Ronai and Ronai
AMERIKAI

Új gyermekvédelmi biztos az érsekségnél 2011. június 10. péntek 16:34 | AN Forrás: AP

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Új gyermekvédelmi biztos az érsekségnél

Philadelphia – A katolikus egyház pedofilvádaktól leginkább érintett egyházkerülete, a philadelphiai érsekség új gyermekvédelmi biztost nevezett ki. És hogy egészen biztosan ne érje szó a ház elejét: az illető hölgyet az ügyészi hivataltól csábították el.

Justin Rigali bíboros bejelentése szerint Leslie Davila vezeti majd a Gyermek- és Ifjúságvédelmi Hivatalt. Davila mostanáig a philadelphiai kerületi ügyészségen az áldozatok megsegítésével foglalkozott, ezen belül is főleg a szexuális bántalmazást elszenvedett fiatalkorúakkal.

Az ügyészség felügyelte az érsekség pedofil ügyeiben és egyéb szexuális botrányaiban eljáró vádesküdtszéket, amely harminchét esetben állapította meg az egyház valamilyen szintű helytelen magatartását, és négy esetben kezdeményezett bűnvádi eljárást papok, egy esetben pedig iskolai tanító ellen. Az érsekségnek jelenleg huszonegy papja van „adminisztratív szabadságon”, az ő ügyükben még folyik a vizsgálat.

Davila alkalmazását bírálja az egyházzal szemben folyó polgári perekben eljáró két ügyvéd. Marcie Hamilton szerint a gyermekvédelemben sokkal inkább külső, független személyre lenne szükség, nem pedig olyasvalakire, aki anyagilag az érsekségtől függ. Ezen a véleményen van védő kollégája, Jeff Anderson is.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)
Új gyermekvédelmi biztos az érsekségnél, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. No hiszen. Ideje lenne belátnia 2000 év után a katolikus egyháznak hogy természet ellen való a cölibátus emiatt akikből hiányzik az a kis plusz (vagy ép meg van bennük ez már igazán csak szemantikai kérdés) még világ a világ le fognak térni a “helyes útról” (nem azt értve feltételesen hogy a helyes út az erkölcsösség hanem azt kérdőjelezve meg helyes e,istennek tetsző e az hogy természet ellenes groteszk életvitelt kell élnie isten szolgájának. Nem e visszás életvitel részben a felelős ezekért a durva és felháborító elhajlásokért -bűncselekményekért ) nem oldódna e meg nagyrészt “önmagától” a probléma ha a Vatikán engedélyezné a család alapítást papi karának.
    Nem el vadult ötlet a “gyógymód” hiszen jóval kevesebb szemlátomást (nem több s nem kevesebb mint a “nyáj” egyéb rétegeinek képviselői között )a más gyülekezetek vezetői körében a fajtalankodás.
    Csak gondolom ezt nagyon nehezére esne ki mondani a katolikusoknak hisz ezzel egyúttal be ismernék, fel vállalnák hogy ez korántsem a mai kór sajátja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. No hiszen. Ideje lenne be látnia 2000 év után a katolikus egyháznak hogy természet ellen való a cölibátus emiatt akikből hiányzik az a kis plusz (vagy ép meg van bennük ez már igazán csak szemantikai kérdés) még világ a világ le fognak térni a “helyes útról” (nem azt értve feltételesen hogy a helyes út az erkölcsösség hanem azt kérdőjelezve meg helyes e,istennek tetsző e az hogy természet ellenes groteszk életvitelt kell élnie isten szolgájának. Nem e visszás életvitel részben a felelős ezekért a durva és felháborító elhajlásokért -bűncselekményekért ) nem oldódna e meg nagyrészt “önmagától” a probléma ha a Vatikán engedélyezné a család alapítást papi karának.
    Nem el vadult ötlet a “gyógymód” hiszen jóval kevesebb szemlátomást (nem több s nem kevesebb mint a “nyáj” egyéb rétegeinek képviselői között )a más gyülekezetek vezetői körében a fajtalankodás.
    Csak gondolom ezt nagyon nehezére esne ki mondani a katolikusoknak hisz ezzel egyúttal be ismernék, fel vállalnák hogy ez korántsem a mai kór sajátja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Ministránsfiút kényszerített sztriptízre a pap 2012. április 27. péntek | AN

Megkezdődött a Lynn-per 2012. március 27. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos