Ronai and Ronai
AMERIKAI

Tom Lantos miatt látogat Pestre Clinton 2011. június 23. csütörtök 23:01 | AN

  • Hozzászólások(24)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Tom Lantos miatt látogat Pestre Clinton

Budapest – Magyarországra érkezik a jövő héten Hillary Clinton amerikai külügyminiszter. Martonyi János meghívásának tesz eleget, s részt vesz a Tom Lantos Intézet megnyitó ünnepségén. Az amerikai külügyben nagy viták előzték meg az utat, mert nem akarják, hogy a Clinton-látogatás az Orbán-kormány elismerésének tűnjön. A villámlátogatás – befogott orral – kizárólag Tom Lantosnak szól. Washingtoni forrásaink szerint Orbánnak esélye sincs, hogy valaha Fehér Ház-i meghívást kapjon.

Hillary Clinton kizárólag Tom Lantos iránti tiszteletből látogat a magyar fővárosba, hogy részt vegyen a Tom Lantos Intézet megnyitóján. Tom Lantos nagy tiszteletnek örvendett választott hazájában, ahova holokauszt-túlélő menekültként érkezett Magyarországról, és saját erejéből futott be kimagasló politikai pályát, mint a kongresszus demokrata párti tagja. Tom Lantos az emberi jogok és a szabadságjogok világszerte elismert harcosa volt, kiváló politikus, nagyszerű ember, a magyar jobboldal csak szitokszóként használta a nevét.

Halála előtt nem sokkal Orbán Viktor amerikai útján nem akart találkozni a jelenlegi magyar miniszterelnökkel, aki akkoriban a szélsőjobboldallal karöltve igyekezett puccsot végrehajtani a demokratikusan megválasztott magyar kormánnyal szemben. Tom Lantos Orbán szemére vetette a Fidesznek a szélsőjobboldallal való tisztátalan kapcsolatait és a Magyar Gárdával kapcsolatos elnéző álláspontját. Tulajdonképpen szégyen, hogy a Tom Lantos Intézet megnyitásánál éppen Orbán Viktor “ministrál”. Mindez a család felelőssége, amellyel Tom Lantos valószínűleg nem értett volna egyet, hiszen mindaz, ami Magyarországon történik, homlokegyenest ellentmond mindannak, amit Tom Lantos képviselt, és amiért a Lantos Intézetet az előző kormány határozata alapján létrehozták.

Hillary Clinton a barátságot és a Tom Lantos iránti tiszteletet olyan nagyra tartja, hogy hajlandó ezért még az Orbán-kormány vezetése alatt álló Magyarországra is elmenni, legfeljebb befogja az orrát. Clinton magyar kollégája mellett Orbán Viktorral is tárgyal, és informális programot is lebonyolít. Sokatmondó, hogy Hillary Clinton várhatóan kevesebb mint 24 órát tölt a magyar fővárosban, ahonnan egy vilniusi konferenciára utazik tovább.

Magyarország vendége lesz az amerikai diplomácia előző vezetője is. Condoleezza Rice beszédet mond a néhai elnök, Ronald Reagan budapesti szobrának felavatásán és szintén részt vesz a Tom Lantos Intézet megnyitóján.

A transzatlanti hét keretében, a magyar soros EU-elnökség egyik rendezvényeként kerül sor a transzatlanti törvényhozók párbeszédére, amelynek keretében több mint húsz amerikai kongresszusi képviselő érkezik, köztük Kevin McCarthy, a republikánus frakcióvezető és Ileana Ros-Lehtinen, a képviselőház külügyi bizottságának elnöke.

Németh Zsolt külügyi államtitkár bejelentette, hogy a magyar kormány Szabadság-díjat alapít, amelyet első alkalommal a jövő szerdai Szabadság-vacsorán adnak át. A vacsorán Condoleezza Rice elemzi majd a transzatlanti kapcsolatokat. Azzal az értesüléssel kapcsolatosan, hogy az amerikai külügyminisztériumban heves viták előzték meg Clinton útját amiatt, hogy ez az Orbán-kormánynak szóló elismerésként értelmezhető, Németh Zsolt annyit mondott: “Egy látogatás önmagáért beszél, nem szükséges interpretálni”. Orbán mindeddig elmaradt Fehér  Ház-i meghívását illetően azt mondta: bízik benne, hogy még ebben a parlamenti ciklusban “mindenképp” sor fog kerülni Orbán washingtoni útjára. Ez elszólásnak is tekinthető, mert arra utal, hogy Németh szerint mindenképpen Orbán lesz a miniszterelnök a következő ciklusban is, hiszen csak akkor lehetne szó Fehér Ház-i meghívásról.

Az Amerikai Népszava teljesen megbízható washingtoni forrásai szerint Orbán Viktornak semmi esélye sincs arra, hogy valaha washingtoni meghívást kapjon.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (10 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +14 ( 14 szavazatból)
Tom Lantos miatt látogat Pestre Clinton, 5.0 out of 5 based on 10 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(24)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

24 Reader’s Comments

  1. Elég rossz a memóriám, de azért egy kézfogásos fényképre emlékszem a Lantos-Orbán találkozóról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (11 szavazatból)
  2. a hírből annyi azért tetszik, hogy a mi apró dúcsénk nem szalonképes az észak amerikai földrészen (sem)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  3. Lantos Intézetet az előző kormány határozata alapján hozták létre. És kit hívnak meg a határozat létrehozóiból? Gondolom kultúrállamokban az természetes, hogy az ötletgazda is meghívást kap az avatásra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  4. Hányingert kaptam mikor még a Slágerrádióban a Bumerángban Bochkor heteken át alázta Mr.Tom Lantost , kifigurázva egyes kissé esetlenre sikerült beszéd-fordulatait.
    Mostmár értem miért volt ez. Megrendelésre csinálta , akkor érthetetlen volt számomra miért lovagol oly kitartóan a témán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  5. Pofátlanságnak tartom, hogy Orbán nyissa meg! Ennek nincs gerince se!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  6. Ennyit várhattok a “szabadságszerető nyugattól”
    Hogy is mondta Chamberlain? Hitler úr egy úriember, miért ne hinnénk neki.
    Ugye München után mondott valami ilyesmit?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  7. Tom Lantosnak egy nagy tévedése volt az életében. orbán viktor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  8. A Vezénylő tábornoknak addig volt szüksége Tom Lantosra, amig alapítványa pénzén Angliában csiszolhatta a tudását.
    Az Amerikai diplomaták helyében én nem vállalnék statiszta szerepet “befogott orral” sem egy olyan kormány rendezvényén, amely a demokráci gőzerővel való felszámolásán munkálkodik. Ezt még Tom Lantos iránti tisztelem mellett sem tenném. Sőt ezért nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  9. A Szabadság-díjat miért olyan országban alapítanak és osztanak ki, ahol a jogállamiság és az emberi jogok fokozatos leépítése zajlik? Orbán Viktor mindig is látszatkormányzást folytatott és folytat ma is, minden magyar kárára improvizál, félrebeszél, vagy egyszerűen csak hazudik. Alig várom 2014-et, addigra valószínűleg még talán a leghülyébb, MSZP-gyűlölő fidesznyik is kiábrándul a csúti törpezsarnoktól, de addigra már kéne egy újjászületett baloldal vagy egy vállalható demokrata párt, mert a Fidesz népszerűségét a pártatlanok nagy száma nem fogja jelentősen erodálni, hiszen ők nem is fognak elmenni szavazni, ha nincs kire.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  10. Mostmár tényleg istálló és disznóól szag lett, az orrbefogás ajánlott. Rice sem felejtette a “brekegést”. 24 óra is sok, pláne, ha elkerülhetetlen az OV-val való
    találkozás. A hányinger sem marad el. Mi meg szégyellhetjük magunkat, hogy ilyen ország -és vezetője van, remélem lesz még demokratikus köztársaságunk, ahová szívesen fognak jönni nem orrbefogva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  11. Tisztelt Amerikai Népszava!
    Arra nincs megbízható forrásod, meddig hagyják elmenni ezt a paprikajancsit?
    *
    Megjegyzem, számomra tök mindegy miért jön Amerika külügyminisztere Magyarországra, a helyében még Tom Lantos emlékéért sem tenném ebben a helyzetben.
    Jön, kezet fog, mosolyog, fényképezik a felcsúti parasztgyerekkel és elmegy.
    A világ szemében orbáni kormány legalizálása lesz az esemény.
    Nem lehetne maga helyett 1245. helyettesét küldeni?
    :wink:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  12. Kedves Animebj,
    Sajnálattal kell kimondanom, de teljesen hiába várod 2014-et. A legelvakultabb fidesz-szavazók továbbra s a szeretett vezért fogják imádni. Annyira van átmosva az agyuk, hogy még 2014-ben is el fogják hinni, hogy az előző 8 év kormányzása tehet mindenről. Nekik mindenki, aki nem a fideszt preferálja, begyepesedett kommunista – még a jobbközép is. A megingatható fidesz-fanok kiábrándultságuk miat nem akarnak majd szavazni. A balközép, és a baloldal már 2010-ben kiábrándult, ezért lett az az eredménye a választásoknak, ami megteremtette a környezetet OV kontrolálatlan garázdálkodásához. Méginkább sajnos, hogy a szélsőjobb profitálhat a fidesz népszerűségvesztéséből.
    De ami a legszomorúbb, hogy reális esélye van annak is, hogy 2014-ben nem lesz szabad, demokratikus választás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  13. EdCarping,
    Ismét szívemből szóltál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  14. T. EdCarping, az enyémből is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  15. Senkinek ne legyenek kétségei. Most évekre legitimmé teszi az amerikai adminisztráció OV diktatúráját. Ha lessz egy kis ejnye-ejnye, az négyszemközt.
    A kormány hónapokig ebből a látogatásból fog élni a nemzetközi diplomáciában. Nem látjátok, hogy a nagypolitika másként látja, mint mi?! Lesz….ják, hogy egy kis közép-európai országban, kétharmados, legitim többséggel szórakozik népén a vezér. Nem éri el az ingerküszöböt! 56-ban is kussoltak a nagy demokráciák, mikor Budapest utcáin vért folyt.
    Clinton arcul csap minket, OV fejét pedig megsimogatja.
    Valaki, valamit nem jól lát. Lehet, hogy mi tévedünk, és OV fasza gyerek?
    Neki, már hónapokkal ezelőtt, cserébe beigérték ezt a látogatást. Most röhög mindenkin. Sajnálom magunkat és Magyarországot!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  16. Kiváncsi vagyok hogyan oldja meg Clintonné, hogy elkerülje a kézfogást :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  17. Az ír kompról maradt néhány zacskóm hányinger esetére…..
    Mivel a címet nem tudom, az USA követségének portáján leadom a jelenlegi és az előző külügyminiszternek!
    Isten hozta és üdvözlöm őket Orbán Magyarországán!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. EdCarping,
    teljes mértékben egyetértek véleményével.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. amerika ezzel szalonképessé teszi ezt a piripócsi úrhatnám fasiszta kispolgárt.ez őket is minősíti (van amiben titkon egyetértenek ?).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  20. Teljesen érthetetlen. Ezzel az erővel Obama is kitárt karral üdvözölhette volna
    volna Viktorkát. A világ csak azt fogja látni, hogy Orbán kezetcsókol Mrs. Clintonnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  21. Következő külügyminiszteri útja Clinton asszonynak Kadhafihoz, Fidel Castrohoz, Hugo Chávezhez és a többi diktátorhoz fog vezetni?
    Szégyellem magam helyettük, amerikaiak helyett is!
    Könnyű úgy dumálni, hogy közben mi beledöglünk.
    :evil:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  22. Ed Carping
    Politikusoknak hiányzik a gerincük és a gyomruk is. Ha van is, amikor a pályára lépnek, kioperálják belőlük.
    Kezet fognak bárkivel, szemet hunynak bármi fölött. Clintonné asszonyt sem érdekli, mit csinál Orbán úr a saját portáján, nem fogja magára kiírni, hogy csak Tom Lantos iránti tiszteletből vagyok itt.
    Nem is hiszem, mert megbeszél a külügymin.-rel meg a miniszterelnökkel is.
    Amerikát amúgy sem érdeklik a kis népek, most meg a kicsinél is kisebbek vagyunk.
    A demokráciát meg a szabadságjogokat csak addig hangoztatják, ameddig érdekük fűződik hozzá, és anyagi hasznuk van belőle. A politikusok elmennek bárhová, bárkihez, Castróhoz is, Chavezhez is. Lukasenkóhoz is mennének, ha nála lenne az olaj.
    Drágáim, mínuszolhattok, az a szomorú helyzet, hogy a diktátort a saját népének kell elkergetni. Ebben nem tud – és nem is akar – (nekünk) segíteni senki. Vagy ha igen, akkor érdekből, és utána még rosszabb jön….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  23. Orbánék elzavarásához kell 50 indítócső, 500 páncélököl 10 lángszoró (nem
    engedélyezett, de létező és használatos)5-10 páncéltörő ágyú 15 páncélos és 3-4 ezer katona. 10 helikopter is jól jönne. Ezek birtokában 24 óra.
    Ja és egy koncepció, vezetővel.
    Ha ezek megvannak, szóljatok. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  24. Szerencsére Amerika nem egyenló az Obama-adminisztrációval.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A demokratikus ellenzék levelet írt Clintonnak 2011. június 26. vasárnap | AN

Magyarország ijesztő példa 2011. június 26. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos