Ronai and Ronai
AMERIKAI

Titkos találkozón dőlt el a Corvinus egyetem sorsa 2011. május 5. csütörtök 8:23 Forrás: Origo, AN

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Titkos találkozón dőlt el a Corvinus egyetem sorsa

Budapest – A Corvinus Egyetem rektora tud egy titkos találkozóról, amelyen a megmaradó intézmények vezetői vettek részt – őket nem hívták meg. Az Origo szerint felére csökkentik a felsőoktatási intézmények számát.

Érthetetlen és megmagyarázhatatlan Mészáros Tamás, a Corvinus egyetem rektora szerint az az Origón publicitást kapott hír, mely szerint az oktatási államtitkárság a felsőoktatási intézmények összevonása keretében a Corvinus Egyetemet is megszüntetné.

A rektor, aki minderről a Corvinus Egyetemi Napokon beszélt, hivatalos megkeresést nem kapott, értesülései szerint is igaz, hogy létezik egy olyan lista a fennmaradó egyetemekről, és létezett egy megbeszélés, amelyen a fennmaradó egyetemek vezetői vettek részt – ezen a Corvinus nem képviseltette magát.

A Facebookon már több tiltakozó csoport is alakult, van egy hivatalos, és több magánkezdeményezésű. Az előbbin megjelentetett közleményében Mészáros Tamás azt írja: “Azt feltételezzük, hogy a felsőoktatási törvény készítési folyamata során felvetődő sok-sok ötlet egyikéről van szó. Meggyőződésünk ugyanis, hogy a nem minőségalapú változtatások, fejlesztések sem az európai értékrenddel, sem vállalásainkkal nem összeegyeztethetőek, rontják az ország versenyképességét.”

A múlt héten Hoffmann Rózsa egyeztetésre hívta össze a megmaradó egyetemek rektorait, s erre a megbeszélésre valóban nem hívták meg a Corvinus vezetőjét – erősítette meg az információt egy, az oktatási ügyekre rálátó fideszes forrás.

Elmondása szerint tíz jelenlegi egyetemmel, valamint két további, ezután megalakuló egyetemmel számol az oktatási államtitkárság, és a Corvinus karait ezek között az intézmények között osztanák szét. Az egyetemeken kívül négy regionálisan szervezett főiskola is megmaradna. A Fidesz képviselői az elmúlt napokban kézhez kapták a felsőoktatás átalakításáról szóló javaslatot, amely hamarosan a kormány elé kerül.

Mint ismert, ennek egy változatát Orbán Viktor – egy heves vitákkal kísért kormányülésen – visszadobta átdolgozásra. Információink szerint a Fideszben komoly elégedetlenséget szül, hogy a KDNP-s oktatási államtitkárság nem képes szakmai szempontokat érvényesíteni az NGM megszorításaival szemben. A Hírszerzőnek adott interjújában Pokorni Zoltán, az oktatási bizottság elnöke is arról beszélt, hogy nem lehet pusztán pénzügyi szempontoktól vezérelve pénzt kivonni az oktatásból.

Az Origo tegnap tett közzé egy kormányzati háttéranyagot, amely szerint a jelenlegi 29 felsőoktatási intézmény számát gyakorlatilag megfeleznék. Az oktatási államtitkárság nem akarta kommentálni a hírt. Lázár János egy sajtótájékoztatón azt mondta, egyelőre „ötletbörze” kategóriájába tartoznak a felmerült elképzelések.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
Titkos találkozón dőlt el a Corvinus egyetem sorsa, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

14 Reader’s Comments

  1. Orbán már nem bír a gyűlöletével. Köztudott, Gyurcsány többször tartott előadást a Corvinus egyetemen, és nem kis sikerrel.
    Lehet hogy ez a gyűlölet vezérli?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  2. A fenébe! Zárják be az összes egyetemet! Alakítsák át zárt pchiátriai intézetté! Aki hisz és hűséges alattvalója lesz a VEZÍNEK, alázattal és áhítattal figyelheti munkálkodást azoknak körülötte a helye!
    Akik meg nem, azoknak úgyis baj van az elméjükkel, intézetbe a helyük!
    Munkahelyteremtésnek is eleget tesznek, hisz kell az őrző, ápoló személyzet!

    Atya világ! Hová keveredtünk! Ezt nem akarom elhinni!

    A diákságot, ha nem viszik ki az utcára, és azok nem mennek, nem KÉNYSZERÍTIK ki ezen agyament ötletek visszavonását, a HELYÜK AZÉRT BIZTOSÍTVA LESZ!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  3. Orbán a lelke mélyén gyűlöli a közgazdászokat. Ő úgy gondolja, hogy nem kell ehhez érteni. Álmodozni kell és az álmokat erővel kell megvalósítani. Álljon itt példaként egy kis történelmi tanulság, egy beszélgetés rövid kivonata:

    “A pénzügyi fedezet a legcsekélyebb gondot sem okozza nekem.”
    “Akkor lép fel az infláció, ha beleegyezik az ember… Az infláció csupán fegyelemhiány.” “…Majd gondom lesz rá, hogy az árak ne ugrándozzanak.” … “Jaj annak, aki emelni meri az árait! Nem kell majd hozzá paragrafus.”
    “Ezek nem tudnak egyszerűen gondolkodni, csak bonyolultan. Én ellenben a velem született egyszerüsítő képességgel sikerre viszek mindent.”
    “Zárt gazdasági körforgás kell, hogy ne csorogjon ki a pénztőkénk külföldre…. Azt is megtehetném talán, hogy pénzzel tömöm a munkanélkülieket… … Így vásárlóerőt teremtek. “…Csak egy kis jóakarat kell és, hogy vissza ne riadjunk ho lmi csipp-csupp akadálytól. Minek ehhez tudomány? Nekem ugyan hiába fecsegnek a professzorok.”

    Ezeket a mondatokat Adolf Hitler mondta 1932-ben.
    [Hermann Rauschning: Hitler bizalmasa voltam / Zrinyi Katonai Kiadó 1970.]

    Tisztelthölgyeimésuraim!
    A hasonlóság nem véletlen; ez veleszületett diktátori adottságokból fakad. Nagy kár, hogy ennek a mániákus autokratizmusnak egy világszerte ismert jónevű egyetem is áldozatul esik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  4. Orvosok, pedagógusok, bírók, rendvédelmisek, professzorok, diákok stb..
    Ki lesz a következő áldozata ennek az agyalágyult, elmebeteg kormánynak???
    Szép lassan, de biztosan leépül a nemzet.
    Lényeg, hogy a foci rendben legyen!
    Bohém – a zárt osztály maga a Parlament!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  5. Miamare! Szép napot!
    OK! Azért lájuk, hogy szerintük, KEVÉS A HELY!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  6. Az “ötlethalmaz” (Lázár szavaival élve), nélkülöz minden szakmaiságot. Hiszen Hoffmann Rózsa áll mögötte…
    Elképesztő az az arrogancia, ahogy ehhez a kérdéshez is hozzányúlnak. Mi lesz ebből az országból? Létrehoznának 2012-től egy Közszolgálati Egyetemet, mi a francnak? Ott a Corvinus! Csak az országban egyedül itt van államigazgatási, közszolgálati felsőfokú képzés!!!
    A fülkeforradalmárok tényleg hosszú távra terveznek, ideológiai alapon. Ezt pedig nem szabad hagynunk!! Ha szétverik az oktatást, nem lesz Magyarországnak jövője!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  7. Nem bölcs dolog a magyar oktatás szétverése, de nem ártana alulról felépíteni, mert így félanalfabéta hallgatókat kapnak.
    Mindenesetre e “nagyhírű” egyetem képes volt díszdoktorrá avatni azt a Csányit, akit fejlett pénzügyi rendszerrel rendelkező országokban pár ezer évre ítélnének…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  8. Undorító, ami ebben az országban történik. A Corvinus az egyik legerősebb egyetemünk. Mégis hogy gondolják??? Nem a Corvinussal kellene foglalkozni, hanem a mellette még működő noname főiskolával országszerte. Miért a legjobbat kell lerombolni. Az ókori görögöknél is a béna és gyenge gyereket dobták el, nem az erős katonának valót…Csak egy kis olvasottságra is szükség lenne…Mostanában a legújabb program: éljen a foci, szegény magyaroktól rettegő cigányok, egyetem összevonás, stb stb..(ezekkel mindenki tisztában van úgyis)…szánalmas és undorító…egy szép példa hogy kell süllyesztőbe juttatni az országot…Hát gratulálok…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  9. hegyilakos, hogy mi a francnak hozzák létre az új egyetemet?
    ‘Az intézmény olyan felsőfokú közszolgálati szakembereket fog képezni, akik “az új generációját adhatják annak a jó államnak”, amelynek kialakításán a kormány megalakulása óta dolgozik, (Nagy Anna, kormányszóvivő) mondta.’
    Azaz, ez az egyetem a “jó állam” betanított talpnyalóit oktatná és képezné ki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  10. A mai közgazdaságtanra NINCS szükség! Majd a “vuduközgazdász” jobbkéz – alias Matolcsi a gazdasági szabadságharcos – megmondja a frankót, sőt lehet, hogy vuduegyetemet alapít.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  11. Ebben az országban, b o c s á n a t ,ebben a disznóólban ahogyan” nagy” vezérünk fogalmazott csak a bunkókra van szükség ??!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  12. A Pázmányt biztos nem akarja bezárni???!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  13. MACSKA! A hír hallatán ugyanez jutott az eszembe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  14. Hja tisztelt pedagógus urak meg úrnők :
    Talán használni kellett volna azt a kifejlett értelmiségi agyukat és gondokodni kellett volna !
    A szavazófülkékben !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Csak az év végéig marad a kormány 2011. május 6. péntek

Tüntettek a Corvinus diákjai 2011. május 5. csütörtök

Bezárják a Szinyei Merse Gimnáziumot is 2011. május 5. csütörtök

Az oktatáson spórolnak, kevesebb egyetem maradna 2011. május 5. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos