Ronai and Ronai
AMERIKAI

Fogyik a magyar 2011. június 22. szerda 10:03 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Fogyik a magyar

Budapest – Fogy, de nem úgy, ahogyan az helyes és elvárható lenne. Nem a testsúlyunk csökken, épp ellenkezőleg. A statisztikák alapján feltételezhető, hogy a fülkeforradalom tavalyi győzelmét nem gyermeknemzéssel ünnepelte a lakosság. Nem kívánunk tippeket adni a kormánynak, van ötletük több is mint elég, de nem elképzelhetetlen, hogy az adósság legyőzése után Orbánék a gyermektelenség ellen is háborút indítanak.

Kevesebben születtek és többen haltak meg Magyarországon 2011 első négy hónapjában mint múlt év ugyanezen időszakában. Az ország lélekszáma 9 millió 972 ezer volt 2011 április végén – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal az MTI-t.

Az előzetes adatok szerint 2011 első négy hónapjában 27.560 gyermek született, 11,1 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. A halálozások száma 45.515 volt, ami 3,1 százalékos emelkedést jelent a 2010 január-áprilisi időszakhoz képest.

Mint írták, a születésszám jelentős csökkenése és a halálozások emelkedő irányzata következtében a természetes fogyás üteme növekedett, a 2010. január-áprilisi 13.147-tel szemben 2011 első négy hónapjában 17.955-tel lett kevesebb a népesség. A nemzetközi vándorlás becsült értékeinek pozitív egyenlege folytán az ország lakossága ténylegesen valamivel kisebb mértékben, mintegy 14.000 emberrel csökkent. Eszerint 2011 április végén 9 millió 972 ezer ember élt Magyarországon.

A KSH szerint a házasságkötések számának az elmúlt fél évben észlelt emelkedő irányzata megtorpanni látszik, mivel márciusban 3,2 százalékkal kevesebb házasságkötés történt, mint egy évvel korábban. Az áprilisi adatok lényegében megegyeznek az egy évvel korábbival. Összességében azonban a 2011 első négy hónapjában regisztrált 6.247 házasságkötés még mindig 113-mal, azaz 1,8 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(13)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

13 Reader’s Comments

  1. Remélem, a KSH-ban nem lepődtek meg, hogy a családbarát intézkedések ezt hozzák…Jó lenne, ha a sok nagyon okos ott nagyon fent átlátná végre: a csalások többsége boldogan vállal több gyereket, ha biztosnak látják a jövőt: a gyerekét és a magukét is. (Fiatal barátom mondta a minap: “Szeretnénk még egy gyereket…de így, ide?”)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  2. Orbán azt ígérte,hogy itt mindenkinek jobb lesz. Egyelőre úgy néz ki,hogy párttársai sem hisznek neki,mert akkor a Lézer Jani sem vinné Svájcba a “megtakarításait”,hanem itt fektetné be.
    Ahol pedig mindenkinek jobb és biztosabb jövője van,ott elvileg megugrik a népesedési kedv /legalábbis a nagyon okos vezér szerint / és a nagyobb népesség majd több adót fizet be !?!?
    Mindenesetre megérne egy századvéges kutatást,hogy azok között,akik Orbán ötleteinek a haszonélvezői,hogyan alakult a népesedés az első hatalmi eufória után.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  3. A magasabb életszínvonalon élő nyugat-európaiaknál sem sokkal jobb a helyzet. A gyermekvállalás sok esetben nem életszínvonal, hanem szemlélet kérdés.
    Sőt, a Föld a legszegényebb országai a legnépesebbek.
    A magyarság példát vehetne a romáktól, ahelyett, hogy panaszkodnának, vagy hőbörgnének ellenük, mert a romák a legeslegnehezebb körülmények között is vállalják születendő gyermekeiket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  4. A természeti népeknek van demográfiailag csodálatos korfája, alul, viszonylag stabil alap és felfelé keskenyedő. (esztétikailag is gyönyörű látvány)
    A magyar korfán szemmel lehet követni a huszadik századi történelmét napjainkig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  5. És ha még eszembe jutna a vers forrása:
    “…kitántorgott Amerikába másfél-millió emberünk”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  6. gets,
    A József Attila-kötetben keresgélj.
    Sajnos a vers címe nem jut eszembe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. József Attila
    HAZÁM
    …..
    4
    Sok urunk nem volt rest, se kába,
    birtokát óvni ellenünk
    s kitántorgott Amerikába
    másfél millió emberünk.
    ….
    kÖSZI Ego!
    A google ~10 msec alatt rátalált. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. Beérett a Fidesz-Kndp klerikálfasiszta családpolitikája. “Hajrá Magyarország!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. Nembaj.
    Majd Alkotmányilag kötelezővé teszik a szingliknek a kényszermegtermékenyítést , kormánytagok ondajával…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. Geyza, ne adj otleteket nekik!!
    Amugy is nemsokara kitalaljak, hogy johet a gyermektelensegi ado. A rohadt szinglik meg a karrierpipik nem hazafiasak, nem szolgaljak a hazat, tessek otthon maradni es szaporodni, ha tetszik, ha nem. Ha megy, ha nem. Szoval en tuti fizetni fogok, bar a gyerekvallalas szerintem maganugy es nem kozugy, nyugdij ide vagy oda!
    Majd ha a feltetelek VALOBAN a gyermekvallalast osztonzik, tamogatjak, akkor dumaljanak, DE akkor sem kotelesseg nemzeni es szamon sem kerheto! Ahol ezt megteszik…na onnan menni kell!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  11. Orbán András Lajos

    Jövőre még kevesebb újszülött lesz, mert ki az a marha aki ebben az országban gyermeket mer vállalni?????????Marha nagy bátorság kell hozzá!!!!!!!!!!!! Persze nem a felső fityiszes körökben………………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  12. Jézus Krisztus feltámadása után adta legfontosabb parancsát a tanítványoknak, – csak egészen röviden – :”tegyetek tanítvábnyokká minden népeket!” Nos, nem hogy minden népeket, a keresztény egyházak saját híveikiet sem teszik tanítványokká, a templomok kezdenek kiürülni. Úgy tűnik, hogy Isten nem ver bottal ahogyan a Szűz Máriának koronával együtt az ország felejánlásával , – nem látszik a segítség.

    Valami igen nagy hiba van abban, ahogyan a nép vezetői, a papsággal együtt nem megfelelően cselekszenek Isten parancsait illetően, – ami egyébként a Bibliában- Ezékielkönyve 3. 33. és 34. fejezeteiben világosan le van írva. Jó lenne, ha a magyar nép vezetői elolvasnák végre, – de még jobb lenne, ha meg is értené.
    Talán így nem vesznének el magyar életek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. Elnézést az elütésekért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Emberi erőforrások a Hiltonban 2013. december 25. szerda

Elveszi a nevelőszülőktől a gyerekeket a kormány 2013. szeptember 12. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos