Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Málenkij robot 2011. május 20. péntek 8:09

  • Hozzászólások(88)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Málenkij robot

Ha nem vette volna észre valaki, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének új társadalmi modellje körvonalazódik a szemeink előtt. Amikor Orbán Viktor azt mondta, hogy egymillió új munkahelyet teremt, nem beszélt a levegőbe. Nem igazak azok a vádak, amelyek szerint úgy vette át a hatalmat, hogy fogalma sem volt arról, mit akar csinálni. Nagyon is pontos elképzelései vannak, csupán a mi fantáziánk volt túlságosan szegényes, földhözragadt, hogy ezt megértsük. Azt gondoltuk, hogy az egymillió új munkahely úgy jön létre, hogy beindul a gazdasági növekedés, fellendül a fogyasztás és a termelés, az újságok tele lesznek álláshirdetésekkel. Állásinterjúkra járunk, mindenki a képességének megfelelő munkák között válogat, és elhelyezkedik a neki legjobban tetsző állásban.

Álmunkban sem gondoltunk arra, hogy a munkahelyek nem szaporodnak, hanem megszűnnek, az egymillió új munkahely pedig úgy jön létre, hogy összefogdossák a munkanélkülieket, és kényszermunkára terelik őket. A bejelentett tervek szerint közmunka-hadosztályokat állítanak fel, ezekbe zsuppolják a munkanélkülieket, és az ország különböző részeibe szállítják őket dolgozni. Nem egészen úgy képzeltük a rendet, hogy a Belügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium irányítása alatt terelik a munkahelyüket elvesztő kényszermunkások hadosztályait dolgozni. Ez a két minisztérium gyűjti majd össze a munkanélkülieket, a híradások szerint ez a két tárca tudja megszervezni a munkások mozgatásának bonyolult logisztikai hátterét. A BM-ben külön államtitkárság foglalkozik a közmunkás hadosztályokkal. Hende Csaba honvédelmi miniszter és Böjte Csaba erdélyi ferences szerzetes tart közös munkaértekezletet azoknak, akik ebben részt vesznek. Hogy papra mi szükség van, azt nem tudjuk, hacsak nem az, hogy feladja az utolsó kenetet a hadosztályoknak, vagy a mennyei jutalommal vigasztalja őket. Ezek az emberek ugyanis kizsákmányolt rabszolgák lesznek. Kapnak szenteltvizet, és boldogok lesznek, mert övék a mennyek országa.

A „munkások mozgatásának bonyolult logisztikai háttere” akkora lesz, hogy csak a hadügy- és a belügy képes koordinálni. Ez érzékelteti, mekkora méretű csapatmozgásokról van szó. Utoljára ilyen méretű logisztikai munkát a zsidók deportálásánál végzett el a magyar közigazgatás, tegyük hozzá, kiváló eredménnyel. A gázkamrák nem bírták a tempót, ahogyan a magyar csendőrök küldték a transzportokat. Tapasztalat és gyakorlat tehát van.

A terv a hadosztályok megtervezésénél, a közmunkások felügyelőinek csatasorba állításánál tart. Ehhez kellenek a nyugdíjas rendvédelmiek, ennek érdekében folyik az alkotmánymódosítás. Az egymillió munkahelyet elfoglaló közmunkássereget a korkedvezményes nyugdíjból visszahívandó 30 ezer egykori rendvédelmi dolgozó felügyeli majd. Orbán Viktor Nemzeti Együttműködésre épített rendszere több legyet üt egy csapásra. Munkára kényszeríti azokat, akik jogszerű nyugdíjukat eddig otthon élvezték. Ezeknek csak kisebb hányada csaló. Ezzel a társadalom nagyobb részét kitevő frusztrált és irigy rétegnek örömöt szerez. A nyugdíjasok visszahívásával 30 ezer szakképzett, ingyen hajcsárt kap. Ezek majd kiélik a mérgüket, és bosszút állnak azokon, akiket felügyelnek. Ez is haszon. A hadosztályokban sínylődő, közmunkára kényszerített munkanélküliek féken tartása lesz a feladatuk. A munkanélküli hadtestek révén pedig több százezres ingyen munkaerőhöz jut, mert ha jól sejtjük, ezek az emberek az eddig ingyen kapott járandóságukért dolgoznak meg. Zseniális terv, kipróbált. Kiválóan működött már Mussolini Olaszországában és a hitleri Németországban is. Kis magyar Gulág. A bűnbakok és politikai ellenfelek kényszermunkája a gazdasági válság megoldásának jól bevált receptje, valódi gazdasági csoda nőhet ki belőle.

A Fidesz csicskásai

Most már csak azt kell kitalálni, hogy a mozgatásra berendezett hadosztályokat hol vessék be. A tervek szerint először az önkormányzatok igényelhetik a közmunkások századait. Ezek többsége fideszes vezetésű. Magyarra fordítva ez azt jelenti, hogy a fideszes önkormányzati lobbi megrendeli magának a fideszes központtól a közmunkára kényszerített munkanélküliek rongyos csapatát, hogy nekik ingyenmunkát végezzen. A rendszer tökélyre fejleszthető: a logisztikai vezetők megrendelhetik, tervezhetik a munkahelyi elbocsátásokat, annak függvényében, milyen szerkezetű, mekkora nagyságrendű ingyen munkaerőre van szükség. Az önkormányzati megrendelések mellett fontos szerepet kaphatnak a nagy állami beruházások. Ezeket az ókori Egyiptom piramisépítéséhez hasonló rabszolgamunkával lehet kivitelezni. A Nílus partján ostorral, a Duna mentén gumibottal felügyelik majd a munkát. Ha kevés az ember, akkor „nem katonai feladatra” behívhatók lesznek a most nyilvántartásba veendő sorkötelezettek. Nincs olyan fasiszta diktátor, aki ne kezdett volna látványos építkezésekbe. Orbán Viktor már épített egy, a saját személyiségét híven tükröző Nemzeti Színházat, de az semmi azokhoz az építkezésekhez képest, amelyek beindulnak, ha összeáll a rendszer.

Nem véletlen, hogy a szervezést és a mozgatást a két, fegyveres testületeket irányító minisztérium koordinálja. Az erőszakszervezetek bevetésére szükség van. A hadosztályok felügyelői egyenruhások lesznek, gumibottal felszerelve. Ők felügyelik a közmunkásokat, hogy ne lazsáljanak, ne lázadjanak. Ez utóbbiak pedig pontosan úgy néznek majd ki, mint a börtönökből külső munkára kiterelt rabok. Idővel kaphatnak esetleg csíkos ruhát is. Addig megteszi az egységes sárga láthatósági mellény, amit kötelező lesz viselni, mint a sárga csillagot. Terelik majd őket alakzatban a buszokra, vagy még inkább a vonatokra, ami már sokaknak ismerős lesz. A MÁV csak előveszi az 1944-ben készített logisztikai terveket, és már lehet is összegyűjteni a munkanélkülieket. Tóth János számítógépes programozó elveszíti az állását, majd kap egy rövid határidőt, hogy újat találjon magának. Ha nem sikerül, akkor kiselejtezte őt a munkaerőpiac és a Nemzeti Együttműködés Rendszere. Ha meg akarja kapni a munkanélküli segélyt, akkor hamarosan valamelyik közmunkahadosztályban találja magát. Arról majd az audis Lázár János és parlamenti nyomogatócsapata gondoskodik, hogy a munka világából kihullók ne süttessék túl sokáig otthon a hasukat a zemberek pénzén, hanem rövid időn belül közmunkavégzésre ítéljék őket. A törvény kényszeríti majd a munkanélkülieket a közmunkára. Ne felejtsük el, egy évük volt arra, hogy indoklás nélkül felmondjanak a politikailag megbízhatatlanoknak. Ők jelentik majd a fő bázisát a munkásszázadoknak. Itt majd találkozhatnak a cigányokkal, akiket védtek a nagy liberalizmusukkal. A kettéosztott ország e vonal mentén különül el, és a centrális erőtérhez nem tartozók a munkásbrigádokban hordják majd a vasat, hogy így szolgálják a fideszeseket. Mozgalmat indítanak magánszemélyek számára is, hogy kezdeményezzenek, fogjanak össze az önkormányzatokkal. A fantázia szabadon szárnyalhat, majd a közmunkások elvégzik a piszkos melót. Mehetünk gályázni, a polgári körösök príma ötleteihez hordani a homokot.

A kód mindent tud

A közmunkahadosztályokat úgy is felfoghatjuk, mint internáló- és átnevelőtáborokat. Akik jó magaviseletűek, és hajlandóságot mutatnak arra, hogy együttműködjenek a Nemzeti Együttműködés Rendszerével, könnyebb munkára mehetnek, és nem helyezik át őket az ország másik felébe a BM logisztikai központja utasítására. Ebből a szempontból különleges hangsúlyt kaphat, hogy az illető visszaküldte-e Orbán Viktor neki küldött levelét, és a vonalkódok alapján nem tartozik-e valamelyik renitens csoportba. Lehet, hogy először csak a pártadatbázis bővítésére szánták a vonalkódokat. Aztán rájön az apparátus, hogy ezek még sok minden másra is alkalmasak. A brigádok beosztását, a közmunka elosztását megbízhatóan lehet a vonalkódok alapján kialakított adatbázisra építeni. Aki például a nyilvántartás szerint nem feltétlen híve a Nemzeti Ügyek Kormányának, és ezt meggondolatlan módon még kifejezésre is juttatja, annak esetében elő lehet segíteni, hogy a – rendes fideszes munkaerő elől elfoglalt – munkáját elveszítse, és valamelyik büntető (köz)munkaszázadban találja magát. A kérdésnek álcázott vonalkódos levéllel megkezdődött a totális kontrollhoz szükséges adatbázisok kiépítése. Ezt követi majd a besúgóhálózat megszervezése.

Megoldást kell majd találni a dezertőrök problémájára, akik inkább lemondanak az állami segélyről, de nem akarnak ingyen dolgozni. Ezek az emberek nem hallották Orbán Viktor legutóbbi beszédeit, amelyekben világosan kifejtette, hogy a munkába való visszatérés a legfontosabb, aki tud dolgozni, annak dolgoznia is kell. Közveszélyes lehet a munkakerülés, mert aki nem dolgozik, annak nem lesz mit enni. A nyugdíjból reaktivált volt rendvédelmiekből majd nyilván megszervezik azt a különítményt, amely összefogdossa azokat, akik megpróbálnak elszökni. Ezért fontos visszahívni a rendvédelmi dolgozókat a nyugdíjból, hogy kordában lehessen tartani a kényszermunkás hadosztályok lázadásra és lustaságra hajlamos tagjait. Azokat, akik még Böjte Csaba és más paptársai lelki segélye és gyónásnak álcázott kihallgatásai, vallatásai után sem térnek jobb belátásra. Velük szemben több mint indokolt az erélyes fellépés.

Börtönőrök és cigányok

A Jobbik szalonképtelen javaslata, mely szerint táborokba terelnék a cigányokat, és munkára kényszerítenék őket, a közmunkaprogram keretében civilizált formában valósulhat meg. A férfiakat elszállítják egy, a lakóhelyüktől távolabbi helyre dolgozni, ahol majd valamiféle táborban lakhatnak. Úgyis megszerették Csillebércet. Ez lenne hát az EU soros elnökének Európa számára szánt romaprogramja. Összefogdosni és elhurcolni dolgozni a naplopó és tolvaj cigányokat. A cigányokat majd a politikailag megbízhatatlan munkanélküliek és hajléktalanok egészítik ki. Az értelmiség ne háborogjon, ez még mindig jobb, mint a kitelepítés vagy Recsk. Az orbáni világban minden illeszkedik mindennel. Eddig nem lehetett tudni, hová tűnnek el, hová mehetnek a hajléktalanok, ha a köztereken nem lakhatnak, csak napi 50 ezer forintért. Ennyiért két éjszakát héderelhetnének a Hiltonban. Most már világos. A közmunkahadosztályokba lesznek összefogdosva és besorozva. Ott majd fertőtlenítik őket, kapnak egyenruhát és ennivalót, viszont dolgozniuk kell. A depresszió nem kifogás. A társadalom különféle rétegeit lehet majd a közmunkás századokban elosztani. Rétegződnek a hadosztályok is. Nemcsak lapátosok lesznek, hanem elitalakulatok is, elit munkával. A filozófusok és a költők persze a lapátos századba kerülnek, oda szoktak.

A rendvédelmi szakszervezet vezetője úgy nyilatkozott, hogy nyugdíjból visszahívandó munkatársaik nagy része mentális problémákkal küzd. Hát akikre vigyázni fognak, azok is. A mentális problémákkal küzdő volt rendőrök és börtönőrök érdekes elegyet alkotnak majd a munkára kényszerített cigányokkal, akiknek szintén mentális problémáik vannak. Egy idő után kutyákra is szükség lehet, de azokat szívesen kölcsönadja majd a Szebb Jövőért Polgárőrség. Szívesen jelentkeznek is – kizárólag magánemberként – munkafelügyelőnek. Balesetek persze előfordulhatnak. Ezek az emberek ugyanis halálraítéltek. A rabok is, az őrzőik is. Akik nem férnek be az Erős Magyarország derékhadába, azok munkatáborokba mennek. Ennyit érnek. Ingyen munkájuk hasznát élvezik majd az erősek, az új Audik tulajdonosai.

Akit mindez a munkaszolgálatra emlékeztet, téved. Ebben az esetben nem lőnek le senkit a menetoszlopban, mint Radnótit. Bár ez is megsemmisítő tábor, de nem fizikailag semmisítik meg az embereket, hanem lelkileg és morálisan. Pisztolyok nélkül viszik a néma munkásszázadokat az ország különböző részeibe, mint a csontbrigádot, füstölgő vasretikülöket lóbáló papok és nyugdíjas börtönőrök felügyelete mellett. Ez a modern Magyarország képe. Amíg nem támadnak meg közülük egyet sem, addig nem kapnak fegyvert. Papok lelkigondozzák majd a rabokat és az őröket. Az lesz a feladatuk, hogy elfojtsák az elégedetlenséget, engedelmességre szorítsák a népet. A legfrissebb hír: az egyházak kezére adják az állami és az önkormányzati iskolákat, de a költségeket ugyanúgy az állam fizeti, mint eddig. Megszűnik a világnézeti semlegesség, az adófizetők saját pénzükön erőszakoltathatják meg saját magukat és gyerekeiket a papok ideológiája által. A gyereket az iskolákban gyötrik, a szülőket a közmunkán.

Észre sem vesszük

Ne tévesszen meg senkit, hogy a rendszer lassan fog kiépülni. Abban az ütemben, ahogyan a lakosság lépésről lépésre elfogadja. Úgy, mint eddig. Orbán azt ígérte, tíz év alatt teremt egymillió munkahelyet. Egymillió új munkahelyet ígért, egymillió új munkást ad helyette. Ez azt jelentheti, hogy tíz év alatt kerül egymillió ember a közmunkás-hadosztályoknak nevezett büntetőszázadokba. Ez azonban pesszimista terv volt. Az ország elfoglalása a vártnál kisebb ellenállásba ütközik. A Honvédelmi Minisztérium és a Belügyminisztérium hamarosan kijelöli mindenki helyét a Nemzeti Együttműködés Rendszerében. Köszönjük meg, legyünk érte hálásak, hogy megtisztelt bennünket a Nemzeti Együttműködés Rendszere, a Nemzeti Ügyek Kormánya, a centrális erőtér, a fasiszta magyar állam Vezetője. a Nemzet Miniszterelnöke.

A hazugság intézményesült. Néhány év múlva már azt sem tudják az emberek, hogy egyszer már volt Magyarországon munkaszolgálat. Gál András Levente államtitkár hatalmi szóval kirúgatta a Holokauszt Emlékközpont igazgatóját, hogy az új alaptörvény történelemszemléletéhez igazítsák a történelmet. Ehhez hasonlóan durva beavatkozást csak totális rendszerekben, fasiszta és kommunista diktatúrákban hajtottak végre. Megmásítják hatszázezer magyar állampolgár meggyilkolásának történetét, miközben a tettesek és a túlélők közül néhányan, az áldozatok hozzátartozói közül rengetegen még élnek. Mindezt azért, hogy tisztára mossák szellemi elődeik bűneit. Ez önmagában olyan mértékű aljasság, hogy rájuk kellene gyújtani a pártházukat. Ha így folytatják, és mindazt megteszik, aminek csírái már látszanak, igazuk lehet azoknak, akik azt mondják, hogy tényleg a lámpavasakon fognak lógni, amit mindenki érdekében jó lenne elkerülni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (82 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +110 ( 130 szavazatból)
Bartus László: Málenkij robot, 4.6 out of 5 based on 82 ratings

  • Hozzászólások(88)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

88 Reader’s Comments

  1. Tisztelt Barta János !

    Elfogadom, hogy Önnek az a véleménye, amit leírt, de könyörgök,
    csak egy-két érvet vagy tényt közöljön, véleménye alátámasztására,
    ami cáfolná a cikkben leírtakat.
    Szeretnék hinni Önnek, hogy nincs diktatúra kialakulóban, de kérem,
    győzzön meg. Mert az Ön érvei nélkül én csak az egészpályás
    letámadásra és a centrális erőtér kialakítására látok tényeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  2. Szíven ütöttek a sorai, sajnos szinte mindennel egyetértek írásában. Félek, hogy az Ön által vízionáltak valóra válhatnak nemsokára.
    Hasonlóképpen gondolkozom, mint Ön, Bartus Úr.
    Épp ezért nehéz döntést hoztunk meg nemrégiben a családommal.
    Végleg elhagyjuk Magyarországot.
    Leszerveztünk mindent, találtunk állást, lakást, iskolát, intézzük a költözést, a hivatalos papírokat, mert ameddig még nem késő, addig innen el kell menni… Legalább is nekünk.
    A szívem szakad meg, de muszáj. Lehetőségem eddig is lett volna, csak nem éltem vele. Hívtak külföldről, hogy menjek már, az itteni fizetésem ötszöröséért. Nem mentem, mert itt akartam élni. Aztán sok minden történt itthon, ami nem tetszett, de maradtam, mert magyar vagyok, ez a hazám.
    Viszont mindenkinél van egy utolsó csepp, mielőtt döntést hoz. Velünk sem volt másképp.
    Elnézést, de az okainkat részletesen nem sorolom itt fel, mert csak ránk tartozik. Valamint nem szeretném, ha bármiféle, Bartos Úr által feljebb vízionált modern Recsk lenne a sorsa az itthonhagyott rokonaimnak, így inkább hallgatnék erről. Nem az Amerikai Népszavában nem bízom, csupán a történetből rá lehetne ismerni néhány emberre, akinek a tyúkszemére léptem.
    Legyen elég annyi, hogy például apám-anyám beteg, és anyagilag nem tudom őket máshogy támogatni, csak ha többet keresek, erre pedig itthon esélyem sincs. A gyerekeim iskoláját pedig az egyház veszi át, kötelező hitéleti oktatással, nem törődve azzal, hogy mi bizony más vallásúak vagyunk. Nem fogok szégyenkezni miatta, pedig már megkaptam a fejemhez ezt is. Meg azt is, ha nem teszik a rendszer, takarodjak. 40 évesen, sírva, mint egy kisgyerek, de megyek, új életet kezdeni máshol.
    Szabad országban akarom felnevelni a gyerekeimet, nem diktatúrában.
    A döntésünkért pedig nyugodtan szóljanak csak le bátran, már nem érdekel minket. Megyünk.
    A repülőjegyeket már megvettük magunknak, csak odafele, egy útra.
    Szomorú történet, és remélem mindenki elhiszi: nagyon nehéz meghozni egy ilyen döntést. Keserűen számoljuk vissza a napokat a gép indulásáig.
    Mindenkinek, aki marad, annak kitartást és valóra váló reményeket kívánok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (45 szavazatból)
  3. Kedves Max, fogsz még örömkönnyeket sírni, hogy innen megmenekültél!
    Nesziá tová!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  4. Keserűen veszem tudomásul, hogy bizony ez megtörténhet.Tüntetgetések ennek nem fogják elejét venni!Van az össznépi kussolás,és zöld út az Orbán által megálmodott rettenetbe!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  5. Kisse eltulzottnak gondolom, bar amikor Debreczeni Arcmasa megjelent, akkor arra is sokan mondtak, hogy tulzas. Es mi következett be? Epp az ellenkezöje. A diktatura kialakitasa meg gyorsabb ütemben halad, mint ahogy azt Debreczeni vizionalta.
    Igen, hat ezek a fiuk nagyon kemenyek es nagyon gyülölik a nepet.
    Csak a valasztok 2/3-a – talan mar kevesebb – ezt meg mindig nem latja.

    S minden alkalommal muszaj megemliteni a KDMP-s veszelyt.
    Nagyon-nagyon veszelyesek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  6. Hamburgeradó ide, hamburgeradó oda, most kitalálták, hogy cukorrépát fogunk termeszteni. Igaz, visszaadtunk az Eu-nak 65 milliárdét szinte minden cukortermelési kvótát, igaz, hogy nem éri meg termeszteni, mert többe kerül a locsolása, mint amennyit kapunk érte, igaz, hogy mindenki izocukrot használ már, ami gazdaságos, s a nálunk is jobban megtermő kukoricából előállítható.
    De nem, nálunk répaföldek kellenek. (Hiába, kevés a bánya…)Mert az olyan jól mutat, hogy nyugger rendőr áll a gumibottal a répaföld mellett, a cigány meg végre dolgozik. Majd megmutatja a csuti ezeknek a nagyszájú fővárosiaknak is, ki a vidéki, olyan parasztot csinál belőlük, ha ki merik nyitni a pofájukat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  7. 2012-től Magyarország és Mordor között csak annyi különbség lesz, hogy Mordort nem egy kiöregedett NB III-as focista irányította.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  8. Igen, ahogyan a dolgok alakulnak, abból az látszik ki, hogy a cikkírónak alighanem igaza lesz, még ha (indokolt) “költői” túlzás érezhető is soraiban. De óvnék attól, hogy 1-2 embert, vagy akár 1-2 pártot tegyünk meg bűnbaknak. Itt nemzetünk pusztulásának a víziója van kibontakozóban szemünk előtt. A bűnösök ezért mindazok, akik feladták, elárulták a közösségi tárasadalmi rendszert, magánkezekbe juttátták azt a nemzeti vagyont, amit a nemzet saját maga (nem a tőkések) javára épített, hozott létre. Vissza a (korábbinál jobb) közösségi társadalmi rendszerbe, amit szocializmusnak hívtak. Nincs jobb megoldás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  9. Vágvölgyi Krisztina

    Szép napot mindenkinek! Én olvasgattam a hozzászólásokat és egy baj van,amit már oly annyiszor hangoztattam más fórumokon is, ne nekem kelljen elmenni ebből az országból csak azért,hogy még több kínait és egyebeket Orbán úr betelepítsen.A magyarországi magyar ember sír,panaszkodik,menekül,de semmit nem tesz ezért,hogy más legyen a helyzet.Itt bizony radikális lépések kellenek a Magyar Ember részéről.Vagy tovább sírunk,vagy kell még egy 56.Csak tízszer keményebben.Itt nincs demokrácia,csak viszonylagos szólásszabadság.Mondhatsz bármit,nem történik semmi alapon. Tisztelettel , V.K.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  10. Vágvölgyi Krisztina

    Ja,csak még egy: már egy buszjegyre nincs pénz,nemhogy külföldre utazáshoz.Aki igazán bajban van,az még elmenni sem tud. Tiszteletem annak az úriembernek,aki külföldre “menekül” sírva a családjával, hogy biztos jövője legyen a gyerekeinek.Miért kéne idegenként élni valahol,ha itthon élhetnek a saját hazájukban.Apucinak van pénze elszaladni,de fél itthon bármit is tenni az igazáért.Nekem bűzlik.Ezért tartunk itt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (14 szavazatból)
  11. http://magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/jozsefa/hazam.htm
    …….
    Elnézést a betett linkért. Zseniális tanítómestereim, Bessenyeitől ríhhányó Romhányiig, kik a fájdalom könnyeit és a könnyeket potyogtató kacagást adták elém, most a lobogó lánggal akarom világítani a mai helyzetet. Ilyen !
    Vigyázzatok! Még rosszabb is lehet !
    Ordítsatok, dübörögjetek, menjetek az utcára, álljatok fel kocsmákban, presszókban, utcasarkon és ahol lehet, metrón, buszon, és hangosan mondjátok a költők szavait.
    “én nem ilyennek képzeltem a rendet”…
    és ha bekísérnek, a költő veletek megy és lassan, de mozdul az ország és ők is mennek veletek! Sokan lesztek!És napról napra többen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  12. A Rendről annak idején már verset írt több költőnk is, kedves Gonoszka! Pld. József Attila. Sőt, egy időben uralkodott is nálunk. De az a fajta rend nem kell? S még egy megjegyzés: a rendet, ha esetleg újra megteremtjük, akkor azt fenn is kell tartani. Bár ez diktatúra nélkül nem megy, ma a diktatúra szó csak szitokszó. Ráadásul demagógia is, hiszen mai is az van (ha nem még “olyanabb”, mint az…).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. Johannus kedves, igazán köszönöm az irodalmi felvilágosítást A jó pap………..
    Mindig elkel a tanulás. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. …és megint munkaversenyben aratják majd a gyapotot meg a rizst a Hortobágyon?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  15. Bartus László főszerkesztő cikkének tökéletesen igaza van, sajnos idővel be fogják látni a kekeckedők is, hogy nálunk egy neonáci (fasisztát nem írok, mert ez dicséret lenne az orbánizmusnak) államberendezkedés kiépítése folyik, törvényesítik a diktatúrát. Ezért nevezzük neonácizmusnak. Ennek kiépítése ellen nincs belföldi lehetőség, ugyanúgy mint Hitler uralma esetén Németországban. Az EU ugyanúgy viselkedik mint a hitlerizmus kezdetén, gyáván és erőtlenül. Mire majd észbekapnak, már késő lesz. Ma egyedül Németország áll ki mellettünk, mert ők tanultak a történelemből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  16. Lehet, hogy az EU-nak és a NATO-nak ez az érdeke. Egy idő után megszállják a kis kekeckedő országot, aztán Európában béke lesz pár száz évre. :-) ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  17. Erről az egymillió munkahelyről írtam egy szatirikus hozzászólást,
    Reméltem hogy nem prófécia, de most elbizonytalanodtam.

    Íme:
    Egyedül Magyarországon nő a munka nélküliség

    gusztavnagy
    2011. március 23. szerda
    20:21
    Barátaim! Egy kicsit rosszul méritek fel a helyzetet!
    Ha Én azt mondtam, hogy lesz 1.000.000 új munkahely akkor lesz is!
    Csak a feje tetejére állt világ látja úgy, hogy kevesebbednek a munkahelyek!
    Csak figyeljétek a híradásokat! Ha ennyire elszaporodtak az állás halmozások, akkor ki és mire meri tépni a száját! Hát bele kell döglenie szegény képviselőinknek a sok melóba, még arra sem tud szegény odafigyelni, hogy a büdös Gyurcsányisták dupla költségtérítést számfejtenek nekik! Osztán meg jól beléjük is akarnak rúgni! Micsoda arcátlanság ez!
    Na kérem és hogy a nemzeti munkaprogram is be fog indulni, az biztos!
    Kérem szépen Nemzeti Munkahelyteremtő Bizottságok tanulmányozzák RECSK kibővítését. Az összes elégedetlenkedőnek, komcsi bűnösöknek és rakoncátlan kisebbségnek teremtenek tartós hosszútávú munkahelyet, garantál elbocsájtás nélküli szerződéssel!
    Erősen őrzött szögesdrótos kőfallal fogják védeni attól, nehogy fekete munkaerő behatoljon!
    A Gyöngyöspatai kiképzésen sikeresen vizsgázott Szebb Jövőért Polgári egyesület létszámát is jelentősen bővíteni kívánjuk, ugyanis velük fogjuk biztosítani a Rég Új folyamatosan növekvő Nagy Nemzeti Munkahely, és Munkás utánpótlást biztosító ZRT (Zárt Részvény Társaság) zavartalan működését!
    Tisztelt Hölgyeim És Uraim! Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
    Arra az Én személyem lesz a garancia, hogy ezt a Nagy Nemzeti Elgondolást legalább 160 %-al túl fogjuk teljesíteni!
    Erre már nem is kell sokáig várni, mert Az Új Nagy Nemzeti Tervhivatal Már el is készíttette Dicső Új Magyarország Első Hároméves Tevét!
    Hajrá Magyarország! Hajrá Magyarok!
    Találd KI KI?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  18. Készül a demokratikus rend. !
    Éhséglázadásokra készülve? Korlátozhatóvá tennék a kisebbségek jogait

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. Somiska:

    véleménye azért nem jelent meg, mert sértette a szabályzatot. Tanulmányozza a Felhasználási feltételeket, és vegye figyelembe azt. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  20. Admin: komolyan mondom, 5-ször átnéztem az oldalt, de sehol nem találtam “Felhasználási feltételek”-et. Miben sértettem a szabályzatot??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. Orulok, hogy nem ott elunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Sajnos csak azt tudom mondani/irni, hogy orulok, hogy nem ott elek. Szerettem az ottani irodalmat, zenet, (a legtobb) embert. A “kelet” szerencsesen elnyugatosodott,
    nincs kommunizmus, nacizmus es mas “izmusok” (ha jol tudom).Az Europai Unio
    normai nem ismernek hatarokat. Ugy tudom, hogy a magyar kisebbsegek Szlovakiaban, ex-Jugoszlaviaban, Romaniaban es persze Ausztriaban el vannak
    fogadva egyenlo rangunak. Csak elore edes fiaim.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. Mar megtettem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. Somiska:

    http://nepszava.com/privacy-policy Törölt hozzászólásokat nem tárolunk. Demokratikus normákat sértő, azokat megkérdőjelező hozzászólásokat nem közlünk. Tanulmányozza az angol és magyar nyelvű szabályzatot. Ha véleményét annak szellemében fejti ki, biztosan nem kerül törlésre. Ha mégis, Önnek megindokoljuk. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. Én nem szeretem ezt a jelenlegi kormányt, nem szaavztam és sosem fogok a kormánypártokra szavazni, továbbá szeretem Bartus úr cikkeit, illetve eddig szerettem, emrt ez a cikk sajnos nagyon rossz cikk.
    Semmi köze a valósághoz, túlzó és hiteltelenné teszi magát a túlzásaival.
    Vissza kéne fogni, a kevesebb ebben az esetben is több lenne q(kevesebb gyűlölettel tovább érne).
    Üdvözlettel: dr. Bodor Péter

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  26. Kedves Barátaim!
    Ugyan már szombaton este (máj 21.) elolvastam Bartus (sajnos szokás szerint “bőlére” eresztett) jegyzetét, melynek minden szavával egyetértettem!
    Amit nem értek, hogy egynehány kommentes mit nem ért rajta?!
    Többször leírtam már, hogy olyan (vidéki) környezetben lakom (asszony+3 gyerek), ahol nagyon sok cigány él. Pontos létszámukat ugyan nem ismerem, de tény: sem engem, sem családomat az almúlt 14 esztendőben semmilyen személyes, avagy vagyoni inzultus nem ért! Akik a környezetünkben laknak egytőlegyig dolgos, munkától soha nem ódzkodó, megélni (és gyerekeket eltartani) akaró emberek, akik viszont alkalmi munkán kívül soha semmit nem kaphatnak! Marad nekik a “svarcmeló”, meg a “segély” és a “családi pótlék”!
    No, most ezeket az embereket a jelenlegi Hatalom felkapaszkodott és a Társadalom testén, erőforrásain piócáskodó (egyesek “csak” jó 20 esztendeje, mások kissé kevesebb ideje) illetők kényszermunka-századokba szerveznék (ez nem vicc! – tessék csak elolvasni a törvényeiket és nyilatkozataikat!), a kedvezményes nyugdíjból visszakényszerített rendvédelmisek kápó-szerű felügyelete alatt!
    Amit Bartus leírt, az tehát nem az Ő “elmebaja”, hanem a Második Orbán-kormányé!
    Én magam nagyon sok “gazdagot” ismerek. Közülük sokan adó-és vámcsalásból, megfelelő “politiai helyezkedésből”, azaz netto korrupcióból és bűncselekményekből szerezték vagyonukat/jövedelmeiket! Ezeket már a járásukról is megismerem! Meg a viselkedésükről: alkalmazottjaikat, a nekik bármilyen szolgáltatást nyújtóakat mélyen lenézik, simán rabszolgáknak, biodroidoknak tekintik, akik örülhetnek annak, hogy nekik dolgozhatnak/szolgáltathatnak. Ezt kellően műveletlen és bunkó viselkedés kíséri, néminemű giccses és parádés magamutogatással!
    Ámde ismerek olyan “gazdagokat” is, akik emberként tudnak viselkedni és embernek tekintik még azt is, aki a 1127-ik alkalmazottjukként pusztán az egyik telephelyük udvarát söprik!
    Érdekes módon (már a tapasztalataim szernt), az előbbi “gazdag” mindíg fideszes, az utóbbi pedig … hát nem fideszes!
    No ennyit Bartus írásáról (melyet a “nepszava.hu”-n ma megjelent írásában Veress Jenő részben leplagizált – http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=430194 ), meg a hazai “helyzet”-ről.
    Éppen ma olvastam a “168ora-Online”-on egy érdekes cikket, miszerint a magyar munkavállalóknak elegük lett a rabszolgaságból. Tudomásul vették, hogy idehaza sokáig nem lesz jobb és kivándorlásba kezdtek (“… és kitántorgott Amerikába…”).
    Nem csodálkozom, hiszen egyrészt magam is közelről ismerem az “elitet”, másrészt ősztől én is a kövér, elkényeztetett, rasszista és nagyon gazdag bajorokat fogom “szolgálni”! … durván feleannyi munkáért és ötszörannyi jövedelemért, mint idehaza!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  27. Kedves Michael Knight!
    Ha Ön életében nem ismerte meg azt az érzést, ami a közös munk végzése közben szállja meg az embert (amit nem hiszek), akkor Önnek, bocsásson meg, aligha mond valamit is az a fogalom, hogy közösségi társadalom. ‘89-ig mi egy közös hazát építettünk (több, kevesebb sikerrel ill. gonddal) ilyen alapon (ahol tehát nem egymást zsákmányoltuk ki, mint ma, hanem a legszentebb ügyért, hazánkért dolgoztunk vállvetve, együtt). Ennek a munkának a gxümölcsét aratták le a rendszerváltók (amikor jól “beérett a termés”…). Voltak esetek, amikor volt alapja az Önéhez hasonló gúnyolódásnak. De kérem Önt: ne alázza meg azokat a milliókat, akiknek a közös munka felemelő érzés volt, meg önbecsülésük alapja (amire ma aligha van mód!), hiszen gyönyörű ország épült itt fel a felszabadulás után. Ezt talán nem tagadja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  28. Íme, még 1-2 kiegészítés.
    21 év óta állandóan vissza-visszatérő kérdés a médiában a munka kérdése, s ha nyitnak is új munkahelyet, azt úgy állítják be, mint valami nagy adományt. Öntsünk tiszta vizet a pohárba: a munka alapvető emberi jog – épp úgy, mint a lakhatás, a szólásszabadság, evés, ivás, szerelem stb. Az ősembertől, bármilyen kegyetlen körülmények között élt is, senki sem vonta meg a munkához való jogot (el is pusztult volna …). Ma többnyire csak akkor van munka, ha a tőkésnek szüksége van rá. Ez embertelenség, visszafejlődés! Mit ér a falnagyságú tévé-készülék, autócsoda, ha nem dolgozhatunk (azért is, hogy azokat megszerezhessük)? Kérdezem: miért csak most baj az, hogy kevesebben dolgoznak, mint ahányan dolgozhatnának? Amikor másfél millió (!) munkahelyet megszüntettek nálunk ‘89 után, akkor nem volt fontos a munka? A munkához való jognak, a lakhatáshoz, a jó levegőhöz való jognak benne kellene lennie az alkotmányban, hogy számonkérhessük azokat esetleges megtagadását. Aztán.

    Az sem jó, hogy olyan munkálehetőséget kínálnak, ami csak arra jó, hogy Orbán úr kormánya kipipázhassa azt. Mert mit ér az, ha úgy akarnak dolgoztatni (kis túlzással élve), hogy ami szemetet estig összeszedtek, azt reggelre kiszórják, hogy legyen mit csinálni a “dolgozóknak”? Valaki itt megátkozta a saját cukorgyártásra irányuló próbálkozásokat. Kemény munka a cukorrépa.termesztés, de kérdem: nem jobb az, mint Brazíl cukrot enni? Vagy.

    Miniszterelnökünk ismét a külföldi tőkésnek kínálja fel a magyar munkaerőt. Ez is felháborító, de én még inkább annak tartom autógyártásra fogni a magyart (akárkit). Az autózás veri bele a legtöbb szöget az emberiség, a földi élet koporsójába! Mikor szűnik meg végre az ebben a kérdésben gyakorolt képmutatás?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  29. Dr. Bodor Péter hozzászólásával egyetértek, az enyém is erről szólt (volna), ha nem törlik, amit továbbra sem értek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  30. Ha nem is szorosan, de talán van itt helye:

    Beadvány

    Címzett: Magyar Köztársaság Belügyminisztériuma

    Tárgy: Elmaradt ruhapénz pótlólagos igénylése

    Jogcím: Kádár huszárok szakfelszerelése

    Előzmények:
    alulírott Ördög László nyugállományú tűzoltó főtörzsőrmester figyelemmel kísértem a Parlament munkáját, különös tekintettel a „Pofátlan végkielégítések” témakörében lefolytatott vitáját. E törvényjavaslat különadóval kívánta súlytani a nagy összegű végkielégítéseket, hogy a társadalom igazságérzete helyreálljon. Ennek okán öt évre visszamenőleg kilencvennyolc százalékos büntetőadót kívántak kivetni erre a valóban erkölcstelen juttatásra.

    Sajnálatos módon az Alkotmánybíróság elvetette a Törvényjavaslatot, mondván, hogy visszamenőleges hatályú Törvények megalkotása nem tekinthető a jogalkotás részének. Szerencsére a szemfüles kormánypárti képviselők továbbra is felléptek a társadalmi igazságosság érvényesítése miatt, és új Törvényjavaslatot alkottak. Amit nem értettem, hogy a pofátlan mértékű végkielégítést miért csupán a közönséges állampolgároknál kellett büntetni? A képviselők miért lehetnek pofátlanok? De megértettem: így képeznek költségvetési tartalékot, csak nem a Kincstárban, hanem saját zsebben tartalékolják.

    Répási Róbert képviselő úr a Parlamentben felvilágosította a hallgatóságot, hogy az 1990-es évek előtt felszerelt hivatásos állományú dolgozók tulajdonképpen „Kádár-huszárok” voltak. E kiművelt emberfővel nem vitatkozhatok, a múlt, s jelen, és a jövő kiváló ismerője, az idővonalak nemzetközileg elismert szakértője.

    Tényállás:
    1987-ben szereltem fel a Fővárosi Tűzoltóság állományába, akkor még úgy tudtam: tűzoltónak. Répási úr felszólalása nyomán már tudom, hogy tulajdonképpen huszár voltam. Ezért előkerestem valamennyi, az akkori időben készült valamennyi okiratot, és még rendelkezésemre álló tárgyat. Sajnos azonban nem találtam a kardomat, mentémet, s lovamat sem. Mi több, az akkori ruházati ellátmány nem tartalmazza ezeket a huszárnak nélkülözhetetlen dolgokat, erről tanúskodik az akkoriban kötelezőnek tartott felszerelési lista.

    Szerencsére jelenlegi kormányunk pótolni kívánván e hiányosságot, a ló egy részét, mely a csődörnél a legkeményebb, már elküldte nekem. Most gondolják el: itt állok egy ló szaporítószervével, és ló meg sehol! Tekintve, hogy tisztelt képviselőink erős költségvetési tartalékot képeztek végkielégítésükből, ezért kérem a tisztelt Belügyminisztériumot, hogy a ló további részletei, a kard, és a mente beszerzésére pótlólagosan szíveskedjenek ruhapénzt folyósítani számomra. A sürgősséget jelzi, hogy jelenlegi kormányunk igényt tart a nyugdíjasok munkájára, és a kormánypárt egy tagja nevezett „Kádár-huszárnak”. Következésképpen a Fidesz-KDNP kormánynak halaszthatatlan igénye van a huszárokra, és nyilván felszereléssel együtt. Kérem, teremtsék meg ennek anyagi feltételeit, mert nem akarok szégyent hozni tisztelt kormányunkra egy gebe falloszával, vagy kard helyett egy békanyúzóval.

    Ha esetleg az ország nehéz helyzetére hivatkoznak, azt természetesen megértem, hiszen egész pályafutásom alatt csak nekem kellett megértőnek lennem, már megszoktam. S ha nem tudják biztosítani huszárhoz méltó felszerelésem, azt természetesnek veszem, megértő vagyok. Ez esetben visszaküldöm a ló rendelkezésemre álló darabját, osszák szét egymás között a kormány tagjai, és a képviselők.

    Ördög László nyugger.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  31. Olvasva a kormany terveit, ez nem “kis” robot lesz. Mar csak az a kerdes, hogy van-e szogesdrot gyarto a fideszesek kozott….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. Mi is megyünk külföldre, max. 3 hónap és már itt sem vagyunk. OKJ szakma 1 hónap, nyelv 2, tuti munka és fizetés. Még látogatóba sem fogunk visszajönni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  33. Fasiszta Kormány, Gazemberek!

    Pofátlan tervetek meghiúsul. Az emberek nem sakkfigurák, pofára estek, már most mentsétek a bőrötöket. Szarházik, negyven éve dolgozom, hogy jöttök ahhoz, hogy nekem valamit előírtok, akiknek még nem volt igazi munkahelye!
    Honfitársaim, fogjunk össze a fasizmus és a diktatúra ellen! Ha nem állunk ellen, akkor senkiben sem bízhatunk, talán az EU-ban, “akinek” elege van ezekből a fasisztákból!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  34. Kedves Max!
    Nagyon sok sikert kivanok Onnek es csaladjanak. 100%-ban ertem a vivodasat. En 60 evesen hoztam meg ugyanezt a dontest 2 honappal ezelott. Hianyzik a hazam, a barataim, az anyanyelvem, de SZABAD vagyok, es ez nagyon sokat er.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  35. “Barta János
    2011. május 20. péntek
    12:43 Nem tudom, szerencse vagy balszerencse, hogy USA-ban vagytok… Szerencse, mert legalább nem itthon osztjátok az észt, mert ennyi sületlenséget és húgyagyú gondolatot már régen olvastam, vagy balszerencse, mert így akik olvasnak benneteket ott a “szuper-demokrácia” országában, az azt hiszi, hogy ilyen “okosak” a magyarok…
    A baj nem is az, hogy korábban a Gyurcsány-éráról nem írtátok meg aggódó és leleplező “igaz” írásaitokat, pedig ott is bajban volt a demokrácia, csak ott nem a barna ingesek terrorizáltak, hanem a vörösök, és volt minden, korrupció, tolvajlás, pénzmosás, hazugság, polgárveretés, stb…, hanem az, hogy valami önkéntes misszióként kintről, a jólétből prédikáltok mindig és látjátok tévedhetetlenül a dolgokat. Gyertek haza, és akkor majd meglátjátok pl., és nem fújjátok a divat-szlogeneket a rasszizmusról, fasizmusról és egyebekről, amikor azt mondja – amúgy az igazságot mondva – a magyar, hogy a cigány lop, rabol, öl és terrorizál. Saját hazánkban! Nem tudom, miért jó az, ha nem lehet kimondani az igazságot, és sok önkéntes jogvédő arra bátorít egy agresszív kisebbséget, hogy történjen bármi, melletted állunk, és megvédünk, ha rád szólnak, hogy rosszul dolgozol vagy ne lopj, akkor előhúzzuk a rasszista-kártyát, és majd jól szétppreljük őket! Ugye ismerős?
    A legtöbb írásotok, hozzászólásotok rosszindulatú és lejárató, és aki azt állítja, hogy Magyarországon most fasizmus van, vagy az van kialakulóban, az hazug.
    Hazáját akarja lejáratni külföldön és az a szomorú, hogy ezt vagy meggyőződésből vagy ami még rosszabb bizonyos érdekek képviseletében pénzért teszi.”
    T.Barta Janos!
    On elott a palya, tessek hazatelepulni, es elvezni az rendszert!

    !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  36. Kedves OKI és MAX és az elkövetkezők sok sikert! Én és családom fél éve máshol veszem a kenyeret és a friss levegőt!!Nem egyszerű de nyugodtabb az élet!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos