Ronai and Ronai
AMERIKAI

Közel fél évszázad után kapták el a sorozatgyilkost 2011. június 19. vasárnap 10:51 | AN

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Közel fél évszázad után kapták el a sorozatgyilkost

Hamburg – A német rendőrség a napokban fogta el Hans-Jürgen P.-t, azt a 64 éves Hamburg közelében élő nyugdíjast, aki a gyanú szerint 1969 és 1984 között öt fiatal nőt ölt meg.

Az aktív éveiben kőművesként dolgozó férfi szomszédait sokkalta a hír, az egyik országos bulvárlapnak adott nyilatkozataikból kitűnik, hogy álmukban sem hitték volna, hogy Jürgen úr múltjában ilyen sötét események lakoznak, ugyanis mindannyiuk becsületes, dolgos embernek ismerte a férfit, semmi furcsát nem vettek észre rajta.

A jelenleg előzetes letartóztatásban lévő Hans-Jürgen P.-t miután a tőle vett DNS-minta egyértelműen bebizonyította, hogy ő követte el a gyilkosságokat, beismerő vallomás tett. A kihallgatás végére a bűnlajstroma meglehetősen hosszúra dagadt. Lássuk, mivel vádolják!

A hatóság szerint a férfi az áldozatait véletlenszerűen szemelte ki, megerőszakolta, majd megölte őket. Közülük az első 1969. június 21-én az akkor 22 éves, optikusként dolgozó Jutta M. volt, akin gyilkosa egy buszmegállóban ütött rajta. A lány holtesttét végül egy közeli keretben találták meg.
Négy hónappal később a férfi újra lecsapott. Ekkor a diszkóból hazafelé tartó 16 esztendős Renate B.-t ölte meg, akinek tetemére csak hat hónappal később egy erdős részen bukkantak.
1970 nyarán Hans-Jürgen P. ismét hallatott magáról. Következő áldozatára, az alkalmazottként dolgozó 22 éves Angela B.-re az egyik hamburgi vasútállomás mellett csapott le.

A férfi szörnyű tettei közben családot alapított, házasságából, mely végül a nyolcvanas évek közepén válással végződött, két gyermeke született, akik nem is sejtették, hogy apjuk még további két nőt fog megölni.

Hans-Jürgen P. 1972-ben megölte az akkor 15 éves, pincérnőként tevékenykedő Ilse G., majd 12 évvel később, 1984-ben egy sállal megfojtotta a nővérnek készülő Gabriele S.-t. A férfi ellen nyomozó kieli rendőrök most újabb bűntények után kutatnak, ugyanis előfordulhat, hogy a férfi még további gyilkosságokban is érintett.

A férfi, mivel a gyilkosságok nem évülnek el, büntethető, azonban a vád munkáját nehezíti, hogy az áldozatok hozzátartozóinak nagy része idő közben már elhunyt. Egyedül az utolsó meggyilkolt nő, Gabriele S. édesanyja él még, ő jelenleg 90 éves.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Közel fél évszázad után kapták el a sorozatgyilkost , 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. Legszigorúbbat, ha kérhetném! :evil:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  2. Szörnyű!!
    Mind fiatal, és védtelen volt.
    Ezért kell a gyerekeinket felkészíteni, hogy az egészséges bizalmatlanság bennük legyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  3. 64 éves? Nem is látszik rajta. Jól tartja magát ez a Hans-Jürgen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A rendőrautóban halt meg a Simon-ügy érintettje 2014. március 20. csütörtök

Simon Gábor egyedül viszi el a balhét 2014. február 6. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos