Ronai and Ronai
AMERIKAI

Versenyben Rick Santorum is 2011. június 6. hétfő 17:50 | AN Forrás: AP

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Versenyben Rick Santorum is

Somerset, Pennsylvania – Lassan, de biztosan körvonalazódik a republikánus elnökjelöltek mezőnye. A korábban a Szenátus rangban harmadik republikánusa hétfőn hivatalosan bejelentette: megméretteti magát.

„Azért szállok be, hogy nyerjek”, jelentette be Pennsylvania volt kormányzója, Rick Santorum, a párt úgynevezett szociális konzervatívjainak kedvence az ABC Jó reggelt, Amerika! című műsorában.

Santorum négy nappal Mitt Romney hivatalos bejelentése után szállt ringbe, s ezzel az előválasztásokon a volt massachusettsi kormányzó ellenfele lesz. Ugyancsak hivatalos jelölt Newt Gingrich ex-házelnök.

Santorumnak, Gingrichnek és Romneynak minden valószínűség szerint össze kell majd mérnie az erejét a korábbi pekingi nagykövettel, Utah volt első emberével: John Huntsmannel; Michele Bachmann minnesotai képviselőnővel; Tim Pawlenty volt minnesotai kormányzóval; Herman Cain üzletemberrel; a nyilvánosság előtt egyre inkább nyomuló Sarah Palin volt alaszkai kormányzóval, és nem kizárt, hogy Rudy Giulianival, New York korábbi elejével is, akinek indulását szintén rebesgetik.

Néhány korábbi jelölt egyértelművé tette, hogy nem kíván indulni, így Mike Huckabee volt arkansasi, Haley Barbour mostani mississippi, Mitch Daniels jelenlegi indianai kormányzó, valamint Donald Trump vállalkozó nem vesz részt a versengésben.

Míg Romney négy napja az Obama-kormányzat gazdasági teljesítményét hívta tetemre, a politológus-jogász végzettségű Santorum, az olasz szénbányász bevándorló unokája most a Fehér Ház külpolitikai gyengeségét kárhoztatta, megemlítve Irán megfékezésének szükségességét és Básár Asszad szír diktátor szó nélkül hagyott népirtását.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Obama marad az Egyesült Államok elnöke 2012. november 7. szerda | AN

Amerika és a világ jövője is a tét 2012. november 4. vasárnap | AN

Obama-előny a korai szavazóknál 2012. október 28. vasárnap | AN

Romney a konzervatív voksokra hajt 2012. május 14. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos