számláit és még nem jelentkezett be nála a végrehajtó, különben nem jönne ezzel a vegytiszta demagóg szöveggel. Szerintem nem is látott mostanában olyan embert akinek kilátása sincs a munkára.

    A másik, hogy fogalma sincs arról, hogy mi volt a New Deal keretén belül az Önkéntes Polgári Hadtest lényege ahol kb 3. 000.000 munkanélküli kapott szállást, élelmet és napi 1 dollárt a munkájáért és ezzel menekült meg.

    A közmunkaprogram lefasisztázásánál én még nagyobb baromságot nem olvastam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -25 (25 szavazatból)
  22. Odeon.
    Homályosítsál már fel mikor is történt ez? Csak nem a nagy gazdasági válság idején? Most már a XXI. században vagyunk. Ez a kormány által felvetett ötlet, megint egy gumicsont, hogy elterelje a figyelmet a nagyobb bajokról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  23. Sok kápót kell majd alkalmazni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  24. És éleslőszert, mert nagyonnagyon hamar lázadás lesz barakkiában….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  25. amergin

    Látod látod?? Én csak rá néztem s tudtam ki. Ha csak az ülő alak testtartását nézed már is tudod kicsoda annyira jellegzetes (gondolom a betegsége okán)
    S az is el gondolkodtatott hogy” FDA ” mert sosem hallottam róla de FDR közismert.
    Hát ha a New Deal miatt lett a kompánia mellé sorolva hatalmas szarvas hibát követett el a könyv szerzője. Ha a fasizmus csak a “közfoglalkoztatásról” szólna neccesen de meg érteném,viszont koránt sem erről van szó s így elég sértő ebben a társasában látni egy igazán nagy embert,egy elkötelezett “demokratát”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. sammy
    2011. június 23. csütörtök
    20:15
    mit gondolsz én miért kérdeztem hogy mi lesz a kapu fölé írva???
    csak nem akartam leírni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  27. Na, Mindig jobb és jobb hireket olvas az ember.
    Most kezdödik a 22-es csapdàja, csak nem Joseph Heller-töl hanem vikitöl és csapatàtòl.
    Fiatalok IS és minden àllàsnélküli figyelmébe. Nincs munka, vagy nem is akarnak munkàt biztositani, lehetöséget adni, hogy kilàbaljon a kisember a
    szarbòl, hisz az olcsò melò a jò melò, amiért nem kell fizetni .Meg akarjàk a magyart mégjobban alàzni, porba tiporni, hogy majd
    könnyes szemmel köszönje meg a darab penészes kenyeret amit a vezetök
    a “nagy magyarok” eléjük dobnak mint egy kutyànak.
    Erre legyen büszke a magyar. Ilyen vezetök mellett tényleg nincs màs hàtra
    mint otthagyni az orszàgot. CSAKHOGY !!! Epp ezt akarjàk a rohadt zsidòk.
    Menj csak magyar, csinàlj nekünk helyet. Ezt akarjàk. Jönnek mint az utàlt
    svàbbogarak amiket nem lehet kiirtani csak méreggel. Igenis legyen és maradjon
    meg a “Jobbik” mert ki fogja a szavàt felemelni a magyar kiirtàsa ellen. ? Talàn
    a liberàlisok vagy a fide ss?? Na, az mszp sem volt jobb. Ott is lepaktàltak, és segget nyaltak a vezetö nagy urak a zsidòknak. Mi vagy te magyar !! VAK ??
    Hogy lehet az, hogy nincs normàlis vezetö ereje ennek az orszàgnak?
    Olvassàtok el ezt a cikket is . Sajnos a történelem ismétlödik. De még meddig
    fogja ezt a magyar csinàlni önönmagàval ???

    http://szabadeuropa.shp.hu/hpc/web.php?a=szabadeuropa&o=amit_elhallgatnak_a_magyarokrol_5KT8

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (12 szavazatból)
  28. T.Odeon,emlékezetébe idéznék egy “európai” példát: egy felirat szerint (ellopták, de megkerült azóta): “Arbeit macht Frei”. Ezt a helybeliek kiegészítették:”… Krematorium drei”.
    Nos, szerintem a New Dealnek kb. annyi köze van a jelen tiranniáda legújabb elmefacsarmányához, mint az említett Arbeit-nek a valódi munkához.Hogy a cserébe ígért Frei-t, és az ő ígéreteiket már ne is említsem, bár ezek igencsak közeli rokonságban vannak!
    És két személyes megjegyzés: a jelszóváltás nem szerencsés stílusváltás nélkül. A másik: van itt jól fizető állás, pl. provokátor…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. Kedves admin, ….
    Mit is akartam mondani,…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. Stumpné Bekes Margit

    Nem a közmunkával van a baj,hanem azzal,amit meg akarnak valósitani!Nem stadionokra van szükségünk,hanem olyan munkahelyekre,amik a kezdeti állami támogatás után,rentábilisan tudnának működni és a közmunka fokozatosan át tudna alakulni tényleges munkává.Ilyeen például a vidéki régiókban,a kihasználatlan földterületeken működő,szövetkezések, majd az arra épülő feldolgozó ipar megteremtése,értékesitési szövetkezetek létrehozása stb.Ez egy belátható időn túl,önállóvá és továbbfejleszthetővé válhatna,a munkaerőt helyben eltartaná,felszivná.Ennek lenne értelme,nem “holt” beruházásokba fektetni,értelmetlenül.De hát ehhez is ész kellene,ami úgylátszik a politikusaink között hiánycikk!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  31. Akinek van külföldi kapcsolata, terjessze a magyar kormány munkatáboros, fasisztoid terveit. Ha nálunk gyökeret tud verni, akkor van ám a többi európai országban is hasonló törekvés, csak ott nem hagyják! Ha nem állítják meg a fasizmus újjászületését – sajnos itt határon belül – akkor megint lángba borítja egész Európát, mert van rá kereslet. Külföldön élő, hasonlóan gondolkodóak ébresztő! Legyetek szolidárisak a munkatáborba kényszerítendő magyarokkal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  32. maradona:
    Pont olyan a helyesírásod,mint egy focistának! :D D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. Ez színtiszta szivatás: valóságos célja a tartós állástalanok segélyezésének (még meglévő egészségügyi ellátásának stb. szociális jogainak) megszüntetése, és a még állásban lévők reálbéreinek leszorítása, egzisztenciális fenyegetése. Ugyanis lakóhelytől távol, konténerben elhelyezett, nyugdíjasként kápónak visszahívott rendőrökkel kemény fizikai munkra kiterelt emberektől havi 16 ezerért nem lehet semmiféle fizikai erőkifejtést elvárni. És persze a szivatáson kívül semmi értelme sincs pl-ul markológépet helyettesíteni velük… Színtiszta fasizmus.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  34. Most felmerul az “orok” kerdes: Vajon tenyleg a multik zsakmanyoljak-e ki a magyarokat? Majd most lehet tapsolni a “magyar oligarhaknak”, akik felpenzert -vagy meg azert sem- teszik a honfitarsaikat rabszolgava. Azt hiszem, aki dolgozott multinal (es eddig szidta-atkozta oket), es most netalan beleesik a munkataboros kategoriaba (amit mellesleg megerdemel, ha masbol nem tud tanulni), majd az tud igazan kulonbseget tenni a ketto kozott.
    Aztan lehet 1000-rel zsidozni. De ki lesz a hibas, ha a zsidok is “elfogynak”?
    A magyar legnagyobb ellensege onmaga, mert keptelen az elkovetett hibaival szembenezni! Ehelyett mindig keres egy-egy “reteget/csoportot”, akit hibaztathat a rossz donteseiert.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  35. Ha ezt be tudják vezetni rabszolgalázadás nélkül, megérdemlitek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  36. Mi van akkor,ha én az éhenhalást választom az emberi méltóságomat sérrtő fos fizetés,és az erőszakos fasiszta Állam viselkedése miatt.Egyébként pintér,az olajszőkítés királya,meg menjen a búsba,a viktorral együtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  37. Büntessék az anyjukat.Micsoda egy őklendezni való szarok ezek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  38. Én már rájöttem,Pintér a nagy ász az eu-s lóvékra hajtanak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  39. Közveszélyes politikusok vannak vazze,nem közveszélyes munkakerülök.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  40. A harmincas években Magyarországon a közmunkásokat, ínségeseknek hívták.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  41. TIBI,
    Vége a demokráciának. A fidesz volt az az erő, aki az utcára vitte a hangos tömeget – kipróbálták, hogy az akkor regnáló kormányt nem lehet utcai zavargásokkal megbuktatni. Most nincs senki, aki kellő hangerővel vinne tüntetőket az utcára, tehát mégkevésbbé van veszélyben a kormány. Ennek okán bármit meg mer tenni OV kormánya, mert biztonságban érzik magukat.
    A szavazó táboruk pedig szemellenzősen hiszi, hogy velük ez nem történhet meg, csak a semmirekellő kommunistákkal, cigányokkal, naplopókkal, stb – csak sokára fognak rájönni, hogy ők is bármikor mehetnek a levesbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  42. Itt valami óriási fennforgás van, ez az egész mindenestől egy agyrém, egy tohuma bohu. a dolog orvosért kiált.
    Egy dolgot 100% biztosra állíthatok , hogy vízügyi védműveket, főként védőgátakat, tározókat nem fognak ezek a kvasi kubikos jelöltek építeni, mivel 33 évet húztam le vízügyí szolgálatban ezt bizton állíthatom. De mást sem, tudniilik nemcsak a nagyobb építő vállalatoknak, de ma már a közép vállalkozóknak is ott vannak a több 10, illetve akár 100 milliós munkagépei, amik még talán ki sincsenek fizetve, s amik ha állnak akkor is amortizálódnak. Elképzelhetetlennek tartom, hogy ez a szféra engedni fogja divatba hozni újból a kézi munkaerőt. Ki van zárva. Nem beszélve felelős mérnökeinkről, szakembereinkről, akik nevükkel jegyzik az aktuális elvégzendő munkát, mint építésvezetők, főmérnökök stb. Ez még magán vállalkozások esetében is kizárt.és teljességgel működésképtelen. Ebből is jól látszik, hogy a regnáló kormány hírből sem ismeri az igazi, szó szerint vett építő munkát, ezek csak joghézag doktorok.No meg teljesen hűjék, ez már klinikai, patológiai eset, ilyet még kitalálni is.
    Más rész én aki foglalkoztam az első Orbán kormány idején közmunka pályázatokkal, jól tudom, hogy akiket felvettünk rézsü kaszálásra, árkok tisztítására, azok is 2 nap múlva megpattantak a munkahelyükről azt a társaságot akire a kormány főként gondol azt nemigen fogja ezekre a munkákra rászorítani.Csak zárójelben jegyzem meg a kubikos munka is szaktudást igényel, mint ahogy a kaszaláshoz is érteni kell.Na már most ezt sem szerencsétlen roma testvéreink, de a 2 nyelvvizsgával rendelkező és egyébként elhelyezkedni mégsem tudó fiataljaink sem fogják tudni elvégezni.
    A bérezést illetően: ha valóban ilyen kevés bért kívánnak adni ezekért a munkákért, akkor modjuk a TB-t miből fogják tudni fizetni, vagy nekik ingyenes lesz a betegellátás, hogy az adózásról ne is beszéljek, Félreértés ne legyen nagyon sok, és egyre csak több emberről van, vagy lesz szó.
    Ez a bornírt javaslat kitalálóival együtt mehet a szemétbe esetleg az utóbbiak egy gondosan zárt elmegyógyintézetbe.
    Ettől függetlenül tényleg ideje lenne már végre felébredni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  43. A szocialis kerdes tagadasa, a munkabaallitas fasiszta modszerei.

    http://szuveren.hu/tarsadalom/a-kozmunka-mint-fegyelmezes

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  44. Kedves Földi Zsófka,
    A szeretett vezér, és kisded kormánya a példát az elődöktől veszi. A fasiszta, és kommunista diktatúrákban épültek így létesítmények, az meg nem számít, hogy így nem korszerű. A rendőri felügyelet meg pont azért kell, hogy az emberek ne tudjanak 2 nap után megpattanni.
    Bár a cikk néhány mondatában érzek egy kis szándékos hangulatkeltést, de összességében a szomorú, valós jövőnket írja le.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  45. Hányan tudtok németül annyira, hogy 4-5 mondatot helyes némettséggel megfogalmazzatok?
    Állítsatok össze egy hozzászólást, felteszem a Die Zeitre.
    Fogok találni a külpolitikai rovatban egy cikket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. Mi van akkor,ha azt mondja valaki,bárki,állást keresek,akkor nem büntethetnek.Elvégre szabad munkahelyválasztás van,az Orbán-alkotmányban is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. Tisztelt Zoli!

    “Elvégre szabad munkahelyválasztás van,az Orbán-alkotmányban is.”

    Sajnos ez az idő már lejárt! Már ilyen nincs , legalábbis addig amíg OV kormánya lesz hatalmon!
    MOst jönn a kemény világ, azaz, jövőre nem lesz segély, hanem irány a közmunka!
    Már többen is írtuk e forumon, hogy itt csak akkor lesz rend, ha erőteljesen fellépünk , nem 600-800-an és 35 ezren tüntetünk , hanem több millióan!
    Az a szomorú hírem van, hogy ha a közmunkát nem vállalod el, “közveszélyes munkakerülő” leszel!
    Ahogy e cikk elején is szerepel!

    Egy kis számadat hogy fog kinézni ez az egész herce-hurca

    Három nagy területen indulnak el a közmunkák:
    1. Stadionépítések
    - A Puskás Ferenc Stadion bontását októberben kezdik, közmunkásokkal.
    - Az új debreceni stadiont 4000 közmunkás fogja építeni, az Észak-Kelet Magyarországi és a Központi régiókból. A visszahívott szolgálati nyugdíjas rendőrökből (ugyanebből a régiókból) 1300 fő vesz részt szervezési és közbiztonsági feladatok végrehajtásában. A közmunkásokat konténerekben szállásolnák el, a rendőrök is ott laknának, de ők dupla méretű és jobb felszerelésű lakókonténereket kapnak.

    2. Víztározóépítések
    - Beregi-víztározó: 8000 közmunkás a Kelet-Magyarországi régióból, 2500 rendőr felügyeli őket.

    3. Gátépítés és földmunkás
    - Kulcs: A megcsúszott löszfal megerősítése. 2200 közmunkás, 350 rendőr.
    - Budapest, Római-part: 1800 közmunkás, 150 rendőr.
    - Tisza, a Szolnok-Csongrád közötti 120 km-es szakasz. 6500 közmunkás, 1200 rendőr.
    - Főútvonalak felújítása és erdősítés: 5500 közmunkás, 1400 rendőr.

    Mivel én Borsodi vagyok, gondolom Debrecenbe megyek stadiont építeni!
    De ahogy írtam is, az egyik kedves forumtársamnak, eszem ágában sincs menni ilyen baromságra!
    Ha mégis valaki elmegy, ugye az út 1,5 óra busszal!
    Most annyi sok számot olvastunk a “bérről” van aki 16500 Ft-ot ír, van aki 31500 Ft-ot és akad aki nem teketóriázik és 33000 FT-ot ír!
    Yehh’
    Debrecen elég messze van , ezért elszállásolják egy konténerbe, a többi közmunkás mellé, napi 4 órát dolgoztatják, a többi 20 órában ki tudja mit fog csinálni, és hétvégére hazaviszik

    A nyugdíjból visszahívott rendvédelmis fogja felügyelni, irányítani, aki ugyanúgy
    meg lesz alázva, mint egy közmunkás,!
    neki ott kell lakni, ő is csak hétvégére mehet haza. Vajon a napi 4 órás munkájuk után kiengedik őket megnézni Debrecent, vagy a tábort nem hagyhatják el? Lesz vajon kerítés, meg őrtornyok?
    Jesszus miket írok, mint valami forgatókönyv egy filmnek, pedig ez lehet az igazság!
    Sokan vagyunk munkanélküliek és ilyeneket kell csinálni?
    Ez a szomorú valóság?!
    Én már totál megzakkantam, ahogy írom ezeket a gondolatokat, a szemeim könnybe ágyazva , szinte már alig látom a monitort!
    Mert nem akarom elhinni ,hogy ez lehetséges lesz és egyelőre semmi jelét nem látom ,hogy ez ellen teszünk is valamit!
    Bele sem merek gondolni, hogy a munkavédelmi szabályokat hogyan fogják betartani egy ilyen építkezésen, teljesen vegyes és képzetlen közmunkásokkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  48. Kdves Spongya, hidd el, igyekszunk, mindent megteszunk, .
    Nem ertem azt a beirot aki arulonak nvezi a kulfoldon eloket. Akkor most mi van? Kell a kulfoldi magyar vagy nem????!!!! Vagy csak az kell aki a fideszre szavaz???? A beiro nevet elfelejtettem, de nem is akarom megjegyezni, annyira szerencsetlen figura…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  49. Ha így van,az Alkotmány első paragrafusa szerint,ami tilzja az egyedüli párturalmat,fegyvert kell fogni,mert kötelez rá az Alkotmány.Az új is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  50. A külhoni munkanélküliek is dolgoznak majd itt szaré-húgyé?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Magyarország ijesztő példa 2011. június 26. vasárnap

Tom Lantos miatt látogat Pestre Clinton 2011. június 23. csütörtök | AN

Bírálják Orbánékat a környező országok 2011. június 20. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos