Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ha kell, Brüsszelben is tiltakoznak a bírák 2011. június 30. csütörtök 5:32 Forrás: AN

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ha kell, Brüsszelben is tiltakoznak a bírák

Budapest – Várhatóan már ma Alkotmánybírósághoz fordul több tucat bíró, miután az államfő aláírta és a Magyar Közlönyben ki is hirdették a bírói nyugdíjkorhatárra, illetve a szervezeten belüli kinevezési moratóriumra vonatkozó törvényt. Schmitt Pál válaszra se méltatta a hozzá fordulókat, így az érintett – vagy éppen közvetlenül nem érintett – bíróknak nem maradt más választásuk, mint az Ab-tól kérni állásfoglalást. Sok reményt a taláros testülethez sem fűznek, de nem adják fel.

Schmitt Pál államfő aláírta, a hétfői Magyar Közlönyben pedig megjelent az egyes jogállási törvények alaptörvénnyel összefüggő módosításáról szóló, tehát a bírói nyugdíjkorhatár drasztikus csökkentését, illetve a féléves kinevezési moratóriumot magával hozó jogszabály. Mindez azt jelenti, hogy a köztársasági elnök semmibe vette a bírók múlt héten hozzá intézet levelét, és mérlegelés nélkül aláírta a bírák emberi méltóságát, magán- és családi életét, jó hírnevét, munkához és tulajdonhoz való jogát is sértő jogszabályt.

A már kihirdetett, és egyes részeitől eltekintve életbe is lépett jogszabály ellen az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordul több tucat, vagy akár több száz bíró.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 7 szavazatból)
Ha kell, Brüsszelben is tiltakoznak a bírák, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

22 Reader’s Comments

  1. Na ettől az alkotzmánybíróságtól aztán leshetik az igazukat. A fideszholló bizony kivájja a nemfedesz holló szemét. A szemét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  2. A NAGY ALÁÍRÓGÉP-től persze csak ezt lehetett vátni. Ezért ültették a Sándor-palotába.
    Az Alkotmánybíróságot én már régen mem tekintem a magyar demokrácia védelmezőjének. 300 Ft/fő/eset vizitdíj fejében edták el a lelküket és szakmai tisztességüket a Vezénylő tábornoknak. A bírák előtt ezért, ha kitartóak, hosszú nemzetközi út áll.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  3. Ez az alak a Magyar Köztársaság Elnöke?
    Jóságos ég!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  4. Nehéz megérteni, hogy köztársaságunk első embere ily satynya erkölcsű legyen.
    Az igaz, hogy nem ő választotta meg magát. Aki ezt az embert “megtalálta” erkölcsileg még hitványabb. Neki ismerni kellett, hogy milyen gerinctelen a jelöltje. Aztán a választók felelőssége?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  5. Ezekkel a tahókkal és elnökükkel Schmitt Pállal csak azért kell minden procedúrát végigcsinálni, hogy utána lehessen menni Strassbourgba.Nincs más választás, mint kivinni az országból az ügyeket. Ha a Fidesz koncepciós perekkel szétzülleszti az országot akkor valós perekkel kell őket bombázni.Mindenkit be kell perelni. Nagyon büszke vagyok Jóri Andrásra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  6. Az “álamelnök” fejerol csak a forditott sapka hianyzik, kulonben passzol a miljöbe. Amikor a hatalom a biroi karba is beleakaszkodik, akkor kidöl a demokratikus berendezkedes egyik alappillere.. Ilyen egyszeru… Innen mar nincs mit hozzatenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  7. Úgy érzem hiába visszük ki az ügyeket az EU-ba már megszűnik a jogcím a fogadókészségre, azaz már nem leszünk EU-tagok. Kína aprópénzért szétverte Európát, és ehhez csak egy elmebeteg magyar miniszterelnökre volt szüksége.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  8. Szerintettek tudja hogy mit akarnak tőle a bírák, meg mit akar tőle a nép? Ha Orbán nem csinál belőle köztársasági elnököt, akkor sose lett volna az, ezért aztán alá is ír mindent. Csak januártól nem lesz köztársaság akkor minek nekünk köztársasági elnök főleg ilyen?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  9. Vissza akarnak terelni a “munka” világába élőket, félholtakat és később talán a holtakat is, akik még nem érték el a nyugdíjkorhatárt. A bírókat, akik a munka jellegénél fogva dolgoznának tovább elzavarják. Nagyon kell nekik a bíróság.
    Mit terveznek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  10. Szép napot mindenkinek!
    Látom Ti még megtudtok fogalmazni gondolatokat,érveltek,vitába szálltok .
    Sajnos nekem ez egyre kevésbé megy.Visszakerestem az utóbbi napok,hetek hozzászólásaimat és azt vettem észre,hogy már annyira megteltem indulatokkal,hogy már csak vagdalkozni,likvidálásról és véres események eljöveteléről tudok írni,azt is útszéli trágár fröcsögő stílusban.Elnézést kérek mindenkitől akit ez zavar,de sajnos az események már kiverték a biztosítékot nálam.Remélem és egyben félek is,hogy ez egyre gyakoribb lesz honfitársainknál és elkezdődik az “operáció”,ami végkimenetelét tekintve nemes cél,bár nagyon fájdalmas lesz és maradandó hegeket fog hagyni maga után.
    Amit ez az elmeháborodott csámpásjárású tahó tesz az már sokáig nem tolerálható…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  11. Én is írtam a levéltetveknek egy petíciót, de egyik se akarta átvenni, hát kifüggesztettem egy fára.
    Kilátásba helyeztem, még jobban fel fogok fordulni, ha tovább zabálják a leveleket.
    Tájékoztattam levélben a nagyrabecsült tetveket, ha teljesen tönkreteszik a fákat, esetleg szóba jöhet egy permetezés, ha a szomszédok 100%-a egyetért vele és a tetvek is engedélyezik
    Ha semmi sem jön össze, akkor a kertből ahol felnőttünk, beköltözünk a városba, aztán rághatják a leveleket kedvükre, úgy kell nekik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  12. PIKK nagyon igaz. Jol latod. Az EU mar nem fog tudni segiteni. Gondolom
    julius 1-töl le van irva Magyarorszag. Azon kivül az EU-nak mas, sokkal fontosabb dolga van, mint MO-val foglalkozni.
    Ezt a kalamajkat, amit a zemberek segitsegevel az Orban kormany elöidezett, majd a következö 2/3-nak kell rendbehozni. Addig gyüjteni kell az eröt, ertelmes, okos emberekneket kene összefogni, nem jajongani es atkozodni hanem megkezdeni egy vadonat uj part letrehozasat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  13. Olyan már ez az egész a kormány részéről, mintha csak azt mondaná; Megtámadunk mindenkit, akinek esze, szorgalma, saját gondolata, akarata van. Addig fárasztjuk őket, amíg le nem fáradnak. A kassza kulcsa náluk van, abból még megnyerhetik ezt a csatát is. De kérdem én: Jobb a romokon öntörvényűen királykodni, mint egyenlőnek lenni egy működőképes gazdaságban?
    Ma minden szakma bajban van, a bíróknak is csak sok erőt, kitartást kívánhatok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  14. Kedves Bíró Hölgyek és Urak!
    Akkor kellett volna tiltakozni, mkor Tölgyesí úgy variált, hogy 51 %-al 2/3-ot
    lehetett nyerni.
    Akkor kellett volna tiltakozni, mikor évekig csak fizetést lehetett felvenni, a
    munkahelyre bemenet nélkül.
    Akkor kellett volna tiltakozni, mikor az egyik oldalon nem bűncselekmény,
    hanem elévülés miatt nem történt eljárás.
    Akkor kellett volna tiltakozni, mikor a törvénytelen kordonbontás után olyan
    ítélet született, amilyen, semmilyen.
    Hát igen.
    Most már nincs miért tiltakozni.
    …………………………..Niemöller után szabadon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  15. A hozzászólásokat végigolvasva én már csak összefoglalni tudnám, és azt sem teszem mert “Rossmodorban ” kommentelő társunkhoz hasonlóan már nehéz lenne visszafogni magam !! Csak egy kérdés :Lesz még valaha igazi DEMOKRÁCIA MAGYARORSZÁGON ??!!( vagy inkább a Magyar Köztársaságban)!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  16. A bírák akarták, megkapták most meg jó étvágyat vagy jóétvágyat vagy jóét vágyat.
    Már teljesen bele vagyok zavarodva, hogy miként is kell hejesen irni.
    Különben már rájöttem, hogy azért nem válaszolt eddig mert nem adták még ki az általa nevesített helyesírási kézikönyvet és a jelenlegi állapotok szerint válaszában több lenne a hiba mint a betű.
    Szerkesztés alatt van a hejesolvasási kézikönyv is csak Rózsa szabin van és nem tudtak megegyezni, hogy szeptemberben bevezetik-e minden szinten.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  17. Stumpné Bekes Margit

    Lassan mindenkit utolér a végzet! Orbán legnagyobb seggnyalói is,holnaptól áldozatokká válnak. Csak ezt még nem fogták fel ésszel! Egy őrült elmét nem kiszolgálni kell,hanem eltávolitani a jogrendszer alapján működő demokráciákból!Most már futhatnak biráink az Eu testületéhez is,igazságot remélni.Mire igazat adnak nekik,tényleges nyugdijasokká váltak…..Abszurd!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  18. Kedves “Gonoszka”!
    Na VÉGRE!
    Végre valaki aki rátapintott a LÉNYEGRE!
    Hogy a T. Bíróknak sokkal de sokkal korábban kellet volna tiltakozniuk a biírói függetlenség, azaz a Jogállamiság felszámolása ellen!
    És nem csak már akkor, amikor az Idióta és Mamelukjai törvénykezni kezdtek, az alulművelt, nullakarcsi Gojostol pedig aláírt!
    Most akarnak az AB-hoz fordulni? Ahol olyan “bírók” vannak, mint a “Pokolbéli Balsai”, számos alkotmányellenes tv. előterjesztői? Ahol az a Paczolay lehet az elnök (Őfőméltósága kegyelméből), aki a stallumért cserébe elárulta az ALKOTMÁNYOSSÁGOT? A Testületet, annak Elveit és Tekintélyét?
    Ahogy “EdCarping”, tisztelt és szeretett Kommentes Társunk írta egy másik cikket véleményezve: “kivártak” addig, amíg már késő lett! :evil:
    Hogyan lehet itt, a neten “köpni”?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  19. Vagyunk akik értjük, szendam. Mi mindig, mindenről elkésünk. :-)
    Látod, a Mebal is most kezd vakaródzni sztrájkügyben, mikor már a felkelésnél tartunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  20. Rossmodorban. Nagyon megértem. Sokszor engem is elkap az indulat. Aztán el gondolkozom a dolgokon. A rendszerváltás után a jobboldal az élő fába is belekötött. Készült egy riport a néhai honvédelmi miniszterrel, a Farkassal. Röviden, megkérdezte a riporter, hogy vállalta el a miniszterséget megfelelő végzettség nélkül? Válasz: egem kineveztek komoly beosztású emberek, így azt hittem ők biztosan tudják, hogy én megfelelek. Nos, nem gondolnám, hogy most másképp megy. Az előzmény viszont egészen más. Akkor nem választottuk szabadon, demokratikusan a KINEVEZŐKET. Most demokratikusan választottunk olyan barmokat, akik aztán kinevezik az Ő marháikat. Erről ennyit, a többit az őrszobán!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  21. “Nehéz megérteni, hogy köztársaságunk első embere ily satynya erkölcsű legyen.”
    alugy!
    Ez nem satnya, ez semmi azaz erkölcstelen. Különben meg sem választotta volna a vezír! Göncz Árpádot vajjon láthattuk volna-e ilyen “magas” erkölcsi szinten? Ez a kép magáért beszél!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. Gonoszka, nagyon igazad van! Nem most kéne az igazat keresni, hanem a sok igaztalan ítéletet nem kellett volna meghozni! Valahol azt mondom megérdemlik, de ua. fáj, hogy ide jutottunk!
    A golyóstoll csocsózni jobban tud mint helyesen írni, talán ezért nem válaszolt!!!??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Megin’ báncsák a magyart 2014. január 27. hétfő

Zsidó-e vagy, Gaudi-Nagy? 2013. december 3. kedd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos