Ronai and Ronai
AMERIKAI

Eddig kb. ötezren szavaztak Gyurcsánynak 2011. június 28. kedd 15:39 Forrás: facebook.com/gyurcsany

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Eddig kb. ötezren szavaztak Gyurcsánynak

Budapest – Ma késő este zárul le hivatalosan a pártszavazás az MSZP-ben. A  Demokratikus Koalíció Platform (DKP) kezdeményezését hivatalosan az országos elnökség javaslatára a választmány indította el. A két hete megtartott „kibeszélő” kongresszuson viszont kétharmados többséggel olyan határozat született, amely felkérte Gyurcsányékat a kezdeményezés visszavonására, amit a DKP nem tett meg, így a voksolás megkezdődött.

A párttagok arról dönthetnek, hogy közvetlenül válasszák-e az MSZP elnökét és a megyei elnököket; az országos elnökség tagjainak, a megyei, választókerületi és helyi vezetőknek, valamint a választmány tisztségviselőinek is kötelező legyen vagyonnyilatkozatot tenni, vagyoni viszonyaikkal kapcsolatban a párt országos etikai bizottsága ellenőrzést folytathasson; biztosítson-e az MSZP a törvényi előírásoknál szélesebb nyilvánosságot a gazdálkodásáról; és hogy az MSZP-ben országos és megyei szinten egy személy csak egy választott párttisztséget tölthessen be.

Gyurcsány Ferenc facebookos bejegyzésében az eddigiekről így fogalmaz: ha igaz, amit a pártközpont szivárogtat, eddig ötezren vehettek részt a pártszavazáson, akkor ez valódi politikai siker. Ugyanis az MSZP-nek nyilvánvalóan nincs harmincezer tagja. A volt kormányfő-pártelnök úgy számol, hogy az MSZP-nek 8-10 ezer olyan tagja lehet, akikkel az MSZP politikája formálásában ténylegesen számolni kell. Ők többségében részt vesznek a pártszavazáson, mert fontos nekik a párt átalakítása. Abban teljesen biztos Gyurcsány Ferenc, hogy a feltett kérdésekre adott válaszok között az „igen”-ek lesznek túlsúlyban. Az meg a vezetés politikai bölcsességén múlik, hogy megérti-e a pártszavazás üzenetét – fogalmaz internetes bejegyzésében.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Eddig kb. ötezren szavaztak Gyurcsánynak , 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

11 Reader’s Comments

  1. Gondolom, aki évekkel ezelőtt felfüggesztette a tagságát, vagy évek óta nem fizet tagdíjat, vagy … nem számít a bruttó taglétszámba. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  2. Gyurcsány Ferenc ne amortizálja tovább magát. Alakítsa már meg az új demokrata pártot, mely a szolidaritáson kell, hogy alapuljon. Az olyan emberekkel, minta Török a Puch, stb. én nem lennék egy pártban. A korpa között megeszik a jobbosok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  3. Szerintem Gy. F. erre számított. Pontosan tudni akarja, hányan gondolkodnak vele azonos módon, hány emberre számíthat, bármibe is akar kezdeni. A másik dolog, amit sikerült a nagynyilvánosság előtt megmutatnia az az, hogy milyen velejéig romlott, elavult, hazug a jelenlegi mszp formáció ( 32 ezres taglétszám, ugyanmá). Mindezt úgy tette, hogy az mszp saját magát járatja le, így nem lehet ráfogni, hogy áruló. Gy. F. szempontjából minden halad a maga útján, edig elérte a kitűzött céljait. Csak azt nem tudni még, lesz ebből megtisztult baloldali érdekképviselet?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  4. Orbán András Lajos

    Ferenc! Ez üresjárat volt, nem nagyon vannak az MSZP. belül akik veled akarnak tartani, kívül többen vannak akik követnének, mint gondolnád……………….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. és tessék már mondani, ha tegnap kilépett az egész társadalompolitikai tagozat, akkor ők beleszámítanak a létszámba – vagy sem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. Az mszp vezetése fidesz módra végeztette a szavazást azaz a fiktív létszám szerinti korlát alapján érvényesíttetné az eredményt, aminek ezáltal nem lesz megfelelő.
    Gyurcsánynak nem lesz más választása, mint lemondani a seggfejekkel való közösködésről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. Erről az egész választósdiról egy régen, talán Nagy Bandótól hallott történet jut eszembe. A történet arról szólt, hogy egy ismerőse erősen fogadkozott, hogy ő van olyan gentlemanus, hogyha összefektetnék egy ágyba Szeged szépével meztelenül, ő meg tudná állni, hogy nem húzza meg. Addig erősködött, amíg egy jelképes összegben, 100.- Ft-ban fogadtak vele. Össze is hozták a dolgot a hölggyel. Mihelyt befeküdtek az ágyba, a cimbora már rá is fordult a hölgyre, és annak rendje szerint meg is húzta. A fogadfópartnerek pedig felhördültek, hogy akkor most mi van? Mire a cimbora azt válaszolta: mi lenne? Vesztettem.
    Mit mondott Gy.F? “Vesztettem.” De mit nyerhetett?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. Jó lenne elolvasni a Nol cikkét, a kérdőjeles címmel, :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. Való színű Gyurcsány tesztelt. Lehet igaza, tájékozódik, hogy mire számíthat. A pártszavazók 25%, ha rászavazott az össz. szocialistákra szavazók száma valószínű nagyobb arányban a megalakítandó pártjára szavazna. Van Ő annyira
    okos és tapasztalt, hogy tanult a hibáiból. Nem akarja a Puch, Szanyi,Tóth,stb. hátán hordani púpnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. Öregszeder, ez a Szeged szépe ügy nagyo (naaagyónnn) tetszik.! :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Mekkora lenne a viszhang, ha sikertelen lett volna ez a szavazás?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Senki sem szavazott Paczolay ellen 2011. június 28. kedd

Wéber: Gyurcsány nem, Bajnai igen 2011. június 27. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos