Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kohnné be nem fizetett villanyszámlája 1944-ből 2014. január 30. csütörtök 0:43 Forrás: Nolblog

  • Hozzászólások(34)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kohnné be nem fizetett villanyszámlája 1944-ből

Budapest – Az interneten találtuk azt a levelet, amelyben Bíró István úr városokat és községeket villamosító vállalata arra szólítja fel a nógrádi elöljáróságot, udvariasan persze, miként az ilyen helyzetekben illendő, hogy bevételezze, és címére megküldeni szíveskedjék néhai Kochn (valószínűleg Kohn) Zsigmondné zsidó volt nógrádi lakós augusztusi villanyszámlájának ellenértékét.

Azt, hogy a lakós szót hosszú ó-val írták, tudjuk be a nagy honfiúi igyekezetnek. Ennél lényegesebb, hogy egy néhai nógrádi lakos, bizonyos (nevezzük így) Kohn Zsigmondné 1944 augusztusában nem fizette meg a villanyszámláját.

1944 márciusában Magyarországot megszállták a németek, de egyéb körülményekből kifolyólag is joggal feltételezhetjük, hogy Kohn Zsigmondné zsidó, volt nógrádi lakosnak a villanyszámlája megfizetése mellett akkoriban más gondjai lehettek. Ettől azonban még tény, hogy fizetési mulasztás vétségében volt elmarasztalható, tartozott a villanyszámlával a városokat és községeket villamosító vállalatnak, mely cég joggal várta el a szolgáltatás ellenértékének kiegyenlítését.

Rezsicsökkentésről akkoriban még nem hallott senki, a városokat és községeket villamosító cégek kedvükre, minden kormányzati korlátozás nélkül zsákmányolták ki a lakosságot. Ebbéli tevékenységükben amúgy meglehetősen demokratikusan jártak el, nem nézték, ki a zsidó, és ki nem az: küldték a számlát mindenkinek. Sajnos, Bíró István városokat és községeket villamosító vállalata nem számolt azzal a ténnyel, hogy Kohn Zsigmondné zsidó volt nógrádi lakosnak akkoriban más elfoglaltsága akadt. Bizonyára nem áll messze a valóságtól az a feltételezés, hogy Kohn Zsigmondné zsidó, volt nógrádi lakos a levél kézbesítésekor már egy marhavagonban utazott, egy általa akkor még igencsak ismeretlen úticél felé. A körülmények ismeretében az sem légből kapott vélekedés, hogy Kohn Zsigmondné (többi titulusát, úgymint zsidó, nógrádi lakos, egyebek, mostantól mellőzzük), nem önszántából szállt fel a marhavagonba. Nem tervezte ugyanis az utazást, de segítségére voltak azok a rendes magyar emberek, akik hol puskatussal, hol csak úgy, puszta kézzel ütlegelve Kohn Zsigmondnét és társait, mindent elkövettek, nehogy valamelyikük merő véletlenségből lemaradjon a kalandosnak ígérkező vonatozásról.

Az augusztusi villanyszámlával adós maradó Kohn Zsigmondné vélhetőleg meg is érkezett a számára kijelölt végállomásra, hogy ott azután a végső megoldásnak becézett nevű idegenrendészeti eljárás keretében élete bevégeztessék. Ez utóbbi persze csak feltételezés, mert valójában nem tudjuk, hogy mi történt Kohn Zsigmondnéval. Még az is lehet, hogy túlélte az utazást, és a számára üdülésként csak igen nagy képzelőerővel felfogható ott tartózkodás során sem halt meg.

Egy dolgot tudunk biztosan, ha máshonnan nem, ebből a levélből: hogy Kohn Zsigmondné indulás előtt nem rendezte a villanyszámláját. Ez vétkes felelőtlenség volt, mert számolnia kellett volna azzal, hogy akár ki is kapcsolhatják a szolgáltatást. Korabeli feljegyzésekből és visszaemlékezésekből tudható, hogy Kohn Zsigmondné és társai elegendő időt kaptak arra, hogy arra, hogy felkészüljenek az utazásra. Volt olyan, akinek több óra is a rendelkezésére állt, hogy összeszedje a cókmókjait, s valamennyire kitakarítsa a lakását, hogy ha majd valaki, egy Kohn Zsigmondnénál szerencsésebb származású ember azt elfoglalja, ne kelljen rögtön a rendrakással vesződnie. Ebbe a kis időbe a villanyszámla kiegyenlítése is belefért volna, de Kohn Zsigmondné és sok más, hozzá hasonló sorsú társa a nagy kapkodás közepette megfeledkezett erről, nem kevés bosszúságot és kárt okozva ezzel Bíró István városokat és községeket villamosító vállalatának.

Az esetnek amúgy nincs különösebb tanulsága: ma is úgy megy minden, mint annak idején: hosszabb utazás előtt győződjünk arról, hogy lekapcsoltuk-e a házban a villanyokat, elzártuk-e a gázt, és ellenőrizzük, hogy befizettük-e a villanyszámlát.

Megéri ez a kis odafigyelés: egy sor kellemetlenségtől kíméljük meg magunkat és másokat.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (47 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +59 ( 67 szavazatból)
Kohnné be nem fizetett villanyszámlája 1944-ből, 4.8 out of 5 based on 47 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(34)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

34 Reader’s Comments

  1. Budapesti nagymamámat a Zsidótanács valamilyen fővárosi rendelet értelmében egyebek közt friss ágynemű felhúzásra is kötelezte lakásuk 1944. márciusi elhagyásakor (84 éves édesanyjával lakott ott).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (45 szavazatból)
  2. a néhai Zsidótanács már-már kollaborált önön gyilkosaival.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (36 szavazatból)
  3. bocs, nem kötözködés, csak a pontosság kedvéért:
    a levélben így írják KONCH és nem KOCHN, ettől még lehet, hogy helyesen KOHN volt a neve, de inkább az a valószinű hogy nem, ez már túl sok karakter elütés lenne
    .
    a levél pedig megrendítő, segít annak aki maga nem élte át érezni az 1944-es Magyarország levegőjét, Mihail Romm kifejezését kölcsönvéve a ‘hétköznapi fasizmust’

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (37 szavazatból)
  4. Micsoda cinizmus!
    Pedig már tudta a villamosító vállalat akkor, hogy mi történik az országban, de neki a lényeg a befizetés kiegyenlítése volt.
    Szerintem ez még ma is így működne!
    Pedig tudjuk, hogy egyeske nem tűri a cinizmust. Ezt állította egy beszédében.
    Mégis, hányan kaphattak felszólítást a lakásukat elvesztők a befizetés elmaradása végett?!
    70 évvel ezelőtt ez volt a legnagyobb problémája a szolgáltatónak?!Azt a sejtésemet már csak félve írom le, hogy az elmaradás ellenértékeként az sem lehetetlen, hogy megkapta a lakást…
    Hiszen annyi lakást kaptak annak idején ajándékba! Akik kiérdemelték ilyen olyan okból kifolyólag.
    Ebben az országban semmi nem változott, pedig az a borzalom sok mindenre megtaníthatta volna az embereket.
    Nem akarok én párhuzamot vonni, dehogy! Csak adja magát a téma…
    Igaz az is, hogy az még nincs eldöntve, hogy mi legyen azokkal, akiket a hatalom “zsidónak” titulál, ilyen vagy olyan okból kifolyólag.
    gret49 említi a “hétköznapi fasizmust”.
    Lelkem mélyéig megrendít a felismerés,hogy ma még lájtosan ugyan, de…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (37 szavazatból)
  5. HULLARABLÓK !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (34 szavazatból)
  6. Ha már megindultak az agyak:
    Hogyan ment akkoriban a vállalatalapítás?
    Kié volt akkor ott a lakosság áramellátási kötelezettsége?
    Csak nem innen ered a jelképes 1 egységért megvásárolható vagyon?
    Mennyit sikerült behajtani Birónak? S í. t.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (26 szavazatból)
  7. Meghajtom fejem a nagyságos olvasótábor előtt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (18 szavazatból)
  8. Az egész levél szíven ütő, de leginkább ez a mondatrész:
    “(…) nevezett visszahagyott ingó vagy ingatlan vagyonából bevételezni és címemre megküldeni szívsekedjék.”
    Szóval nem elég, hogy haláltábotba hurcolták, a lakásába betelepedtek és rátették a kezüket a szerencsétlen “visszahagyott” vagyonára, még azt a kb. egy pengőnyi villanyszámla-hátralékot is a tőle elrabolt vagyonból fizettik ki. Nehogy már a hullarablás örömét holmi költség keserítse meg, még ha kicsi is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (34 szavazatból)
  9. Halmi Béla: Próbálj valami nem dícsérőt írni az emeszpére, majd akkor meglátod, hogy hány mínuszt kapsz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -10 (26 szavazatból)
  10. Szegény Kohn néni. Biztosan már idős özvegyasszony volt, aki az elhurcolásáig pontosan fizettem a villanyszámlákat. Döbbenetes az a jelző a neve után, amellyel megjelöltek az embereket. Ez a fizetési felszólítás csak ok volt arra, hogy a lakását is elvegyék tőle, és odaadják – egy kereszténynek tituláltnak? Azok – még azt is tudták, hogy ahová vitték nem mondhatom, hogy ment, mert menni csak önszántunkból lehet, – kétséges a hazatérés.
    Az embertelenség valóban határtalan, és az emberi önzés, és hülyeség végtelen, – korszakoktól függetlenül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (30 szavazatból)
  11. Elég sok lököttséget írtok. A cikk a jövőbeni lehetőségeket idézi. Minden megtörténhet újra. Ez a mostani rendszer kiszámíthatatlan. Ettől van félelem. A szavazás nem old meg semmit. Az elmúlt évek mindent tönkre tettek hosszú évekre előre. Választásokkal csak sodródunk tovább, beláthatatlan következmények jönnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (20 szavazatból)
  12. 2dubois
    2014. január 30. csütörtök
    08:55

    HULLARABLÓK !!!”

    Akárcsak mai utódaik, Orbánék-Tarlósék. Most “még csak” a hajléktalanokat, a romákat és a nyomorban élő szegényeket üldözik, százezrek vannak áram nélkül és százezres az éhező gyermekek (és szüleik) száma.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (22 szavazatból)
  13. @dubois: HULLARABLOK!!!

    Ezzel a cimmel 2 fiatal magyar tortenesz feldolgozta a magyar zsidosag modszeres, elore kitervelt anyagi/vagyoni ellehetetleniteset.. Hátborzongato olvasmany..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  14. igen… a link a fennti tanulmányhoz:

    http://epa.oszk.hu/00000/00017/00129/pdf/7kilaki.pdf

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  15. Hiryu2,0 linkjéből:
    .
    “az állam szerepének kizárólagosságára és a keresztény-nemzeti gondolatra épülõ … fajvédelem azonban elválaszthatatlan volt a rasszista, antiszemita indíttatású diszkriminatív fajvédelemtõl. A birtokreform elbukott, a szociálpolitikai tervezetek esetleges megvalósításához szükséges költségvetési források nem álltak rendelkezésre, így a valóban jelentõs gazdasági befolyással rendelkezõ zsidók javaival lehetett, kellett finanszírozni a reformokat. A harmincas éve második felére – a kétségtelenül létezõ, jelentõs koncepcionális különbségek ellenére – ezzel lényegileg a kormánypárt vezetõ politikusai, gazdasági szakemberei éppúgy egyetértettek, mint a kibontakozó nyilas mozgalom vezetõje vagy a közigazgatás és az értelmiség képviselõi.”
    .
    “A vártnál és a szélsõjobbnál kisebb diszkrimináció láttán az érintettek rendre tévesen úgy kalkuláltak, hogy a kormányzó politikai elit dupla nyelvet használ. Csak látszólag, fõként a retorika szintjén enged veszedelmes politikai vetélytársainak és a térségben gyorsan növekvõ befolyással bíró náci Németország követeléseinek.”
    .
    Vessük össze a fenti idézeteket a mai célkereszttel (bankok, nagyobb vállalkozások) és a fasiszták kettős beszédének “politológusok” és “baloldali politikusok” általi mai értékelésével.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  16. http://hvg.hu/itthon/20140130_A_zsidosag_szamithat_a_magyar_kormanyra

    A miniszter erről a Magyar hadviselt zsidók aranyalbuma című, eredetileg 1938-ban megjelent, az első világháborúban szolgáló magyar zsidóknak emléket állító könyv reprint kiadásának bemutatóján beszélt csütörtökön Budapesten. A HM Tábori Lelkészi Szolgálat Tábori Rabbinátus és a HM Zrínyi Nonprofit Kft. – Zrínyi Kiadó együttműködésének eredményeként megjelent kötet bemutatóján a miniszter annak a meggyőződésének adott hangot, hogy az országban a jóakaratú emberek vannak elsöprő többségben, “s erre a legreprezentatívabb közvélemény-kutatás áprilisban rövidesen bizonyítékot is szolgáltat”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  17. A zsidóság számíthat a magyar kormányra, bizony.
    Lehet számítani rá, hogy mindent megtesz az igazság világra hozása, a valós történet megismerése ellen, számíthat rá hogy a magyar kormány tovább bátorítja a zsigeri gyűlöletet, sőt, maga izgat a zsidósággal azonosított modern árutermelés, magántulajdon, sajtószabadság, jogbiztonság, lelkiismereti szabadság ellen. Számíthat rá, ahogy már be is következett, hogy a magyar kormány kiiktatja a jogrend alól az Alkotmányt, önkényesen elkonfiskálja mások vagyonát, saját rablóbandájának cinkosait ülteti a hivatalokba, megszünteti a szabad választásokat, jegyzéket vezet ellenfeleiről stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  18. Egyetlen kérdés: A Ciklon-B árát vajon átutalták-e a hitleri Németországnak? Természetesen a hátrahagyott javak értékesítéséből befolyt összegből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  19. Valahol olvastam,hogy a hatóságnak arra is volt gondja,hogy zsidó bérlők rendezzék fizetési kötelezettségeiket,mielőtt utaztatják őket.Konch Zsigmondné zsidó volt nógrádi lakos nyilván elbliccelte a fizetési kötelezettségét Bíró Istvánnal szemben, valahogy kibújt a díjfizetés alól.Már önmagában ez a tény vérlázító.Ilyenek ezek a zsidó voltak nógrádiak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  20. Nem lenne köztudott, h. a zsidók lakására, egyéb javaira igénylést lehetett benyújtani, s nem kellett ahhoz tartozást hagyni, h. jogos legyen az elvétel. Götz Aly nevű német szerzó pl.kb.10 éve könyvet írt a témáról, A magyar zsidók gazdasági kifosztása vagy hasonló alcímmel, amiből kiderül, h. egyrészt a zsidók elleni háborút a zsidók pénzén finanszírozták, másrészt a maradékból megsegítették a híveiket.
    Az orosz Vaszilij Groszmann haditudósítóként járt az ő odaértekor már felrobbantott treblinkai haláltáborban, s tanuk elbeszélése alapján leírja, h. a ny- európai utasoktól vonatjegy s ha jól emlékszem vizumdíj ellenértéket hajtottak be. Ütlegek, kutyaharapás, baltás gyilkosok közt haladva a gázkamrához egy 20X2 m-es folyosón 1 órán belül halottak voltak.
    Ezer példa van arra, h. milyen hasznot hajtottak a zsidók még holtukban is a gyilkosaiknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  21. Kedves bumburi

    ‘Igaz az is, hogy az még nincs eldöntve, hogy mi legyen azokkal, akiket a hatalom “zsidónak” titulál, ilyen vagy olyan okból kifolyólag.’

    Remélem nem gondolod, hogy Németországban már a fasiszták megjelenése előtt eldöntötték? (Szép sorában mindent.) Előbb ott is kiengedték azokat akik kellő mennyiségű vagyonát átadták az államnak! Ők kimehettek, mondjuk Francia országba és mi értek vele? Pedig útlevelet is kaptak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. Etele
    .
    “Az elmúlt évek mindent tönkre tettek hosszú évekre előre. Választásokkal csak sodródunk tovább, beláthatatlan következmények jönnek.
    .
    VAGYON = HATALOM. Látni kellene azt is, hogy kiik azok a
    MAGYAR EMBER(EK?) akik kezében van az “eltűnt” vagyon!
    Ezek ugyanis az évtizedekre funkcióba került állami vezetőkkel
    segítve mindet megtehetnek, hogy a hatalom kezükben maradjon.
    .
    Ideje lenne a kérdés ezen oldalát is szemlélni, nem csak azt, hogy
    ki mennyi milliót érő vagyonhoz jutott. E vagyont ugyanis meghatározott
    személyek meghatározott&elvárt célra kapták AJÁNDÉKBA.

    A vagyon nélkül itt maradtak pedig – még mindig – nem értik, nézik
    mint a moziba. Mintha csak egy forgatókönyv jelenetei peregnének
    szemünk előtt. Várják, a film végét, mert akkor a filmszínházon kivűl
    minden úgy marad, mit amikor a moziba bementek.
    Úgy-e milyen jó szidni azokat, akiket foglalkozása a pénzhez köt?
    Pedig nem a pénz, hanem a vagyon a hatalom!

    A villanyszámlától a Ciklon B áráig minden pénzbe került, akkor is
    ezután is. Nem mindegy kinek a hatalma irányítja életünket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. Túlavasúti
    Rossz irányba mentél el.
    Én a mostani Orbánra gondoltam (és nem a zsidókra),mert ő dönti el, hogy ki az ellenség. Napjainkban ezeknek a gyűjtőneve:zsidó.
    Én is megkaptam már a mára jelzőként használt minősítést.
    Akik ellen létrehozza a magyar csapatot (azért sem írom nagy betűvel!),és akik ellen harcra buzdított okt.23.-án.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  24. *
    NEMCSAK HULLARABLÁS
    *
    Egy barátom – nyugodjék békében – a kilencvenes években megpróbálta visszaperelni az átvételi lista és iü.szakértői vélemény alapján a deportálást megelőzően, a szegedi X bank által “letétbe helyezett”, majd a Magyar “Nemzeti” Bankba továbbított letéti ékszereket, vagy azok értékét. A bíró(ság) formális okokra hivatkozva, úgy rúgta ki, hogy a lába sem érte a földet…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  25. Kis, vagy nem is annyira kicsi, de magyar abszurd… És még durva is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. a baj az, hogy ma is rengeteg ilyen bíró istván villamosító van, akik simán megírnának egy ilyen levelet most is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  27. bumburi

    Én úgy gondolom, hogy az irány ugyanaz. A nácik hatalomra jutása kezdetén
    sem hitték el, hogy milyen irányba vezet az út. Ott is először az SA alakult,mert
    párthű erőszakszerv nélkül, nincs ki végrehajtsa a a kitűzött célt. A mostani Orbán
    köztársasági elnök akar lenni, hogy minden hatalom kezébe kerüljön. Egyenlőre
    el akarja söpörni az őt ebben gátló erőket. Erre jó az ellenségkép. Fel lehet,
    heccelni vele a tömegeket. Lásd az ellenség elleni harcban állandóan szervezett békemenetek. Ki is az ellenség? Ugyan ki lenne más, mint az aki nem azt akarja
    mit ők a magyarok. Mert ők – ím lásd – békét akarnak.
    Csupán azt kell észrevenni, hogy mindig akadályozza valaki, hogy ők abba tudják hagyni a szabadságharcukat. Mivel mindig vannak olyanok, akik nem azt akarják, mint a magyarok (vagyis ők) ezért nem lehet béke.
    Aki élt a világháború alatt, az még emlékezhet erre a piszkos propaganda módszerre. Hiszen: minden magyar, egyet akar! Nyilván aki mást akar az nem is lehet magyar! Ez viszont egyet jelent a demokrácia végével. Hová lett a demokrácia onnan, ahol mindenkinek kötelező ugyanazt akarni.
    Javaslom e “módszer” hatékonyságának tanulmányozására a “Legyek Ura” című film megtekintését.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  28. ˙
    T. Túlavasúti !
    .
    És ez a szellem a rendszerváltást origónak tekintve nem is mai keletű. Antall kormányában nemcsak Csurka, de nyüzsögtek az antiszemitizmusukat véka alá nem rejtő tisztviselők… a “mi ráérünk, nem kell sietni, ha eddig ráért 40 évig”. Módszerük alapja, Többek közt olyanokat állítottak piedesztálra, mint pl. Kéry Kálmán háborús bűnök miatt évtizedeket csücsült, horthysta vezérkary tiszt, vagy a Horthy temetés, miközben Antall nem győzte hangsúlyozni, hogy Ők a “zsidó-keresztény” kultúra alapján állnak… Ez az utóbbi volt a liberáldemokraták mézesmadzagja… Ma ennek a formátumnak persze már nyoma sincs…
    ˙
    Persze, hogy nincs; mindennek megvan és eljön a maga sora. Ezt a fajta időzítést kis hazánkban Orbán vette a vállára, nem hagyva figyelmen kívül nagy elődje, Adolf Hitler ebben a fokozatos módszerben szerzett és csak a hozzá méltókra hagyományozott hagyatékát, aki úgyszintén a kvázi balról és a legalsó néprétegből “fokozatosan küzdötte fel magát” a vezéri hatalom Olymposzára.
    ˙
    Orbanini mézesmadzagja az, hogy egy-egy fasiszta (estleg náci) eseménnyel párhuzamban mindig, ha kisebb mértékben is, de egy-egy liberálisnak tűnő, például holokauszttal összefüggő hamis eseményt produkálni a fő cél, a Horthymagyarország feltámasztása felé… [Pl: Amikor 98-ban hatalmas költséggel létrehozzák a Terror Háza nevezetű holokauszt-relativizáló "múzeumot", egy a híveitől megszabadított, isten háta mögötti zsinagógában, létrehozzák a "Holkauszt Központot"; Vagy, miközben a Józsefvárosi pályaudvarnak fillérekért, egy kis renoválással antifasiszta látszatot kölcsönöznek - Schmitt Mária a fenti álmúzeum iazgatója vezetésével(!) - közben, eddig soha nem látott szuper gyorsasággal állítják helyre a Kossuth térnek a Horhy-világra emlékeztető arculatát, stb...]
    ˙
    A módszer tömegsikere érdekében, a szisztematikus(!) fokozatosság tehát egy Vezér számára elengedhetetlen… Ha ez volt az altatás módszere már a Weimari Köztársaság formális demokráciájában, akkor ezzel kábít a mi altató orvosunk, ebben a magyar Weimarban is…

    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. T. Túlavasúti!
    Közös nevezőre hoztad a gondolatainkat. Igazad van.Én nem mentem bele ilyen mélységig,ezért nem is fejtettem ki.
    A Legyek ura nekem könyvben van meg.A memóriám frissítése érdekében újra kell olvasnom.Kösz hogy felhívtad a figyelmem rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  30. egy a sok közül

    Tisztelt hozzászólók !
    Tudomásul kell venni,hogy ez az ország mindig is az antiszemitizmus fellegvára volt.Az,hogy a xx.század hajnalán előfordulhatott egy tiszaeszlári per.Az,hogy itt szavazták meg az első antiszemita törvényt.Itt zajlott a legrövidebb idő alatt a deportálás.Szerintem a Kádár rezsim nagy büne az ,hogy évtizedekig csak csend volt erről a témáról . Ha ezt időben lerendezik ma nem lenne ilyen nagy hangjuk az un nemzetieknek.Azt az időt átvészelték és ma szabad a pálya. Ez az ország még nem érett a z igazi szabadságra. persze ebbe belejátszik a jelenlegi nagy nyomor mert a nyomorgót bárhogy lehet befolyásolni 1 mázsa fával vagy 2 kg liszttel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. Teljesen jogos. A villanyszámla hagyatéki teher. A fogyasztó az ingatlant láthatóan a visszatérés szándéka nélkül elhagyta, az eltűntet a szolgáltató saját hatáskörében 3 hét alatt halottnak nyilvánította, és bejelentkezik a hagyatéki eljárásra. Ha minden, számlafizetés elől meglógó zsidó helyett betette volna a kasszába, hova jutott volna ez az ország?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. A rezsitartozás magánjogi, a deportálás viszont közjogi dolog. A kettő keverése aláásta volna a jogbiztonságot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  33. És most is megy az agymosás ezerrel!
    Ma reggel a Mokkában, (http://tv2.hu/musoraink/mokka/143527_vagyonosodasi_vizsgalat_indul_az_mszp-s_politikus_ellen.html) Lánczi és Kárász nem győzött elég lengőnyelvest bevinni a fidesz seggébe! Nesze neked egyenlő bánásmód, és szabad vélemény nyilvánítás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Lemondott a Mazsihisz ügyvezető igazgatója 2014. április 10. csütörtök

A Jad Vasem kiszáll a Sorsok Házából 2014. március 21. péntek

Egyházi ejnye-bejnye Hegedűs Lorántnak 2014. március 8. szombat

Kitört az első Lázár-zsidó háború 2014. február 27. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos