Ronai and Ronai
AMERIKAI

Újabb nemzetpolitikai sikerek felé 2011. május 11. szerda 4:57 | Tardos János

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Újabb nemzetpolitikai sikerek felé

St. Kitts és Nevis-szigetek – Olvasom, hogy kis hazánk stratégiai nemzet-együttműködésbe kezdett a szép nevű St. Kitts és Nevis-szigetekkel, ami jó. A piciny szigeteknek óriási mázlijuk van, nem csak velünk, hanem az elhelyezkedésükkel is: jó sorsuk a Karibi-tengerre vetette őket, ahol minden évben 365 napon át süt a nap (mínusz hurrikánok), és nem kell például szenvedniük olyasféle májusi hideg éjszakáktól, amelyek napjainkban Közép-Európa népeit idegesítik és taknyosítják.

A szigetek nem nagyok, de nem is ez volt a cél. Bár lakosságuk nemigen haladja meg Ceglédét, fehér homokos tengerparttal és luxusszállókkal rendelkeznek, amit az előbb említett alföldi porfészek nem mondhat el magáról.

Mindent mérlegre téve azonban a nemzetpolitikai államtitkárság mégis úgy döntött, hogy eljött az idő nemzetkapcsolataink szorosabbra fűzésének, és ha a honi hűvös éjszakákat vesszük, ki ne értené meg őket.

Tény azonban – és ezen nem ártana sürgősen változtatni –, hogy jelen pillanatban még nem élnek magyarok ezeken a kis szigeteken. Ez ugyan önmagában még nem kizáró ok – lásd Semjén Zsolt múltkorjában tett látogatását a festői Paraguayban –, azonban nemzetpolitikailag mégiscsak jobban festene, ha arrafelé is lennének népek, akiknek állampolgárságot és szavazati jogokat adhatnánk, persze csak ha a jövőben ők is a Fidesz-KDNP-re óhajtanak szavazni.

Nos, éppen ezt a nem kevéssé gyötrő problémát megoldandó utazott üstöllést oda hazánk ENSZ-nagykövete, Kőrösi Csaba, s bátran kijelenthetjük, hogy nem hiába. Már magukért a koktélokért és az esténként elé tálalt teknőclevesért-homárért is megérte volna ilyen fáradságos utat tennie, hát még a hulahula-táncosnők, a diplomáciai kapcsolatok meg a nemzetpolitika – még ha ezek már csak habfoszlányok is a csokitortán.

Azonban tény, ami tény: valakinek mégiscsak elő kellett készítenie a magasabb szintű viziteket, a nemzetpolitikait mindenek előtt, de azután a külügyminiszter-helyettesit, az államfőit és – mindennek tetejébe – a miniszterelnökit is, ami ugye nem lesz egyszerű, már csak a gyermekek magas számát tekintve sem.

Innen üzenjük nekik, és mindazoknak, akiket illet: éljen és virágozzék a megbonthatatlan magyar–St. Kitts és Nevis-szigeteki barátság és együttműködés, hajrá St. Kitts és Nevis-szigetek, hajrá Magyarország!

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
Újabb nemzetpolitikai sikerek felé, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. Van cseresznyéjük vajon?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Még nincs cseresznyéjük.
    De ha lessz , addigra már nem lessz homárjuk !
    ( A magyar közgazdaság-tan tenni fog róla hehe )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. …újabb elnemzett politikai sikerek felé…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Kinek a nevében beszélt az ENSZ-nagykövet? 2014. január 24. péntek | AN

Semjén: újratárgyalják a vatikáni szerződést 2012. október 4. csütörtök | AN

A szentkorona közjogi acélabroncsa 2012. június 26. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos