Ronai and Ronai
AMERIKAI

Vegyes kép él a magyarokban a soros elnökségről 2011. június 29. szerda 10:49 Forrás: Medián

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Vegyes kép él a magyarokban a soros elnökségről

Budapest, Brüsszel – Minden második magyar sikeresnek tartja a most lezárult magyar EU-elnökséget, de tízből heten egyetlen eseményt vagy eredményt sem tudnak megnevezni az elnökség időszakából – ez derül ki a Policy Solutions és a Medián közös kutatásából.

A megkérdezettek 80 százaléka tud arról, hogy Magyarország volt az EU soros elnöke, de az elnökség körüli bírálatokról, botrányokról csak kevesen hallottak. Az elnökséget a Fidesz szavazóinak is csak mindössze 14 százaléka tartja teljesen sikeresnek.

Magyarország június végén lezárult soros EU-elnökségét a megkérdezettek 49 százaléka tartja sikeresnek, 27 százaléka sikertelennek - derül ki a Policy Solultions és a Medián június 9-14 között, 1200 ember személyes megkérdezésével, reprezentatív mintán végzett közös kutatásából. A kutatást végzők szerint nem számít meglepetésnek, hogy a fideszesek értékelik a legpozitívabban az elmúlt hat hónapot (82 százalékuk vélekedett így), az ellenzéki pártok szavazói közül azonban csak a szocialista szimpatizánsok között vannak relatív többségben (50 százaléknyian) azok, akik sikertelennek tartják a magyar elnökséget.

A kutatásból kiderül, hogy a magyar választók között a sikerességnek nem előfeltétele, hogy Magyarország nemzetközi megítélése javuljon. Míg 49 százalék minősítette az uniós elnökséget sikeresnek, addig csak 29 százalék értékeli úgy, hogy Magyarország presztízse javult. A legtöbben (a válaszadók 40 százaléka) úgy vélik, Magyarország megítélése nem változott, ami jelentős átrendeződést mutat az előzetes várakozásokhoz képest, 2010 végén ugyanis még az állampolgárok 51 százaléka várta azt, hogy a soros elnökség Magyarország nemzetközi tekintélyének erősödését hozza, és 30 százalék vélte úgy, hogy nem lesz majd jelentős változás az ország megítélésében.

A soros elnökség végén az ország megítéléséről szóló kérdésnél a fideszesek kivételével valamennyi párt szavazói között a „nem változott” vélemény volt a leggyakoribb. A Fidesz-szavazók 57 százaléka szerint javult az ország presztízse, az LMP (28 százalék) és a Jobbik (27 százalék) támogatói között ez az arány jóval kisebb, a szocialisták között pedig elenyésző (14 százalék).

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 3 szavazatból)
Vegyes kép él a magyarokban a soros elnökségről, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(8)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

8 Reader’s Comments

  1. Naigen.
    Prímán működik a hazai ” tájékoztató “-gépezet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  2. Akkora égés volt, mint ide Lacháza!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  3. Ez a kérdőiv szerkesztésének tudománya….. egy kis beugrató kérdés,- hány eseményre emléxik a megkérdezett??? miután sikeresnek értékelt valamilyen eseményt……..
    avagy hány lába van egy lónak? 1?2?3?4,?……. és akkor már csak az a kérdés, hogy aki azt válaszolta, hgy 4 lába van egy lónak,—-az vajon négyszer okosabb-é, mint aki azt válaszolta, hogy egy…… nos?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  4. Ti nem hisztek az orbánnak, meg a megrendezett záróbulik részvevőinek. Igenis nagy siker volt. Mármint a bulik. Belekerültek néhány százmillióba. Már ez is megérte hogy mi voltunk a soros elnökök. Mert ezen kívül nem dicsekedhetünk más sikerrel. Sikert jelentett viszont a csutinak, mert amig ő elnökösködött, úniós politikustársai elhalasztották elszigetelésének megkezdését.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  5. Ez a kép nagyon találó: tökfej. Felfutott és most karózni kell, nem is elég egy oldalról. Elnöksége mondanivalója se több.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  6. A “fideszfanok” mindig kitartanak e fasiszta korcs, idegbeteg állat mellett!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  7. Orbán András Lajos

    Koponya műtétnél elképedne az agysebész, agynak mint szervnek halvány nyomát se találná, szegény Hazám ezt a agytalan kényszeríti rá az akaratát a népre, az országra, ez több mint szörnyű!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Egy közmondással ,,az okos hülyéskedik, a HÜLYE OKOSKODIK, a csutiszörny az utóbbi katagoria!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. Sajnos ez a felmérés is azt bizonyítja, hogy a bamba fülkeforradalmárok narancs bódulata (talán az otthon szabadon főzött pálesz hatására?) még mindig tart…
    Csakis ez lehet az oka annak, hogy még a sz@rt is gesztenyepürének nézve, dalolva fogyasztanák el a csuti akolganajozó kisondás kezéből, és ha az holmi alfarhangot hallatna (közkeletűen fingana egyet), arra is azt mondanák: “bölcsen szólott!”
    Mert ennyire vak, birka nép nem lehetünk! Vagy mégis ?????
    :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos