Ronai and Ronai
AMERIKAI

Diákok, szüljetek ma többet, mint tegnap! 2013. szeptember 17. kedd 9:02 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Diákok, szüljetek ma többet, mint tegnap!

Budapest, Orbanisztán – Lánynak szülni dicsőség, asszonynak szülni kötelesség. Ismerjük jól a mondatot, az idősek még emlékeznek az ötvenes évekre, a fiatalabbak pedig tanulták a történelemből a Ratkó Anna nevével fémjelzett egészségpolitika elveit. Most mindehhez hozzátehetjük: egyetemistának szülni lehetőség.

Mert bár Matolcsy György szerint az általa favorizált egykulcsos személyi jövedelemadó jóvoltából több gyerek születik, ez a nemzeti szaporulat egyelőre csak a Nagy Nemzeti Tündérmesélő képzeletében létezik. A valóságban tavaly kevesebb gyerek született, mint a korábbi években, ezért gondolja úgy a kormányzat, hogy a szöveg kevés, tenni kellene valamit, hogy ne fogyjon, hanem gyarapodjék a magyar.

Most egy újabb ötlettel álltak elő az okosok: a Magyar Nemzet értesülései szerint a hallgatói jogviszony alatt gyermeket vállaló fiataloknak elengednék a diákhitel egy részét. A lap keddi számában Soltész Miklós szociális és családügyi államtitkár elmondta, hogy az erre vonatkozó javaslat már elkészült, de bevezetéséről még nincs döntés.
Az államtitkár beszámolt arról is, hogy a gyermekvállalási kedv ösztönzésére, a kismamák munkaerő-piaci visszatérését támogató, úgynevezett “gyed extra” rendszerének 3+1 pontja előre láthatólag 30 milliárd forintjába kerülne az államkasszának.

A tervek jóváhagyása esetén már 2014-ben életbe léphetne az a szabály, hogy a gyed mellett is lehessen teljes munkaidőben dolgozni az állami támogatás elvesztése nélkül, illetve a következő gyermek megszületése esetén az anya továbbra is kapná a gyest, illetve a gyed 50 százalékát az idősebb testvér után.

Tájékoztatása szerint a harmadik elem, hogy a három évig kapható juttatásokat adott esetben akár másfél év alatt is fel lehessen venni, csak 2015-től léphet hatályba a bevezetés technikai feltételei miatt.
A “gyed extra” +1 pontja a felsőoktatásban résztvevőket célozza meg úgy, hogy az alapképzésben hallgatóknál szülés esetén a minimálbérből számítanák ki a gyed összegét, a mesterképzésben résztvevőknél pedig a garantált bérminimum adná a juttatás alapját, ami már 114 ezer forintot jelentene – mondta az államtitkár.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a diákhitel egy részének elengedésénél a fiúgyerek ugyanannyit számít-e, mintha leánygyermek születne. Normális emberek világában ennek a kérdésnek persze nincs értelme, de az Illés Zoltánok, Balogh Józsefek és Varga Istvánok pártjában ezt a kérdést is fel kell tenni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (10 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +10 ( 10 szavazatból)
Diákok, szüljetek ma többet, mint tegnap!, 5.0 out of 5 based on 10 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

17 Reader’s Comments

  1. És?
    Az utcák még mindig csendesek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  2. El van adósodva a diákhitellel, és még szüljön is. Pedig még nincs munkahelye. Aztán majd elveszik tőle is, mint a nem főfoglalkozású nevelőszülőktől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  3. Koncentrálva csak a címre:
    .
    “…Fiatalok, szüljetek ma többet, mint tegnap! ..”
    .
    - Igen, tegyetek így.
    .
    De előtte menjetek ki Északnyugat- Európába, telepedjetek meg ott, tanuljatok ott, és aztán jöhet a sok gyerek, szintén ott. Ahol stabil és kiszámítható a gyermektámogatás és a megélhetés, nem pedig a legelborultabb agyhalottak őrjöngésének vagytok kiszolgáltatva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (33 szavazatból)
  4. es igy a szuletett gyermekeket lanyanyakent csak egy szulo neveli, ha tanul akkor az sem, es csodalkoznak hogy miert egyre selejtessebb az ujabb generació. Csak meg kell nezni a regi tablóképeket. Az 50-60 as evekben a 8.-osok komyolyabb felelossegteljesebb emberek voltak mint a 90evek eritsegizettjeik.
    Ezek a csaladokat akarjak vedeni de a csonka csalad nem csalad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  5. Hogyan fer ez ossze a “kereszteny” erkolccsel.?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  6. Ne szülj rabot te szűz, anya ne szoptass csecsemőt,
    Int a király, s elérte még a mágjára menőt !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  7. TÖBB GONDOLAT MOTOSZKÁL BENNEM A HÍRRE:
    Házasság előtt ne menjen felsőoktatási képzésre?????? (Mert az élettársi kapcsolat nem család!!!!!)
    Azért van 16 évre leszállítva az iskolaköteles kor, hogy éretlen gyerekek szüljenek??????
    .
    18 éves fiúk fognak szülni??????
    .
    Albérletbe teszi a babát a leányanya??????
    .
    Vagy ott a nagyszülő az unoka eltartására??????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  8. Nagyon szépen kérem a kormány tagjait, ha a jövőben bármilyen, jövedelmezőséget, megélhetést érintő kérdésben nyilatkoznak, akkor egyetlen egy dologról pofázzanak, és ez a fizetés legyen!
    Ha az átlag nettó 166eHUF, akkor ezalatt értelmiséginek nem lenne szabad keresnie! Tessék elképzelni, ha egy fiatal pár havonta legalább 320eHUF-ból gazdálkodhatna, vagy ne talán elérné a havi keresetük együtt a 400eHUF-ot! A mai vegetáláshoz képest ez már a kánaán lenne, ki lehetne fizetni a rezsit, a hiteleket, az élelmiszert, és lehetne gyereket vállalni!
    Ezzel szemben a valóság, hogy tipikus esetként, egyedülállóként, 3 felsőfokú végzettséggel, informatikusként, rendszergazdaként, közalkalmazottként pótlékokkal együtt nem éri el a 100eHUF-ot a fizetésem!
    Ha normális fizetések lennének, le lehetne építeni a keresőknek kifizetett számos szociális juttatást, a kafeteriát, az ezzel kapcsolatos adminisztrációt, bürokráciát, ellenőrzést, papírmunkát! Hihetetlen mennyiségű pénz és energia szabadulhatna fel!
    A nyomorgatást, és az oszd meg és uralkodj elvet nem ma találták fel! Egy kicsit ennek, egy kicsit annak, aztán pofa be! Én miért nem kapok, ha ő kap stílusú reakció stb. Na, ez jellemzi a magyart!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  9. Az egyetemi évek alatti szülés, családalapítás szorgalmazása meg elképeszt! Nem elég a tanulmányokra a pénzt összeszedni, még hitelt is vegyen fel, közben nagy hassal tolasson az előadásokra meg a gyakorlatokra, majd szoptasson, kimaradjon stb. Áh! Hülye, aki kitalálta!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  10. És ki fogja ezt kifizetni?
    Ugyanis ez a kormány olyan mértékben szórja el a pénzt hosszútávú kötelezettségvállalásokra és ígérgetésekre, hogy még az egyébként a távoli ködbe vesző évi 10 – 15 százalékos tartós gazdasági növekedés sem lenne elegendő azok kifizetésére. Mint tudjuk a tények azt mutatják, hogy a tartós visszaesés évei után az utolsó hónapban 0,1 százalékos növekedést produkáló magyar gazdaság folyamatosan újabb hitelek felvételére kényszeríti az ígéretekben, és győzelmi jelentésekben egy cseppet sem szűkölködő Orbán kormányt.
    Valójában mire is költik el a felvett hiteleket?
    Álljon itt elrettentő példaként néhány orbáni álom. A foci EB sokmilliárdos költsége, és az újabb hagymázos ötlet, a világ második legnagyobb multisporteseményének, az UNIVERSIADE-nak a megrendezése. A hírek szerint az idei rendezőnek, az oroszországi Kazanynak 12 milliárd USD -ba fájt, ami a mai árfolyamokon 2689 milliárd forint. Ez egyáltalán nem kirívóan nagy összeg annak az ismeretében, hogy a londoni olimpia több mint 13 milliárd fontjába került az angol adófizetőknek.
    Én a fiatalok helyében igen nagy óvatossággal kezelném ezt a kérdést, mert ugyan lehet, hogy a diákhiteleket elengedik, csak éppen az ország brutális eladósítása miatt nem lesz mit enni adni a születendő gyerekeknek. Ráadásul a romba döntött egészségügyi ellátórendszer miatt nem lesz hol ápolják az esetleg betegeskedő gyermekeket.
    Ha Orbánék így folytatják tovább az esztelen pénzszórást, és továbbra is háborúzni fogunk minden baráttal, mondvacsinált ellenséggel, akkor maholnap 500 forintba fog kerülni egy euró, ami első olvasásra sem tesz jót a gyermekvállalási hajlandóságnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  11. Mi lesz most a Matolcsyval?
    Azt ígérte, a zegykulcsosától beindul a szapora. Gyerekgyárilag.
    Mostakkó menesztik, vagy hozatnak?…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. “Megjön a kedved a családalapításhoz, ha nem lesz miből eltartsd” – Nem! Ez nem egy koncepció, hanem egy logikai bakugrás! Vizsgáltassanak elmét annál, aki ilyet kitalál és/vagy komolyan vesz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. ” hallgatói jogviszony alatt ”
    Agyament ötlet.
    Akkor aki már elvégezte, és többszázezerre rúg a diákhitele,van már családja, nem azokon kellene segíteni?
    Beindult a kampány, fűt-fát kitalálnak, szondázzák a társadalmat.
    Nem ragozom, nincs szó amit írni lehetne.
    Még mindég van lejjebb!!! :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. Ezeknek a politikusoknak fogalmuk sincs a gyakorlatról, az életről!!!! Gyerekes anyákat a kutya sem alkalmaz!!! Főleg ahol több gyerek van ! Betegség esetén egymást fertőzik.Ki fog helyettük dolgozni? Nagy a munkaerő kínálat!!! Az anyáknak 2 lehetőségük van:1.saját vállalkozásuk van.2.fekete munka!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. Ugyan kérem….ez is olyan lesz mint a hajdani náci németországban, ahol egy pártgyűlésre elvittek 40-50 16-18 éves lányt, mondván ezzel szemléltetik a nemzet női nevelésének remekét, mire visszaértek a lányok több mint 40 már terhes volt….csodaszép! Ezekután ezt is el tudnám képzelni….újabb olyan pontja a hatalomnak, amit jövőre azonnal el kell törölni…..öööö: minden eddigi döntésüket el kell törölni és illegitimmé nyilvánítani!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. Itt valami nem stimmel. Ku-Sza-Szem azt mondta, hogy neki kezdtünk lendületesen szaporodni, miután kiderült, hogy a piros pöttyös seggű gyerekek rokonok a japánokkal. Most meg a csökkenő szülésekről szól a hír? Valaki hazudik! /megint/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. Ki az a barom aki szülésre ösztönöz, akkor amikor olyan barom Lelkésze van az országnak, mint Balog Zoltán. Akinek az oktatás tragédia, akinek a cselédje, csicskása sem az eszéről híres: Hoffmann Rózsa. Hova szüljenek? Még több gyerek ne egyen, éhezzen. Vagy csak annyit egyen amennyi az anyuka mellében van és utána???
    Igen, inkább menjenek külföldre, várják meg míg kipusztul a FIDESZ hatalma, és akkor jöjjenek vissza, ha csak nem lesznek addigra nyugdíjasok! Mindezt köszönhetjük neked is Orbán Viktor, meg az eszének is, meg a sok aljas követődnek, akik az anyjukat is eladnék a felvett milliókért!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Ismét akcióban a Tahó-frakció 2013. szeptember 24. kedd

Elcsalta a Fidesz a bajai választást 2013. szeptember 24. kedd

Saját aktivistáit is átvágta a Fidesz 2013. szeptember 22. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos