Ronai and Ronai
AMERIKAI

Elmeszelte Orbán alkotmányát a Velencei Bizottság 2011. június 9. csütörtök 21:00 Forrás: hvg.hu

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Elmeszelte Orbán alkotmányát a Velencei Bizottság

Budapest, Brüsszel – A kormánykoalíció hatalmi pozícióinak bebetonozását segítheti az új magyar alkotmány. Ez derül ki egyebek mellett az Európa Tanács Velencei Bizottsága által elkészített jelentéstervezetből, mely a hvg.hu birtokába került.

Ezt támasztja alá szerintük a sarkalatos törvények túlzottan széles körű alkalmazása, az alkotmány preambulumában fellelhető ellentmondásos kitételek, a Költségvetési Tanácsra vonatkozó szabályok, a szabályozó testületek függetlensége, az alkotmánybíróságra vonatkozó szabályok, valamint az AB elnökének kiválasztása, illetve kompetenciáinak korlátozása miatt aggódik a Velencei Bizottság. A tervezetről június 18-19-én szavaznak.

A Velencei Bizottság szerint az alkotmányos kultúra – amely világosan különválasztja az alkotmányos ügyeket a napi politikától – célja a szilárd, kiszámítható keretek lefektetése. A jelenlegi alkotmány gyakori módosítása – azután is, hogy elfogadta a parlament az újat – és a módosítások azonnali hatályba léptetése aggodalomra ad okot a kiszámíthatóság terén, ez pedig nehezíti a társadalmi elfogadást.

A jogtudósok egyúttal figyelembe veszik azt is, hogy miközben nem volt érdemi párbeszéd a kormánykoalíció és az ellenzék között az alkotmány előkészítése kapcsán, a Velencei Bizottság delegációjának májusi magyarországi látogatásán szerzett információi alapján jobb együttműködés várható a pártok között az új jogszabályok implementációjának előkészítése során.

A hvg.hu értesülései szerint a Velencei Bizottság jelentése nagy hatással lehet arra, milyen utat választ a téma megközelítésében az Európai Unió is. Az Európai Parlament – tanulva a médiatörvény esetéből – júliusi plenáris ülésén tervezi napirendre tűzni a vita utáni szavazást. Ennek oka a hvg.hu brüsszeli forrásai szerint az, hogy mindenképp szeretnék bevárni a Velencei Bizottság véleményét – emlékeztet a portál.

Az egyetlen dolog, amit üdvözöltek az új alaptörvényben, a magyar hatóságok által márciusban kért VB vélemény észrevételeit figyelembe vették az alkotmány véglegesítésének utolsó szakaszában.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
Elmeszelte Orbán alkotmányát a Velencei Bizottság, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

15 Reader’s Comments

  1. Hol érdekli ez a Vezírt!
    Már megmondta, Brüsszelnek, Moszkvának is röviden fogalmazva, hogy kuss!
    Ez belügy!
    Osztjónapot!
    Kövér is üzent a szomszédnak!
    Na fel van adva a lecke az Uniónak, meg nekünk is!
    .
    Azt gondolom, hogy nagy nagy árat fogunk mi még fizetnie ezért!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  2. A diktártorok tesznek az ilyen véleményekre. Orbánt csak az érdekli, hogy a hatalma megmaradjon és az udvaroncok serege ott lebzseljen körülötte.
    Hogy most ő az EU elnőke? Ez az EU-ra nézve szégyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  3. Jóemberek! Most kell ügyesnek lenni, mert a szeretett vezérnek az sem drága, ha kizárnak az EU-ból. Ha nagyon úgy áll a helyzet, akkor vagy nagyon hangosnak kell lennünk, vagy nagyon gyorsan kell távozni az országból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  4. Tibor

    Ha kizárnak az unióból, mi lesz a GDP-vel? Ugyanis az export ipari termelés tartja lélelgeztetôgépen a gazdaságot. Ha nem lesz (autó)export , jön a nihil, mert a belföldi fogyasztás csak mínuszokat hoz.
    (A legfrissebb adat szerint a május végi eladósodottság mérlege 105% volt, természetesen mínuszban. Ilyen rossz arány talán még sose volt, ráadásul temérdek megszorítás után. Kérdés: hova folyik el a pénz?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  5. Gondoljatok bele elvtikéim :
    A Suzuki gyár nem a magyaroknak gyártja a Miautónkat , hanem leginkább egész Európának.
    Ez azért lehetséges mert ha a Jappán Ipari Nehézcsúcsteknika-konkurrencia az EU.-n belül létesíti a nagyipart , akkor európai terméknek minősül és így behozatali vám-mentes a konfettijük. Haviszont minket kizárjuk magunkat ( formabontó mondatszerkesztés ) az EU.-ból , pofára esik a jóöreg Suzuki bácsi. Sakkor lessz itt nemulass…
    ( Véleményem szerint az összes hazai megélhetési milliárdos csak iparitanuló hozzá képest. )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. Kedves proaktív,
    Tisztában vagyok a kizárásunk következményeivel. A szeretett vezér az, aki kisded csapatával azon munkálkodik, hogy ez bekövetkezzen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  7. Unión kívüli lesz az audi, az opel, meg a mercedes autó is. A gyárak nem, mert azokat bezárják. A Kínába kivitt magyar tőke se jön vissza, nem lesz kis hazánk Kína logisztikai központja. Aztán nem lesz élet sem az Unión kívül. Lesz viszont sokszázezer magyar politikai menekült az Unióban, és négymillió munkanélküli hazánkban. Ezt kapd ki orbán! Szétcincálják a tákolmányodat. Lehet hogy mégsem leszünk ezer évre orbanisztán. Vagy igen és akkor pá-pá Unió. És nemzettestvéreink megmaradnak unios állampolgárok, és sz@rnak a frissen szerzett magyarra. Én még emlékszem arra, hogy amikor kimentem Novi Szadra farmert venni, én voltam a szegény lesajnált rokon. Képzeljétek el, hogy Szerbiát felveszik az EU-ba, minket meg kiebrudalnak. Mert egy fasiszta állam mégsem lehet tag. Ez lesz úniós elnökségünk legnagyobb sikere.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  8. Orbán András Lajos

    Ezek a barmok még mindig nem látják a tetteik következményét!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Mink meg majd csak megszenvedni fogjuk!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. Amikor az észt osztották Kövér nem állt sorba, ahol a becsületet, tisztességet osztották ott Orbán találta hosszúnak a sort. Egyesek szerint ezek a jéghátán is megélne. Rajta, küldjük őket az Északi – sarkra lakhelyelhagyási tilalommal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  10. Az EU néppártjai közül is sokan rájöttek, hogy Orbán a tömörülésük szégyene. A jobboldalon is vannak tisztességes emberek. Már pedig a tisztesség és Orbán nem barátok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  11. Úgy tűnik jobb híján kormányzás helyett hergeljük a szomszédainkat.Csak nehogy visszanyaljon a fagyi mert akkor nagy bajban leszünk.Az árát mi fizetjük természetesen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. Erősen tartok attól, hogy – hasonlóan a médiatörvény körüli botrányhoz – ezt a kapitális méretű, nemzetközi seggbe rúgást is a saját hasznukra próbálják majd fordítani, a tőlük megszokott, aljas, sunyi módszerekkel. Ugyanis: az elmarasztaló véleményben nyilván kifejti majd az EU, a tákolmány mely pontjai, miért elfogadhatatlanok. Bevált válaszreakció: a kérdéses pontokat színleg, azok lényegének megváltoztatása nélkül átalakítják – kilóra, literre, méterre megvan, vö. látszatdemokrácia – , az EU-módosítások méregfogát ezzel – látszólag – kiütik, majd ordenáré módon, bűzhödt nyálat fröcsögve, fennen üvöltik szét a világba, hogy lám, lám, hiperdemokratikus szuperalkotmányunkat az EU is elfogadta, sőt, mintának tekinti.Tehát, aki nem fogja be a pofáját engedelmesen, az nyilván utolsó mocsok, gaz hazaáruló!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. Lesz itt még téma:
    - http://szolgalatinyugdij.com/tele-a-gatya/
    - http://hvg.hu/velemeny/20110610_zentai_nemet_rendor

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. ” A Velencei Bizottság nem dobott egy szmájlit az Alaptörvényre,”
    ( Kolláth György alkotmányjogász)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. Önálló képviselői indítvánnyal, visszamenőlegesen meg fogják szüntetni a Velencei bizottságot!
    Oszt jónapot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Vigyázó szemetek Pekingre vessétek! 2011. június 10. péntek

Minden korkedvezményest érint az elvonás 2011. június 8. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos