Ronai and Ronai
AMERIKAI

Itt a bohócforradalom forgatókönyve 2011. június 7. kedd 22:02 Forrás: NOL

  • Hozzászólások(42)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Itt a bohócforradalom forgatókönyve

Budapest, Fidesztán – A Népszabadság értesülései szerint elkészült a június 16-ra meghirdetett “bohócforradalom” menetrendje. A szervezők mindenkit várnak a tiltakozásra, aki úgy érzi, a jelenlegi kormány bohócot akar csinálni belőle.

Mi, fegyveres és rendvédelmi dolgozók, az állam, az állampolgárok, a jogállamiság és az állampolgárok jogainak védelmére tettünk esküt, ezért felszólítunk minden magyar állampolgárt, civil és társadalmi szervezetet, szakszervezetet, hogy hazánk és alkotmányos jogaink védelme érdekében csatlakozzon a kezdeményezésünkhöz! A ,,fülkeforradalommal” szemben legyen békés ,,bohócforradalom”! – áll a szervezők közleményében. A “bohócforradalmat” Árok Kornél és Kónya Péter, a közelmúltban tartott rendvédelmis demonstrációk főszervezői magánemberként hirdették meg.

A forgatókönyv szerint június 16-án délben az Alkotmány utcában kezdődik a tiltakozás, majd a “bohóc nép” este kilenckor fáklyákkal a Sándor-palotához vonul. A szervezők azt kérik, hogy mindenki bohócnak maszkírozva jöjjön: az is, aki eleve nem támogatta a Fidesz hatalomra jutását, és az is, aki a nemrég elfogadott törvénymódosítás alapján, bizalomvesztés miatt, visszamenőleges hatállyal visszavonná a FIDESZ-KDNP-re leadott szavazatait.

“Mindenkit várunk, aki úgy érzi, a jelenlegi kormány bohócot akar csinálni belőle! Az Alkotmány utcában felállított szavazófülkékben a hatalom valódi birtokosa, a nép nevében, mondjuk ki együtt, hogy elég volt!” – olvasható.

A háttéranyagként küldött ismertető így fogalmaz: az Orbán-kormány egyéves ténykedése alatt a demokrácia, az emberek alkotmányos és szerzett jogai, valamint a magántulajdon súlyosan sérült. A kormány eltökélt szándéka – folytatódik a szöveg -, hogy a legelesettebbeket és a legrászorultabbakat (rokkantak, árvák, özvegyek, nyugdíjasok, munkanélküliek) is a mélyszegénységbe taszítsa, miközben a saját gazdasági és politikai elitjéhez tartozókat adókedvezménnyel, jól fizető állással, célirányos állami támogatásokkal és beruházásokkal teszi még gazdagabbá.

A közlemény szerint a kormány a munka törvénykönyvének tervezett módosításával még kiszolgáltatottabbá teszi a munkavállalókat. A fiataloknak nem perspektívát (lásd például pedagógusok, orvosok), hanem a külföldre menekülés kényszerét nyújtja. A fegyveres és rendvédelmi dolgozóknak kiszámítható életpálya helyett halálpályát kínál.

Az új alaptörvény elfogadásával – mint olvasható – a FIDESZ-KDNP többségű parlament lehetővé tette egy totalitárius hatalom kiépítését, amelyhez az Alkotmánybíróság jogkörének csorbításával, az új médiatörvény elfogadásával, a sztrájkjog korlátozásával, a semmiségi törvénnyel, a közszféra munkavállalóinak és családtagjaiknak titkosszolgálati módszerekkel történő ellenőrzésével és indoklás nélküli kirúgásával, valamint a szociális párbeszéd intézményrendszerének semmibe vételével már meg is tette az első lépéseket. Mindezt rendkívüli hatalmi arroganciával, az állam polgárait másodrendűként kezelő módon – írják.

A bohócforradalom szervezői hangsúlyozzák: “célunkat békés módon és eszközökkel, törvényes úton, az eskünkben vállaltaknak megfelelően, a néphatalom alkotmányos elvének érvényesítésével kívánjuk elérni”.

Bár június 16-a Nagy Imre újratemetésének évfordulója, Kónya Péter kérdésünkre elmondta: a bohócforradalmat nem ehhez az eseményhez időzítették, hanem ahhoz a dátumhoz, amikor a kormány közlése szerint véget ér az úgynevezett szociális konzultáció. Ezen a napon több tiltakozó demonstráció is lesz a fővárosban.

Azzal kapcsolatban, hogy némelyik szakszervezeti vezető elhatárolódott a megmozdulástól, Kónya megjegyezte: reméli, hogy a tagság ennek ellenére csatlakozni fog a kezdeményezéshez, mint ahogy más szakszervezeti vezetők ezt már meg is tették.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (22 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +35 ( 37 szavazatból)
Itt a bohócforradalom forgatókönyve, 5.0 out of 5 based on 22 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(42)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

42 Reader’s Comments

  1. “célunkat békés módon és eszközökkel, törvényes úton, az eskünkben vállaltaknak megfelelően, a néphatalom alkotmányos elvének érvényesítésével kívánjuk elérni”
    Na, úgy nem fog már menni.
    Ezek köpnek a szövegelésre meg a vonulgatásra.
    Csa a kőkemény erőből értenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (36 szavazatból)
  2. Ennek a tiltakozásnak békésnek kell lennie.
    Ne hagyjuk, hogy bárki provokáljon, és rendbontó csőcseléknek nevezzenek!
    Aki tud angol nyelvű plakátot is hozhatna. Lássa a világ, miről van szó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  3. Minta kommentelő

    Na, hát itt van, amiről Bartus László ír. ATV. http://atv.hu/belfold/20110607_konya_peter

    “Ez megnyugtatóan hangzik, hogy kulturált, visszafogott tiltakozást szerveznek.”

    MI a bánattól kellett neki megnyugodnia? Mitől volt ideges? Ellene tüntetnek? Négy perc alatt legalább háromszor próbálta leszabályozni a riporter Kónya Pétert, és kimondatni vele, hogy ugye, fidesz-barát tüntetés lesz, tortával, csörgővel. Semmi követelődzés.
    Undorító fidesz-bérenc senki.

    Kónya Péter viszont nagyon karizmatikus, értelmes ember benyomását kelti. Remélem, tudja, hogy jelenleg az ő kezükben van a reményünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  4. Ego!
    Figyu “az én zsebembe is kinyílt a bicska már egy párszor” a tavaszban, pláne ha a szargyártó megszólal, de muszáj higatnak lenni!
    Csak ismételni tudnám magam nézd meg miket írtam!
    A Pétert 15 éve ismerem nem fogsz benne csalódni!
    A káosz csak ov malmára hajtaná a vizet, azt meg Te sem akarhatod!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  5. Az ATV már egyre nyíltabban veszi az irányt a békés Kormányközeli vizekre.
    Amint az Bartus Laci megírta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  6. VÉGRE!
    Itt az idő most vagy soha…….ismerős?
    El jött az idő békésen vagy sem esély nyílhat meg szabadulni a Királytól és gyülevész udvarától.

    ” visszamenőleges hatállyal visszavonná a FIDESZ-KDNP-re leadott szavazatait”s ez a regnáló kormány gyakorlata s “hitvallása” (ó menyire undorodom még a szótól is) szerint is rendben lévő a “visszamenőlegesen” el venni a meg szerzett jogukat a négy év kitöltésére. Szavuk nem lehet!!!!
    Rajtatok, rajtunk múlik tűrjük e tovább bal sorsunk!! Hazudtolja meg az ország népe a világban általánosan el terjedt tézist miszerint egy birka.
    S nagyon is rendjén van hogy Nagy Imre újra temetésére időzítették Árok Kornél ék hiszen kire nem lenne igazabb Orbánékra “hazudtunk reggel hazudtunk délben hazudtunk este hazudtunk minden hullámhosszon”!!! (idézet a teljesség igénye nélkül)
    Gyurcsányt meg hurcolták mert el mondta,Orbánnak mi jár mert meg tette??
    Ha magukra maradnak a “bohócok” számoljon mindenki nyugodtan a le tartoztatások be indulásával a nagyon közeli jövőben s számoljon mindenki el lelki ismeretével!!!!!!!
    Orbánnak kezd le esni a 20 fillér ma az “udvari bohóc” több ő-a-áő izé -t mondott a beszédében mint eddig összesen pedig nem volt híján nagyszerű szókincse el eddig sem e kifejező s tartalmas “szó fordulatoknak”. A rend őreinek a rend pártján kell állni a rendetlenkedők ellenében!!! Mi van ezekkel el ment az a maradék csepp kis eszük is?? OVI megint Ovisnak nézi a népét “rendetlenkedők” !!!! Hát most van esély egy kis rendetlenségre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  7. Animam
    Annak vége! Egonak van igaza ez most nem a “vonulgatás,petíció át adás ideje” !! Az hasztalan,pont annyi mintha szépen kérlel egy fa darabot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  8. Elég türelmi-időt kapott ez a klerikálfasiszta “orbán-klán”, most már a cselekedetek ideje jött el. Fel kellene fogni a “zembereknek”, hogy egy hazug, sunyi, hataloméhes, beteges bandával állunk szemben, akik csak az ERŐ nyelvét ismerik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  9. Ez egy patthelyzet. Az erő nyelve veszélyes dolog, ismerve a múltat, abból szimpla polgárháború lenne. A békés tüntetés viszont tényleg halottnak a csók, lepereg róluk. A szakszervezetek is széthúznak, -már ahol van- pedig egy mindenre kiterjedő országos sztrájk lehetne talán a megoldás. Ez az egység nincs meg és ugyanígy nem lenne meg az erő alkalmazásánál sem, mindenki a saját céljai és érdekében csörgetné a kardot, ami azt jelenti, hogy egymást kaszabolnák le. Annyi itt az egymás elleni indulat, hogy szerintem egy adok-kapoknál csúnya polgárháború lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  10. Ne higgyetek a médiának!
    Senki nem húzott ki a sorból.
    Lesz országos demo.
    De mindenki, mindenki menjen ki valamelyik rendezvényre és vigyen ki még 5 zembert
    És ne az érzelmeitekre, hanem a rendezőkre hallgassatok!
    Az erőszak nem megoldás, csak ov és bandájának!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  11. Kedves Geyza. Nem akarom én az ATV védeni, hisz nem is kell. Nem keveri a TV2 vel? Mert az valóban más lóra tette a nyerget, nem sírok értük, nem nézem slusz. Vissza az ATV -hez. Én még mindég a baloldali értékeket képviselő, normális adónak tartom. Tessék megnézni a többi TV.?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  12. Valaki vigyen egy olyan transzparenst is,a bohócra:
    “Megkövetjük az Eötvös családot ”
    Emlékeztek?-Van másik !!!És a nagykabát zsebben volt másik !!!
    Most??Van-e benne MÁSIK ???
    De szeretném !!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. Ott a helyem!
    Gyertek ti is.
    Viszek sípot, hátha….
    8)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  14. A kordonbontó Orbán, szólítja fel a törvény tiszteletére azokat a rendőröket, akik az érvényes törvények alapján jutottak azokhoz a kedvezményekhez , amiket most egyszerűen “einstandolnak”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  15. Hogy egy klásszikus dákotá mondást idézzek:
    A nép nem lehet ellenzékben!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  16. Minta kommentelő

    Én biztos kimegyek. Remélem, országos is lesz.
    Alugy: szerintem Olga műsora egyelőre nézhető. A többit nem nézem. Akit linkeltem, az a riporter gerinctelen nímand.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  17. Igen! A tüntetésnek rendben, méltóságteljesen kell zajlania.! Nem szabad, hogy provokátorok megzavarják. Nem értek egyet Boros Péter megnyilvánulásával. Pont orbán(kb) provokálta ki ezt a megnevezést, tehát ez csak egy méltó válasz. Neki! Arra, hogy most miként kommentálja a kormány, egy kis ízelitő, emlékeztető:
    - a szekértábor vizeletével permetezett, illatos Parlamet előtt, a kordonszaggató, vekkeresviktos tranzakciók voltak a békések?
    Anyám borogass!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  18. jav: “vekkerviktoros”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. Alugy-
    Igen, szerintem is. Maradt volna a HIR TV-nél! Viszont egyre jobban ez látszik RE -nál is. Már őt sem nézem! Hiteltelenek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. Ez a kultúremberek és az újmagyar vandálok harca, akik a rendről papolnak, miközben minden törvényes kereten átgázolnak.
    Ott a helyünk – egyelőre – a bohóc forraladalmonban!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  21. Az ATV-nek ez a riportere – nem jut eszembe a neve – mindig is ácsingózott a Fidesz felé akárcsak Ács Mónika… Ámde tegnap – azaz kedden – esete Olgán csodálkoztam el, amikor Szíjjártóval “beszélt egyenesen” k i h a g y t a a k o r d o n z i c c e r t. Ugyanis, amikor a miniszterelnöki szóvivő kijelentette, hogy elvárják a rendvédelmiektől, hogy a törvényes rend pártján álljanak, akkor Kálmán Olga nem dörgölte az orra alá azt az evidenciát, hogy ez anno rájuk – mint országszűlési képviselőkre – nézve is minimum elvárás lett volna. [Ehelyett tudjuk, hogy tettleg - köztük Orbán is - fordultak szembe az államrenddel, mely tényállást a Magyar Köztársaság Bírósága ítélete is megerősített.]
    Véleményem szerint egy ekkora lehetőséget kihagyni annyi, mint a fociban egy tizenegyest nem berugni.
    sk

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  22. Minta kommentelő

    Olga időnként valóban kihagy ziccereket, de tegnap a kordont pont mondta. Bár abban a beszélgetésben normális helyen már ütnének.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  23. A cirkuszi előadást ki lehet plakátozni előre.
    Egy “forradalmi” esemény többnyire váratlanul
    történik.
    Na csak ez úgy eszembe jutott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  24. ATA, Népszava (magyar),Népszabadság, Stop, mind-mind bekakált. Egy, csak egy lap van, aki a helyes utat mutatja. Ez az Amerikai Népszava!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  25. jav.:atv

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. “A Munkástanácsok aggódik, de .”..
    A Munkástanácsok aggódnak, de nem demonstrálnak.
    Szima Judit ki lett kapcsolva, bizonytalan időre. (Lakhelyelhagyási tilalom.)
    Tiltakozás? Ugyan már Gonoszka, ne bohóckodj ! )
    Jössz tüntetni?
    Öreg vagyok én bohócnak, rajtam ne röhögjön a z Orbán. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  27. Nem M2 .-őt hanem ATV .-t irtam. Szépen lavírozza magát a Kormány farvizére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  28. Tüntetni nem megyek, de felveszem a bohóc orrot, így fogok közlekedni egész nap

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  29. @sajtkukac Az egyenes beszédben Szijjártó egy hatalmas politikai paradoxon.
    Olga kérdezte a kordonbontást és még Szíjjártó magyarázta, hogy az az alkotmányos rend helyreállítása volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  30. http://belfold.ma.hu/tart/cikk/a/0/98723/1/belfold/Tettre_kesz_ugyeszek_kutattak_a_Tettrekeszek_bazisan
    Ne kommentáljátok, ne kommentáljátok. Ha ti kerültök sorra, akkor is hallgatni fogunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  31. Mondja meg valaki, hogy mit tehet a baloldali média? Nem vesszük a “termékét” mert nincs pénzünk. Nem vesszük a szolgáltatásaikat, mert nincs pénzünk. Azok az emberek, akik ott dolgoznak családostól együtt pénzből élnek, fizetésből. Sajnos hatalomba lévén a baloldal ezeket a médiákat nem kondicionálta fel. Akkor, hogy is van ez? Az aljas médiájukat a Fidesz még hitelből is finanszírozta ellenzékben is. Az amerikai Népszavát én is elismerem és kalapot emelek előtte, de ők se az anyaországiak pénzéből működnek. Nos én a hazai baloldali médiát is elismerem, nekik is a “küzdés” maradt. Az Ő családjuknak is enni kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  32. Azért egy kis Orbán takarodj és vidd magaddal a bandádat talán csak belefér?Ez még nem erőszak csak egy kis véleményecske!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  33. Kónya Péter lehetne a JŐVŐ EMBERE ??Bátornak és jó szervezőnek tünik, de csak, ha ÖSSZEFOGUNK !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  34. Szerintem az nagyobb döbbenetet tudna kelteni, ha a tüntetés valóban
    méltóságteljes lenne.

    Semmilyen kultúrálatlan felírat, ordítozás, és pocskondiázás,
    provokálásra nem válaszolni.
    Ez a tüntetés nem a gőz kieresztésére szolgál.
    Csak erre várnak, hogy a rendőrséget bevethessék!

    Nem szabad hagyni, hogy bármibe is belekössenek!
    Kérlek, értsétek meg, ha nem így teszünk, elsöpörnek és annak
    nem lenne jó vége.
    De ugye mi nem ezt akarjuk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. Animam! Szép esetét!
    Rendőrséget bevetni?
    Ott lesznek a tüntetők között, beszélgessen velük, meg a katonákkal, tűzoltókkal, bányászokkal, vasutasokkal, és még sorolhatnám!
    Különben is a feladatot egyszer már egyértelműen meghatározták!
    .
    “Vagy azt teszik, amit az emberek akarnak, vagy elkergethető lesz. Onnantól fogva nem hivatkozhat sem demokráciára, sem alkotmányra, nem marad más választása, mint futni, de gyorsan!

    Orbán Viktor 2007.III.17 – Kossuth tér”
    .
    Hangosan mondjuk ki, mit akarunk!
    2011. június

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  36. Animam, egészen biztos vagyok abban, hogy a rendőrök beállnának a demonstrálók közé, ha bármi nekik nem tetsző parancsot kapnának, hacsak ki nem vezényli a felcsúti parasztgyerek – most miniszterelnökként – megint a foci csürhéjét, mint a TV székház ostromnál.
    :evil:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. Itt focicsürhének esélye nincs. A népet provokálni nem okos dolog.
    56-ban 13 óra volt, hogy Kádár engedélyezte a tüntetést. 14 óra körül indultak az egyetemisták a Petőfi szoborhoz. 22 órakor a Kossuth téren és a Bródy S utcában
    vége volt a Rákosi-Gerő hatalomnak. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. Mintha felcserélődött volna a felállás. A kormány szolgálja a népet, vagy a nép a szolga?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. Kedves Bohém és Korsós!

    Remélem igazatok lesz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  40. Lenyűgöző lenne, ha félmillió ember “csak” állna csendben tiltakozó transzparensekkel, ha ezer és ezer táblán az lenne a felírat, hogy “Orbán takarodj!”. És a tömeg csak állna csendben , mozdulatlanul, órákon át! Csodálatos lenne = na nem az OVis-éknak! Nekik egy idő múlva felállna a szőr a hátukon, éreznék, hogy a zemberek most tényleg komolyan akarják, nem viccelnek és elkezdenének félni! Csodálatos lenne! Sajna ott az a csúnya szó, hogy “lenne”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. Érdekes a Királyi média ma egész nap azt harsogta hogy a rendvédelmi szakszervezetek ebben nem vesznek részt!! No fene?! Nem jön el a szüli napos a saját zsúrjára vagy tényleg ennyire “párt” médiummá vált magyar országon az összes sajtó ??
    Ha igen az nonszensz ha az előbbi az is,na nem baj mi bohócok azért ott leszünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. Ügyeljetek, hogy ne legyen rendbontás, mert rögtön megosztva találjátok magatok. Szerintem a többség egy nyugodt, de határozott demonstráción szeretne részt venni (akár a gyermekével együtt). Ne lehessen csak tombolni vágyó bandához hasonlítani a mostani megmozdulást, mert hiteltelenné válna az egész. Neroka ötlete jó és még pár ilyen ötlettel emlékezetessé lehet tenni az eseményt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Párom a magyar igazság 2013. május 29. szerda

Közpénzből kampányol a Fidesz Bajnai ellen 2013. május 23. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos