Ronai and Ronai
AMERIKAI

Tűz lesz, babám! 2011. május 13. péntek 18:21 Forrás: Klubrádió

  • Hozzászólások(31)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Tűz lesz, babám!

Budapest – Elegük van a tűzoltóknak abból, hogy érdemben nem tárgyalnak velük, Lázár János ma bejelentett javaslatát pedig provokációnak tartják. Nem hisznek a kormány ígéreteiben, és elfogadhatatlan a számukra, hogy egyoldalúan és visszamenően a már megszerzett jogaikat is megnyirbálják. A tűzoltók visszatérnek az utcára, és nemzetközi jogi lépéseket is fontolgatnak.

Értetlenül áll a Hivatásos Tűzoltók szakszervezete a ma beterjesztett Lázár-féle törvényjavaslat előtt, amit a kormány egyértelmű, a tűzoltószakma ellen irányuló provokációjának tekintenek – írta közleményében Árok Kornél, a szakszervezet elnöke, aki minden eddiginél nagyobb utcai demonstrációt helyezett kilátásba.

A kormány egyoldalúan és visszamenőleg akarja a szerzett jogokat csökkenteni és elvonni a ma beterjesztett javaslatuk szerint. „Az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltését megelőzően folyósított nyugellátás törvényben meghatározottak szerint csökkenthető és szociális ellátássá alakítható, munkavégzésre való képesség esetén megszüntethető” – áll abban a javaslatban, amelyet a fideszes Lázár János és Balsai István terjesztett az Országgyűlés elé pénteken. A javaslat elfogadása esetén a kormánynak lehetősége nyílik a már nyugellátásban részesültek helyzetének felülbírálására és munkaerőpiacra való visszakényszerítésére.

A múlt pénteki demonstrációnkat követően tárgyalóasztalhoz invitálta tűzoltókat Pintér Sándor belügyminiszter, ám a hétfői egyeztetés eredménytelen volt a tárcavezetővel. Továbbra is egy helyben topogunk, ráadásul egész héten nem történt semmilyen előrelépés, egyeztetés – írta levelében Árok Kornél.

Elegünk van az ígéretekből és a kormány kommunikációs stratégiájából. Szemmel láthatóan nem tekintenek minket partnernek saját jövőnket illetően és most már nemcsak a jelenleg állományban dolgozók korkedvezményes nyugdíját akarják elvenni, hanem a már nyugellátásban lévőket is visszakényszerítenék a munkaerőpiacra – közölte az elnök.

Javaslom a politikusoknak, hogy menjenek fel teljes felszerelésben egy tűzoltólétrán, és ha véletlenül sikerül is nekik, képzeljék el, hogy ugyanezt megteszik naponta többször és hatvan évesen. A tűzoltószakma léte került végleg veszélybe, tekintélyét pedig már talán el is vesztette, feláldozták a politikusok a hónapok óta tartó politikai csatározásokban – írta Árok Kornél.

A kormány javaslata elfogadhatatlan a tűzoltószakma számára, a szakmai egyeztetés teljes hiánya és az egyoldalú kormányzati döntések sorozata pedig egyértelmű üzenet a szakmai kérdések lesöprésére. A tűzoltók visszatérnek az utcára és mostantól nem fognak meghátrálni üres politikai üzeneteknek. Fokozzuk a szakmai összefogást és az eddigieknél is nyomatékosabban adunk hangot elégedetlenségünknek. Amennyiben pedig szükséges, megtesszük a szükséges nemzetközi jogi lépéseket – olvasható a közleményben.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +22 ( 22 szavazatból)
Tűz lesz, babám!, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(31)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

31 Reader’s Comments

  1. Úgy legyen!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  2. A HALOGATÁS A NEMET MONDÁS LEGGYILKOSABB FORMÁJA!
    Döntésre kell vinni a dolgot!
    A rendvédelmi erőkkel ÖSSZEFOGVA, kiállni az igazatokért!
    Már nagyon sok az elégedetlen társadalmi réteg, HÍVJÁTOK meg őket, BIZTOS JÖNNEK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  3. Szóljatok gyermekeiteknek, a diákságnak.
    Nélkülük úgysem mentek semmire!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  4. Árok Kornél azt mondta, hogy a világon mindenütt korkedvezményt kapnak a rendőrök és tűzoltók a nyugdíjhoz. Tudja valaki, hogy ez hogy van Nyugat Európában , Amerikában..?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  5. “Szóljatok gyermekeiteknek, a diákságnak.”
    Nagyon kevés civilt láttam.
    Ez az agyament kollégiumi csipet-csapat és beragadt nyelvű követői a kádból sem tud kiszállni 65 évesen!
    Hogy képzelik el, hogy az elhasználódott izületekkel, és a sok tragédiát feldolgozó tűzoltók, fegyveres testületi emberek fittek lesznek.
    Már a felszerelés viselése sem piskóta!!!
    Brrrr.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  6. gm mindenütt van, a Lengyeleknél pl 20 év szolgálat. De nem kell eltérni a hazai helyzettől. A kormány félre kommunikálta az egészet. Ugyanis a mindenkori nyugdíjkorhatár -5 év, ez a korkedvezmény. Azonban van a 25 év szolgálati idő, amelynek a megléte esetén, ha a hivatásos állományúnak megromlik az egészségi állapota és emiatt további szolgálatra alkalmatlanná válik, akkor nem az utcára kerül, hanem elmehet nyugállományba, valamint, ha átszervezés miatt a beosztása megszűnik, akkor amennyiben a 25 évet leszolgálta szintén elmehet nyugállományba. Átszervezéseket ezidáig mindig a politikusi csürhe generált, lásd a Rendőrség és Határőrség átgondolatlan, elkapkodott integrációját. Rengetegen nem jó szándékukból vonultak akkor sem nyugállományba. Most viszont egyrészt alkotmány ellenesen és a világon sehol elő nem forduló módon az eddig jogszerűen, a hatályos törvények és jogszabályok – amelyeket ezek a politikusok alkottak meg és hirdettek ki – teljes mértékű betartása mellett nyugállományba vonultakra visszamenőlegesen olyan hátrányos rendelkezéseket kívánnak bevezetni, amely már az emberi méltóságot is veszélyezteti, nem csak az egyént, hanem családokat, ráadásul nem csak tűzoltók, rendőrök, bv-sek, katonák, hanem minden olyan magyar állampolgár érdekeit és jogait tiporja sárba, akik korkedvezményes nyugállományba vonulhattak (Bányászok, Vegyészek, Vasutasok, Buszvezetők stb).
    A magánnyugdíjakat már ellopták. Most elveszik azoktól a nyugdíjat azoktól, akik az állammal korábban egy teljesen szabályos szerződésben álltak és jelenleg teljesen jogszerűen kapnak nyugellátást. Ezeket az embereket nem is az eredeti munkahelyükre, hanem az egyébként is pangó munkaerőpiacra akarják visszadobni úgy, hogy majd maximum 3 hónapig munkanélküli segélyt kapnak, aztán utána magukra maradnak a családjukkal, lakáshitelükkel és csak lazán forduljanak fel. A benyújtott módosítási javaslat nem más, mint az állam megszüntetése, mert felbontja a szerződést maga és az állampolgárai között. Azt már nem is akarom túlszínezni, hogy ezt a módosítási javaslatot megint a Nemzeti Együttműködés keretében egyéni képviselői indítványként, patkány módon nyújtották be, kikerülve ezzel mindenféle szakmai-, érdekvédelmi- és civil kontrollt. Lázár János méltó alakja a demokráciának feltüntetett diktatúrának, melyet a Fidesz hazug módon az emberek érdekében, azt hazudva, hogy az emberek nevében és felhatalmazása alapján hoz létre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (38 szavazatból)
  7. Meg kell tanítani őket egy szóra :FÉLELEM !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  8. Remelem jo sok jobboldali szavazo van, akit ez most erint kemenyen, igy most legalabb szembesulnek es elfordulnak “szeretteiktol”.
    Mas! Nagyon nem jo, hogy nem figyelnek a tuzoltok pl. ne keveredjen a tuntetok koze radikalis part, ne lovagoljak meg ezen emberek tunteteset es ne vigyek a tuntetest lehetetlen, durva, primitiv hozonges fele!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  9. Idézet Alabárdos blogjából:

    http://hatodikalabardos.freeblog.hu/archives/2011/04/11/Az_egyenruha_felelmeben/

    “Persze, hogy válság van. Persze, hogy át kell alakítani a rendszert. Más idők, más feladatok…

    Ez történik északi szomszédainknál is. Változtatni akarnak a nyugdíjba vonulás feltételein. Tizenöt évről húszra akarják emelni. Leírom számmal is mert van, aki a betűket nem érti. Jelenleg 15 év után a szlovák rendőr nyugállományba vonulhat.

    Igaz ezért a nyugdíjat is emelnék. Valamit valamiért. Tehát húsz év szolgálat havi 465 euró nyugdíjat ér [az olyan 120-130.000 forint]. Mennyi a magyar korkedvezményes nyugdíja átlagnyugdíja minimum 25 év után? 129.000. Nem kétszáz, mint ahogy a kormány propaganda sugallja.

    Ráadásul északi szomszédaink, mindezt csak az új pályakezdőkre akarják alkalmazni, mert ugye, nem illik a munkavállaló kárára rendszeresen felrúgni a szerződéseket, főleg nem, ha azok a munkavállalók az állam működtetése szempontjából fontosak.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  10. A magyar népnek ha egy kis esze lenne, már rég elkergette volna ezt a léhűtő Orbánt és bandáját. Ők akarnak nyugdíjasokat visszaterelni a munkaerőpiacra, akik életükben sem dolgoztak. Ráadásul munkalehetőséget illene előbb teremteni! Soha ennyi munkanélküli nem volt az országban. Miről habratyolnak ezek! Fehérgalléros maffiózó az egész banda. Fordítsunk a helyzeten! Kergessük el a kormányt kapálni, vagy a kőbányába, had tudják meg mi is a munka, mert életükben sem dolgoztak, csak élősködnek rajtunk. Nem ők a mi kenyéradónk, hanem mi vagyunk az övéik. A mi adóforintjainkból élősködnek, dőzsölnek 2 milliós havi jövedelemmel. Meddig tűrjük még, hogy a farka csóválja a kutyát? EMBEREK VEGYÜK MÁR A KEZÜNKBE A SORSUNKAT, NEM LEHET EZEKKEL KESZTYŰS KÉZZEL BÁNNI!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  11. kirudabi!
    A félelem szót ismerik, de a népre, s nem magukra vonatkoztatva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  12. A 2/3 hibás tudatában a kormánypárt megszavazza, de lesz-e olyan valaki, aki alkotmányossági vizsgálatot kér. És ha ez nem jön össze, akkor aláírásgyűjtést kezdeményez. Ezek után S. P. aláírja-e javaslatot? Nem akarok Kasszandra nyomdokaiba lépni, aki megjósolta a jövőt, de nem hittek neki. Azt viszont borítékolom, ha törvénybe hozzák, ezek után hatalmas felháborodás lesz.. 17:37

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  13. Husz János Puszita

    Visszamenőleges törvénykezés, szerződésmódosítás semmilyen indokkal nem elfogadható.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  14. Már porig kéne lerombolni az országházat….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  15. Visszamenőleges hatállyal törvényt, rendeletet, csak egy esetben lehet módosítani. Akkor ha a változtatás az régihez képest jobb helyzetet teremt. (előnyős). Aki ennek ellenére megmeri tenni a válasza is kész van rá, kb. így szól:Naésaztánhátaztán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  16. Mindig csak a rendvédelmisekről beszélnek, de 800 munkakör van amire érvényes a korkedvezmény. (99%-ról nem is hallottunk még, hogy olyan is van) Azokról nem szólnak, de meglepetés lesz, ha ott is robban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  17. Nagyon helyes, legyen is egységes a nyugdíjkorhatár!!!!! Sok életerős, munkaképes 40 éves ember élősködik az adófizetők nyakán, nem is csoda, hogy ez az ország így áll, ezt a lépést már régen meg kellett volna tenni. Egy rendőr, vagy egy tűzoltó mivel van nagyobb veszélynek kitéve, mint például egy mentő, aki bármilyen betegséget elkaphat, kivonulás közben balesetet szenvedhet, vagy mint például egy villanyszerelő, akit munkavégzés közben agyonüthet az áram, de itt sorolhatnám tovább is a példákat. Egyetértek tehát a javaslattal!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (10 szavazatból)
  18. Emese!

    Áldd a sorsodat, hogy nincs a családodban olyan tűzoltó, aki pl. égő házból, vasúti balesetekből és egyéb katasztrófákból ment.
    Ugye, nem láttál még villamoskocsi kereke által, derékon alul feldarált embert?
    Ugye, nem láttál még kisgyermeket tűzből kimentő tűzoltót?
    Ugye, nem láttál még szélvédőre felkenődött agyvelőt, és összeroncsolt gyermeket vagy annak szüleit?
    Hosszú napok, hónapok lelki segély munkája, mire lelkileg és fizikailag feltudják dolgozni, és mégis mennek. Hivatás tudatból. Értünk, érted és mindannyiunk családjáért!
    Vonatkozik mindez mentősökre, rendőrökre és más egyéb veszélyes szakmákra, de főleg a tűzoltókra és mentősökre.
    Soha ne legyen szükséged Rájuk, ezt kívánom Neked.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  19. KÖSZÖNJÜK EMESE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Azt még kifelejtetted, hogy a kőművesnek a fejére eshet a tégla, az ács stb…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  20. Amelyik képviselő megszavazza ,hogy elvegyék a tűzoltók kedvezményét 1 hónapig legyenek a tűzoltók mellett /túlórákkal együtt/ szolgálatban az ötletelővel együtt…
    Utána szavazzanak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  21. Kedves szemüveges!!!! Nincs igazam? Szeinted egy mentő nincs kitéve annyi veszélynek, mint pl. egy tűzoltó? El tudom képzelni, hogy a családomban lévő két mentős 65 évesen hogyan fogja a hordágyat cipelni, ha egyáltalán megélik azok után aminek ki vannak téve. Sajnos, hogy a rendvédelmi dolgozóknak ez eddig nem jutott eszébe. Vagy például ott a rendőr ismerősöm, aki 45 éves nyugdíjas, több a nyugdíja, mint az én fizetésem amit még plusz kiegészit a zöldhatáron. Ezeknek korkedvezményes nyugdíjat az én adómból ne adjanak!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  22. Igenis, pontosan ahogy írod a nehéz fizikai munkát végző kőművesnek a fejére eshet a tégla, az ács meg leeshet a tetőről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  23. Itt már régen nem csak a rendvédelmi dolgozókról van szó. Gyanítom,hogy eredetileg sem csak ők szerepeltek a “Végső megoldás” tervben. A készülő nyugdíjas holokauszt mindenkit érint aki nyugdíjat, illetve nyugdíjszerű ellátást kap.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  24. Köszönjük Emese!
    Nem igaz a fele se.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  25. Akinek tetszik tetszik, akinek nem nem nekem ez a véleményem, hogy a rendőrök, vámosok és tűzoltók nem érdemlik meg a korkedvezményes nyugdíjat és kész!!!!
    Remélem, hogy minél hamarabb meg is szüntetik!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  26. Kedves Emese!
    Az Ön álláspontja szerint a hölgyek sem érdemlik meg, hogy 40 év után nyugdíjba mehessenek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  27. Kedves kamikaze! Persze, hogy nem, véleményem szerint legyen egységes a nyugdíjkorhatár!!! A nők akartak emancipálódni, hát itt az alkalom :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  28. Emese, hány éves is Ön? A bölcsessége határtalan., de az élettapasztalat sosem árt. A dögöljön meg a más tehene, itt meg végképp nem segít. A cél, hogy a tömegeket egymás ellen fordítani, már bejött. A bedaralás így már gyerekjáték.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. Emese!
    Szerintem egyáltalán nincs igaza! Az anomáliákat, csak objektív vizsgálatokkal lehetne megszüntetni, mert ha van vissza élés (sajnos miért nem lehetne?), arra vannak törvények és csak ott lehetne eljárni ahol bizonyítható a visszaélés. Remélem nem gondolja, hogy 100százalékban mindenki csaló! Ugyan ez van az egyházi törvényeknél is, pedig ott is fel lehetett volna lépni a törvény szigorával, de ott az a cél, hogy a pénzt a “történelmiekhez” csatornázzák! Ami a mentősöket illeti, ugyan olyan joguk van tiltakozni, mint a többieknek, de lehet azért nem tiltakoznak, mert a vezetőik khm, khm, hogyis mondjam: kormánypártiak. Bocsánatot kérek tőlük, ha ez nem így van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  30. Zsóka! 29 éves vagyok és 10 év munkaviszonyom van eddig. Szemüveges! Nem mindenki csaló és korrupt, csak a rendőrök 99% -a itt az ukrán határ mentén nagyban benne vannak a cigaretta csempészetben, sajnos ez van, hogy a 130 ezer forint nyugdíj nem elég, én 76000 Ft-ért DOLGOZOM, ők kétszer annyiért még csempésznek is. Remélem, hogy nem csak visszaállítják őket dolgozni, hanem a korrupciót is megszüntetik!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. Azért meg nem kell bocsánatot kérni, ha valaki kormánypárti, sőt örülök neki. :) A mentősök eddig sem mehettek 40 éves korukba nyugdíjba és ezután sem mehetnek, mint ahogyan reméljük, hogy ezután senki sem fog!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Orbán küldöttsége Észak-Koreában 2014. április 9. szerda

Szép álmokat, Magyarország! 2014. április 8. kedd

Mesterházy: biztos, hogy lesz csalás 2014. április 5. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos