Ronai and Ronai
AMERIKAI

A katonák életpályamodellel gazdagodnak 2011. június 17. péntek 6:24 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A katonák életpályamodellel gazdagodnak

Budapest – Politikai akciónak minősítette honvédelmi miniszter a csütörtöki demonstrációt. Hogy ezt a felvetését mire alapozta, azt nem derült ki a nyilatkozatából, ám annyit megtudhattunk, hogy a katonák életpályamodellel gazdagodnak, és a honvédség a rend oldalán áll. A Magyar Honvédség a rend oldalán áll, és nem vesz részt “politikai akciókban” – állította a honvédelmi miniszter csütörtökön a Magyar Televízió Este című műsorában. Hajrá katonák, hajrá életpályamodell!

A tárcavezető a csütörtökön a fővárosban tartott rendvédelmi szakszervezeti demonstrációval, az úgynevezett bohócforradalommal kapcsolatban azt mondta, hogy a Honvédszakszervezet (Hosz) és a minisztérium közösen ítélték el “ezt a politikai akciót”. Hende Csaba a műsorban hangsúlyozta: “a kormány ellen való szavazás nem az érdekek képviseletéről szól, hanem egyértelműen politikai akció”. A miniszter szerint ezért vizsgálni kell, hogy a rendvédelmis dolgozókra érvényes törvényben foglalt politikai szerepvállalás tilalma nem szenvedett-e sérelmet.  ”A magyar honvédség a rend oldalán áll, ugyanakkor a szakszervezet nagyon markánsan képviseli a katonákat” – fűzte hozzá.

Hende Csaba elmondta azt is, hogy hétfőn folytatódnak az egyeztetések a tárca és a Hosz között az új életpálya modellről. Az új modellről annyit közölt: azt a “kiszámíthatóság és a stabilitás” jellemzi, illetve, hogy a haderőből hamarabb kiváltak a jövőben módot kaphatnak arra, hogy a közszolgálat egy másik területén folytassák a munkát.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -2 ( 2 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

9 Reader’s Comments

  1. Hende Csaba (is) fordítva ül a lovon. Talán, ha előbb elkészítik az életpályamodellt, és utána kezdik az átszervezésnek nevezett valamit.
    Meg azon is el kéne gondolkodni, hogy ha az egyenruhások kiváltságait akarják kurtítani, akkor miért hoznak olyan intézkedéseket ezen a címen, ami a munkavállalók széles körét érinti?
    Hiába nevezik át a megszorításokat, azok megszorítások maradnak. Az embereket nem érdekli a GDP, hanem az hogy mennyit visznek haza. És azt látják, hogy amíg a kormány az egyik oldalon elvesz tőlük amit lehet, a másik oldalon szórja a pénzt. (A legjobb példa a kormány levelezési mániája, vagy a SZÉP kártya áremelkedése, vagy a feleannyi pénzből két és félszer annyi közmunka…)

    Hende Csaba politikai akciónak nevezte a bohócforradalmat. Az volt, csak éppen nem pártpolitikai akció.
    A kormány politikai döntéseire adott munkavállalói válasz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  2. Orbán András Lajos

    Hende amortizáló Csaba te is fordítva ülsz a döglött dakota lovon, bár ez nálad nem is feltűnő…………A Honvédség nem fog a reményeid szerint cselekedni!!!!!!!!!A végjátékban a Honvédség a nép oldalára fog állni, te meg ott fogsz állni egymagad!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. “Fegyver helyett életpályamodell” ??? Ebben a felállásban szeretném látni két évig valamelyik kontinensen mint békefenntartó !!!!
    Az afgánok meg elmagyarázzák neki, hogy működik a dolog, mert az őrezred által óvva és védve könnyű a bársonyszékből ugatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  4. Ezt az agyamentet ma MÁR CÁFOLTÁK a honvéd szakszervezetek! Elmehet ez a ….a!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. néhány hete feltettem ide az Aranybulla XVII.cikkelyét:
    17. CZIKKELY.
    Hogy szerzett birtokától senki meg ne fosztassék.
    A mely birtokot valaki méltó szolgálatjával szerzett, attól soha meg ne fosztassék.

    Most felmentem a honvédszakszervezet honlapjára és ott is ez a szlogen…..majd meglátjuk, ebből mennyit tudnak érvényesiteni.

    ..Magyarország, édes hazám,
    Néked szült és nevelt anyám.
    Négy esztendő nem a világ,
    Enyém lesz a legszebb virág!
    Éljen a magyar szabadság!
    Éljen a haza!
    ….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. ÁRULÓ! Hogy gondolja ez a miniszternek nevezett senki,hogy 8-10 évet szolgált szerződéses katonák a 70-80 ezer forintos nettó bérért vállalják a haza védelmét.
    Ha pedig jobb életet akar kockáztatja életét idegen országban,idegen érdekekért.Milyen életpályáról beszél van olyan?Olyan szép ez az életpálya,hogy a szerződéses katonák a toborzott állományból 10 ember közül nyolc még egy hónapot sem tölt le.Hogy meg legyen az állomány tábla szerinti állomány azokat próbálják vissza tartani akiknek le járt a szerződésük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. Tisztelt Hende Úr!
    A katonaság feladata a Haza védelme, akár belső, akár külső ellenség támad, a Hazára! Na most csak érdeklődöm, ha belső ellen támad, (esze ágában sincs csak tegyük fel) az nem politikai egyet-nem értés miatt teszi, és meg akarja buktatni, a kormányt, tehát politikai okai vannak, akkor nem üti az ön egyik nyilatkozata a A Magyar Honvédség feladatát?
    “Magyar Honvédség a rend oldalán áll, és nem vesz részt “politikai akciókban”
    Lehet hogy én értelmezek félre valamit de nekem ez kétértelmű, ráadásul a diktatúra, pontosan a katonaság támogatottságára szokott épülni. ( de lehet hogy a katonai hunta, diktátorok csinálják ezt? HMM!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  8. Na, ez a Hende Csaba ..ha ránézek, még meg sem szólal és máris a bunkóság szó jut eszembe. Ha megszólal még rosszabb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. Nevetséges figura ez a Hende………Hiteltelen, csak árt az országnak,a honvédségnek……..A Fidesszel együtt……..de majd elzavarják a rendvédelmisek……nagyon nagyon remélem……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Ezer embert rúgnak ki a honvédségtől 2011. augusztus 26. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos