Ronai and Ronai
AMERIKAI

Illegális bevándorlók elleni törvényt hozott Alabama 2011. június 10. péntek 13:19 | AN Forrás: AP

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Illegális bevándorlók elleni törvényt hozott Alabama

Birmingham – Robert Bentley republikánus kormányzó aláírta a vonatkozó jogszabályt, amelyet sokan bírálnak és sokan dicsérnek.

Az életbe lépett jogszabály értelmében az adófizetők pénzén működő közoktatási intézmények felvétel előtt kötelesek megvizsgálni a jelentkező állampolgársági státuszát. Arizonához hasonlóan immár az alabamai rendőrségnek is jogában áll bárkiről feltételezni, hogy illegálisan tartózkodik az Egyesült Államok területén, amennyiben az illető igazoltatás alkalmával nem tudja hitelt érdemlően bizonyítani az ellenkezőjét.

A jövőben bűncselekménynek számít, ha valaki illegális bevándorlót rejteget vagy szállít, és tudja, hogy az illető jogellenesen tartózkodik az országban. Büntethetővé válnak az illegális munkaerőt foglalkoztató munkaadók, sőt, akár a vállalkozás engedélyét is bevonhatják. A szeptember elsejétől életbe lépő jogszabály értelmében a munkaadó köteles minden újonnan felvett alkalmazott esetében meggyőződni, hogy amerikai állampolgárról, vagy munkavállalási engedéllyel rendelkező külföldiről van-e szó.

Bentley kormányzó rámutatott arra, hogy az illegális bevándorlás egyre súlyosabb terheket ró az országra; ő maga a jogszabályok szigorításával kampányolt, és most szavának áll. A bevándorló-jogok szószólói „drákóinak” ítélik az új törvénykezést, és azt ígérik, bíróságon fogják megtámadni. Cecillia wang, az ACLU bevándorlókkal foglalkozó osztályának vezetője úgy fogalmazott, a törvénnyel az állam visszatér „a polgárjogi korszak előtti érába”.

Alabamában a Kongresszus és a Szenátus is a republikánus többség kezében van; erre utoljára 136 éve volt példa. A törvény mindkét házban nagy többséggel ment át

Egyes farmerek, gazdálkodók már hangot adtak aggodalmuknak, hogy nem lesz aratás bevándorlók nélkül. Gene Armstrong, az alabamai Allgood polgármestere – ahol a lakosság fele hispán – azonban kijelentette:

„A múltban is sikerült illegális bevándorlók nélkül leszüretelni a paradicsomot, és én még nem hallottam, hogy valaki azt mondta volna, ha hazaküldjük őket, nem lesz senki, aki ezt a munkát elvégezze. Ha egyszer a munkanélküliség kilenc százalékos, azt hiszem, lesznek, akik egyébként talán nem akarnának ilyen munkát, de most majd meggondolják magukat.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

14 Reader’s Comments

  1. Éljen a szabad Amerika! Lehet, hogy Európában Magyarország az első … állam (nem szívesen írom le a szót), de lehet, hogy igaz a mondás “egy bolond százat csinál”. Attól tartok lesznek követők.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  2. A cikk OK, de a címe hülyeség. Nem ártana javítani…

    Ugyanis, Alabama állam nem “bevándorlóellenes törvényt” hozott, hanem illegális bevándorlóellenes, és az ezeket csempésző, felhasználó, illegális bevándorlásból hasznot húzó bűnözők ellen hozott törvényt.

    Nem is értem, egy ilyen magas színvonalú média, mint az Amerikai Népszava, hogy adhatott ennyire félrevezető címet a saját, teljesen korrekt cikkének.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  3. Kedves Eldrad,

    igaza van, köszönjük a pontosítást, javítottuk. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. És az első kommentelőnek:

    “…Éljen a szabad Amerika..”

    - WTF???

    Most akkor ez valami gúnyos megjegyzés akart lenni?
    Ha igen, mire fel?

    - Hozott végre egy átfogónak létszó törvénycsomagot egy amerikai állam, ahol a bevándorlóbűnözés, az illegális bevándorlás, és az ezekből hasznot húzó bűnözői csoprtok már sok éve akut problémát jelentenek.

    Akkor a beíró szerint ez valamiféle szabaságjogok korlátozása?

    A “szabadság” nem azt jelenti, hogy azt csinálsz, amit akarsz, oda mész, ahová akarsz… mert ez nem “szabadság”, hanem anarchia lenne.

    A bűnözés elleni felépés pedig nem értem, a beíró szerint mért lenne szabadságjogok korlátozása.

    És igen, lesznek követői az EU- ban is, legalábbis remélem.
    Mert amit a kontinensen a bevándorlók jelentős része művel, az immár alapjaiban veszélyezteti az egész euro- atlanti civilizációt.
    Főleg, hogy az EU hatóságai lényegében semmit nem tesznek a bevándorlóbűnözés, és az illegális bevándorlás ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  5. Admin:

    - Megköszönöm, de ez elsősorban az önök érdeke.

    Hogy mindenki értse, mi volt ez, az eredeti cím így hangzott:

    “Alabama kőkemény bevándorlóellenes törvényt hozott”.

    Na, erre mondottam én, hogy nem bevándorlóellenes törvényt, hanem illegális bevándorlóellenes törvénycsomagot hozott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. Kedves Eldrad,
    Biztos igazad van. Én hirtelen arra a magyar, itthon munkát nem találó, az itthoni légkörrel betelt, már nem is fiatal emberre gondoltam, aki túrista, vagy látogatóvízummal utolsó pénzén elrepül az államokba.
    Ha hivatalosan akar itthon zöldkártyát, vagy bevándorló vízumot kérni mennyi esélye van rá? Nem orvos, vagy más magasan képzett személy, itthon nincs semmilye, vagy volt de már elvesztette.
    Ami a második részt illeti a fölötti aggodalmamat fejeztem ki, hogy nem nálunk fog a demokrácia irányába mozdulni a helyzet, hanem máshol is hasonlóképpen alakulnak a dolgok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. “…arra a magyar, itthon munkát nem találó, az itthoni légkörrel betelt, már nem is fiatal emberre gondoltam, aki túrista, vagy látogatóvízummal utolsó pénzén elrepül az államokba…”

    - Nézd, ezzel pont én is így vagyok, így ebbe beletaláltál.
    Nemsokára – úgy tűnik – el tudom hagyni az országot, ha lehet, örökre… mert torkig vagyok mindennel, ami itt megy, főleg az utóbbi egy évben (ilyen bűnbanda – rákosiékat kivéve – a II. VH óta nem ült az ország nyakán, mit ez a mostani államhatalmi főbűnözői mocsokréteg).

    De ha már valakinek mennie kell, és képes is rá, tudni kell a realitások talaján maradni. Pl. ne egyből az USA- ba akarjon már menni bárki is, főleg, ha éppen csak annyi pénze van, hogy két hétig húzhatja odakint, míg az első fizetését meg nem kapja… persze, ha már eleve dolgozni megy, és nem csak úgy bele a vakvilágba.

    És hidd el, mindenkit sajnálok, aki menekülne ebből a “magyarországnak” nevezett reménytelen, aljas csődtömegből, de
    - vagy nincs pénze az újrakezdéshez,
    - vagy az életkora problémás,
    - vagy ami a leggyakoribb: nulla az idegennyelvtudása,
    - vagy ezek variációi…
    …de nem tudok velük mit tenni.

    Amit én megtehetek, hogy menekülök innen a francba, míg még megtehetem.

    Én még megtehetem… legalábbis, remélem, még úgy 2 hónapig nem jön valami újabb “alkotmánymódosítás”, mely eredményeképpen kollektíve le lesz tiltva a külföldre utazás, nehogy világgá meneküljön mindenki, aki csak tud (főleg az EÜ, vagy most már a rendvédelmi területen dolgozók is).

    “…Ha hivatalosan akar itthon zöldkártyát, vagy bevándorló vízumot kérni mennyi esélye van rá?…”

    - Semmi.

    Azért, a magyarországi csőd- és totálkáros helyzettől függetlenül, az USA- ba egy bevándorlás engedélyezéséhez valami nagyon komoly tudással, szakértelemmel, ottani egisztenciával kell rendelkezni… remélem, ezt megérted.
    Az USA nem menekültgyűjtő, ahogy más országok sem azok (elvileg… :( ).

    “…Nem orvos, vagy más magasan képzett személy, itthon nincs semmilye, vagy volt de már elvesztette…”

    - Sajnos ez a büdös nagy rothadt magyar valóság, de erről nem tehet az USA.

    És azt is meg kell érteni, hogy az USA nem felelős a mindenkori magyarországi bűnbandák (ezeket nevezzük mi “kormányoknak”) ámokfutásáért, sem a korrupcióra amúgy is rendkívül hajlamos átlagmagyar mentalitásáért, sem azért, ami ebből a kettőből adódik.

    Tudom, ezek kemény szavak, de attól még ez van. Nekem sem tetszik, de nem számít, mert ezek tények.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. A külföldre utazás kollektív letiltása érdekes lesz. Lehet, hogy az utolsó
    csepp lesz a pohárban?
    Most arra gondolok, egy kritikusszellemű történész hol lesz “herzlich willkommen”? (hihihihi)
    Olyan helyre menj légyszíves, ahol van internet. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. Amit ki szerettem volna fejezni és amit sajnálok, és egyáltalán nem szeretném ha igazam lenne, hogy már Amerika sem az ígéret földje a szabadságot és lehetőséget kereső és szerető emberek számára.
    Persze még mindig egész más mint Európa nyugati államai, de már hasonlóképpen múködik.
    Mivel még soha nem jártam Amerikában, többnyire csak a médiából tudok tájékozódni elnézést ha tévedek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. Ezen sokat lehetne vitatkozni. Sok államban már csak úgy kapsz munkát hogy ellenőrzik a munkavállalási számodat, a cég fel sem vesz közvetlenül, hanem külsős irodák adnak ki munkára miután leellenőrizték a papírjaidat. Szerintem feketén már nem annyira jó usában dolgozni mint 10 évvel ezelött.Régen még simán lehetett jogsit csináltatni, mostmár be se engednek sok helyen az épületbe ha túrista vagy.Az ajtóban papírokat kér a portás.
    De legálisan még aránylag elég jó usában,adózás után talán még nem halsz éhen ha jó munkád van.Persze a maszekok itt is csalnak.
    A babisitterkedés még keresett meló, de nincs benne pénz,táncolni még lehet pár helyen feketén, tehát a nők megtalálják amit akarnak. Takarítani nem érdemes csak ha saját céged van. A férfiak meg mehetnek festeni,tetőt fedni,stb ház körüli meló. Ne várjatok sokat. Ha nem NY-ban vagytok akkor meg kocsi és jogsi nélkül szinte lehetetlen közlekedni. Én lebeszélnék mindenkit usáról. Papírokat meg felejtsétek el, akit csak lehet kitoloncolnak, egy munkavállalási engedély eltarthat 10 évig is ha addíg kibírod feketén, de ismerek olyat aki 14 éve csinálja a papírjait és még semmi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  11. Gonoszka:

    - Remélem, elengednek a munkahelyemről még most, június végén, és akkor már itt se vagyok, egy hónapon belül… legalábbis, ez a terv.

    A mostani “kormánynak” nevezett bűnözői banda viszont lazán megmódosíthatja az alkotmányt, hogy akkor egy hét múlva seniki nem mehet sehová… főleg, abban a munkakörben, amiben – sajnos – én is benne vagyok.

    Amúgy, Angliába mennék, az USA eszembe se jutott.

    Akárhogy is, ide mindenképpen fogok írni (de jó, mi? :) )

    Na, üdv…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  12. “…már Amerika sem az ígéret földje a szabadságot és lehetőséget kereső és szerető emberek számára…”

    - Csak nem érted.

    - Ez az ígéret földje- szöveg igaz volt, amikor még egyenesen elvárás volt a tömeges bevándorlás az USA- ba, de ilyen utoljára nagyjából az ‘1930- as évek vége felé volt.

    Akkor, és a 19. században ragadt rá ez az “ígéret földje”, mert akkor még tényleg az volt, akkor még nem volt “telítve”.

    Most is van, akiket nagyon várnak, de ezek kivétel nélkül nagyon magasan képzett ipari, gazdasági szakemberek, több nyelvet beszélő orvosok, Hi- Tech szakemberek, mérnökök, kutatók.

    Na, ezeket a mai napig várják.

    De szakképzettség nélküli, vagy átlagos szakmákhoz átlagosan értő emberből már bőven van nekik elég, így azokat máűr rég nem fogadják.

    Röviden: hacsak nem genetikus professzor vagy, aki folyékonyan beszél angolul, spanyolul, oroszul, és franciául, akkor nem mész be.

    Ez van, de szerintem ez érthető is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. Ami számomra ezekből is következik. Mindazok ellenére, hogy Amerika sok áldást jelentett a világnak (bár ehhez kicsi vagyok, hogy eldöntsem), szerencsére nem Isten országa, mert oda mindenki bemehet és mindenki számára van hely.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. “…Ami számomra ezekből is következik…”

    - Akkor jó, mert ez azt jelzi, hogy nagyon is érted, miről van szó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Arizona nyert a Legfelsőbb Bíróságon 2012. június 25. hétfő | AN

Rubio: „Én is beszöknék az Államokba” 2012. június 19. kedd | AN

Több az ázsiai bevándorló, mint a hispán 2012. június 19. kedd | AN

Obama feladta Romneynak a bevándorlási leckét 2012. június 18. hétfő | Rákócza Richárd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos